Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10

Discover the wilderness

   
7 dagen/6 nachten - 17/12/23-6/4/24
 
met 5-daagse huskytour 
 

Ontdek Europa's laatste wildernis op een huskyslee!
Wist U dat de properste lucht in Europa te vinden is in Pallas-Ylläs Nationaal Park in noordwest Lapland? Onze 5-daagse husky tour volgt de wouden en het bevroren meer op de grens van het nationaal park. Elke deelnemer bestuurt zijn eigen hondenslee team van 4-6 honden. De dagelijkse afstand varieert tussen 25 en 40 kilometers, afhankelijk van je fysieke conditie en de weersomstandigheden. Deze safari is een unieke gelegenheid om de ongerepte natuur van Lapland te bewonderen! Je kwaliteiten om een vuurtje te stoken worden grondig getest tijdens de overnachtingen in de simpele wildernishutten.

Dag 1: Aankomst
Aankomst in de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Welkomstdiner en daarna overnachting in gezellige gedeelde blokhutten met gedeeld sanitair.

Dag 2-5: Er op uit met de huskyslede
Je wordt uitgerust met je safarimateriaal en er volgt een korte introductie over het programma van de volgende dagen. Je maakt kennis met de honden en de sledes worden klaargemaakt zodat je kan leren hoe je een hondenslede moet besturen. De route brengt je langs mooie bosrijke landschappen, langs de boomloze hoogtes, over bevroren meren en langs rivieren. Elke nacht verblijf je in andere, simpele maar gezellige hutten zonder elektriciteit. Elke hut heeft een sauna om jezelf te wassen en een wildernistoilet (zonder water). Iedereen zorgt voor zijn eigen hondenteam, helpt de maaltijden klaarmaken, draagt water, stookt de sauna en maakt vuur. Ontbijt en diner worden klaargemaakt in de hutten, lunch wordt genomen in de buitenlucht bij een vuurtje. 

Dag 6
Vandaag keren we in de namiddag terug naar Muonio. Nog een laatste keer worden de geweldige avonturen van de laatste week overlopen aan een heerlijk afscheidsdiner met Lapse specialiteiten. Overnachting in gezellige gedeelde blokhutten met gedeeld sanitair.

Dag 7 : Afscheid
Na het ontbijt weer een transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Verblijf
Je verblijft in in gedeelde blokhutten met gedeeld sanitair(dag 1+6) en in rudimentaire wildernis hutten met 1 woon/slaapkamer en zonder elektriciteit(dag 2-5)

Duur: 7 dagen/6 nachten (5 dagen/4 nachten op safari) FIHAEX21
Data: elke zondag tussen 17/12/23-6/4/24.
Prijzen:
17/12/23-23/12/23, 7/1-6/4/24: € 2320
24/12/23-6/1/24: € 2545

Zoek en boek

Inbegrepen in de prijs: transfers luchthaven Kittilä indien Finnair vluchten, 2 overnachtingen in gedeelde blokhutten met gedeeld sanitair, 4 overnachtingen in wildernishutten, complete safari-uitrusting (thermische overal, laarzen, sokken, handschoenen, warme muts, slaapzak), 1 hondenslee team van 4-6 honden voor elke deelnemer, vol pension, een gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens de safari.
Belangrijke informatie: Deze safari is niet geschikt voor kinderen -18j. en single kamers zijn niet beschikbaar.  Goede fysieke conditie is vereist voor dit programma. Indien je onderweg beslist te stoppen en wil terug gebracht worden wordt er een evacuatietoeslag van € 350 aangerekend. Algemene informatie
- In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(warme overall, kousen, laarzen, handschoenen, muts en eventuele slaapzak)inbegrepen.
- Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: omniumverzekering met max. franchise van € 800 per scooter, benzine, de huur van de scooter 550cc.
- U kan een extra verzekering nemen van € 20/persoon om dit te verminderen naar € 400/sneeuwscooter/ongeval.
- Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Geldig rijbewijs voor voertuigen min. 125 cc. is vereist.
- Kind -15j. zit tijdens de safari's in een slede die getrokken wordt door de gids.
- Engelstalige gids tijdens de safari's
- Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
- Sneeuwscootersafari's worden niet aangeraden bij rugproblemen of in geval van zwangerschap.
 
Ligging

 

Gerelateerde reizen

Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade