Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 13Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)Niclas Jessen, Kim Wyon, NIcolai Perjesi - Visit Denmark, Einbo, M.Libens, EFFEKT_Camp Adventure_Rasmus_Hjortshoj

Autorondreis 'Active Denmark'

   
9 dagen/8 nachten
 
Voor liefhebbers van een actieve vakantie of families met tieners die graag wat cultuur met activiteiten afwisselen is de Active Denmark rondreis de ideale reis. Wandelen door de bomen, kajakken in centrum Kopenhagen, een boottocht/wandeling, fietsen op het eiland Ærø en in de regio rond Tønder. Tussendoor geniet je van een bezoek aan Kopenhagen, Aarhus, Svendborg en misschien hier en daar een kasteel of aan het vikingdorp in Ribe. Alle activiteiten zijn haalbaar voor iedereen met een gemiddelde conditie, het blijft uiteindelijk nog altijd vakantie voor iedereen.

INBEGREPEN: ferry Rødby-Puttgarden, ticket wandelen door de bomen, kajakken, ferry/fietshuur Ærø, cruise & wandeling, fietsverhuur Tønder, een reisgids en landkaart 'Denemarken' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Rødby - Kopenhagen (240 km)
Na aankomst met de ferry in Rødby rijd je noordelijk door Loland en Zeeland richting Kopenhagen. Afhankelijk van je ferry kan je afbuigen naar het eiland Møn bekend om zijn steile witte kliffen. Rij naar Møns Klint en wandel naar de voet van de kliffen waar je verrast wordt door het contrast tussen de zee en de kliffen. Overnachting in Kopenhagen.

Dag 2: Kopenhagen
Vandaag ontdek je Kopenhagen, eerst te voet maar in de namiddag van op het water en per kajak. Peddelen op de kanalen van Kopenhagen is een unieke manier om een stad te verkennen. Daarna heb je nog tijd om het gezellige avondleven en de restaurantscene van Kopenhagen uit te proberen.

Dag 3: Kopenhagen -  Rønnede - Faaborg (220 km)
Vertrek niet te laat en rij terug naar het zuiden naar Rønnede. In Rønnede wacht je een ervaring vergelijkbaar met fietsen door de bomen. Maar hier ga je wandelen. De 45 meter hoge bostoren ligt in het Gisselfeld Klosters woud en biedt een uitzicht van 356° over het prachtige Zuid-Zeeland. De toren is gebouwd in staal en eik. De wandeling naar de toren en terug is ongeveer 3,2 km en we raden aan minimum 2 uur te voorzien. Ben je vroeg vertrokken kan je ook een kijkje nemen bij het klimparcours. Daarna rijd je over de Storebaelt brug naar het eiland Funen of Fyn in het Deens. Neem eventueel nog een kijkje in Odense, bekend van de schrijver H.C. Andersen. Overnachting in Faaborg.

Dag 4: Faaborg - Ærø - Faaborg
Na een overtocht van Faaborg naar Søby op het eiland Ærø verken je dit heerlijke eiland per fiets. Geniet van de prachtige stranden, de gezellige kleurrijke dorpjes en terrasjes, zorg alleen dat je op tijd de ferry terug neemt. Overnachting in Faaborg.

Dag 5: Faaborg - Aarhus - Silkeborg (235 km)
Je gaat op weg naar het schiereiland Jutland en Aarhus. Ga net ten zuiden van Aarhus een kijkje nemen in het prachtige museum van de archeologie in Moesegard en aan de Infinity Bridge. Maak een wandeling door het oude stadscentrum in Aarhus voor je verder rijdt naar Silkeborg voor overnachting.  
 
Dag 6: Silkeborg 
's morgens slenter je door het mooie pittoreske Silkeborg, in het merengebied, en geniet je van de sfeer.  Dan scheep je in voor een fijne boottocht gevolgd door een wandeling door het bos. Na de terugvaart heb je tijd voor een terrasje. Overnachting in Silkeborg.

Dag 7: Silkeborg - Ribe - Tønder (180 km)
Vertrek vanmorgen op tijd zodat je onderweg een bezoek kan brengen aan Ribe en aan het Vikingen dorp of aan het visitor centre van het Nationaal Park Vadehavet. Tønder is het oudste marktstadje van Denemarken, het staat bekend om zijn unieke huisjes met erkerramen. Overnachting in Tønder.  
 
Dag 8: Tønder 
Vandaag ontdek je per fiets de omgeving van Tønder. Vanuit Tønder bereik je gemakkelijk het kleine stadje Møgeltønder, dat bekend staat om zijn mooie straatjes en het Schackenborg kasteel, waar Prince Joachim van Denemarken en zijn familie woont. Geniet aan het kasteel of in de schilderachtige hoofdstraat van een lekker stukje taart. Ga dan verder naar het schilderachtige Høyer met zijn mooie molen.  Overnachting in Tønder

Dag 9: vertrek    
 
ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijf je in goede 3 sterren hotels zoals bv Comwell Copenhagen Portside, Hotel Faaborg Fjord, Scandic Silkeborg en Hotel Tonderhus of gelijkaardig.Prijzen per persoon voor de rondreis DENTAC1
VertrekdagDubbelSingle
A: 15/5-15/9/24€ -€ -
Max. 1 kind 10-11 jaar: € -
3de volw. op de kamer: € -
Deze reis is niet geschikt voor kinderen -10 jaar. 
Deze reis voor ouders en 2 kinderen 10-12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Opmerking: voor het fietsen en kajakken wordt er ter plaatse een waarborg gevraagd. Breng je fietsen en kajaks onbeschadigd en tijdig terug binnen dan krijg je de waarborg terug.
Inbegrepen: 8 overnachtingen in hotels in kamer en ontbijt, ferryovertocht Rødby-Puttgarden, 2u huur kajak, parking + ticket bostoren, ferryticket + 1 dag fietshuur Ærø, boottocht Silkeborg, 1 dag fietshuur Tønder, een reisgids en landkaart "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW. 
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en activiteiten, niet-vermelde maaltijden, parkeergelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen(zeker aangeraden bij deze sportieve reis).

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 25-09-2023 · Trade