Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6

Islay & Jura Whisky Tour

   
7 dagen/6 nachten
 
Geniet van de Westkust en de eilanden Islay en Jura tijdens deze whisky reis. Een mix van ruige natuur, het eilandgevoel en de typische eiland whisky's.

INBEGREPEN: ferryovertochten Islay, bezoek Laphroaig Distillery, bezoek Ardbeg Distillery en een documentatiemap

Dag 1: Edinburgh
Aankomst in Edinburgh in de late namiddag. Geniet van een wandeling door de stad en bezoek misschien de Scotsch Whisky Experience als start van uw reis. 

Dag 2: Edinburgh - Tarbert (225 km)
Deze autorondreis start richting Tarbert met als eerste stop Inveraray. Deze stad werd gesticht in 1745 door de 3de hertog van Argyll, hoofd van de sterke Campbell Clan. Hierdoor is deze stad een schoolvoorbeeld van Schotse Georgiaanse architectuur. Enkele van de belangrijkste gebouwen zijn de neoklassieke kerk, de gevangenis en het gerechtsgebouw welke nu dienst doen als museum dat de geschiedenis van het gevangeniswezen van de middeleeuwen tot de 19de eeuw in beeld brengt. Ook het neogotische Inveraray Castle is zeker een bezoek waard en hier kan je enkele mooie wandelingen maken. Daarna verder naar Tarbert voor overnachting.

Dag 3: Tarbert - Islay.
Na het ontbijt rijd je naar Kennacraig voor de overzet naar Islay. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en staat garant voor enkele schitterende uitzichten. Eerst vaar je langs West Loch Tarbert en daarna komen de Paps of Jura in zicht. Deze 3 heuvels op het eiland Jura zullen steeds zichtbaar zijn tijdens je verblijf op Islay. Het zicht op het eiland Gigha en het Kintyre schiereiland zijn de laatste voor je aanmeert in Islay. Islay is gekend voor zijn distilleerderijen. Je vindt er hier 8 met o.a. het befaamde Laphroaig, Bruichladdich, Ardbeg... Overnachting op Islay

Dag 4: Islay
Naast de whisky is Islay ook een pitoresk eiland met zandstranden, kliffen, natuurreservaten en een grote verscheidenheid aan dieren. Vanaf de kust maak je kans om zeehonden en dolfijnen te spotten en ook buizerds en arenden zijn er van de partij. Overnachting op Islay

Dag 5: Islay - Jura - Islay
Deze ochtend reis je, met de ferry, naar het eiland Jura. Jura is een van de laatste wildernissen van Schotland en kreeg zijn naam van het Noors (Jura = eiland der herten). Op dit eiland leven ongeveer 200 mensen en 5000 herten  zodat herten spotten niet echt moeilijk zal zijn. Je kan er ook historische sites met forten uit de ijzertijd tot begraafplaatsen en steenformaties bezichtigen. Bezoek zeker Craighouse, de belangrijkste plaats van het eiland met een shop, tearoom en hotel. Hier vind je de enige distilleerderij van het eiland waar je een gratis rondleiding van 40 minuten kan volgen(kinderen -8j. niet toegelaten). Terug naar Islay voor overnachting.

Dag 6: Islay - Tarbert
Na het ontbijt neem je de overzet terug naar het vasteland. Daarna naar Campbeltown in het zuidelijk gedeelte van het Tarbert schiereiland. Het uitzicht hier is schitterend. Campbeltown ligt in een diepe baai en wordt omgeven door heuvels en Davaar Island. Je kan hier een begeleid bezoek van de Springbank distilleerderij in Kintyre volgen maar vergeet niet op voorhand te bellen of ze plaats hebben. Hier gebruiken ze de oude methode om Longrow whisky te maken. In de buurt kan je ook de 18de eeuwse Glenbarr abdij bezoeken met zijn interessante bezoekerscentrum. Of je kan het Davaar eiland bezoeken dat je te voet kan bereiken bij laag water. Daarna verder naar Tarbert voor overnachting.

Dag 7: einde van de reis
Afhankelijk van de verdere planning is dit het einde van de reis of verderzetting naar een andere regio van Schotland.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en je eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Accommodatie
Voor de overnachtingen kan u kiezen tussen verblijf in Mix of 3/4* hotels.
Mix: 3 overnachtingen in B&B's en 3 overnachtingen in 3/4* hotels zoals hieronder.
Hotel: overnachting in het Stonefield Castle, Carradale Hotel, Ashbank Hotel, Port Charlotte Hotel, The White Hart Hotel of gelijkaardig. Er wordt eerst geprobeerd een van deze hotels te boeken, indien niet mogelijk stellen wij u een alternatief voor.

Prijzen per persoon voor de rondreis GBWT2MIX/GBWT2HO
Kamer en ontbijtMixHotel
A:1/4-30/4/23 € 796€ 1148
B:1/5-30/6/23€ 838€ 1234
C:1/7-30/9/23€ 873€ 1263
D:1/10-31/10/23€ 796€ 1148
Toeslag single als 3de pers. in de wagen€ 192€ 364
Toeslag single met wagen€ 305€ 477
Max. 1 kind 0-3j.: gratis, 4-12j.:-50%
Inbegrepen: 6 overnachtingen bij particulieren of in hotel met ontbijt, overzet van Kennacraig naar Port Askaig of Port Ellen op Isle of Islay, bezoek aan Laphroaig en Ardbeg Distilleerderijen met degustatie, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer buiten de ferry naar Islay, maaltijden, andere toegangsgelden en persoonlijke uitgaven.
Opgelet:
- De distilleerderijen op Islay zijn gesloten op zondag ! 
- Er gelden afwijkende/striktere annuleringsvoorwaarden voor de bezoeken aan de distilleerderijen.
- Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Rondreis in Mix GBWT2MIX

Zoek en boek

Rondreis in Hotels GBWT2HO

Zoek en boek
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Water of Life Whisky Tour - 8 dagen
Water of Life Whisky Tour - 8 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Speyside Whisky Tour - 6 dagen
Speyside Whisky Tour - 6 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 05-12-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR