Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11

Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden

   
10 dagen/9 nachten
 
Tijdens deze reis kan je het ware Zweden ontdekken: pittoreske dorpjes aan de kust, prachtige natuur, goudgele stranden, een fascinerende geschiedenis, gele korenvelden, eilanden en zelfs Pipi Langkous. De reis loopt door het hele zuiden, de provincies Skåne en Småland. Vanuit Kalmar kan je het eiland Öland bezoeken.

Inbegrepen: Öresundbrug, een reisgids en landkaart 'Zweden' en een documentatiemap

Dag 1: Kopenhagen-Malmö (40 km)
Via de Deense hoofdstad Kopenhagen rijd je over de Öresundbrug naar Malmö. Malmö is een sfeervolle stad met een rijk Deens verleden en een trendy sfeer. In het centrum vind je de gezellige marktplaats, Lilla Torget, met een aantal vakwerkhuizen uit 1591. Op het Stortorget kan je op één van de terrasjes een kopje koffie nemen of een hapje eten. Ook het kasteel van Malmö is zeker een aanrader om te bezoeken. Een avondwandeling door één van de parken of langs het strand? Overnachting in Malmö.

Dag 2: Malmö-Kristianstad (160-190 km)
Start je rondreis door Zweden vandaag met een rit langs de zuidelijke kust richting Ystad dat ooit bekend werd als de thuisstad van de televisie-inspecteur Wallander. Ystad is een van de meest pittoreske plaatsjes van Zuid-Zweden. Het is een lieflijk stadje met middeleeuwse pastelkleurige houten huizen, straatjes geplaveid met kinderkopjes en zonovergoten pleinen waar het heerlijk toeven is. Je vindt er volop leuke cafés en restaurants voor je lunch. Daarna kies je of je verder langs de kust of via het lichtglooiende Österlen binnenland naar Kristianstad rijdt.  Overnachting in Kristianstad.

Dag 3: Kristianstad - Söderåkra (150 km)
Rijd langs de prachtige kustlijn van Blekinge naar Karlskrona dat op de Werelderfgoedlijst te vinden is. De regio Blekinge heeft een divers landschap van rustige weilanden tot een prachtige archipel. Je vindt er meer dan 100 natuurreservaten. Hou een middagpauze in Karlskrona dat verspreid over 30 eilanden ligt, waardoor de archipelsfeer constant aanwezig is. De geschiedenis zorgde voor een unieke architectuur dat een gevoel van grandeur opwekt op de mooie pleinen, op de avenues en in de kerken. Söderåkra ligt op een 35 km van Kalmar en dicht bij zee. Geniet vanavond nog van een fijne strandwandeling. Overnachting in regio Söderåkra

Dag 4: Söderåkra - Kalmar - Öland - Söderåkra (120-200 km)
In Kalmar vind je veel interessante bezienswaardigheden zoals Slot Kalmar met een prachtige tentoonstelling en een barokke Domkerk. In het historische gedeelte van de stad, het eiland Kvarnholmen, zorgen restaurants, gezellige cafés en een brede selectie aan winkels voor een gezellige sfeer.
Het nabijgelegen eiland Öland bereik je via een 6 km lange brug. Geen zin om het eiland op te rijden ? Ten westen van Kalmar vind je het beroemde Glasriket district. Je hebt zeker al van de glasfabrieken Orrefors en Kosta-Boda gehoord. Ga eens kijken hoe zulk een prachtig kunstglas wordt gemaakt. Overnachting in regio Söderåkra.

Dag 5: Söderåkra -Vimmerby (175 km) 
Langs de Oostkust van Zweden gaat het parallel met Öland verder noordelijk om uiteindelijk het binnenland in te rijden naar Vimmerby. Vimmerby ligt in het noorden van Småland. Het is een charmant stadje dat de schrijfster Astrid Lindgren uitademt, de beroemdste inwoner van Vimmerby. Maar Vimmerby is ook een van de oudste steden van Zweden en het kent dus een lange geschiedenis. Overnachting in regio Vimmerby. 

Dag 6: Vimmerby
Wie kent die stoere, grappige, lieve Pipi Langkous niet? De boeken en de films? In Vimmerby kan je nu ook een bezoek aan 'Astrid Lindgren's Wereld' brengen. In het themapark vind je alles over Pipi Langkous. Je kan hier het geboortehuis van de schrijfster bezoeken, Astrid Lindgren's Näs. Er zijn diverse tentoonstellingen en meer informatie over Zwedens bekendste schrijfster. Genoeg gezien van Astrid Lindgren of niet geïnteresseerd in Pipi Langkous ? Bezoek dan Vimmerby door een wandeling naar het hart van de stad, de Storgatan. Storgatan heeft zijn authenticiteit weten te behouden ondanks dat je hier zowel oude als nieuwe en gerestaureerde gebouwen vindt in allerlei kleuren. Zin in een natuurwandeling ? Ga dan op uitstap naar het Norra Kvill Nationaal Park waar je voor één van de twee uitgestippelde wandelingen kan kiezen. Overnachting in Vimmerby.

Dag 7: Vimmerby- Göteborg (265 km)
Vandaag doorkruis je Zweden van Oost naar West. Stop 's middags in Jönköping aan het grote Vättern meer. Jönköping is een gezellige provinciestad met leuke winkels en prima horeca. Zijn ligging aan het meer biedt mogelijkheden om een kano ter huren of op te stappen op een rondvaartboot. De benen strekken kan in het natuurreservaat Rocksjön, een biologische hotspot met talloze bijzondere planten en dieren. Het reservaat beschikt over verschillende observatietorens van waaruit de bijzondere fauna op de voet te volgen is.  Namiddag vervolg je de rondreis naar Göteborg aan de westkust. Overnachting in regio Göteborg. 

Dag 8: Göteborg
Göteborg combineert levendigheid met de charme van de zee. Fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen: de stad staat culinair sterk en de ambachtelijke bierscène staat op hoog niveau. Naast het sterke visserserfgoed is Volvo hier ook sterk aanwezig en is er zelfs een museum aan gewijd. Göteborg is niet voor niets de bakermat van Volvo auto's. Gezien Göteborg een stad op mensenmaat is kan je alles gemakkelijk te voet doen. Wandel zeker eens naar de Haga wijk, een mooie buurt uit de 17de eeuw maar geniet ook eens van een traditionele 'fika' met koffie en Hagabullen, een lekker kaneelbroodje. Overnachting in regio Göteborg. 

Dag 9: Goteborg - Lund(260 km)
Onderweg is een bezoek aan het Sofiero Paleis en Park vlakbij Helsingborg aan te bevelen. Het kasteel met onder andere Engelse en Victoriaanse tuinen, interessante tentoonstellingen en een fantastisch restaurant is voor jong en oud een leuke stop. De charmante stad Lund - de thuisbasis van de wereldberoemde Lund University - heeft zijn eigen rijtje van historische bezienswaardigheden, waaronder de spectaculaire Lund Kathedraal met zijn kenmerkende torens uit de 14e eeuw. Overnachting in regio Lund. 

Dag 10: Lund-Kopenhagen(65 km)
Dan is het tijd om weer richting Öresundbrug en Denemarken te rijden. 

TRANSPORT
Deze rondreis kan je combineren met vluchten naar Kopenhagen en een huurwagen. Indien je met je eigen wagen reist, reserveren wij graag de Duitsland-Denemarken en eventueel een overnachting onderweg voor jou.  Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijf je in een mix van mooie 3/4 sterren hotels zoals Scandic St Jörgen, Quality Grand Hotel Kristianstad, Stufvenäs Gästgifveri, Hotel Opera of Scandic No25 Göteborg of gelijkaardig

 

Prijzen per persoon, voor de rondreis ZWRR003
Kamer en ontbijt in 3*/4*-hotelsDubbelSingle
1/5-31/10/24€ 1296€ 1862
Kind -2j.(zonder babybed): gratis, kind 0-11j.: € 618, 3de volwassene op de kamer: € 988
Toeslag ferry Puttgarden-Rodby: € 175 per traject/per standaard gezinswagen met max. 5 personen/flex tarief

Zoek en boek


Inbegrepen: 9 overnachtingen in 3* of 4*-hotels met kamer en ontbijt, 2 x half pension(Söderakra), tol Oresund brug retour, een reisgids en landkaart 'Zweden' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Lieflijk Zweden - 10 dagen
Autorondreis Lieflijk Zweden - 10 dagen
Autorondreis De wonderen van Zweden - 12 dagen
Autorondreis De wonderen van Zweden - 12 dagen
Autorondreis Bossen en Meren van Noord-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Bossen en Meren van Noord-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Familieplezier in Zuidelijk Zweden - 14 dagen
Familieplezier in Zuidelijk Zweden - 14 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Sommarhagen hotel & experience - 5 dagen
Sommarhagen hotel & experience - 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade