Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10
(c)Imagebank Sweden, Ola Ericson, Alexander Hefemann

Autorondreis Lieflijk Zweden

   
10 dagen/9 nachten
vanaf € 774 per persoon
De 'Lieflijk Zweden' rondreis biedt u de mogelijkheid om zowel de natuur met zijn vele meren en uitgestrekte bossen, als de pittoreske dorpjes en stadjes van zuidelijk Zweden te verkennen. Daarnaast staan ook de steden Stockholm, Malmö en Göteborg op het programma.

INBEGREPEN: bezoek Vasa museum, boottocht in Göteborg, een reisgids 'Zweden' en een documentatiepakket

Dag 1: Kopenhagen - Malmö (47 km)
Via de Deense hoofdstad Kopenhagen rijdt u over de beroemde Öresundbrug naar het Zweedse Malmö. Malmö staat gekend voor zijn marktplaats, Lilla Torget, met oude huizen er om heen. Bekende gebouwen zijn het Residenset, het paleis van de voormalige regent, uit 1720, het Raadhuis uit 1546 en de 14e eeuwse St Petri Kerk. Het stadhistorisch museum ligt in het slot Malmöhus, dat uit de 16e eeuw dateert. Andere interessante musea zijn: het Technisch Museum, het Bootmuseum en het sportmuseum in de Baltiska Hallen.

Dag 2: Malmö - Jonköping (300 km)
 Na het ontbijt vertrekt u voor een mooie rit door het lieflijke landschap van Zuid-Zweden naar Jönköping aan de oever van het Vättern-meer, een van de grootste meren van het land. De stad is ontstaan rondom een franciscanenklooster aan de beek Jünabäck. Zeker het bezoeken waard in Jönköping: de Kristinekerk, het Gerechtshof en het oude raadhuis. In het nabijgelegen Gränna kunt u de productie van zuurstokken bekijken.

Dag 3: Jonkoping - Linköping - Stockholm (225km)
U rijdt via  het idyllische plaatsje Linköping. 'Gamla Linköping' wat 'het oude Linköping' betekent, is een openluchtmuseum met mooie straten, winkeltjes en een chocoladefabriek. In Norsholm passeert u het beroemde Götakanaal dat loopt van Sjötorp aan het Vänernmeer naar Mem, Slätbaken, is 190 kilometer lang en heeft 58 sluizen. De beroemde ingenieur Baltzar von Platen legde het tussen 1810 en 1832 aan. Norrköping heeft een interessant historisch museum. De slotsruïne dateert er uit het begin van de 17e eeuw. Verder naar Nyköping dat door het Slot Nyköpingshus wordt gedomineerd. Via Södertälje bereikt u Stockholm: De stad wordt wel het 'Venetië van het Noorden' en 'stad op het water' genoemd. U verblijft 2 nachten in Stockholm.

Dag 4: Stockholm
Geniet van deze dag om Stockholm te ontdekken. Fraaie bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Het historische deel van Stockholm is zonder twijfel 'Gamle Stan', waar u nog de sfeer uit de middeleeuwen kunt proeven als u door de smalle straatjes dwaalt. In de zomer trekken de Stockholmers naar de scherenkust met zijn 24.000 eilandjes. Ze gaan zonnen, zwemmen, vissen en zeilen en menigeen heeft er een vakantiewoning staan. Tijdens de dag brengt u een bezoek aan het Vasa Museum, dat is het maritiem museum. Het bevindt zich op het eiland Djurgården en het herbergt het indrukwekkende en enige volledig intact gebleven zeventiende-eeuwse schip, de Vasa.

Dag 5: Stockholm - Tällberg (280 km)
Vandaag rijdt u naar het hart van Zweden: Dalarna en het beroemde Siljan-meer. Rij naar Sala en door de rijke natuur van Zweden naar Avesta en Falun. Door de stad loopt de rivier Faluå. U vindt er het Falunmuseum en de Kopparbergkerk. Het centrum wordt gedomineerd door het Stora Torget, een hellend plein met hobbelkeien. Het grijze raadhuis en ook de 17e-eeuwse Kristinekerk met zijn mooie bronzen deur zijn interessant. De oude kopermijn is in de zomermaanden te bezichtigen. Daarna rijdt u verder naar Rättvik en langs de oever van het Siljan meer een stukje terug naar Tällberg. Hier overnacht u in het prachtige historische hotel Åkersblad Romantik Hotel. Goed eten en uitstekende service kenmerken dit hotel.

Dag 6: Tällberg
Op de vrije dag raden wij u aan een bezoek te brengen aan een van de werkplaatsen waar de beroemde rode Dalarna-paardjes worden vervaardigd. Een rondrit rond het Silja meer is zeker ook een optie. Leksand, even ten zuiden van Tällberg is een leuk dorpje. Dit is wellicht het populairste en meest traditionele dorp van Dalarna. 

Dag 7: Tällberg - Filipstad - Karlstad(230 km)
Vandaag een niet al te lange dag. Rij door de beroemde bossen van de provincie Värmland via Vansbro en Filipstad naar Karlstad.

Dag 8: Karlstad - Göteborg ( 250 km)
Na het ontbijt rijden we verder in zuidelijke richting en komen al snel op de weg richting Göteborg.  De rit langs de westelijke oever van het Vänern-meer, het grootste meer in Zweden, brengt u via Trollhatan naar Göteborg - De heerlijke havenstad aan de westkust van Zweden. Deze westkust is een ideaal vakantiegebied met warme zomers, heerlijke zandstranden, gezellige havenplaatsjes en veel zon. De planning van deze stad werd door Nederlanders gedaan, getuige de 17e-eeuwse grachtengordel, de "Vallgraven". Hier kunt u het best een rondvaart nemen om de binnenstad beter te leren kennen. Enkele gebouwen getuigen van een rijk verleden: het Raadhuis uit 1672, de Beurs uit 1844, de Kristine Kerk uit 1648 of de schitterende Dom Kerk uit het begin van de 19e eeuw. In het Historiska Museum - gelegen in het voormalige gebouw van de Oostindische Compagnie - kunt u de geschiedenis van Göteborg en de rest van Zweden rustig bekijken. Geniet van de vele parken die de stad heeft, of maak een wandeling door de gezellige winkelstraten in het centrum. Voor kinderen is er het beroemde pretpark Liseberg. In de loop van de dag scheept u in voor een fijne boottocht langs de kanalen van Göteborg. 

Dag 9: Göteborg-Helsingborg (215 km)
U rijdt vandaag naar Helsingborg, een stad met een boeiend contrast. De stad is doordrenkt van geschiedenis maar is daarnaast ook één van de meest innovatieve steden van Zweden. Het grootste gedeelte van het fascinerende verleden is vereeuwigd in de opmerkelijk goed bewaard gebleven oude stad. Tel daarbij de rijkdom aan cultuur en de prachtige kustlijn bij op en je hebt een droombestemming voor ieder wat wils. Breng zeker een bezoek aan het nabijgelegen kasteel Sofiro. Dit kasteel heeft een prachtige tuin, die door diverse Zweedse Koningen in de loop der eeuwen is uitgebreid.

Dag 10: Helsingborg-Kopenhagen (105 km)


TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kopenhagen en een  huurwagen . In dat geval dient u de Öresund tolburg te nemen. Indien u met uw eigen wagen reist reserveren wij graag voor u de ferries tussen  Rodby-Puttgarden. Vraag zeker een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Comfort Hotel Malmö, Elite Stora Hotellet Jonköping, Scandic Klara Stockholm of Clarion Amaranten Stockholm, Akersblad Hotel Tallberg, Clarion Hotel Post Göteborg of gelijkaardigPrijzen per persoon voor de rondreis ZWRR002
Kamer en ontbijtDubbelSingle
1/5-31/10/22825,001349,00
Kind -3j.(zonder babybed):gratis.
Kind 3-11j.op de kamer van de ouders: € 401
3de volw. in dubbel: € 721
Toeslag Öresund tolbrug: € 36 per traject/per standaard gezinswagen met max. 5 personen

Zoek en boek


Inbegrepen: 9 overnachtingen in kamer en ontbijt, een ticket Vasa Museum, een boottocht 50 min. op de kanalen van Göteborg, een reisgids 'Zweden' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Ontdek Zuid-Zweden - 9 dagen
Ontdek Zuid-Zweden - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 02-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR