Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21
(c)Holger Leue, Failte Ireland, Tourism Ireland, Manuela Libens

Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland'

   
10 dagen/9 nachten
vanaf € 520 per persoon
Houdt u van het ruigere landschap, de woeste kliffen, de stilte, de open ruimte ? Dan is deze reis op uw maat gemaakt. Deze 10 dagen vormen een perfecte mix van een beetje cultuur en vooral veel uitzonderlijke natuurelementen: bergpassen met zicht op uitzonderlijke valleien, hoge kliffen, wondermooie zeelandschappen bezaaid met speciaal gevormde eilanden, een prachtig fjord en niet te vergeten, het buitenaards landschap van de Burren.

INBEGREPEN: bezoek Rock of Cashel, bezoek Muckross House & Gardens, bezoek Blasket Islands centre, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey & gardens, Killary fjord cruise, een reisgids 'Ierland' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Dublin - Cashel (ca. 180 km)
De reis start met een rit naar één van de indrukwekkendste culturele bezienswaardigheden in Ierland, de Rock of Cashel, een indrukwekkende ruïne van een kathedraal, een kapel en een round tower, boven op een 60 meter hoge rots die majestueus boven het landschap uit torent. Overnachting in de omgeving van Cashel/Cahir. 

Dag 2: Cashel - Cork - Glengariff(ca. 170 km)
Onderweg naar de Beara Peninsula in het westen van Ierland kan u een kort bezoek inlassen aan Cork of aan Blarney Castle om de steen der welbespraaktheid te kussen of de prachtige tuinen te bewonderen. In de namiddag raden wij u zeker een bezoek aan de Italiaanse tuinen op Garnish Island in Glengariff aan. Tijdens het boottochtje naar het eiland heeft u kans om zeehonden op Seal Island te zien liggen. De tuinen zelf zijn weelderig en opgesmukt met tempels en een oude Martello-toren. Overnachting in Glengariff.

Dag 3: Beara Peninsula
Voor de echte Ierland kenners is het Beara Peninsula één van de mooiste schiereilanden. U vindt er alles wat Ierland, Ierland maakt: stille weggetjes, eilanden, kliffen, verlaten stranden, authentieke dorpjes, traditionele pubs maar ook de kabelbaan naar Dursey Island waar u heerlijk kan wandelen. Maar de 2 hoogtepunten zijn zonder twijfel Derreen House & Gardens en de prachtige Healy Pass. Vertrek vroeg en geniet van uw dag op dit unieke schiereiland. Overnachting in Glengariff.

Dag 4: Glengariff - Killarney - Dingle/Tralee (ca. 135 km)
Via Kenmare en door de ruige natuur rond Molls Gap rijdt u naar Killarney. Stop onderweg zeker even aan Ladies View om het onvergetelijke uitzicht op de meren van Killarney in u op te nemen. In Killarney bezoekt u het mooie Muckross House & Gardens met zijn grote variëteit aan kleurrijke bloemen. 's Middags  heeft u in Killarney ruime keuze voor de lunch maar hou er rekening mee dat het er in de zomer zeer druk is. Na de middag kan u opteren voor een wandeling, een koetsritje of een boottocht in het Nationaal Park voor u verder rijdt naar Dingle. Overnachting in de omgeving van Dingle/Tralee.

Dag 5: Dingle Peninsula
National Geographic noemde het ooit 'de mooiste plek op aarde', Hollywood heeft er gefilmd en de beroemdste inwoner is een dolfijn. Welkom op het Dingle schiereiland. Dingle stad is één van de meest pittoreske steden in Ierland en ten westen van Dingle vindt u een waanzinnig mooie kust. Rij de Slea Head Drive en geniet ! Onderweg bezoekt u het Blasket Islands center, een modern interactief centrum over de geschiedenis van de Blasket Islands die net voor de kust van het schiereiland liggen. Ook een wandeling langs de kust tot aan de Cloghar Cliffs mag zeker niet op uw programma ontbreken.

Dag 6: Dingle - Spanish Point/Miltown Malbay (ca. 130 km)
Vandaag laat u county Kerry achter zich en zet u koers richting county Clare. Hiervoor neemt u in Tarbert de ferry over het estuarium van de Shannon naar Killimer. Tijdens dit 20 minuten durende boottochtje geniet u van de frisse zoute zeelucht terwijl u uitkijkt of u misschien een dolfijn ziet. Eenmaal voet aan land in Killimer zet u uw tocht verder richting Spanish Point/Miltown Malbay.

Dag 7: Loop Peninsula (ca. 110 km)
Voor vandaag raden wij u de Loop Head Heritage Trail aan. Deze brengt u helemaal naar het uiterste zuidelijke punt van Loop Peninsula, Loop Head. Onderweg kan u een wandeling maken aan de kliffen van Kilkee, Dunlickery Castle bekijken, wandelen naar de Bridges of Ross. Op de terugweg neemt u de zuidelijke route en kan u stoppen aan de Grave of the Yellow Man, Rinevella Bay, Kilcredaun Church of Querrin Pier. Allemaal de moeite waard ! Overnachting in Spanish Point/Miltown Bay.

Dag 8: Spanish Point - Cliffs of Moher - Burren - Oughterard (130 km)
Na uw ontbijt wacht u weer een mooie dag vol onverwachte natuurwonderen. De eerste stop is aan de indrukwekkende Cliffs of Moher waar u een spectaculaire wandeling kan maken langs de 200 meter hoge kliffen en een kijkje kan nemen in het informatieve visitor centre. Een stukje verder naar het noorden wacht het mysterieuze landschap van de Burren. Dit karstlandschap werd 240 miljoen jaar geleden op de zeebodem gevormd en vormt nu een bizar landschap rijk aan fauna en flora en bijzondere natuurfenomenen zoals verdwijnende meren. Maak in de namiddag een wandeling in het gezellige centrum van Galway city. Overnachting in de omgeving van Oughterard.   

Dag 9: Connemara (ca. 125 km)
De Connemara is een regio die iedereen tot de verbeelding spreekt. Het is het woeste achterland van de westkust van Ierland. Zo goed als helemaal omgeven door water met Clew Bay in het noorden, Galway Bay in het zuiden en de meren Lough Corrib en Lough Mask in het oosten. Een rit door de Connemara is indrukwekkend, dit is echt Ierland unplugged. U geniet van een Killary fjord cruise op het enige fjord dat Ierland rijk is. Ook een bezoek aan Kylemore Abbey & gardens mag zeker niet op uw programma ontbreken. Net boven Clifden kan u een prachtige wandeling maken op de Clifden Sky Road. Overnachting in de omgeving van Oughterard.

Dag 10: Oughterard - Dublin (240 km)
Afhankelijk van uw vertrekuur uit Dublin kan u onderweg nog een stop voorzien in Athlone of aan Tullamore Distillery.

Transport
Prijzen te combineren met vluchten en huurwagen of overtochten met Irish Ferries. Vraag een offerte

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
B&B Ierland: U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.
Hotels: U verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Glengariff Park Hotel, Dingle Benners Hotel, Bellbridge Hotel, Ross Lake House of gelijkaardig
Omwille van de logies voorhanden wordt er voor de beide versies soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat beide categorieën niet beschikbaar zijn op de voorziene bestemmingen. Gallia kiest dan steeds de beste optie voorhanden.

Slow option
Is deze rondreis wat u zoekt maar zou u liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 
 

Prijs per persoon voor de rondreis in een dubbel IERRTC12/IERRHO12
Kamer en ontbijt BB'sHotels
A:1/4-22/4/22520,00813,00
B:23/4-22/5/22520,00873,00
C:23/5-22/6/22563,00946,00
D:23/6-31/8/22568,00958,00
E:1/9-30/9/22563,00905,00
F:1/10-31/10/22520,00813,00
Max. 1 kind 2-12j.336,00287,00
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer, een triple of een single kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen in de reis: 9 overnachtingen in het logement van uw keuze met ontbijt, bezoek Rock of Cashel, bezoek Muckross House & Gardens, bezoek Blasket Islands centre, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey & gardens, Killary fjord cruise, een reisgids 'Ierland' per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Deze reis in B&B's

Zoek en boek

Deze reis in Hotels

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR