Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c) Bob Krist, Bach, Cees van Roeden, Manuela Libens

Autorondreis Het land van kastelen en sprookjes

   
8 dagen/7 nachten
 
Tijdens deze rondreis ontdek je een pracht aan kastelen, leer je alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen en ontdek je de wondere wereld van de Vikingen. 

INBEGREPEN: reisgids en landkaart 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel - Tønder (780 km)
Via de Duitse autosnelwegen rijd je richting Hamburg en door het lieflijke landschap van Sleeswijk-Holstein bereik je de Deense grens en Tønder. Je verblijft 2 nachten in Tønder zodat je de lange rit wat kan verteren. 

Dag 2: Tønder (40 km)
Maak vanmorgen zeker eens een wandelingetje in Tønder en neem daarna de wagen voor een rondritje in de buurt. Bezoek Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg.  Rij van daar verder naar Højer en geniet van het pittoreske dorpscentrum met de mooie molen. Hou je van een mooi zeezicht rij dan nog een stukje verder naar Vidåslusen in het natuurpark voor een wandeling op de dijk. Reis je in het voor- of najaar kan je 's avonds proberen van een glimp op te vangen van de 'Black Sun' aan het Rudbol So in Rudbol. Daar komen dan duizenden vogels in formatie hun plaats voor de nacht in nemen. Ze lijken dan wel te dansen in de lucht. 

Dag 3: Tønder - Ribe - Odense(170 km)
Ontdek op weg naar Odense het mooie Ribe, een middeleeuws dorp waar je compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. In Ribe kan je rondwandelen in straten met kasseistenen en lemen huizen waar je de dwarsbalken nog kan zien en genieten van de atmosfeer, de gezellige cafés en de speciale winkeltjes. Heel Ribe is een beleving op zich. Daarna ga je van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken.  Je verblijft de volgende 2 nachten in Odense, de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en het splinternieuwe Andersen museum zijn de moeite. Ook kan je samen met hem op de foto, zijn standbeeld staat in het centrum en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje

Dag 4: Egeskov Slot (50 km)
Op de vrije dag raden we je een bezoek aan Egeskov Slot aan. Hier moet je echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en bied je, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vind je er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar je kan ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren. Na dit bezoek kan je er voor kiezen om verder te rijden naar Fåborg aan de kust. Het centrum van Fåborg is een bezoek zeker waard. 
 
Dag 5: Odense- Kopenhagen(165 km)
Vandaag rijd je via de Sorebeltbrug naar het eiland Sjaelland. Onderweg kan je het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. 2 overnachtingen in Nordhavn, een nieuw stadsdeel aan het water in Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen
Deze vrije dag kan je in Kopenhagen doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Bezoek Nyhavn en maak ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen of bezoek het beroemde Tivoli. Flaneer door de gezellige straten en geniet van een pauze op één van de fijne pleinen die de stad rijk is. 

Dag 7: Kopenhagen-Maribo (135-220 km)
's Ochtends heb je ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Maar je kan natuurlijk ook al direct na het ontbijt richting zuiden rijden. Onderweg kan je dan gaan 'wandelen door de bomen' bij Camp Adventure in Rønnede of je gaat de witte kliffen van Møns Klint bewonderen op het eiland Møn. Overnachting in Maribo.

Dag 8: Maribo-Brussel (735 km)
Na een vroeg ontbijt rijd je naar de Deense havenstad Rødby(20 km) en neemt hier de veerboot van 9u45 naar Puttgarden in Duitsland. Na aankomst om 10u30 verder over de Duitse autosnelwegen terug naar België.

Transport
Deze rondreis is bedoeld om met uw eigen wagen te doen.
Logies
Tijdens deze reis verblijf je standaard in goede 3/4* hotels zoals bv Hotel Tonderhus, Comwell HC Andersen en Comwell Copenhagen Portside.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen DERR001
Kamer en ontbijt in 3* en 4* hotels1/4-30/9/24
Dubbel€ 864
Single met auto€ 1356
Single zonder auto€ 1127
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer van de ouders€ 375
3de volw. in triple€ 599
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Rodby-Puttgarden met wagen, een reisgids "Denemarken" en landkaart per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden, inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek
 
  Klantenreactie
Wij hebben een heel mooie reis gehad in Denemarken... Was zeer goed uitgestippeld, zodat je de meeste highlights van het land zag. Om de 2 dagen veranderen van hotel was ideaal...Denemarken is zeker het bezoeken waard, mooie charmante stadjes, mooie natuur, een echt fietsland en zeker Kopenhagen een wereldstad.
fam Buyse
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade