Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10
(c)Imagebank Sweden, Ola Ericson, Alexander Hefemann

Autorondreis Lieflijk Zweden

   
10 dagen/9 nachten
 
De 'Lieflijk Zweden' rondreis bied je de mogelijkheid om zowel de natuur met zijn vele meren en uitgestrekte bossen, als de pittoreske dorpjes en stadjes van zuidelijk Zweden te verkennen. Daarnaast staan ook de steden Stockholm, Malmö en Göteborg op het programma.

INBEGREPEN: bezoek Vasa museum, boottocht in Göteborg, ferry's, tolbrug een reisgids en landkaart 'Zweden' en een documentatiepakket

Dag 1: Brussel - Puttgarden - Rodby - Kopenhagen - Malmö (950 km)
Via Duitsland naar Puttgarden voor de overzet naar Denemarken en dan via de hoofdstad Kopenhagen over de beroemde Öresundbrug naar het Zweedse Malmö. Malmö staat gekend voor zijn marktplaats, Lilla Torget, met oude huizen er om heen. Bekende gebouwen zijn het Residenset, het paleis van de voormalige regent, uit 1720, het Raadhuis uit 1546 en de 14e eeuwse St Petri Kerk. Het stadhistorisch museum ligt in het slot Malmöhus, dat uit de 16e eeuw dateert. Andere interessante musea zijn: het Technisch Museum, het Bootmuseum en het sportmuseum in de Baltiska Hallen.

Dag 2: Malmö - Jonköping (300 km)
Na het ontbijt heb je nog wat tijd voor Malmö voor je vertrekt voor een mooie rit door het lieflijke landschap van Zuid-Zweden naar Jönköping aan de oever van het Vättern-meer, een van de grootste meren van het land. De stad is ontstaan rondom een franciscanenklooster aan de beek Jünabäck. Zeker het bezoeken waard in Jönköping: de Kristinekerk, het Gerechtshof en het oude raadhuis. In het nabijgelegen Gränna kan je de productie van zuurstokken bekijken. 

Dag 3: Jonkoping - Linköping - Stockholm (325km)
Je rijdt via het idyllische plaatsje Linköping. 'Gamla Linköping' wat 'het oude Linköping' betekent, is zowat een openluchtmuseum met mooie straten, winkeltjes en een chocoladefabriek. In Norsholm passeer je het beroemde Götakanaal dat loopt van Sjötorp aan het Vänernmeer naar Mem, Slätbaken, is 190 kilometer lang en heeft 58 sluizen. De beroemde ingenieur Baltzar von Platen legde het tussen 1810 en 1832 aan. Norrköping heeft een interessant historisch museum. De slotsruïne dateert er uit het begin van de 17e eeuw. Verder naar Nyköping dat door het Slot Nyköpingshus wordt gedomineerd. Via Södertälje bereik je Stockholm: De stad wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' en 'stad op het water' genoemd. Je verblijft 2 nachten in Stockholm.

Dag 4: Stockholm
Geniet van deze dag om Stockholm te ontdekken. Fraaie bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Het historische deel van Stockholm is zonder twijfel 'Gamle Stan', waar je nog de sfeer uit de middeleeuwen kunt proeven als je door de smalle straatjes dwaalt. In de zomer trekken de Stockholmers naar de scherenkust met zijn 24.000 eilandjes. Ze gaan zonnen, zwemmen, vissen en zeilen en menigeen heeft er een vakantiewoning staan. Dat maakt dat het heerlijk rustig is in de stad tijdens de zomermaanden. Een bezoek aan het Vasa Museum, het maritiem museum, mag niet op het programma ontbreken. Het bevindt zich op het eiland Djurgården en het herbergt het indrukwekkende en enige volledig intact gebleven zeventiende-eeuwse schip, de Vasa.

Dag 5: Stockholm - Tällberg (280 km)
Vandaag rijd je naar het hart van Zweden: Dalarna en het beroemde Siljan-meer. Rij naar Sala en door de rijke natuur van Zweden naar Avesta en Falun. Door de stad loopt de rivier Faluå. Je vindt er het Falunmuseum en de Kopparbergkerk. Het centrum wordt gedomineerd door het Stora Torget, een hellend plein met hobbelkeien. Het grijze raadhuis en ook de 17e-eeuwse Kristinekerk met zijn mooie bronzen deur zijn interessant. De oude kopermijn is in de zomermaanden te bezichtigen. Daarna rijd je verder naar Rättvik en langs de oever van het Siljan meer een stukje terug naar Tällberg. Hier overnacht je in het prachtige historische hotel Åkersblad Romantik Hotel. Goed eten en uitstekende service kenmerken dit hotel.

Dag 6: Tällberg
Op de vrije dag raden wij je aan om een bezoek te brengen aan een van de werkplaatsen waar de beroemde rode Dalarna-paardjes worden vervaardigd. Een rondrit rond het Silja meer is zeker ook een optie. Leksand, even ten zuiden van Tällberg is een leuk dorpje. Dit is wellicht het populairste en meest traditionele dorp van Dalarna. 

Dag 7: Tällberg - Örebro- Äsbro(245 km)
Vandaag een niet al te lange dag. Rij door de beroemde bossen van de provincie Värmland naar Äsbro. Geniet van de landschappen onderweg. 

Dag 8: Äsbro- Göteborg ( 270 km)
Na het ontbijt rijd je verder in zuidelijke richting en kom je al snel op de weg richting Göteborg.  De rit langs de oostelijke oever van het Vänern-meer, het grootste meer in Zweden en de E20 brengt je naar Göteborg - de heerlijke havenstad aan de westkust van Zweden. Deze westkust is een ideaal vakantiegebied met warme zomers, heerlijke zandstranden, gezellige havenplaatsjes en veel zon. De planning van deze stad werd door Nederlanders gedaan, getuige de 17e-eeuwse grachtengordel, de "Vallgraven". In de loop van de namiddag scheep je in voor een fijne boottocht langs de kanalen van Göteborg.  Enkele gebouwen getuigen van een rijk verleden: het Raadhuis uit 1672, de Beurs uit 1844, de Kristine Kerk uit 1648 of de schitterende Dom Kerk uit het begin van de 19e eeuw. In het Historiska Museum - gelegen in het voormalige gebouw van de Oostindische Compagnie - kan je de geschiedenis van Göteborg en de rest van Zweden rustig bekijken. Geniet van de vele parken die de stad heeft, of maak een wandeling door de gezellige winkelstraten in het centrum. Voor kinderen is er het beroemde pretpark Liseberg. 

Dag 9: Göteborg-Helsingborg-Snekkersten (230 km)
U rijdt vandaag naar Helsingborg, een stad met een boeiend contrast. De stad is doordrenkt van geschiedenis maar is daarnaast ook één van de meest innovatieve steden van Zweden. Het grootste gedeelte van het fascinerende verleden is vereeuwigd in de opmerkelijk goed bewaard gebleven oude stad. Hier neem je de ferry naar het Deense Helsingør. Dit is de kortste oversteek tussen Zweden en Denemarken. De ferry doet er maar 20 minuten over. In Denemarken rijd je verder naar de regio rond Snekkersten. 

Dag 10: Snekkersten-Rødbyhavn(195 km)-Puttgarden-Brussel(750 km)
Tijd om terug te keren naar België.

TRANSPORT
Dit is een autorondreis om met eigen wagen te doen maar hij kan ook gecombineerd worden met vluchten naar Kopenhagen en een huurwagen. In dat geval halen wij de ferry Duitsland-Denemarken retour uit de prijs en voegen we vluchten en huurwagen toe. Goed idee ? Vraag dan zeker een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijf je in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Scandic St Jörgen Hotel Malmö, Elite Stora Hotellet Jonköping, Clarion Amaranten Stockholm, Akersblad Hotel Tallberg, PerOlofGarden Äsbro, Comwell Borupgaard Snekkersten of gelijkaardig
Wil je op de heen- of terugweg nog een overnachting boeken in Duitsland ? Vraag ons gerust een voorstel.

Prijzen per persoon voor de rondreis ZWRR002
Kamer en ontbijtDubbelSingleKind 0-11j.3de volw.
1/5-14/6/24,15/8-31/10/24€ 1337€ 2148€ 567€ 906
15/6-14/8/25€ 1260€ 2071€ 529€ 845
Kind -3j.(zonder babybed):gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Inbegrepen: 9 overnachtingen in kamer en ontbijt, ferry retour Puttgarden-Rødby(flex), ticket tolbrug Oresund, ferry Helsinborg-Helsingør, een ticket Vasa Museum, een boottocht 50 min. op de kanalen van Göteborg, een reisgids en landkaart 'Zweden' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis De wonderen van Zweden - 12 dagen
Autorondreis De wonderen van Zweden - 12 dagen
Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden - 10 dagen
Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden - 10 dagen
Autorondreis Bossen en Meren van Noord-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Bossen en Meren van Noord-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Familieplezier in Zuidelijk Zweden - 14 dagen
Familieplezier in Zuidelijk Zweden - 14 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Sommarhagen hotel & experience - 5 dagen
Sommarhagen hotel & experience - 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade