Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 13Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 19
(c)Niclas Jessen, Kim Wyon, NIcolai Perjesi - Visit Denmark, Einbo, M.Libens, EFFEKT_Camp Adventure_Rasmus_Hjortshoj

Autorondreis 'Active Denmark'

   
9 dagen/8 nachten
vanaf € 1043 per persoon
Voor liefhebbers van een actieve vakantie of families met tieners die graag wat cultuur met activiteiten afwisselen is de Active Denmark rondreis de ideale reis. Wandelen door de bomen, kajakken in centrum Kopenhagen, fietsen op het eiland Ærø en strandzeilen op het eiland Romø. Tussendoor geniet u van een bezoek aan Kopenhagen, Aarhus, Svendborg en misschien hier en daar een kasteel of aan het vikingdorp in Ribe. Alle activiteiten zijn haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie, het blijft uiteindelijk nog altijd vakantie voor iedereen.

INBEGREPEN: ferry Rødby-Puttgarden, ticket wandelen door de bomen, kajakken, ferry/fietshuur, cruise & wandeling, een reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Rødby - Kopenhagen (240 km)
Na aankomst met de ferry in Rødby rijdt u noordelijk door Loland en Zeeland richting Kopenhagen. Afhankelijk van uw ferry kan u afbuigen naar het eiland Møn bekend om zijn steile witte kliffen. Rij naar Møns Klint en wandel naar de voet van de kliffen waar u verrast wordt door het contrast tussen de zee en de kliffen. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen
Vandaag ontdekt u Kopenhagen, eerst te voet maar in de namiddag van op het water en per kajak. Peddelen op de kanalen van Kopenhagen is een unieke manier om een stad te verkennen. Daarna heeft u nog tijd om het gezellige avondleven en de restaurantscene van Kopenhagen uit te proberen.

Dag 3: Kopenhagen -  Rønnede - Svendborg (195 km)
Vertrek niet te laat en rijdt terug naar het zuiden naar Rønnede. Onderweg kan u een kijkje nemen in Roskilde, de oude viking stad. In Rønnede wacht u een ervaring vergelijkbaar met fietsen door de bomen. Maar hier gaat u wandelen. De 45 meter hoge bostoren ligt in het Gisselfeld Klosters woud en biedt een uitzicht van 356° over het prachtige Zuid-Zeeland. De toren is gebouwd in staal en eik. De wandeling naar de toren en terug is ongeveer 3,2 km en we raden aan minimum 2 uur te voorzien. Bent u vroeg vertrokken kan u ook een kijkje nemen bij het klimparcours. Daarna rijdt u over de Storebaelt brug naar het eiland Funen of Fyn in het Deens. Overnachting in Svendborg.

Dag 4: Svendborg - Ærø
Na een overtocht van Svendborg naar Ærøskøping op het eiland Ærø verkent u dit heerlijke eiland per fiets. Geniet van de prachtige stranden, de gezellige kleurrijke dorpjes en terrasjes, zorg alleen dat u op tijd de ferry terug neemt. Overnachting in Svendborg.

Dag 5: Svendborg - Aarhus(185 km)
U gaat op weg naar het schiereiland Jutland en de tweede grootste stad van Denemarken, Aarhus.
Tijdens uw verblijf in Aarhus kan u het culturele verbinden met het actieve. Vandaag bezoekt u één van de musea die u zeker moet gezien hebben bv het museum van de archeologie in Moesegard of het ARos museum van moderne kunst waarbij u boven op het dak kan gaan en genieten van het panorama.
 
Dag 6: Aarhus - Silkeborg - Aarhus(90 km)
's morgens slentert u door deze mooie stad en geniet u van de sfeer. Tegen de middag rijdt u naar Silkeborg, in het merengebied, waar u inscheept voor een fijne boottocht gevolgd door een wandeling door het bos. Na de terugvaart heeft u tijd voor een terrasje in Silkeborg voor u terugrijdt naar Aarhus. Overnachting in Århus.

Dag 7: Aarhus - Ribe - Tønder (175 km)
Vertrek vanmorgen op tijd zodat u onderweg een bezoek kan brengen aan Ribe en aan het vikingen dorp. Tønder is het oudste marktstadje van Denemarken, het staat bekend om zijn unieke huisjes met erkerramen. Vanuit Tønder bereik je gemakkelijk het kleine stadje Møgeltønder, dat bekend staat om zijn mooie straatjes en het Schackenborg kasteel, waar Prince Joachim van Denemarken en zijn familie woont. Overnachting in Tønder.  
 
Dag 8: Tønder - Rømø - Tønder(90 km)
Vandaag kiest u voor rust voor de terugreis of voor een optionele en speciale activiteit. Op de oneindige stranden van het eiland Rømø krijgt u dan een initiatie in het strandzeilen. De stranden van Rømø lenen zich perfect voor dit 2u durend plezier. Kan enkel indien geboekt direct bij de reservering van uw reis.
Rømø is met een brug verbonden met het vasteland en ligt op 45 km van Tønder. Overnachting in Tønder

Dag 9: vertrek    
 
ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3 sterren hotels zoals bv WakeUp Copenhagen, BW Plus Hotel Svendborg en Hotel Tonderhus of gelijkaardig.Prijzen per persoon voor de rondreis DENTAC1
VertrekdagDubbelSingle
A: 15/5-20/9/211043,001555,00
Max. 1 kind 10-11 jaar: € 622
3de volw. op de kamer: € 959
2u strandzeilen: € 132 pp
Deze reis is niet geschikt voor kinderen -10 jaar.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen 10-12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Opmerking: voor het fietsen en kajakken wordt er ter plaatse een waarborg gevraagd. Brengt u fietsen en kajaks onbeschadigd en tijdig terug binnen dan krijgt u de waarborg terug.
Inbegrepen: 8 overnachtingen in hotels in kamer en ontbijt, ferryovertocht Rödby-Puttgarden, 2u huur kajak, parking + ticket bostoren, ferryticket + 1 dag fietshuur Ærø, boottocht Silkeborg, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, , taksen, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW. 
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en activiteiten, niet-vermelde maaltijden, parkeergelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen(zeker aangeraden bij deze sportieve reis).

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Het land van kastelen, Vikingen en sprookjes' - 7 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen, Vikingen en sprookjes' - 7 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 27-07-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR