Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8
(c) Bob Krist, Bach, Cees van Roeden

Autorondreis Het land van kastelen, Vikingen en sprookjes

   
7 dagen/6 nachten
vanaf € 674 per persoon
Tijdens deze rondreis ontdekt u een pracht aan kastelen, leert u alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen en ontdekt u de wondere wereld van de Vikingen. Verblijven doet u in charmante, goed gekozen hotelletjes.

INBEGREPEN: reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel-Ribe (830 km)
Via de Duitse autosnelwegen rijdt u naar Hamburg en door het lieflijke lanschap van Sleeswijk-Holstein bereikt u de Deense grens en Ribe. U verblijft 2 nachten in het oudste hotel van Denemarken, het karakterhotel Dagmar in het centrum van Ribe. Dit fijne hotel heeft 50 kamers die allen individueel ingericht zijn. Geniet van het goede restaurant, het aangename zonneterras en een heerlijke nachtrust.

Dag 2: Ribe
Ontdek Ribe, een middeleeuws dorp waar u compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. In Ribe kan je rondwandelen in straten met kasseistenen en lemen huizen waar je de dwarsbalken nog kan zien en genieten van de atmosfeer, de gezellige cafés en de speciale winkeltjes. Heel Ribe is een beleving op zich. Bezoek de Domkirke, Ribe Slot, het Vikingen Museum en het Ribe Vikingencentrum 

Dag 3: Ribe - Fåborg (150 km)
Vandaag gaat u van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken. De grootste stad is hier Odense. Dit is de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en eigen museum kan u nog bezoeken. Ook kunt u samen met hem op de foto. Zijn standbeeld staat bij het Radisson Blu Hotel H C Andersen en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje. U overnacht echter in het zuiden van het eiland aan de Fåborg fjord.

Dag 4: Egeskov Slot (50 km)
Op de vrije dag raden we u een bezoek aan Egeskov Slot aan. Hier moet u echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en biedt u, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vindt u er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar u kunt ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren. 
 
Dag 5: Fåborg - Holte (bij Kopenhagen)(200 km)
Vandaag rijdt u via de Sorebeltbrug (tol) naar het eiland Sjaelland. Onderweg kunt u het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. In het noorden van Sjaelland vindt u overigens drie mooie kastelen: Frederiksborg Slot, Kronborg Slot (in Helsingør) en het Fredensborg Slot. Deze drie kastelen behoren tot de mooiste in Denemarken. Niet alle kastelen kunnen van binnen worden bekeken, maar de tuinen er om heen mogen er ook wezen. Het Kronborg Slot is een slot waar de Deense tol betaald moest worden. Het had dus een militaire functie. Het Fredensborg Slot en Frederiksborg Slot zijn (voormalige) koninklijke kastelen. Op de websites vindt u informatie over de openingstijden van deze kastelen. 2 overnachtingen in Holte, even ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen (40 km of openbaar vervoer)
Deze vrije dag kan u in Kopenhagen doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Maakt u ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen.

Dag 7: Kopenhagen - Rodby(175 km) en Puttgarden-Brussel(750 km)
U kunt u reis verlengen met een overnachting in Kopenhagen of een extra nacht in Holte. Indien niet, rijdt u vandaag via de ferryovertocht Rodby-Puttgarden en Duitsland terug naar huis.

TRANSPORT
Deze rondreis is bedoeld om met uw eigen wagen te doen.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen DERR001
Kamer en ontbijt in 3* en 4* hotels1/4-31/10/21
Dubbel674,00
Single met auto1131,00
Single zonder auto931,00
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders288,00
3de volw. in triple516,00
Half pension(niet in Ribe):233/volw en 116/kind 2-11j.
Toeslag voor een hotel in Kopenhagen centrum op dag 5+6:
€ 135 per persoon in een dubbel en € 165 per persoon in een single.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Rodby-Puttgarden met wagen, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden, inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 16-06-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR