Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13
Copyright Canadian Tourism Commission

Autorondreis Quebec Wildlife Discovery

   
12 dagen/11 nachten
 
Deze reis combineert opwindende en tegelijk rustgevende buitenactiviteiten met observatie van wilde dieren en met de verkenning van enkele belangrijke Canadese steden.

INBEGREPEN: observatie zwarte beren, verblijf in de Chic Chocs Mountain Lodge met activiteiten, walviscruise, documentatiemap en een reisgids 'Oost-Canada'

Dag 1: Montreal
Haal je huurwagen af op de luchthaven van Montreal en rij verder naar het historische hart van de stad.

Dag 2: Montreal
Verken het fascinerende Montreal dat enorm veel te bieden heeft aan haar bezoekers. Niet-te-missen hoogtepunten zijn de kathedraal van Notre-Dame, het historische stadscentrum met zijn kasseistraatjes en buitenrestaurants, de oude haven, Mount Royal, St Joseph oratorium en één van de beste winkelstraten van Canada: St. Catherine's. Ook mogelijk op het programma: het Olympische park, de botanische tuinen en de Biodome.

Aanbevolen: Montreal sightseeing cruise
Een 90 minuten durende cruise op de St Lawrence River waardoor je een ander zicht krijgt op de stad. 20 kilometers geschiedenis en bezienswaardigheden langs de rivier.

Dag 3: Montreal - Valcartier (286 km)
Vertrek 's ochtends in Montreal en rij langs de noordelijke oevers van de Saint Lawrence rivier naar Quebec City. Op weg naar je hotel maak je een tussenstop bij het Station Touristique Duchesnay voor Black Bear Viewing.

Inbegrepen: 3 uur Black Bear Viewing
In de late namiddag ontmoet je je gids die je een gedetailleerde uitleg over de zwarte beer en andere dieren zal geven. Het bezichtigen gebeurt vanop een toren naast de bevervijver. Je kan ook nog andere diersoorten spotten zoals herten, bevers en vogels.

Dag 4: Valcartier - Tadoussac (245 km)
Verder langs de noordelijke oever van de Saint Lawrence doorheen pittoreske plaatjes zoals Baie St Paul en Pointe au Pic. De kliffen en landelijke omgeving zullen je zeker betoveren terwijl je je weg baant naar het kleine dorpje Taddoussac, aan de voet van de Saguenay Fjord. Tadoussac is een gezellig dorpje met een interessante maritieme geschiedenis. Slenter door de kleine straatjes en bezoek eventueel het Marine Mammal Interpretation Centre waar je een potvisskelet van meer dan dertien meter lang aantreft, unieke video's kan bekijken en naar opnames kan luisteren.

Dag 5: Taddoussac

Inbegrepen: begeleide Whalewatching cruise

Deze tour is mogelijk zowel in grote boten als in de kleinere Zodiac, die dicht over de watervlakte glijdt. De golf van Saint Lawrence is een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten omdat er veel krill zwemt in het water. De baleinwalvissen eten enorme hoeveelheden krill en komen in dit gebied samen om de lekkernij te verorberen. Andere walvissoorten eten vis, schaaldieren en inktvis die ook ruimschoots aanwezig zijn in de rivier. Met een beetje geluk kan je ook dwerg- en gewone vinvissen, blauwe walvissen en witte dolfijnen zien.

De rest van de dag heb je vrij om Tadoussac te verkennen of een ritje te maken langs de Saguebay Fjord.

Dag 6: Taddoussac - Matane Wildlife Reserve (286 km + ferry + 55 km shuttle transfer)
Reis langs de ruige oever van de Saint Lawrence naar de Baie Comeau, waar je de ferry neemt naar Matane op het schiereiland Gaspe. Als alternatieve route kan je kiezen om over te steken in Rivière-Du-Loup naar Saint-Siméon en dan door te rijden langs de zuidoever naar Matane. Vergeet niet de vaarschema's te checken voor vertrek.

Je bestemming vandaag is de Chic-Chocs Mountain Lodge, diep in het hart van het Matane Wildlife reservaat. Je checkt in aan de Cap Chat receptie, waar je nadien je auto achterlaat. Met een minibus vertrek je naar de berghut. Eenmaal gesetteld, woon je een korte veiligheidsbriefing bij en helpt een gids je met het plannen van je activiteiten. De berghut ligt op een hoogte van 615 m in het Chic-Chocs bergmassief, je kan dus volop genieten van pure lucht en vergezichten over het reservaat.

Dit is een buitengewone magische plaats om outdoor activiteiten te beoefenen, waaronder begeleide wandeltochten, mountainbiken en kajakken.

Neem deel aan één van de wandeltochten met gids en ga op zoek naar de grote hertachtigen van Quebec, zoals elanden, kariboes en witstaartherten. Door de enorme aantallen elanden is de kans dat je er een te zien krijgt zeer hoog. Als je naar boven kijkt, zie je de talloze roofvogels die van deze streek hun thuis maakten, zoals de Amerikaanse zeearend, haviken en valken.

Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Chic-Chocs Mountain Lodge zijn inbegrepen en de chef bereidt gezonde kost, met de nadruk op streekgerechten, vis en wild.

Dag 7-8: Matane Wildlife Reserve
Twee volledige dagen vrij om te ontspannen in de berghut of deel te nemen aan één van de begeleide activiteiten. Volpension inbegrepen.

Dag 9: Matane Wildlife Reserve - Riviere-du-Loup (271 km + 55 km shuttle transfer)
Je hebt de ochtend vrij om deel te nemen aan activiteiten in de lodge. Na de lunch vertrek je met de shuttle naar Cap Chat. Rij verder door Matane langs de zuidelijke oever van de Saint Lawrence rivier. Maak eventueel een tussenstop in Pointe-au-Père, waar je de vuurtoren of de Site Historique Maritime kan bezoeken en luisteren naar verhalen over het gezonken schip 'RMS Empress of Ireland'.  Net voorbij Rimouski vind je het Parc National du Bic, dankzij haar hoge kliffen en beschutte baaitjes een ideaal habitat voor zeevogels en zeehonden.

Dag 10: Riviere-du-Loup - Quebec City (208 km)
Volg de schilderachtige Route of the Navigators langs de oever van de Saint Lawrence.   Een aanbevolen tussenstop is Saint-Jean-Port-Joli, een lieflijk dorpje waar kunst en geschiedenis de scepter zwaaien. Net voor de kust van Montmagny ligt Grosse-Île, een natuurhistorische site waar duizenden gelukzoekers in het nieuwe land werden verwelkomd. Het eiland maakt deel uit van een archipel die, samen met de oevers van de rivier, een tussenstop in de herfst is voor grote massa's sneeuwganzen op weg naar hun winterverblijf. Je bereikt Quebec City in de late namiddag.

Dag 11: Quebec City
Een vrije dag om rustig de historische binnenstad te verkennen. Slenter door de oude binnenstad met haar kasseiwegen, magnifieke gebouwen en stevige stadsmuren. Word stil door het uitzicht over de Saint Lawrence rivier vanop de Dufferin Terraces en slenter langs de kleurrijke straten, winkels, cafeetjes en restaurants.

Aanbevolen: Guided Quebec City Walking Tour (2uur)
Neem je tijd om iets te leren over de geschiedenis, architectuur en de charme van oud Quebec, dat trouwens erkend is als werelderfgoed. Startend in het centrum van de stad, daal je af naar de historische Lower Town. Hier krijg je de kans om foto's te maken, terwijl je gids je vertelt wat je allemaal nog kan doen tijdens je verblijf. De wandeltocht eindigt op de kabelspoorbaan, wat je de kans biedt om de vele winkeltjes en attracties in de Lower Town te bezichtigen of terug te keren naar de Upper Town.

Dag 12: Quebec City Departure
De reis zit er helaas op. Vrije dag tot transfer naar de luchthaven.

Aanbevolen excursie pakket
* Montreal sightseeing cruise (90 min.)
* Begeleide wandeling Québec City (2 uren)
Prijs per volwassene: € 61,50 en per kind (6-12j.): € 34

Transport
Samen met deze reis kan u ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Voor deze reis kan u kiezen uit een verblijf in 3* hotels of 4* hotels.
3* hotels zoals bv Le Nouvel Hotel Montreal, Hotel Tadoussac, Hotel Clarendon Quebec of gelijkaardig.
4* hotels zoals bv Le Meridien Versailles , Hotel Universal, Manoir Victoria of gelijkaardig.
Met beide formules verblijft u in de Chic Chocs Mountain Lodge.
De andere hotels worden vermeld bij de bevestiging van uw reis.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
3* accommodatie - CAOO002ATwinSingle
A:18/6-4/7/24
B:5/7-15/7/24
C:16/7-31/8/24
De vertrekdag bepaalt de prijs.

Zoek en boek


VRAAG DE 2024 PRIJS ! WIJ WERKEN ER AAN !

Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
4* accommodatie - CAOO002BTwinSingle
A:18/6-4/7/24
B:5/7-15/7/24
C:16/7-31/8/24
De vertrekdag bepaalt de prijs.

Zoek en boek


Inbegrepen in de prijs: 8 overnachtingen op basis van logies, 3 overnachtingen in vol pension in de Chic-Chocs Mountain Lodge: parking, shuttle naar mountain lodge en begeleide activiteiten, Black Bear Observation tour, Walvis observatie cruise, documentatiemap met kaarten en informatie, reisgids 'Oost-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen.

Niet inbegrepen in de prijs: internationale vluchten, huurwagen, ETA-visum, aanbevolen activiteitenpakket, parking (met uitzondering van Chic-Chocs Mountain Lodge), inkomgelden Nationale Parken, maaltijden (met uitzondering van Chic-Chocs Mountain Lodge), persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
 

Gerelateerde reizen

Hoogtepunten van Maritiem Canada - 15 dagen
Hoogtepunten van Maritiem Canada - 15 dagen
Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Coastal Quebec - 13 dagen
Coastal Quebec - 13 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade