Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c)Visit Denmark / Niclas Jessen, Manuela Libens

Autorondreis 'Dwars door Denemarken'

   
11 dagen/10 nachten
 
De hoogtepunten van het land passeren hier de revue. Je ontdekt het schiereiland Jutland en bezoekt de eilanden Fyn en Sjaelland. Hoogtepunt van de reis zal zeker Kopenhagen worden. De reis sluit je af met de overtocht van Denemarken naar Duitsland.

INBEGREPEN: ferry Rødby-Puttgarden, bezoek Egeskov kasteel, een reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel - Tønder(780 km)
Je kan dit traject in één keer afleggen maar gezien de drukte op de Duitse wegen raden wij aan om onderweg een overnachting te voorzien. Wij organiseren dit graag in de omgeving van Bremen of Hamburg. Overnachting in Tønder. 

Dag 2: Tønder - Ribe - Esbjerg/Billum (80-100 km)
Maak 's morgens een wandeling door het stadje en rijdt dan de 6 km naar Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg.  
Rij van daar verder naar Højer en geniet van het pittoreske dorpscentrum met de mooie molen. Langs de kust met uitzicht op het eiland Rømø gaat het dan verder naar Ribe. Onderweg kan je stoppen aan het Ribe Vikingcenter, een openluchtmuseum. Ribe zelf is een schitterend bewaard gebleven parel van vakwerkhuizen, kasseienwegjes, beekjes, brugjes, parkjes, puur genieten. Esbjerg is de vijfde grootste stad van Denemarken. De haven van Esbjerg is de grootste haven aan de Deense westkust. Iets ten noorden van de stad vind je aan zee de 9 meter hoge sculpturen 'Mennesket ved havet' (Mensen aan Zee), een fijn punt voor een fotostop. Overnachting in Billum of Esbjerg.

Dag 3: Esbjerg/Billum - Nationaal Park Thy - Thisted (195-215 km)
Langs de fascinerende westkust en de Ringkøbing Fjord gaat het verder naar Struer. Het Struer Museum is een aanrader. Hier kan je de ontwikkeling van het West-Jutlandse economische wonder, Bang & Olufsen, ontdekken. In het Nationaal Park Thy, tussen de Noordzee en de Limfjord, kan je het effect van de sterke westenwind zien, enorme strandduinen en uitgestrekte vlaktes met een rijke vegetatie. Maak even tijd voor een wandeling of bezoek één van de mooie vuurtorens. Overnachting in Thisted aan de Limfjord. 

Dag 4: Thisted - Blokhus - Løkken - Skagen(175 km)
Vandaag gaat het langs de kust verder naar Skagen. Stop onderweg eens om de sfeer op te snuiven in de badplaatsjes Blokhus of Lökken. Skagen is een kleine en populaire badplaats op het uiterst noordelijke puntje van Denemarken. Smalle straatjes, gezellige winkels en een fantastische haven wachten je hier. Van 1870 tot 1900 was Skagen een ontmoetingsplaats van vele kunstenaars, de resultaten zie je in het Skagen Museum, dat je zeker niet mag missen. Ten noorden van Skagen vind je de vlakke landtong Grenen. Hier komen het Skaggerak en het Kattegat bij mekaar en zie je letterlijk het botsen van de zeeën. Een magische plek.  Overnachting in Skagen.

Dag 5: Skagen - Århus(225 km)
In Århus bezoek je het openluchtmuseum 'Gamle Byen' (de oude stad). Dit is een levend museum met talloze historische gebouwen uit de stad Århus. Aansluitend raden we aan om te gaan lunchen aan de rivier Å, in het centrum van dit gezellige stadje. Flaneer later verder door de pittoreske straten, langs het water en geniet van een koffie op één van de talloze fijne pleintjes. Overnachting in Århus.

Dag 6: Århus - Odense (150 km)
Door een glooiend landschap rijd je verder naar Kolding, bekend van het Kasteel Kolding. Vervolgens rijd je de brug naar het eiland Fyn over en bereik je al snel Odense. Dit is één van de oudste steden in Noord-Europa. Het is de Bisschopzetel sinds 1020, Knut de Heilige werd in 1086 in de St. Albani kerk vermoord. Odense werd daardoor een pelgrimsoord met verschillende kerken en kloosters. De binnenstad heeft nog een aantal typisch Deense vakwerkhuizen. De stad is echter het meest bekend als de woonplaats van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Overnachting in Odense.

Dag 7: Odense - Kvaerdrup - Odense (75 km)
Vandaag maak je een uitstapje naar het prachtige Egeskov Kasteel in Kvaerdrup. Het is een uniek Renaissance-slot uit 1554 met een prachtige, romantische tuin uit de 18e eeuw. Piet Hein (architect en schrijver) bouwde hier een doolhof met een lengte van 1,3 km. In het midden staat een 17 meter hoge toren. Er is een automobielmuseum met tentoonstelling over auto's, motoren en vliegtuigen. Egeskov is een plek die je niet mag missen. Overnachting in Odense.

Dag 8: Odense - Kopenhagen (160 km)
's Morgens heb je nog wat tijd voor een wandeling door Odense. Daarna rijd je naar de brug over de Storbelt en bereik je het eiland Sjaelland. Onderweg naar Kopenhagen is een bezoek aan het Vikingschip Museum in Roskilde een aanrader. Ook de domkerk met de graven van de Deense koningen en koninginnen is een bezienswaardigheid. Misschien heb je 's avonds nog zin om het Tivoli Amusementspark in Kopenhagen te bezoeken. Je vindt hier ook tien verschillende restaurants. Overnachting in Nordhavn, een nieuwe stadsontwikkeling aan de rand van het centrum. 

Dag 9: Kopenhagen
Vandaag staat in het teken van Kopenhagen. Een prachtige stad gelegen aan de Køge Bocht en het Øresund. In de directe omgeving van Kopenhagen wonen 1,7 miljoen mensen. De stad werd in 1167 door de bisschop Absalon gesticht en behoort tot de gezelligste steden van Europa. Enkele bezienswaardigheden zijn het Rådhusplads - een groot plein in het centrum van de stad. Hier bevindt zich het Raadhuis uit 1905. De belangrijkste winkelstraat is de Strøget. Nyhavn is de oude haven die omringd wordt met pittoreske huizen. Breng zeker ook een bezoek aan de ronde toren - Rundetårn uit 1642. De weg naar boven is breed genoeg voor een paard en wagen. Het werd als observatorium gebouwd in opdracht van de Deense Koning Christian IV. Ook het Koninklijke Paleis van de Deense Koningin Margarethe, het nabijgelegen beeldje van de beroemde kleine zeemeermin Den lille Havfrue en de Giffeonfonteinen zijn een bezoekje waard. Overnachting in Nordhavn.

Dag 10: Kopenhagen-Maribo (135-220 km)
's Ochtends heb je ook nog tijd om de stad of een museum te bezoeken. Maar je kan natuurlijk ook al direct na het ontbijt richting zuiden rijden. Onderweg kan je dan gaan 'wandelen door de bomen' bij Camp Adventure in Rønnede of je gaat de witte kliffen van Møns Klint bewonderen op het eiland Møn. Overnachting in Maribo.

Dag 11: Maribo-Brussel (735 km)
Na een vroeg ontbijt rijd je naar de Deense havenstad Rødby(20 km) waar je de veerboot naar Puttgarden in Duitsland neemt. Na aankomst gaat het verder over de Duitse autosnelwegen terug naar België.

ACCOMODATIE
Wij bieden deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard: je verblijft in goede middenklasse hotel zoals bv Tønderhus, Billum Kro, Scandic Olympic Esbjerg, Hotel Limfjorden, Color Hotel Skagen, Comwell HC Andersen Odense, Comwell Aarhus, Milling Hotel Sopark Maribo of gelijkaardig.
Standaard+: Wil je hier en daar een hogere categorie hotel ? Kies dan voor de upgrade waardoor je verblijft in het mooie, net gerenoveerde Schackenborg Slotskro in Mogeltonder, in het Hjerting Badehotel en upgraden we je kamer in het Milling Sopark naar een superior kamer.

Prijzen per persoon voor de rondreis in periode 1/4-30/9/24     DERR002/A
Kamer en ontbijtstandaardstandaard+
Dubbel€ 1299€ 1490
Single€ 2110€ 2302
Single als 3de persoon€ 1880€ 2072
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratisgratis
Max. 1 kind 0-11j.€ 593€ 689
3de volw. in triple€ 947€ 1043
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 10 overnachtingen in hotels uit de formule van jouw keuze in kamer en ontbijt, bezoek Egeskov kasteel, een reisgids "Denemarken" en een landkaart per dossier, een documentatiemap, ferryovertocht Rødby-Puttgarden, taksen, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW. 
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Autorondreis 'Het land van kastelen en sprookjes' - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade