Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11

Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden

   
9 dagen/8 nachten
vanaf € 774 per persoon
Tijdens deze reis kunt u het ware Zweden ontdekken: pittoreske dorpjes aan de kust, gele korenvelden en het Zweedse Glasriket in de dichte bossen. De reis loopt door de provincies Skåne en Småland en u bezoekt ook pittoreske plaatsjes als Kalmar en Jönköping. Vanuit Kalmar kan u het eiland Öland bezoeken.

Inbegrepen: een reisgids 'Zweden' en een documentatiemap

Dag 1: Kopenhagen-Malmö
Via de Deense hoofdstad Kopenhagen rijdt u over de Öresundbrug naar Malmö. U kunt eventueel ook de dag- of nachtboot van Travemünde naar Trelleborg nemen. Overnachting in Malmö.

Dag 2: Malmö
Malmö is een sfeervolle stad met een rijk Deens verleden. In het centrum vindt u de gezellige marktplaats, Lilla Torget, met een aantal vakwerkhuizen uit 1591. Op het Stortorget kunt u op één van de terrasjes een kopje koffie nemen of een hapje eten. Ook het kasteel van Malmö is zeker een aanrader om te gaan bezoeken. Misschien heeft u nog wel tijd voor een wandeling door één van de parken of om eens langs het strand te kuieren. Overnachting in Malmö.

Dag 3: Malmö-Kalmar (max. 285 km)
Via het prachtige Blekingem, dat door zijn afwisselende landschap ook wel 'de tuin van Zweden' wordt genoemd, naar Kalmar. Een mooie alternatieve route loopt van Malmö via de zuidelijke kust naar Kalmar. Deze is iets langer, maar telt ook een paar hoogtepunten zoals bv Ystad. Overnachting in regio Söderäkra/Kalmar.

Dag 4: Kalmar
In Kalmar vindt u vele interessante bezienswaardigheden zoals het Slot Kalmar met een prachtige tentoonstelling en een barokke Domkerk. In het historische gedeelte van de stad, het eiland Kvarnholmen, vindt u sfeervolle restaurants, gezellige cafés en een brede selectie aan winkels.
Het nabijgelegen eiland Öland bereikt u via een 6 km lange brug. Ten westen van Kalmar vindt u het beroemde Glasriket district. U heeft zeker van de glasfabrieken Orrefors en Kosta-Boda gehoord. Gaat u eens kijken hoe zulk prachtig kunstglas wordt gemaakt. Overnachting in regio Söderäkra/Kalmar.

Dag 5: Kalmar-Jönköping (max. 220 km)
Een mooie route door de provincie Småland brengt u al gauw in Jönköping. In de buurt ligt het bekende plaatsje Gränna, waar u de zuurstokproductie kunt bekijken. Hier staat ook het museum gewijd aan de Zweedse poolonderzoeker S.A. André. Hij probeerde aan het einde van de 19e eeuw per luchtballon de Noordpool over te steken maar zijn expeditie liep dramatisch af. Overnachting in Jönköping.

Dag 6: Jönköping
De stad Jönköping is gelegen aan de zuidelijke oever van het Vättern-meer. Dit is het grootste meer van Zweden en wordt door vele beschouwd als het mooiste. Het nodigt uit voor een kanotocht of een frisse duik. In het oosten van de stad staan nog oude, typisch, houten Zweedse huisjes en ook vindt u er het imposante Gamla Rådhuset en de Kristina Kyrkan. Met jonge kinderen kunt u in Vimmerby een bezoek aan Astrid Lindgren's Wereld brengen. In het themapark vindt u alles over Pipi Langkous, één van de personages uit Lindgren's boeken. Overnachting in Jönköping.

Dag 7: Jönköping-Helsingborg (360 km)
Vandaag rijdt u van Jönköping naar Göteborg voor een bezoek aan deze historische stad. In de sfeervolle binnenstad is het heerlijk kuieren door de straten en over de pleinen. Verken, tijdens een stadswandeling, de belangrijkste winkelstraten en bezienswaardigheden die deze oude, gezellige stad rijk is. U kunt eventueel een boottocht maken (beperkt seizoen) of met een sightseeing bus een rondrit door de stad maken. Langs de westkust van Zweden rijdt u naar Helsingborg. Overnachting in Helsingborg.

Dag 8: Helsingborg
Een bezoek aan het Sofiero Paleis en Park vlakbij Helsingborg is aan te bevelen (beperkte openingstijden). Het kasteel met onder andere Engelse en Victoriaanse tuinen, interessante tentoonstellingen en een fantastisch restaurant is voor jong en oud een leuk dagje uit. Sommige nemen de veerboot naar Helsingør en rijden door naar Kopenhagen voor een bezoekje. In Helsingør staat ook het Kronborg Slot. Een prachtige vesting, dat vroeger als tolstation dienst deed. Overnachting in Helsingborg.

Dag 9: Helsingborg- Kopenhagen
U kunt uw reis met een bezoek aan Kopenhagen verlengen.

TRANSPORT
Deze rondreis kan u combineren met vluchten naar Kopenhagen en een huurwagen. In dat geval dient u de Öresund tolburg te nemen. Indien u met uw eigen wagen reist, reserveren wij graag de ferries voor u.  Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Scandic St Jörgen, Stufvenäs Gästgifveri, Elite Stora Hotellet of gelijkaardigPrijzen per persoon, voor de rondreis ZWRR003
Kamer en ontbijt in 3*/4*-hotelsDubbelSingle
1/5-31/10/21774,001149,00
Kind -2j.(zonder babybed): gratis, kind 2-11j.: € 375, 3de volwassene op de kamer: € 599
Toeslag Öresund tolbrug: € 37,50 per traject/per standaard gezinswagen met max. 5 personen
Toeslag ferry Puttgarden-Rodby: € 129 per traject/per standaard gezinswagen met max. 5 personen

Zoek en boek


Inbegrepen: 8 overnachtingen in 3* of 4*-hotels met kamer en ontbijt, een reisgids 'Zweden' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Lieflijk Zweden - 9 dagen
Lieflijk Zweden - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 16-06-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR