Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 15Gallia foto 16
Denis Jr. Tangney, © MTOQ

Autorondreis Coastal Quebec

   
13 dagen/12 nachten
 
De Franstalige provincie Québec heeft heel wat te bieden: het gezellige, europees aanvoelende Montreal, de imposante vesting van Québec city, een walvisobservatietocht in de monding van de St.Lawrence rivier, de ruwe schoonheid van de kust die een paradijs is voor vele vogelsoorten en talrijke vissersdorpen.

INBEGREPEN: walvis cruise, reisgids 'Oost-Canada' en een documentatiemap
 

Dag 1: Montreal
Nadat je je huurwagen hebt opgehaald bij het verhuurkantoor op de luchthaven van Montreal vertrek je in de richting van de stad. Montreal is bekend vanwege de uitstekende winkelmogelijkheden, de verfijnde restaurants, het bruisende nachtleven en de rijke cultuur en geschiedenis.

Dag 2: Montreal
Bezoek vandaag zeker de hoogtepunten van de stad: de Notre Dame kathedraal, het oude centrum met zijn geplaveide straatjes en terrasjes, het St. Joseph Oratorium, en √©√©n van de beste winkelstraten van Canada - de Sainte-Cath√©rine Street. De verscheidenheid van de stadsbevolking vind je terug in de keukens van zowel chique restaurants als eenvoudiger eetgelegenheden.
De 'bring-your-own-wine' zaken nabij Prince Arthur Street and Square Saint Louis zijn bijzonder populair.

Dag 3:  Montreal - Quebec City (236km)
Je hebt de keuze uit de zuidelijke of noordelijke route om naar Quebec City te rijden vermits je bij retour de andere route kan nemen.

Dag 4: Quebec City
Een vrije dag om deze historische stad te verkennen. Het oude centrum met de geplaveide straatjes, de historische gebouwen en de versterkte vestingmuren. Geniet vanaf de Dufferin Terraces van de schitterende uitzichten over de St. Lawrence rivier en neem de tijd om de kleurrijke straten, winkels, caf√©s en restaurants te ontdekken. 

Dag 5: Quebec City - Tadoussac (220km)
Verlaat Quebec City in de vroege ochtend en reis rechtstreeks door naar het bijzondere stadje Tadoussac.

Dag 6: Tadoussac
Inbegrepen activiteit: begeleide walvisobservatie cruise
Vanaf het dek van een van de cruiseschepen, krijg je een plaats op de eerste rij om het natuurlijk spektakel van opspringende walvissen, zoekend naar voedsel om hun enorme eetlust te stillen, te aanschouwen. Een schouwspel dat je niet snel zal vergeten.

Dag 7: Tadoussac - Matane (200km en ferry)
Vroeg vertrek in Tadoussac voor je rit langs de ruwe noordkust van de St. Lawrence. Nabij Baie Comeau neem je een ferry voor de oversteek naar Matane en het Gaspe schiereiland - of - indien je een kortere overtocht verkiest, neem je deze van Rivi√®re-du-Loup naar Saint-Sim√©on en reis je vervolgens via de zuidkust door naar Matane. Raadpleeg de uurroosters voor de ferries voor je vertrek.

Dag 8: Matane - Perce (371km)
Vandaag reis je via de kustlijn naar het oosten.  Bezoek onderweg het Parc de la Gaspesie, een van de mooiste natuurparken in de Gaspe dat bovendien mag pronken met de hoogste top van Quebec, de Mont Jacques Cartier. Als je verder naar Perce rijdt, ontdek dan ook de schoonheid van het Forillon National Park  - een uitgestrekt natuurreservaat met ontelbare planten en dierensoorten. Onderweg naar je eindbestemming reis je langs charmante baaien, kleine vissershaventjes en prachtige picknick locaties.

Aanbevolen excursie: Exploramer - een laboratorium op zee
Tijdens deze excursie op zee ontdek je de diversiteit van het ecosysteem van de Golf van St. Lawrence. Observeer het ophalen van de visnetten, ontdek weinig gekende organismen en neem deel aan het uitzetten van stalen.

Dag 9: Perce
Ontdek vandaag de Perce Rock. Iedereen die hier komt, staat versteld van haar omvang, kleur en schoonheid. De vele uitkijkpunten in de omgeving zorgen ervoor dat je de rots vanuit verschillende hoeken kan bewonderen. Er zijn ook boottochten naar de rots en bij laagtij kan je tot bij de rots wandelen.

Dag 10: Perce - New Richmond (162km)
Vandaag kan je een excursie plannen naar het eiland Bonaventure, net voor de kust van Perce. Het eiland kan prat gaan op √©√©n van de belangrijkste kolonies Jan-van-Genten ter wereld evenals tal van andere vogelsoorten zoals oa. papegaaiduikers, aalscholvers en zeekoeten. Op het eiland zijn een aantal interessante en afwisselende wandelroutes langs de kustlijn, spleten en stranden. In de namiddag rij je verder zuidwaarts langs de spectaculaire kustlijn naar New Richmond, je verblijfplaats voor deze nacht.

Dag 11: New Richmond
Breng de volledige dag door in deze zuidelijke regio van de Gaspe.  Bonaventure is een actieve stad en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Bezoek de imposante kerk met zijn gewelf met schilderijen van Georges S. Dorval. Er is tevens een museum, een zoo, en een bezoekerscentrum. Je kan er genieten van heel wat recreatieve activiteiten: het strand van Beaubassin, zalmvissen op de Bonaventure rivier, kajakken en kanovaren. 

Dag 12: New Richmond - Rivi√®re-du-Loup (386km)
Voor je het binnenland inrijdt, reis je langs ontelbare vissersdorpjes en verder door de Matapedia vallei naar Rimouski aan de zuidoever van  de St. Lawrence Seaway.

Aanbevolen excursie: Reford Gardens
De prachtige Reford Gardens, gelegen in Grand-M√©tis, moet je beslist bezoeken. Een pareltje van horticultureel erfgoed dat werd gecre√ęerd door Elsie Reford in de beginjaren van de twintigste eeuw en dat meer dan 3000 plantensoorten bevat waaronder ook de beroemde Himalaya blauwe papaver.

Dag 13: Rivi√®re-du-Loup - Quebec City (208km)
Volg voor je terugweg naar Quebec de St. Lawrence rivier en reis verder door een prachtig landschap tot het einde van je rondreis.

Aanbevolen Canada Signature activiteitenpakket
* Exploramer (dag 8)
* Reford Gardens (dag 12)
Prijs per persoon: Volwassenen: € 80 - Kinderen (0-12j.): € 35

Transport
Samen met deze reis kan je ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Voor deze reis verblijf je in 3* hotels zoals Le Nouvel Hotel Montreal, Hotel Clarendon Quebec City, Hotel Tadoussac, Quality Inn & Suites Matane, Hotel Le Mirage Perce, Hotel Le Francis New Richmond, Hotel Universal Riviere-du-Loup of gelijkaardig.
De juiste hotels worden vermeld bij de bevestiging van uw reis.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
3* hotels - CAOO005DubbelSingleTripleQuad
A:31/5-17/6/24
B:18/6-22/6/24
C:23/6-27/6/24
D:28/6-4/7/24
E:5/7-25/8/24
F:26/8-31/8/24
G:1/9-2/10/24
Opgelet: de vertrekdag bepaalt de prijs.

Zoek en boek

VRAAG DE 2024 PRIJS ! WIJ WERKEN ER AAN !

Inbegrepen in de prijs: 12 overnachtingen op basis van logies, walvis cruise te Tadoussac (dag 6), documentatiemap met kaarten en informatie, een reisgids 'Oost-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijs: internationale vluchten, huurwagen, ETA-visum, de aanbevolen activiteiten, parking en inkomgelden parken, maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 

Gerelateerde reizen

Hoogtepunten van Maritiem Canada - 15 dagen
Hoogtepunten van Maritiem Canada - 15 dagen
Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Newfoundland & Labrador from West to East - 12 dagen
Quebec Wildlife Discovery - 12 dagen
Quebec Wildlife Discovery - 12 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Hoogtepunten van Ontario - 9 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Hoogtepunten van Oost-Canada - 9 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Oost-Canada Classic - 14 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade