Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
copyright Nova Scotia Tourism, Canadian Tourism Commission, J. Ingram, Scott Munn

Hoogtepunten van Maritiem Canada

   
15 dagen/14 nachten
 
Hoewel Nova Scotia geen erg bekend deel van Canada is, loont het zeker de moeite om hiervoor tijd uit te trekken. Er is natuurlijk de stad Halifax waar je heel wat kan bezichtigen, maar verder is deze reis opgebouwd rond bezoeken aan weinig toeristische plaatsen, waar je kan genieten van de lokale specialiteiten. Uiteraard ligt daarbij de nadruk op het maritieme: vissersdorpen, eilanden, kliffen met het bijhorende vogelleven. Op culinair vlak is er ook heel wat te beleven, want sommige van de beste visgebieden liggen vlak bij...

INBEGREPEN: Halifax Citadel Historic Site, een reisgids 'Oost-Canada' en een documentatiemap

Dag 1 & 2: Halifax
Haal jehuurwagen af op de luchthaven van Halifax en rij naar het historische hart van de stad. Hier kan je genieten van de prachtige waterkant, een tocht door de haven maken of je kans wagen als diepzeevisser.

Inbegrepen: Halifax Citadel National Historic Site
Hier ontdek je de geschiedenis van het fort dat Halifax domineert en zijn bewoners, de soldaten die hier gestationeerd waren. Wandel door een stukje van de militaire geschiedenis van Halifax. Elke dag komt de Citadel tot leven met de geluiden en kleuren van de re-enactment acteurs. Gekleed in dezelfde uniformen als de regimenten drogen in het midden van de jaren 1800, bewaken de 78ste Highlanders wachten de inkom van de Citadel en marcheren ze op de binnenplaats terwijl om 12 u 's middags het kanon wordt afgevuurd. 

Dag 3: Halifax - Oak Island (85 km)
Vertrek naar het Westelijk kustgebied via een korte rit langs de kust. Bezoek de vuurtoren 'Peggy's Cove' beroemd van duizenden foto's waarop dit gebouw prijkt.

Dag 4: Oak Island/Lunenberg
Tijd voor ontspanning: snuif de sfeer op en geniet van de lokale manier van leven. Breng een bezoekje aan het zeer kleurrijke, historische stadje Lunenberg, bekend om de zeilschepen Blue Nose en Blue Nose II.

Dag 5: Oak Island - Yarmouth (231 km)
Verlaat Oak Island en rij verder langs de Zuidkust. Onderweg doorkruis je vele uitnodigende dorpjes en stadjes. Je eindbestemming is de haven van Yarmouth, thuisbasis van de grootste vissersvloot in Atlantisch Canada. Neem je tijd om de honderden kapiteinshuisjes, gebouwd tussen 1850 en 1900, te bezichtigen. Deze tonen hoe rijk het leven op zee kon zijn.

Dag 6: Yarmouth - Digby (104 km)
Vandaag staat er een korte rit op het programma. Net voorbij de zuidpunt van Nova Scotia liggen St. Mary's Bay en Digby, gekend om de Sint-Jakobsvruchten. Voorzie eventueel tijd voor een walvissafari vanaf het Digby Neck schiereiland op de wereldberoemde Bay of Fundy.  

Dag 7: Digby - St.John (6 km + ferry)
In Digby, thuishaven van de grootste Sint-Jakobsvruchtenvissersvloot, ga je aan boord van één van de Bay Ferries voor een tocht van 2u45 naar St. John door de baai van Fundy. Tijdens je expeditie door de unieke baai, haal je best je camera tevoorschijn. In deze baai zwemmen namelijk meer dan 20 walvissoorten waaronder bultruggen, dwerg- en gewone vinvissen.

Dag 8: St. John - Moncton (157)
Na een rustige ochtend in St. John, gaat de tocht verder via de beroemde Fundy Coastal Drive. De baai en zijn unieke eilandjes vormen een veilig habitat voor duizenden diersoorten, zoals papegaaiduikers en de bijna uitgestorven Noordkapers. Baan je een weg langs de magnifieke kustlijn, gevormd door de getijden, met prachtige rotsformaties en spectaculaire vergezichten. 

Dag 9: Moncton - Charlottetown(191 km)
Via de Confederation Bridge kom je terecht in Canada's kleinste provincie: Prince Edward Island. Dit is het land van 'Anne of Green Gables' en kreeftensoupers. Bij aankomst kan je Charlottetown verkennen, een belangrijke stad in de Canadese geschiedenis.

Dag 10: Charlottetown
Ontdek het fascinerende Prince Edward Island. Wij bevelen aan een bezoekje te brengen aan Cavendish Beach en een autorit langs de kustroute in PEI National Park te maken. Neem eventueel ook een kijkje in het Anne of Green Gables museum of speel een rondje golf op een van de prachtige golfbanen.

Dag 11: Charlottetown - Baddeck(350 km + ferry)
Geniet van een rustige ochtend in Charlottetown voor je naar het westen rijdt. Op Wood Island neem je de 75 min. ferry over de Northumberland Strait naar Caribou in Nova Scotia. Hierna reis je door naar het rustige stadje Baddeck, dat voor drie nachten je uitvalsbasis zal zijn. Zo krijg je genoeg kansen om het ruige landschap van Cape Breton te ontdekken.

Dag 12 & 13: Cape Breton
Met Baddeck als uitvalsbasis, in het hart van de Bras d'Or Lake streek, gebruik je deze twee dagen om de spectaculaire landschappen, de ongetemde kustlijn en de gastvrijheid van de Cape Breton regio te ontdekken.
Je kan ook de befaamde 296 km lange Cabot Trail afleggen, de meest spectaculaire autoroute van Noord Amerika. De Cabot Trail cirkelt door het Cape Breton Highlands National Park, brengt je naar 500 m hoge landschappen en langs oude dorpjes waar je nog oude accenten kan horen. Bezoek de lokale ambachtelijke winkeltjes, neem een boot of wandel langs de prachtige kustpaden.

Dag 14: Baddeck - Halifax (447 km)
Verder naar het zuiden, laat je het onstuimige landschap van Cape Breton achter je. Tijdens de rit naar Halifax reis je langs de Marine Drive route door lokale dorpjes en stadjes waar je de rijke maritieme cultuur van Halifax kan opsnuiven. Breng een bezoekje aan Sherbrooke Village, een gemeenschap daterend uit 1860 en maak een lunchstop langs de route.

Dag 15: Halifax
De reis zit er jammer genoeg op. Breng een rustige dag door in Halifax voor je vertrek huiswaarts.

Transport
Samen met deze reis kan je ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Voor deze reis kan je kiezen uit een verblijf in 3* hotels of 4* hotels.
3* hotels zoals bv Atlantica Hotel Halifax, Oak Island Resort(landside room), Admiral Inn Digby, Rodd Royalty Charlottetown, Inverary Resort Baddeck of gelijkaardig.
4* hotels zoals bv Mariott Harbourfront Halifax, Oak Island Resort(oceanside room),Rodd Grand Yarmouth, Digby Pines Resort, The Great George in Charlottetown of gelijkaardig. 
De juiste hotels worden vermeld bij de bevestiging van uw reis.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro - CAOO007A
3* hotelsTwinSingleTripleQuad
A:15/5-25/5/24
B: 26/5-23/6/24
C:24/6-12/7/24
D:13/7-24/8/24
E:25/8-22/9/24
De vertrekdatum bepaalt de prijs.

Zoek en boek

VRAAG DE 2024 PRIJS ! WIJ WERKEN ER AAN !

Prijs per persoon voor de rondreis, in euro - CAOO007B
4* hotelsTwinSingle
A:15/5-22/5/24
B:23/5-28/5/24
C:29/5-7/6/24
D:8/6-17/6/24
E:18/6-29/6/24
F:30/6-24/8/24
G:25/8-22/9/24
De vertrekdatum bepaalt de prijs.

Zoek en boek


Inbegrepen in de prijs: 14 nachten op basis van logies alleen, bezoek Halifax Citadel, documentatiemap met kaarten en informatie, een reisgids 'Oost-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers van Canada, bijdrage Garantiefonds Reizen.

Niet inbegrepen: vluchten, autohuur, de aanbevolen activiteiten, ETA-visum, parkeergelden, inkomgelden parken, tolwegen en ferries, maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
 

Gerelateerde reizen

Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Quebec Wildlife Discovery - 12 dagen
Quebec Wildlife Discovery - 12 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Coastal Quebec - 13 dagen
Coastal Quebec - 13 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade