Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8
(c) Bob Krist, Bach, Cees van Roeden

Autorondreis Het land van kastelen en sprookjes

   
8 dagen/7 nachten
 
Tijdens deze rondreis ontdekt u een pracht aan kastelen, leert u alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen en ontdekt u de wondere wereld van de Vikingen. Verblijven doet u in charmante, goed gekozen hotelletjes.

INBEGREPEN: reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel - Tønder (780 km)
Via de Duitse autosnelwegen rijdt u naar Hamburg en door het lieflijke landschap van Sleeswijk-Holstein bereikt u de Deense grens en Tønder. U verblijft 2 nachten in Tønder zodat u de lange rit wat kan verteren. 

Dag 2: Tønder (40 km)
Maak vanmorgen zeker eens een wandelingetje in Tønder en neem daarna de wagen voor een rondritje in de buurt. Bezoek Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg.  Rij van daar verder naar Højer en geniet van het pittoreske dorpscentrum met de mooie molen. Hou je van een mooi zeezicht rij dan nog een stukje verder naar Vidåslusen in het natuurpark voor een wandeling op de dijk. Reis je in het voor- of najaar kan je 's avonds proberen van een glimp op te vangen van de 'Black Sun' aan het Rudbol So in Rudbol. Daar komen dan duizenden vogels in formatie hun plaats voor de nacht in nemen. Ze lijken dan wel te dansen in de lucht. 

Dag 3: Tønder - Ribe - Fåborg (195 km)
Ontdek op weg naar Fåborg het mooie Ribe, een middeleeuws dorp waar u compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. In Ribe kan je rondwandelen in straten met kasseistenen en lemen huizen waar je de dwarsbalken nog kan zien en genieten van de atmosfeer, de gezellige cafés en de speciale winkeltjes. Heel Ribe is een beleving op zich. Daarna gaat u van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken.  U overnacht in het zuiden van het eiland aan de Fåborg fjord.

Dag 4: Egeskov Slot (50 km)
Op de vrije dag raden we u een bezoek aan Egeskov Slot aan. Hier moet u echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en biedt u, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vindt u er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar u kunt ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren. 
 
Dag 5: Fåborg - Kopenhagen(205 km)
Bezoek op weg naar Kopenhagen Odense, de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en het splinternieuwe Andersen museum zijn de moeite. Ook kunt u samen met hem op de foto, zijn standbeeld staat bij uw hotel en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje.
Vandaag rijdt u via de Sorebeltbrug naar het eiland Sjaelland. Onderweg kunt u het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. 2 overnachtingen in Nordhavn, een nieuw stadsdeel aan het water in Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen
Deze vrije dag kan u in Kopenhagen doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Bezoek Nyhavn en maak ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen of bezoek het beroemde Tivoli. Flaneer door de gezellige straten en geniet van een pauze op één van de fijne pleinen die de stad rijk is. 

Dag 7: Kopenhagen-Maribo (135-220 km)
's Ochtends heeft u ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Maar u kan natuurlijk ook al direct na het ontbijt richting zuiden rijden. Onderweg kan u dan gaan 'wandelen door de bomen' bij Camp Adventure in Rønnede of u gaat de witte kliffen van Møns Klint bewonderen op het eiland Møn. Overnachting in Maribo.

Dag 8: Maribo-Brussel (735 km)
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de Deense havenstad Rødby(20 km) en neemt hier de veerboot van 9u45 naar Puttgarden in Duitsland. Na aankomst om 10u30 verder over de Duitse autosnelwegen terug naar België.

TRANSPORT
Deze rondreis is bedoeld om met uw eigen wagen te doen.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen DERR001
Kamer en ontbijt in 3* en 4* hotels1/4-30/9/22
Dubbel748,00
Single met auto1258,00
Single zonder auto1099,00
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders322,00
3de volw. in triple515,00
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Rodby-Puttgarden met wagen, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden, inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 11 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 12-08-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR