Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Jacque de Villiers, Nicho Sodling, Daniel Hogberg-Folio, Per Pixel Petersson, Anna Hallams, Tina Stafren imagebank sweden.se,

Autorondreis De wonderen van Zweden

   
12 dagen/11 nachten
 
Verken het centrale deel van Zweden terwijl je verblijft in een combinatie van zeer speciale historische hotels afgewisseld met mooie stadshotels met faciliteiten. De route zorgt voor een stevige afwisseling tussen natuur en cultuur, fijne activiteiten en welverdiende rust. 

INBEGREPEN: een reisgids, een landkaart Zweden en een documentatiepakket

Dag 1: Stockholm - Västerhaninge (70 km)
Je rijdt in zuidelijke richting door het liefelijke landschap van de provincie Uppland naar Stockholm. Je laat Stockholm links liggen vermits je daar de laatste dagen doorbrengt en rijdt naar het ten zuiden van de stad gelegen plaatsje Västerhaninge. Je verblijft 2 nachten in Häringe Slott, een heerlijk hotel aan het water. 

Dag 2: In Västerhaninge
Vandaag een vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Er even op uit ? Een twintig kilomer zuidelijk ligt het plaatsje Nynäshamn, een kleine havenstad, waar onder andere de veerboot naar Götland vertrekt. In de haven vertrekken rondvaartboten die mooie tochten door de scherenkust van Zweden aanbieden.  Hier vind je ook het spoorwegmuseum, één van de oudste van Zweden. Liever wat natuur ? Ten zuidwesten van Nynäshamn ligt op een schiereiland het natuurpark Käringboda, rijk aan bloemen en stranden. 

Dag 3: Västerhaninge - Rimforsa (240 km)
Rij via Södertälje naar Nyköping, dat door Slot Nyköpingshus wordt gedomineerd. Vervolgens door de gemeente Trosa naar Norrköping waar je het interessante historisch museum kan bezoeken. De Slotruïne van Norrköping dateert uit het begin van de 17de eeuw. In Norsholm passeer je het beroemde Götakanaal dat Göteborg met Stockholm verbindt. Het centrum van het idyllische plaatsje Linköping wordt gevormd door 'Gamla Linköping' wat 'het oude Linköping' betekent. Het is net een openluchtmuseum met mooie straten, winkeltjes en een chocoladefabriek. Daarna buig je af in zuidelijke richting en rijdt naar Romforsa en het Rimforsa Strand Hotel. Hier verblijf je 2 nachten in een kamer met meerzicht. 

Dag 4: Rimforsa
Op deze rustdag geniet je in de buurt van het hotel of je kan met de 'Wasa Lejon' gaan varen op het Götakanaal van Berg aan het Roxen Meer naar Borensberg en terug (1x per dag). Het Götakanaal werd gebouwd om een tolvrije verbinding van Göteborg naar Stockholm te krijgen. Geen zin in een boottocht ? Dan kan je in Berg ook het indrukwekkende sluizencomplex en de sluisdeuren tentoonstelling bezoeken of je gaat voor een uitgebreider bezoek van Linköping. 

Dag 5: Rimforsa - Vimmerby - Växjö (185 km)
Op weg naar Vimmerby kan je halt houden in het mooie Norra Kvill Nationaal Park waar je kan kiezen uit een wandeling van 2,5 of 4 km door een landschap met omgevallen bomen, met mos bedekte rotsblokken en magische vijvers met waterlelies. In Vimmerby woonde ooit de sprookjesschrijfster Astrid Lindgren, die o.a. Pippi Langkous schreef. Astrid Lindrens Wereld in Vimmerby is leuk voor jong en oud. Jonge acteurs spelen in nagebouwde decors de kinderhelden Pippi, Karlsson van het dak, Ronja de Roversdochter en de gebroeders Leeuwenhart na. Elke dag kun je heel veel toneelvoorstellingen en muziekoptredens bijwonen. Ook al zijn ze in het Zweeds, toch  zijn ze machtig mooi. Niet zo voor Pipi en sprookjes ? In Vimmerby bevinden zich ook het motorcrossmuseum en een interessant historisch museum. Växjö wordt weleens de groenste stad van Europa genoemd. Niet alleen vanwege de natuur maar ook omwille van de duurzaamheid. Overnachting in Växjö. 
 
Dag 6: Växjö-Göteborg
Rij richting de kust tot Ljungby waar je even noordelijk gaat richting Lagan  om het elandenpark bij Lagan te bezoeken. Je komt er oog in oog te staan met de koning van de bossen, de eland. Dit statige dier kan tot 2 meter hoog worden en tot 800 kilo wegen. Daarna gaat het verder richting de kust tot in Simlangsdalen waar u linksaf gaat naar de Danska Fall. Vanaf het parkeerterrein is het een wandeling van een kilometer tot aan de waterval. Zin om nog wat meer te wandelen ? Dan kan vermits er hier enkele mooie wandelingen werden uitgezet. Aan de kust kan je Halmstad bezoeken of Falkenberg of Kungsbacka voor je Göteborg bereikt. Overnachting in Göteborg. 

Dag 7: Göteborg-Grebbestad
Vandaag rijd je door dè scherenkust van Zweden, zoals we die van de foto's kennen. In plaats van de autosnelweg te nemen is de route via de eilanden Orust en Tjörn, net ten noorden van Göteborg zeker zo fijn. Deze eilanden zijn met bruggen verbonden met het vasteland.  Bezoek dorpjes als Smögen, Skärhamn, Kungshamn en Hamburgsund. Daarna kan je op het eiland Skaftö Fiskebäckskil en Grundsund bezoeken. Deze schattige dorpjes met hun rode huisjes tooien de waterkant en lijken zo weggelopen uit een postkaartje. Noordelijker kom je in  Fjällbacka, dit dorp werd in één klap wereldberoemd dankzij de bestsellers van de Zweedse auteur Camilla Läckberg. Gelukkig is het er heel wat veiliger dan in haar boeken.  Je sluit de dag af in Grebbestad, even ten westen van Tanumshede. Hier verblijf je 2 nachten in het heerlijke TanumStrand Hotel. 

Dag 8 Grebbestad
Tijdens het verblijf in Grebbenstad kan je langs de scherenkust naar Strömstad rijden, eventueel een bezoek aan de oude vestingstad Halden in Noorwegen brengen, voordat je via de oude brug over de Idefjord terug naar Zweden gaat. Maar je kan ook rustig in de omgeving van Grebbestad blijven.  Een bezoek aan het Vitlycke Museum in Tanumshede met zijn rotstekeningen (UNESCO Werelderfgoed!) is een must. Uit Grebbestad komt 90% van de Zweedse oesters, liefhebber ? Proef dan zeker een paar dagverse oesters. In Grebbestad vind je ook Everts Sjöbod, een gerestaureerd boothuis uit de 19e eeuw, waar eco-vriendelijke zee-safari's en proefsessies op het menu staan. Niet vergeten, ontspannen van de faciliteiten van het hotel genieten is ook vakantie ! 

Dag 9: Grebbestad-Lyrestad (290 km)
Na het ontbijt rijd je richting het Vänern meer, het grootste meer van Zweden, en Trollhättan. Hier is veel bedrijvigheid bij de grote sluizen van het Trollhättan-kanaal, die het bekijken waard zijn. Daarna verder door het typisch Zweedse landschap naar Lidköping. Een stadwandeling en een bezoek aan de traditionele porseleinfabriek Rörstrand zijn de moeite waard. Vanuit Lidköping duurt het ongeveer een half uur om op het schiereiland Kållandsö te komen. Kleine landweggetjes leiden naar het trotse kasteel Läckö, gebouwd in 1298, troont hier aan de oever van het meer van Vänern. Probeer in de buurt gerookte vis in het fotogenieke vissersdorp Spiken. De volgende bestemming is het kanaaldorp Sjötorp. Hier begint het Götakanaal, dat in 1832 werd geopend. Het sluisproces bekijken is net zo interessant als een bezoek aan het grachtenmuseum. Overnachting in het Norrqvarn Hotel in Lyrestad.  

Dag 10: Lyrestad-Stockholm (290 km)
Vertrek richting Örebrö. Örebro is een compacte stad waar veel te zien en te doen is. Behalve de vele bezienswaardigheden en activiteiten kun je hier vooral ook enorm genieten van de natuur en het water in en rondom de stad. Örebro staat bol van de geschiedenis en is daarmee een stad vol verhalen van vroeger en Kasteel Örebro is daarbij de kers op de taart. Het kasteel kent een lange historie die teruggaat tot in de 14e eeuw toen het kasteel als bolwerk functioneerde met een gevangenis. Namiddag verder naar Stockholm, ook wel het 'Venetië van het Noorden' en 'stad op het water' genoemd. 2 overnachtingen in Stockholm.

Dag 11: Stockholm
Geniet van deze dag om Stockholm te ontdekken. Fraaie bruggen verbinden de eilandjes met elkaar. Het historische deel van Stockholm is zonder twijfel ''Gamle Stan'', waar je nog de sfeer uit de middeleeuwen kunt proeven als je door de smalle straatjes dwaalt. Op de Sveagatan werd in 1986 de Zweedse premier Olaf Palme vermoord. Nog steeds stoppen mensen hier om hem te gedenken. In de zomer trekken de Stockholmers naar de scherenkust met zijn 24.000 eilandjes. Ze gaan zonnen, zwemmen, vissen en zeilen en menigeen heeft er een vakantiewoning staan. Scheep misschien eens in voor een cruise naar Drottningholm Castle, één van de mooiste koninklijke kastelen van Zweden. Bezoek het kasteel en maak een wandeling in de tuinen. 

Dag 12: vertrek

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Stockholm en een huurwagen Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Je verblijft in een combinatie van charmehotels/B&B's en goede driesterrenhotels zoals Häringe Slott, Rimforsa Strand Hotel, Clarion Collection Hotel Odin, TanumStrand Hotel, Everts Sjobot B&B en Clarion Hotel Sign Stockholm of gelijkaardig

Prijs per persoon voor de rondreis      ZWRR004
Kamer met ontbijt10/5-30/9/24
Tweepersoonskamer€ 1585
Single€ 2340
3de volwassene in dubbel€ 1248
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 781
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 11 overnachtingen met ontbijt, een reisgids en landkaart 'Zweden' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en reisverzekeringen.

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Lieflijk Zweden - 10 dagen
Autorondreis Lieflijk Zweden - 10 dagen
Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden - 10 dagen
Autorondreis Ontdek Zuid-Zweden - 10 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Autorondreis Ervaar Centraal-Zweden - 15 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Minitrip 'Ontdek Bohuslän' - 4 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade