Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8
(c)Visit Denmark / Niclas Jessen, Manuela Libens

Autorondreis 'Dwars door Denemarken'

   
11 dagen/10 nachten
 
De hoogtepunten van het land passeren hier de revue. We rijden over het schiereiland Jutland en bezoeken de eilanden Fyn en Sjaelland. Hoogtepunt van de reis zal zeker Kopenhagen worden. De reis sluiten we af met de overtocht van Denemarken naar Duitsland.

INBEGREPEN: ferry Rødby-Puttgarden, bezoek Egeskov kasteel, een reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel - Tønder(780 km)
U kan dit traject in één keer afleggen maar gezien de drukte op de Duitse wegen raden wij aan om onderweg een overnachting te voorzien. Wij organiseren dit graag voor u in de omgeving van Bremen of Hamburg. Overnachting in Tønder. 

Dag 2: Tønder - Ribe - Esbjerg (80 km)
Maak 's morgens even een wandeling door het stadje en rijdt dan de 6 km naar Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg.  
Rij van daar verder naar Højer en geniet van het pittoreske dorpscentrum met de mooie molen. Langs de kust met uitzicht op het eiland Rømø gaat het dan verder naar Ribe. Onderweg kan u stoppen aan het Ribe Vikingcenter, een openluchtmuseum. Ribe zelf is een schitterend bewaard gebleven parel van vakwerkhuizen, kasseienwegjes, beekjes, brugjes, parkjes, puur genieten. Esbjerg is de vijfde grootste stad van Denemarken. Flaneer vanavond eens door te stad en zoek u een gezellig restaurantje voor het diner.  Overnachting in Esbjerg.

Dag 3: Esbjerg - Nationaal Park Thy - Thisted (215 km)
De haven van Esbjerg is de grootste haven aan de Deense westkust. Dat zal u merken als u de stad uit rijdt. Iets ten noorden van de stad vindt u aan zee de 9 meter hoge sculpturen 'Mennesket ved havet' (Mensen aan Zee), een fijn punt voor een eerste fotostop. Langs de fascinerende westkust en de Ringkøbing Fjord gaat het verder naar Struer. Het Struer Museum is een aanrader. Hier kunt u de ontwikkeling van het West-Jutlandse economische wonder, Bang & Olufsen, ontdekken. In het Nationaal Park Thy, tussen de Noordzee en de Limfjord, kunt u het effect van de sterke westenwind zien, enorme strandduinen en uitgestrekte vlaktes met een rijke vegetatie. Maak even tijd voor een wandeling of bezoek één van de mooie vuurtorens. Overnachting in Thisted aan de Limfjord. 

Dag 4: Thisted - Blokhus - Løkken - Skagen(175 km)
Vandaag gaat het langs de kust verder naar Skagen. Stop onderweg eens om de sfeer op te snuiven in de badplaatsjes Blokhus of Lökken. Skagen is een kleine en populaire badplaats op het uiterst noordelijke puntje van Denemarken. Smalle straatjes, gezellige winkels en een fantastische haven wachten u hier. Van 1870 tot 1900 was Skagen een ontmoetingsplaats van vele kunstenaars, de resultaten zien we in het Skagen Museum, dat u zeker niet mag missen. Ten noorden van Skagen vindt u de vlakke landtong Grenen. Hier komen het Skaggerak en het Kattegat bij mekaar en ziet u letterlijk het botsen van de zeeën. Een magische plek.  Overnachting in Skagen.

Dag 5: Skagen - Århus(225 km)
In Århus bezoekt u het openluchtmuseum 'Gamle Byen' (de oude stad). Dit is een levend museum met talloze historische gebouwen uit de stad Århus. Aansluitend raden we aan om te gaan lunchen aan de rivier Å, in het centrum van dit gezellige stadje. Flaneer later verder door de pittoreske straten, langs het water en geniet van een koffie op één van de talloze fijne pleintjes. Overnachting in Århus.

Dag 6: Århus - Odense (150 km)
Door een glooiend landschap rijdt u verder naar Kolding, bekend van het Kasteel Kolding. Vervolgens rijdt u de brug naar het eiland Fyn over en bereikt u al snel Odense. Dit is één van de oudste steden in Noord-Europa. Het is de Bisschopzetel sinds 1020, Knut de Heilige werd in 1086 in de St. Albani kerk vermoord. Odense werd daardoor een pelgrimsoord met verschillende kerken en kloosters. De binnenstad heeft nog een aantal typisch Deense vakwerkhuizen. De stad is echter het meest bekend als de woonplaats van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Overnachting in Odense.

Dag 7: Odense - Kvaerdrup - Odense (75 km)
Vandaag maakt u een uitstapje naar het prachtige Egeskov Kasteel in Kvaerdrup. Het is een uniek Renaissance-slot uit 1554 met een prachtige, romantische tuin uit de 18e eeuw. Piet Hein (architekt en schrijver) bouwde hier een doolhof met een lengte van 1,3 km. In het midden staat een 17 meter hoge toren. Er is een automobielmuseum met tentoonstelling over auto's, motoren en vliegtuigen. Egeskov is een plek die u niet mag missen. Overnachting in Odense.

Dag 8: Odense - Kopenhagen (160 km)
's Morgens heeft u nog wat tijd voor een wandeling door Odense. Daarna rijdt u naar de brug over de Storbelt en bereikt u het eiland Sjaelland. Onderweg naar Kopenhagen is een bezoek aan het Vikingschip Museum in Roskilde een aanrader. Ook de domkerk met de graven van de Deense koningen en koninginnen is een bezienswaardigheid. Misschien heeft u 's avonds nog zin om het Tivoli Amusementspark in Kopenhagen te bezoeken. U vindt hier ook tien verschillende restaurants. Overnachting in Nordhavn, een nieuwe stadsontwikkeling aan de rand van het centrum. 

Dag 9: Kopenhagen
Vandaag staat in het teken van Kopenhagen. Een prachtige stad gelegen aan de Køge Bocht en het Øresund. In de direkte omgeving van Kopenhagen wonen 1,7 miljoen mensen. De stad werd in 1167 door de bisschop Absalon gesticht en behoort tot de gezelligste steden van Europa. Enkele bezienswaardigheden zijn het Rådhusplads - een groot plein in het centrum van de stad. Hier bevindt zich het Raadhuis uit 1905. De belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen is de Strøget. Nyhavn is de oude haven die omringd wordt met pittoreske huizen. Breng zeker ook een bezoek aan de ronde toren - Rundetårn uit 1642. De weg naar boven is breed genoeg voor een paard en wagen. Het werd gebouwd in opdracht van de Deense Koning Christian IV als observatorium. Ook het Koninklijke Paleis van de Deense Koningin Margarethe, het nabijgelegen beeldje van de beroemde kleine zeemeermin Den lille Havfrue en de Giffeonfonteinen zijn een bezoekje waard. Overnachting in Nordhavn.

Dag 10: Kopenhagen-Maribo (135-220 km)
's Ochtends heeft u ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Maar u kan natuurlijk ook al direct na het ontbijt richting zuiden rijden. Onderweg kan u dan gaan 'wandelen door de bomen' bij Camp Adventure in Rønnede of u gaat de witte kliffen van Møns Klint bewonderen op het eiland Møn. Overnachting in Maribo.

Dag 11: Maribo-Brussel (735 km)
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar de Deense havenstad Rødby(20 km) en neemt hier de veerboot van 9u45 naar Puttgarden in Duitsland. Na aankomst om 10u30 verder over de Duitse autosnelwegen terug naar België.

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3/4 sterren hotel zoals bv Tønderhus, Hotel Limfjorden, Color Hotel Skagen, Comwell HC Andersen Odense, Comwell Aarhus, Milling Hotel Sopark Maribo of gelijkaardig.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen     DERR002
Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels1/4-30/9/22
Dubbel1140,00
Single als 3de persoon1696,00
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 2-11j.519,00
3de volw. in triple790,00
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 10 overnachtingen in goede 3* of 4* hotels in kamer en ontbijt, bezoek Egeskov kasteel, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, ferryovertocht Rødby-Puttgarden, taksen, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW. 
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 12-08-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR