Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24
(c) Failte Ireland, Duby Tal, Chris Hill, Holger Leue, Nutan -Tourism Ireland

Autorondreis The Wild Atlantic Way

   
12 dagen/11 nachten
vanaf € 616 per persoon
Ierlands grootste geheimpje is de 'The Wild Atlantic Way' autoroute. Deze loopt over bijna de hele westelijke kust, 3800 km onafgebroken oceaanbranding van Donegal in het noorden tot Cork in het zuiden.  De route loopt langs grillige schiereilanden, verlaten dorpen, prachtige zichten op de uiterste uiteinden van West-Europa. Hier geniet u van rustige wegen en stops in kosmopolitische steden maar ook op plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan. Deze volledig bewegwijzerde route is vergelijkbaar met de Atlantic Drive in Noorwegen, de Pacific Coast Highway in Californië of de Tuinenroute in Zuid-Afrika maar dan veel rustiger. Op de route zijn honderden actieve mogelijkheden, culturele bezienswaardigheden, uitzonderlijke natuurfenomenen en gezellige dorpjes en steden te bezoeken.

INBEGREPEN: bezoek Trim Castle, Westport House, Kylemore Abbey, Atlantic Edge Centre Cliffs of Moher, Derrynane House, Muckross House and Gardens, Cruise op Lough Corrib, een reisgids 'Ierland' per dossier en een documentatiemap.

Dag 1: Fáilte go Éireann - Welkom in Ierland (50 km) 
Na aankomst in Ierland rijdt u naar Trim in County Meath. Hier heeft u tijd voor een bezoek aan Trim Castle. Trim Castle is een burcht uit de twaalfde eeuw. Overnachting in de omgeving van Trim.

Dag 2: Trim - Killybegs (215 km)
Na het ontbijt rijdt u, door het landschap dat een inspiratiebron was voor de grote Ierse schrijver WB Yeats, Nobelprijswinnaar voor de literatuur, naar het noordwesten van Ierland en Donegal. Stop zeker eens in Cavan en geniet onderweg van de prachtige zichten op de beide meren van de Erne rivier; het Upper en het Lower Lough Erne. Overnachting in de omgeving van Killybegs. 

Dag 3: Killybegs- Slieve League Cliffs - Sligo (115 km)
Vandaag reist u naar het dorpje Carrick. Carrick ligt tegen de Slieve League Mountains. Deze storten met de Cliffs of Bunglass in de oceaan. Vanaf het nabijgelegen Slieve League bezoekerscentrum kunt u naar de kliffen wandelen of het pendelbusje nemen. Deze prachtige kliffen behoren tot de hoogste van Europa.  Overnachting in de omgeving van Sligo.

Dag 4: Sligo - Castlebar (160 km)
Bij Sligo kan u in Drumcliff op het kerkhof het graf van WB Yeats bezoeken. Maak een wandeling op de beroemde stranden van Sligo, of laat u verwennen in één van de traditionele zeewierbaden. Voorzie een stop om naar de top van de Knocknarea berg te wandelen. Op deze bergtop geniet u van een prachtig uitzicht op Sligo Bay en de bergen en meren van deze prachtige provincie. Daarna rijdt u rond de Ox Mountains naar Ballycastle en de Ceide Fields. Dit is een groots monument uit het stenen tijdperk, gelegen in een uitgestrekt landschap van veengronden en indrukwekkende kliffen op een grillige kustlijn. 's Namiddags rijdt u via Lough Conn en Lough Cullin naar Castlebar. Neem zeker de tijd voor een stop aan Pontoon Bridge. U heeft hier een schitterend zicht op beide meren. Overnachting in de omgeving van Castlebar.

Dag 5:  Castlebar - Achill Island - Castlebar (ca. 120 km)
Vandaag kiest u voor een rustdag of gaat u Achill Island verkennen. Neem de brug naar het eiland waar vele outdoor-activiteiten op u wachten (wandelen, paardrijden, surfen, windsurfen of duiken). Of maak een rondrit over het eiland om het prachtige landschap te bewonderen. Op de terugweg rijdt u naar het schilderachtige Newport dat bekend staat om zowel zijn zoetwater- als zijn zeevisserij.Overnachting in de omgeving van Castlebar.

Dag 6: Castlebar - Connemara - Galway (250 km)
Start de dag met een bezoek aan het charmante Westport met zijn Westport House en zijn Country Park. 
Daarna ontdekt u de ongerepte schoonheid van de Connemara. De Connemara is een landschap met veel contrasten en een woeste natuur die zich uitstrekt van de moerassen en meren van het Gaelic sprekende Zuid-Connemara tot aan de Twelve Bens bergketen in het Noordwesten van de Connemara. Op weg naar Clifden, de grootste stad in de Connemara, stopt u aan de Benedictijner Abdij van Kylemore. U kan het bezoekerscentrum, een deel van het huis en de prachtig gerestaureerde Victoriaanse ommuurde tuin verkennen. Loop ook even binnen in de Connemara Rokerij, waar u een scala aan wilde, organische en gekweekte, gerookte zalm en gerookte vis kan vinden.  Overnachting in de omgeving van Galway.

Dag 7: Galway
Neem zeker even de tijd om Galway, één van de populairste en levendigste steden van Ierland, te bezoeken. Van de eeuwenoude wijk Claddagh tot aan de verkeersvrije straten met cafés en restaurants en de boulevard van Salthill. Galway heeft zoveel te bieden aan zijn bezoekers ! Scheep in het hart van Galway City in op de Corrib Princess voor een cruise op Lough Corrib. Tijdens de tocht over de majestueuze Corrib rivier en op het meer krijgt u onovertreffelijke uitzichten op historische monumenten en de natuurlijke schoonheid die samen de meest spectaculaire waterweg in Ierland vormen. Overnachting in de omgeving van Galway.

Dag 8: Galway - Burren - Cliffs of Moher - Loop Peninsula - Ennis (240 km)
Verlaat Galway en rijdt langs de Black Head kustroute zuidelijk. Ontdek het unieke maanlandschap van de Burren, een kalksteengebied van ongeveer 300 vierkante km, dat bestaat uit majestueuze bergen en rustige valleien met zacht meanderende beekjes. Daarna staan de wereldberoemde Cliffs of Moher op het programma. De namiddag sluit u af met het prachtige uitzicht  van de Loop Head vuurtoren. Op Loop Peninsula kan u een boottocht maken om dolfijnen te spotten. De Dolphin Discovery Cruises in Kilrush zien 98% van de tijd dolfijnen. Overnachting in Ennis.

Dag 9: Ennis - Tralee - Dingle (150 km)
Vandaag gaat het via Limerick naar Tralee en het verbluffend mooie schiereiland Dingle. Hier kan u enkele van de mooiste kustlandschappen in Ierland vinden. De weg rond het schiereiland is werkelijk spectaculair, hij loopt door de Slieve Mish bergketen. Dingle is een bloeiend vissersdorp waar u volop kan winkelen of gewoon genieten van de sfeer van een typisch Ierse stad. Van Dingle rijdt u langs de kust naar Slea Head waar u een prachtig zicht krijgt op de Blasket eilanden, verlaten sinds 1953. U kan er het Blasket Centre bezoeken. Overnachting in de omgeving van Dingle. 

Dag 10: Dingle - Ring of Kerry - Kenmare (180 km)
Onovertroffen zeegezichten, afgelegen witte zandstranden en in mist gehulde bergen. De Ring of Kerry heeft zijn reputatie als één van de mooiste streken van Ierland verdiend. De mooie rondrit volgt de kust van het schiereiland Iveragh en komt ook door levendige dorpen met gezellige pubs, charmante boekwinkels en aantrekkelijke restaurantjes. Ongeveer halverwege de Ring of Kerry route vindt u Derrynane House, het huis van het eerste katholieke parlementslid Daniel O'Connell (1775-1847).Het charmante huis is zorgvuldig gerestaureerd en bevat veel unieke meubelstukken en zilverwerk. Het 120ha grote park maakt deel uit van het Nationaal Park Derrynane. Overnachting in de omgeving van Kenmare/Killarney.

Dag 11: Kenmare/Killarney - Dublin
Bezoek vanochtend Killarney en Muckross House in het Killarney National Park. Daarna rijdt u verder naar Dublin voor uw laatste avond in Ierland. Dublin, de hoofdstad van Ierland, werd opgericht door de Vikingen aan het einde van de 9e eeuw. Ze gedijde goed doorheen de pracht van de Georgiaanse periode, overleefde de conflicten van de Onafhankelijkheidsoorlog en de Burgeroorlog. Vandaag is Dublin een gezellige intieme stad die zijn moderne visie combineert met zijn kleurrijke verleden. Overnachting in de omgeving van Dublin. 

Dag 12: Vertrek uit Dublin

Transport
Prijzen te combineren met vluchten en huurwagen of overtochten met Irish Ferries. Vraag een offerte

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
B&B Ierland: U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen. In Dublin hebben we gekozen voor Egans House met een ruime parking en openbaar vervoer naar het echte centrum.
Hotels: U verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Trim Castle Hotel, Clayton Hotel Sligo, Breaffy House Resort, Victoria Hotel Galway, Dingle Skellig Hotel, Cassidys Hotel Dublin of gelijkaardig
Omwille van de logies voorhanden wordt er voor de beide versies soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat beide categorieën niet beschikbaar zijn op de voorziene bestemmingen. Gallia kiest dan steeds de beste optie voorhanden.

Slow option
Is deze rondreis wat u zoekt maar zou u liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 
 
Prijs per persoon voor de rondreis in B&B's   IERRWA01
Kamer en ontbijtDubbelTripleSingle
A: 1/4-18/4/21,1/10-31/10/21616,00594,00868,00
B: 19/4-18/5/21632,50606,00883,00
C: 19/5-18/6/21,1/9-30/9/21677,50650,50931,00
D: 19/6-31/8/21687,50661,00939,00
 
Max. 2 kinderen op de kamer van de ouders: -2j.: op aanvraag, 2-5j.: € 373,50 en 6-11j.: € 411
Reservatiekosten: 1 x € 20 

Zoek en boek


Prijs per persoon voor de rondreis in hotels   IERRWA02
Kamer en ontbijtDubbelTripleSingle
A: 1/4-18/4/21813,00694,001241,00
B: 19/4-18/5/21869,00740,001347,00
C: 19/5-18/6/21926,00860,001449,00
D: 19/6-31/8/21995,00931,001504,00
E: 1/9-30/9/21881,00815,001399,00
F: 1/10-31/10/21840,00776,001284,00
Max. 1 kind op de kamer van de ouders: -4j.: gratis in logies, 4-11j.: € 286.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte


Zoek en boek
 

Inbegrepen:
11 overnachtingen in het logement van uw keuze met ontbijt, toegangstickets voor Trim Castle, Westport House, Kylemore Abbey, Cruise op Lough Corrib, Atlantic Edge Centre Cliffs of Moher, Derrynane House, Muckross House and Gardens, een reisgids 'Ierland' per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden en niet-vermelde inkomtickets, drankjes, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "Elegant Ierland" - 8 dagen
Autorondreis "Elegant Ierland" - 8 dagen
Autorondreis "Charming Ireland" - 8 dagen
Autorondreis "Charming Ireland" - 8 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR