Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 15Gallia foto 17Gallia foto 19Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24
(c)Manuela Libens

Autorondreis Western B&B Circle

   
14 dagen/13 nachten
 
Canada is een zeer uitgestrekt en dun bevolkt land. De Canadezen hebben de reputatie erg vriendelijk en gastvrij te zijn. Een fly&drive met logement in B&B is dan ook een uitgelezen gelegenheid om dit te ervaren en contact te hebben met locale mensen die vele tips kunnen geven om nog meer uit uw reis te halen. De reis leidt u tweemaal over de Rocky Mountains, langs de mooiste natuurparken en omvat ondermeer ook een excursie op de Columbia Icefield gletsjer.

INBEGREPEN: Columbia gletsjer excursie, een reisgids 'West-Canada' en een documentatiemap.

Dag 1: Calgary - Banff (126km)
Bij aankomst op de luchthaven van Calgary, opname van de huurwagen en doorreis naar het Banff National Park.

Dag 2: Banff - Cranbrook (278km)
Kootenay National Park biedt een breed scala aan landschappelijke bezienswaardigheden. Hangende gletsjers en adembenemende toppen, de kalkstenen Marble Canyon en natuurlijke minerale baden bij Radium Hot Springs zijn slechts enkele van de attracties die het park te bieden heeft. Het gebied was ooit een ontmoetingsplek voor Indianenstammen uit de bergen en de valleien, evenals voor bonthandelaren en ontdekkingsreizigers.

Dag 3: Cranbrook - Nelson  (233km)
Bezoekers uit de hele wereld ervaren de "Rocky Mountain High" tijdens het vissen, varen en wandelen. De prachtige natuurlijke omgeving van Cranbrook geeft u een resem aan toeristische voorzieningen en toegang tot de belangrijkste toeristische attracties, zoals de vele golfbanen. Daarna volgt de heerlijke, ontspannen rit van Cranbrook via Creston, dat uitkijkt over een brede, vruchtbare vallei waar de Kootenay rivier meandert tussen de Selkirk en Purcell bergen, naar Nelson.

Dag 4: Nelson
Nelson is omgeven door de ruige Selkirk bergen en ligt aan de oevers van de westelijke arm van het meer van Kootenay. Met zo'n 350 historische gebouwen, prachtige omgeving en een bloeiende kunstgemeenschap, heeft Nelson een enorme charme gecombineerd met kosmopolitisch raffinement. De stad heeft iets voor iedereen, of het nu gaat om het vangen van een 25 pond zware regenboogforel op Kootenay meer, wandelen tot Kokanee Glacier, het kijken naar de fantastische live-optredens in het Capitol Theatre, of gewoon genieten van een kalme dag winkelen langs de historische Baker Street.

Dag 5: Nelson - Penticton  (310km)
Vandaag passeert u Castlegar en Grand Forks, een aantrekkelijke vallei-stad zo genoemd vanwege de ligging in de buurt van de convergentie van de Ketel en Granby rivieren. Dan gaat u verder naar Osoyoos waar de Okanagan regio van glooiende heuvels en sprankelende meren vele bezienswaardigheden bieden, waaronder wijnmakerijen en wijngaarden. Neemt u ook zeker de  tijd voor een optioneel bezoek aan het Osoyoos Desert Centre om meer te leren over de woestijn-ecologie. Verschillende woestijnplanten en -dieren zijn nergens anders te vinden in Canada en sommige ongewervelden nergens anders in de wereld!

Dag 6: Penticton - Vancouver (389km)
Rij naar het Zuiden via Keremeos naar het Manning Provincial Park in de Cascade bergen. Dit 66.884 ha grote park is wereldberoemd om al zijn wandelpaden en wilde dieren. In sommige gebieden kan men herten en coyotes spotten. Daarna rijdt u verder van Harrison in westelijke richting door de Fraser vallei naar Vancouver.

Dag 7: Vancouver
Vancouver is prachtig gelegen aan de oevers van de Stille Oceaan met als achtergrond de Coast Mountains.
U moet zeker de volgende plaatsen gaan bezoeken: de Capilano brug over de Capilano Canyon en de Skyride naar de top van de Grouse berg. Vanaf beide plaatsen hebt U een schitterend, panoramisch zicht op de stad.

Aanbevolen activiteit:  Sewell's Sea Safari (2u)
Ontdek het spectaculaire Howe Sound, met zijn impressionante landschap en de natuur, die de kust van British Columbia wereldberoemd maken! Aandachtspunten zijn de zeehonden in de haven bij Pam Rocks, normaal gesproken ziet U dan ook de majestueuze adelaars boven uw hoofd. Er wordt een cruise gedaan naar de Straat van Georgia waar U een prachtig uitzicht heeft op Vancouver. Op de terugweg naar Horseshoe Bay heeft u een spectaculair uitzicht op de huizen aan het water.

Dag 8: Vancouver - Lillooet  (236km)
Vandaag gaat u via de Sea-to-Sky Coastal Highway naar Lillooet. Maar u moet zeker verschillende stops maken zoals Shannon Falls, de derde hoogste waterval in BC met zijn kliffen 335 meters boven de snelweg, en Stawamus Chief, gelegen net buiten Squamish. Dit indrukwekkende park biedt grote mogelijkheden om te rotsklimmen. Er zijn drie verschillende toppen met  adembenemende uitzichten van Howe Sound, Squamish stad en de omliggende bergen. Vervolg uw rit door de Coast Mountains naar Whistler en besteed een paar uur om te winkelen of gewoon te relaxen in het dorp. Daarna maakt u de korte rit door ranch-land en ongerepte wildernis naar Lillooet.

Aanbevolen activiteit: BC Mining Museum - Unearth the Miner in You
Met een smalspoor mijntreintje rijdt u de mijn binnen. Na een tocht door een donkere gang, vertelt een vroegere mijnwerker hoe het was om bij kaarslicht, de mineralen uit deze berg te schrapen. 100 jaar geleden was dit mijnstadje bijzonder levendig met families die uit wel 50 landen afkomstig waren. Kan u het zich nog voorstellen?

Dag 9: Lillooet - Clearwater (304km)
In 1860 was Lillooet de grootste stad ten westen van Chicago en de geschiedenis werd medebepaald door de goudrush. U kan deze geschiedenis bekijken in het lokale museum. Daarna vertrekt u richting Kamloops via de Cache Creek en dan noordwaarts naar de Wells Gray Park regio.

Dag 10: Clearwater - Jasper (339km)
U moet vandaag zeker wat tijd besteden in het mooie Wells Grey Park. Hoogtepunten hier zijn de watervallen van Helmcken en Spahats en het meer van Clearwater. Vanuit Clearwater via Mount Robson, de hoogste piek in de Canadese Rockies, naar Jasper National Park.

Dag 11: Jasper 
Ontdek het Jasper National Park met zijn meren zoals het Pyramid Meer en het Patricia Meer en de Maligne River Valley.

Inbegrepen activiteit: Columbia Icefield Glacier Adventure
Recht tegenover het Columbia Icefield Visitors Cantre ligt de Athabasca gletsjer - een tong van ijs van 6km lang en 1km breed. U gaat met de Ice Explorer naar het midden van de gletsjer waar U de optie heeft van uit te stappen en op het ijs te wandelen.

Dag 12: Jasper - Calgary  (402km)
's Morgens begint met een rit naar het Zuiden langs de Icefield Parkway en de Athabasca gletsjer. Maak ook tijd om Lake Louise te bezoeken en foto's te nemen van één van de mooiste plaatsen in Canada voor U verder rijdt in ZW richting door het Banff National Park naar Calgary.

Dag 13: Calgary
Voorgestelde plaatsen om te bezoeken: Calgary Tower, Calgary Zoo en de botanische tuinen, historisch dorp in Heritage Park of het Olympic Park van de winterspelen van 1988.

Aanbevolen activiteit: Heritage Park - How the West was Once
Hier wordt u uitgenodigd om op Heritage Town Square de locale restaurantjes en shops te ontdekken, maar ga vooral langs in het Gasoline Alley Museum. Daar komt u te weten hoe de auto onze cultuur beïnvloed heeft. Maak een reis door de tijd in de levendige Historical Village. U ontmoet er vriendelijke pioniers, kan er met  een authentieke stoomtrein rijden en u zelf onderdompelen in het oude westen.

Dag 14: Calgary - terugreis
Terugrit naar de luchthaven van Calgary waar u uw huurwagen achterlaat en de terugvlucht naar huis aanvat.

Aanbevolen Canada signature pakket:
* Sewell's Sea Safari (2u) (dag 7)
* BC Mining Museum - Unearth the Miner in you (dag 8)
* Heritage Park - How the West was Once (dag 13)
Prijs per volwassene: € 117 en per kind (3-12j.): € 75

Transport
Samen met deze reis kan u ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Tijdens deze reis verblijft u in Bed and Breakfast(bij particulieren) zodat u kennis maakt met het echte leven van de Canadezen.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
BB accommodatie - CAWE006TwinSingle
1/5-31/10/211427,502795,00

Zoek en boek


Inbegrepen in de rondreis: 13 overnachtingen in B&B (overal ontbijt inbegrepen behalve in Jasper), Columbia Icefield Glacier Adventure (dag 11), documentatiemap met kaarten en informatie, een reisgids "West-Canada" per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen.

Niet inbegrepen in de rondreis: internationale vluchten, huurwagen, ETA-visum, persoonlijke uitgaven, aanbevolen activiteitenpakket, ontbijt in Jasper, de parkeerplaatsen aan de hotels,  voorgestelde sightseeing en activiteiten gedurende de rondreis, inkom van de Nationale Parken en de parkeerplaatsen hierbij en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Bergen, meren en lodges - 12 dagen
Bergen, meren en lodges - 12 dagen
Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Van de bergen tot de oceaan - 8 dagen
Van de bergen tot de oceaan - 8 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
Pacific Northwest - 10 dagen
Pacific Northwest - 10 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Western B&B Discovery Tour - 21 dagen
Western B&B Discovery Tour - 21 dagen
Wildlife discovery Tour - 15 dagen
Wildlife discovery Tour - 15 dagen
Alaska adventure (USA) - 12 dagen
Alaska adventure (USA) - 12 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijkerLaatste update: 04-12-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR