Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8
(c)Visit Denmark / Niclas Jessen, Manuela Libens

Autorondreis 'Dwars door Denemarken'

   
9 dagen met eigen wagen
vanaf € 736 per persoon
De hoogtepunten van het land passeren hier de revue. We rijden over het schiereiland Jutland en bezoeken de eilanden Fyn en Sjaelland. Hoogtepunt van de reis zal zeker Kopenhagen worden. De reis sluiten we af met de overtocht van Denemarken naar Duitsland.

INBEGREPEN: een reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel-Esbjerg (890 km)
Esbjerg is de vijfde grootste stad van het kleine koninkrijk en de haven van Esbjerg is de grootste haven aan de Deense westkust. We raden een bezoek aan het visserij- en scheepvaartmuseum aan. De stad staat echter vooral bekend om de 9 meter hoge sculpturen 'Mennesket ved havet' (Mensen aan Zee), die zich tegenover het museum bevinden. Overnachting in Esbjerg.

Dag 2: Esbjerg - Aalborg(265 km)
Langs de fascinerende westkust en de Ringkøbing Fjord naar Struer. Het Struer Museum is een aanrader. Hier kunt u de ontwikkeling van het West-Jutlandse economische wonder, Bang & Olufsen, ontdekken. In het gebied Thy, tussen de Noordzee en de Limfjord, kunt u het effect van de sterke westenwind zien. Overnachting in Aalborg.

Dag 3: Aalborg - Skagen - Aalborg(220 km)
Ga vandaag zeker op uitstap naar Skagen, een kleine en populaire badplaats op het uiterst Noordelijke puntje van Denemarken. Smalle straatjes, gezellige winkels en een fantastische haven wachten u hier. Ten noorden van Skagen vindt u de vlakke landtong Grenen. Een unieke belevenis is de rit met de "Sandormen" (zandworm) aan het einde van Grenen. Van 1870 tot 1900 was Skagen een ontmoetingsplaats van vele kunstenaars, de resultaten zien we in het Skagen Museum, dat u zeker niet mag missen. Overnachting in Aalborg.

Dag 4: Aalborg - Odense (265 km)
In Århus bezoekt u het openluchtmuseum 'Gamle Byen' (de oude stad). Dit is een levend museum met talloze historische gebouwen uit de stad Århus. Aansluitend raden we aan om te gaan lunchen aan de rivier Å, in het centrum van dit gezellige stadje. Door een glooiend landschap rijdt u verder naar Kolding, bekend van het Kasteel Kolding. Vervolgens rijdt u de brug naar het eiland Fyn over en bereikt u al snel Odense. Dit is één van de oudste steden in Noord-Europa. Het is de Bisschopzetel sinds 1020, Knut de Heilige werd in 1086 in de St. Albani kerk vermoord. Odense werd daardoor een pelgrimsoord met verschillende kerken en kloosters. De binnenstad heeft nog een aantal typisch Deense vakwerkhuizen. De stad is echter het meest bekend als de woonplaats van de Deense schrijver Hans Christian Andersen (1805-1875). Overnachting in Odense.

Dag 5: Odense (58 km)
Vandaag maakt u een uitstapje naar het prachtige Egeskov Kasteel. Het is een uniek Renaissance-slot uit 1554 met een romantische tuin uit de 18e eeuw. Piet Hein (architekt en schrijver) bouwde hier een doolhof met een lengte van 1,3 km. In het midden staat een 17 meter hoge toren. Er is een automobielmuseum met tentoonstelling over auto's, motoren en vliegtuigen. Overnachting in Odense.

Dag 6: Odense - Kopenhagen/Holte (156 km)
's Morgens heeft u nog wat tijd voor een wandeling door Odense. Daarna rijdt u naar de brug over de Storbelt en bereikt u het eiland Sjaelland. Onderweg naar Kopenhagen is een bezoek aan het Vikingschip Museum in Roskilde een aanrader. Ook de domkerk met de graven van de Deense koningen en koninginnen is een bezienswaardigheid. Misschien heeft u 's avonds nog zin om het Tivoli Amusementspark in Kopenhagen te bezoeken. U vindt hier ook tien verschillende restaurants. Overnachting in Holte, ongeveer 20km van Kopenhagen.

Dag 7: Kopenhagen
Vandaag staat in het teken van Kopenhagen. Een prachtige stad gelegen aan de Køge Bocht en het Øresund. In de direkte omgeving van Kopenhagen wonen 1,7 miljoen mensen. De stad werd in 1167 door de bisschop Absalon gesticht en behoort tot de gezelligste steden van Europa. Enkele bezienswaardigheden zijn het Rådhusplads - een groot plein in het centrum van de stad. Hier bevindt zich het Raadhuis uit 1905. De belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen is de Strøget. Nyhavn is de oude haven die omringd wordt met pittoreske huizen. Breng zeker ook een bezoek aan de ronde toren - Rundetårn uit 1642. De weg naar boven is breed genoeg voor een paard en wagen. Het werd gebouwd in opdracht van de Deense Koning Christian IV als observatorium. Ook het Koninklijke Paleis van de Deense Koningin Margarethe, het nabijgelegen beeldje van de beroemde kleine zeemeermin Den lille Havfrue en de Giffeonfonteinen zijn een bezoekje waard. Overnachting in Holte, ongeveer 20km van Kopenhagen.

Dag 8: Kopenhagen-Maribo (135 km)
's Ochtends heeft u ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Namiddag vertrekt u in zuidelijke richting naar Maribo voor een laatste Deense overnachting in Maribo.

Dag 9: Maribo-Brussel (735 km)
Na het ontbijt rijdt u naar de Deense havenstad Rödby(20 km) en neemt hier de veerboot van 9u45 naar Puttgarden in Duitsland. Na aankomst om 10u30 verder over de Duitse autosnelwegen terug naar België.

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3/4 sterren hotel zoals bv Scandic Olympic Esbjerg, Radisson Blu HC Andersen Odense, Comwell Holte, Milling Hotel Sopark Maribo of gelijkaardig.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen     DERR002
Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels1/4-31/10/21
Dubbel736,00
Single met auto1234,00
Single zonder auto1036,00
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 2-11j.319,00
3de volw. in triple574,00
Half pension volw.(niet in Maribo)357,00
Half pension kind(niet in Maribo)182,50
Wenst u het verblijf in Holte te vervangen door een verblijf centrum Kopenhagen ? Vraag een offerte.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 8 overnachtingen in 3* of 4* hotels in kamer en ontbijt, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, ferryovertocht Rödby-Puttgarden, taksen, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW. 
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen, Vikingen en sprookjes' - 7 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen, Vikingen en sprookjes' - 7 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 16-06-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR