Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7

Speyside Whisky Tour

   
4 dagen/3 nachten
vanaf € 246 per persoon
INBEGREPEN: bezoek Glenlivet Distillery, bezoek Glenfiddich Distillery, documentatiemap

Dag 1: rit naar Speyside (175 km van Edinburgh)
Vanuit Edinburgh reist u noordwaards over de Forth Road bridge om zo Perthshire en de highland stad Pitlochry te bereiken. Hier kan u de kleinste distilleerderij van Schotland bezoeken: Edradour. De productie gebeurt door 3 mannen en deze leveren 12 kratten per week tijdens de productieperiode ! Geniet van een rondleiding en een "wee dram" alvorens de tocht verder te zetten. Daarna rijdt u van de kleinste naar de hoogste distilleerderij: Dalwhinnie. Deze bevindt zich aan de monding van de Spey rivier en u kan er van een rondleiding en een proevertje genieten. Daarna verder naar het noorden, over de Drumochter pas en naar Speyside. Overnachting in regio Speyside.

Dag 2-3: Whisky Trail
Na het ontbijt staat de Whisky Trail op het programma. Deze brengt u naar enkele van de bekendste whiskyhuizen van Schotland: Glenlivet, Glenfarclas, Aberlour, Cardhu, ... Elke distilleerderij geeft een audivisuele voorstelling gevolgd door een begeleide rondleiding met als afsluiting de mogelijkheid om te proeven. Aansluitend kan u de Speyside cooperative bezoeken. Deze heeft een uniek bezoekerscentrum waar u kan zien hoe eiken vaten gemaakt en gerepareerd worden die later dienst doen om de whisky te laten rijpen.
Terug naar het hotel of de B&B.

Dag 3: De whisky distilleerderijen van Moray
Nog niet genoeg whisky geproefd ? Dan kan u vandaag de distilleerderijen van de Moray kust bezoeken. U kan in Elgin beginnen met een bezoek aan Gordon & MacPhail, een van de grootste whiskyproducenten ter wereld. Een bezoek aan hun shop is zeker de moeite waard. Naast een grote selectie aan kazen en regionale producten is er de beroemde Whisky kamer. Deze grot van Aladin voor whisky liefhebbers omvat 800 verschillende single malt whiskys waarvan sommige zeer oud en zeer zeldzaam zijn. Nadien kan u eventueel de distilleerderijen van de Moray kust verkennen. U brengt een bezoek aan de Glenfiddich Distillery, één van de oudste distilleerderij van het land die nog in familiale handen is. Na de bezoeken terug naar het hotel of B&B.

Dag 4: einde van de reis
Tijdens de rit terug naar Edinburgh kan u nog een stop maken te Royal Deeside met zijn Royal Lochnagar distillery. Deze distilleerderij ligt dicht tegen Balmoral, de zomerresidentie van de Engelse vorsten. In 1848 werd Lochnagar bezocht door koningin Victoria en verkreeg hierdoor zijn koninklijk statuut. De distilleerderij is niet echt groot en heeft een beperkte productie. Naast zijn eigen whiskys is deze distileerderij gekend door zijn aanwezigheid in de Johnnie Walker "blue" en "black" blends.Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Accommodatie
Voor de overnachtingen kan u kiezen tussen verblijf in B&B's of 3* hotels
Hotel: overnachting in Eight Acres Hotel in Elgin, Craiglynne Hotel in Granton-on-Spey, Madconald Aviemore Hotel of gelijkaardig. Er wordt eerst geprobeerd een van deze hotels te boeken, indien niet mogelijk stellen wij u een alternatief voor. 
B&B: overnachting in een B&B in regio Speyside


Prijzen per persoon GBWT3BB/GBWT3HO
Kamer en ontbijtBBHotel
A: 1/4-30/6/22246,00319,00
B: 1/7-30/9/22246,00384,00
C: 1/10-31/10/21223,50291,50
Supplement single88,00306,00
 
Max. 1 kind 0-3j.: gratis, 4-12j.:-50%
Inbegrepen: 3 overnachtingen bij particulieren of in hotel met ontbijt, bezoek Glenlivet en Glenfiddish met degustatie, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, maaltijden, niet vermelde toegangsgelden en persoonlijke uitgaven.
Opgelet: 
- Er gelden afwijkende/striktere annuleringsvoorwaarden voor de bezoeken aan de distilleerderijen.
- Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Speyside Whisky Tour met verblijf in B&B

Zoek en boek

Speyside Whisky Tour met verblijf in hotel

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Islay & Jura Whisky Tour - 6 dagen
Islay & Jura Whisky Tour - 6 dagen
Water of Life Whisky Tour - 8 dagen
Water of Life Whisky Tour - 8 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR