Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25
(c)Visit Finland, Visit Rovaniemi, Libens M.

Overzicht wintersafari's tijdens de kerstperiode

   
Rovaniemi
 
Geldig van 1/12/24 - 6/1/25 maar altijd afhankelijk van de sneeuwtoestand.

Snowmobile Safari 2u - sneeuwscootersafari    FIROAS01                   
De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze safari ervaart u hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen. Een pauze en een warm drankje houden uw motor draaiende.
Elke dag om 15u  
Duur: 2 uur (25 km)  
Prijs per persoon: € 116/duo, € 166/solo en € 87/kind 4-13j.

Wilderness Adult Snowmobile Safari - sneeuwscootersafari FIROAS34
Identiek aan de Family wilderness safari maar aan deze safari kan u enkel deelnemen indien u 15+ bent. Hierdoor kan er vlotter gereden worden vermits er geen slede met kinderen moet getrokken worden. 
Elke dag om 10u
Duur: 2 uur
Prijs per persoon: € 116/duo, € 166/solo 

Santa Claus Safari - rendiertocht - Santa Claus Village FIROAS08 
Onze populairste safari combineert natuur en cultuur met de geest van Kerstmis.
De dag begint met een bezoek aan een rendierboerderij, waar u meer te weten komt over de rendierhouderij en de Lapse cultuur. Je kan een ritje maken met een rendier en deelnemen aan een speciale Lapse ceremonie voor het passeren van de poolcirkel waarbij je een diploma ontvangt. Een toboggan wacht op de hele familie en de kinderen kunnen kleine sneeuwscooters uitproberen. 's Middags ga je per auto naar Santa Claus Village, waar je tijd hebt om te winkelen. Ook kan je ansichtkaarten versturen vanuit het hoofdpostkantoor van de Kerstman. Je geniet van een heerlijke lunch in een gezellig restaurant en in de loop van de dag ontmoet je de Kerstman zelf. 
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10u30 
Duur: 5 -5,5 uur (lunch inbegrepen-allergieën bij boeking doorgeven aub) 
Prijs per persoon: € 208/volw en € 156/kind 4-13j.
 
Snowmobile safari to husky farm - combinatie sneeuwscooter(35 km) - huskytocht (3 km) FIROAS03    
Als u van husky's en sneeuwscooters houdt, is dit uw safari! Na een pittige rit per sneeuwscooter bereikt u de huskyfarm, alwaar de honden u met vriendelijk geblaf welkom heten. Onderga een snelle, spannende rit in een slee getrokken door een span husky's. Bij de boerderij worden warme drankjes geserveerd rond het kampvuur. Daarna gaat het per sneeuwscooter terug naar Rovaniemi. Opgelet: Indien de weersomstandigheden/toestand van de tracks het in december niet toelaten om veilig de excursie uit te voeren gaat u met de wagen/bus naar de huskyfarm en wordt er ter plaatse een rit gemaakt met de sneeuwscooter.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 10u        
Duur: 3 uur    
Prijs per persoon: € 235/duo, € 285/solo en € 176/kind 4-13j.

Fishing experience by snowmobile - combinatie sneeuwscooter(30 km) - ijsvissen  FIROAS04 
IJsvissafari naar een meer in de wildernis. De sneeuwscooter route voert u in noordelijke richting langs de bevroren Ounasjoki rivier en door besneeuwde bossen naar de heuvels, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het Lapse landschap. U volgt de route door witbesneeuwde velden en komt uit bij een meertje in de wildernis. Terwijl de stilte u omsluit, maakt u zich gereed om te gaan vissen. Beproef uw geluk bij het traditionele ijsvissen en rooster uw vangst boven een kampvuur. Na afloop keert u terug naar uw hotel voor een welverdiende rustpauze.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag 9.30u
Duur: 4 uur (snack inbegrepen, voedsel allergieën doorgeven)
Prijs per persoon: € 198/duo, € 248/solo en € 148 kind 4-13j.

In the heart of nature - sneeuwscootertocht - ijsvissen - sneeuwschoenwandelen FIROAS09
Geniet van de natuur tijdens deze sneeuwscootersafari naar het hart van de wildernis. De tocht voert over ruw berglandschap en door smalle dalen naar de eerste stop, waar u de kans krijgt om ijsvissen en wandelen met sneeuwschoenen te proberen. Daarna rijdt u verder door het bos - misschien komt u een kudde rendieren tegen, op zoek naar hun favoriete voedsel, rendiermos of korstmossen, die soms wel onder een meter sneeuw bedolven zijn. Houd uw ogen ook open voor andere dieren die in het bos leven en naar voedsel zoeken. Het weer in Lapland kan snel omslaan - variërend van koud en stormachtig tot warm en zonnig met kristalheldere sneeuw - vandaar dat de route van de sneeuwscooter kan variëren. Tijdens de dag wordt een heerlijke lunch in Lapse stijl geserveerd. (deze safari wordt alleen aanbevolen voor +15 jaar)
Maandag, donderdag en zaterdag om 11u (vanaf 15/12)
Duur: 5-6 uur (lunch inbegrepen- allergieën bij boeking doorgeven) 
Prijs per persoon: € 254/duo en € 339/solo

Aurora Borealis safari by snowmobile - nacht sneeuwscootersafari (25 km) FIROAS05
Onderga de poolnacht tijdens een rit door het besneeuwde bos en over de bevroren rivier. Met een beetje geluk is er een heldere hemel met maan en sterren. En misschien zelfs de Aurora Borealis - het noorderlicht - om u de weg te wijzen. Geniet van een warm drankje en een hapje bij het kampvuur en kom meer te weten over het noorderlicht en Lapland.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 18u  
Duur: 3 uur (snack inbegrepen- allergieën bij boeking doorgeven)
Prijs per persoon: € 171/duo, € 221/solo en € 128/kind 4-13j. 

Aurora Borealis Adventure FIROAS30
Midden in de wildernis stapt u uit de auto, wandelt naar de rivier en ervaart de slapende natuur om u heen. U komt op de plaats met het beste uitzicht, maar u moet geduldig zijn, want het noorderlicht speelt graag verstoppertje. U weet nooit wanneer het te voorschijn komt. Terwijl u geniet van de theatervoorstelling van de natuur, kan u worstjes roosteren boven het kampvuur. Voor u terugkeert naar de beschaving, stopt u bij een gezellig oud huis'Poro-Pekan pirtti'. De gastheer verwelkomt u en toont u hoe het leven vroeger was. Deze ontspannende trip beroert al uw zintuigen. Verplaatsing van en naar het bos per auto/bus (50 km enkele reis).
Woensdag en vrijdag om 20u
Duur: 4 uur (snack inbegrepen- allergieën bij boeking doorgeven)
Prijs per persoon: € 138/volw., en € 103/kind 4-13j.

Excursie naar het Aurora Borealis Camp per bus FIROAS31
Deze excursie brengt u naar het Aurora Borealis Camp op 20 km van de lichten van de stad. Hier heeft u een onbeperkt zicht op de noordelijke hemel. In het camp vindt u een openlucht Aurora Borealis theater waar een film over de mythes en de feiten betreffende het noorderlicht getoond wordt samen met spectaculaire beelden van het noorderlicht. U heeft ook tijd om een ritje met een slede te maken getrokken door een sneeuwscooter, te relaxen in het sneeuw observatorium en te genieten van bij het open vuur gegrilde worstjes of marshmallows. Met een beetje geluk is de lucht open en heeft u een prachtig zicht op de maan, de sterren en natuurlijk het noorderlicht.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u30 (uitgezonderd 24 en 31/12)
Duur: 2,5 uur (snack inbegrepen- allergieën bij boeking doorgeven)
Prijs per persoon: € 142/volw. en € 106 kind 4-13j.

Mystery of Aurora Borealis FIROAS44
Ga op jacht naar het noorderlicht, weg van de stadsverlichting.Je rit gaat buiten Rovaniemi stad langs de Riverside Road North naar de beste plek om het noorderlicht te zien.  Geduldig zijn is de boodschap want het noorderlicht speelt graag verstoppertje, je weet nooit wanneer het zich laat zien!  Terwijl je geniet van de theatervoorstelling van de natuur, rooster je worstjes en traditionele Finse "tikkupulla" boven het vuur. Deze ontspannende trip beroert al je zintuigen.
Maandag en vrijdag 20u30
Duur: 2,5-3 uur (transfer enkel 20 min., snack inbegrepen- allergieën bij boeking doorgeven)
Prijs per persoon: € 109/volw. en € 82 kind 4-13j.

Excursion naar Ranua Wildlife Park FIROAS14
Deze dagtrip brengt u per auto/bus naar het Ranua Wildlife Park, de meest noordelijke dierentuin ter wereld, gelegen op ongeveer 80 km van Rovaniemi. Maak een verkwikkende wandeling door de buitenlucht en bekijk de pooldieren in hun eigen wilde omgeving. Er wordt geluncht in een gezellig restaurant en daarna volgt een bezoek aan de Fazer snoepwinkel.
Woensdag en zaterdag om 9u
Duur: 4,5u (snack inbegrepen-allergieën bij boeking doorgeven)
Prijs per persoon: € 144/volw en € 108/kind 4-13j.

Reindeer safari - rendiertocht (1u) - autotransfer 
Onvergetelijke rendiersleetocht. Vervoer per auto naar een rendierboerderij voor een tocht met een rendierslee. Deze traditionele reiswijze door de besneeuwde bossen is een unieke ervaring - met een beetje geluk ziet u 's avonds het noorderlicht aan de hemel opvlammen. Geniet van een kop warm bessensap met een snack rond een kampvuur en kom meer te weten over het leven van rendierhouders.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 14u FIROAS07
Alle dagen behalve zondag om 19u (niet op 24/12 en 31/12) FIROAS15
Duur: 2-2,5 uur (sledetocht ca. 1u, snack inbegrepen-allergieën bij boeking doorgeven)Prijs per persoon: € 173/volw, € 129/kind 4-13j.

Husky safari
Winterse safaritocht met husky trekhonden. Na een korte rit vanuit de stad komt u aan bij een huskyfarm, waar u wordt begroet door het geblaf van de enthousiaste honden. Voordat de reis begint, krijgt u instructies betreffende het sturen van de slede, waarop u met zijn tweeën plaatsneemt. Na terugkeer op de boerderij kunt u rond een kampvuur onder het genot van warm bessensap nog even napraten met de huskyfokker over deze bijzondere pooldieren.

Husky Experience 3 km FIROAS32
Dinsdag, donderdag, zaterdag om 11u15
Duur: 1u45(huskyrit ca. 20 min./3 km)
Prijs: € 171/volw. en € 128/kind 4-13j.

Husky safari 10 km
Elke dag 9u15 FIROAS10
Elke dag 13u15 FIROAS37
Duur: 2,5 u (huskyrit 1u15/10 km)
Prijs: € 214/volw. en € 160/kind 4-13j.

Reindeersafari to Santa's village FIROAS29
Iedereen weet dat de Kerstman samen met zijn rendieren in Lapland woont. Er is geen betere manier om deze twee te combineren dan met een rendierslee naar het dorp van de Kerstman te trekken. Vanuit de stad is er een transfer voorzien naar de rendierboerderij vanwaar u de rendierslede neemt naar Santa Claus Village. Zittend in de sledes kan u genieten van het winterse woud. In het dorp is er tijd om de Kerstman te ontmoeten, kaartjes te sturen vanuit zijn postkantoor of een kijkje te nemen in de handwerk- en souvenierswinkeltjes. Alle deelnemers worden beloond met een rendierrijbewijs en een certificaat voor het passeren van de poolcirkel. Een onvergetelijke dag. Verplaatsing naar de rendierboerderij met de wagen.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 09.30u (extra data 22, 23 en 25/12)
Duur: 4 uur (rendiertocht 30 min.)
Prijs per persoon: € 204/volw. en € 153/kind 4-13j.

Reindeer and Husky experience  FIROAS28
Ze houden van de koude en leiden een rustig leven in de noordelijke streken. Kom en ontdek deze Arctische dieren. Eerst bezoekt u de rendier boerderij waar je alles leert over de Lapse cultuur en het houden van rendieren. Daarna trekt u met rendiersledes door het besneeuwde bos op een tochtje van een half uur. Dan gaat het naar de husky kennel.  Hier kunt u een wat snellere tocht maken met een hondenslee. De vlammen van het kampvuur en een warm drankje houdt u warm terwijl u meer hoort over deze fascinerende honden. Verplaatsingen worden gedaan met de wagen. Het programma kan ook omgekeerd aangeboden worden. 
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 11.15u
Duur: 2u45
Prijs per persoon: € 234/volw, € 175/kind 4-13j.

White silence on Snowshoes FIROAS02 
Ondervind het echte gevoel van een winternacht in de noordelijke bossen. Uw gids brengt u per auto naar een plek, waar u kunt beginnen te oefenen met het lopen op sneeuwschoenen. Tijdens een pauze bij een kampvuur geniet u van een hapje, terwijl u niets anders hoort dan het ruisen van het bos en het kampvuur. 
(Deze safari is enkel geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar)
Dinsdag en vrijdag 14.30u (vanaf 15/12)
Duur: 3u (snack inbegrepen) 
Prijs per persoon: € 99/volw en € 74/kind 12-13j.

Trip to Santa's Hideway    FIROAS23                   
Santa's verborgen hideway is een van de best bewaarde geheimen van Lapland maar jij kan het ervaren. Laat je kinderen op ontdekking gaan door het besneeuwde sprookjesachtige bos waar je de kleine helpers van de kerstman: de elfjes en de dieren van het bos ontmoet.   Hier worden de speciale rendieren, gebruikt voor het trekken van zijn slee, voorbereid voor hun reis rond de wereld.  De Kerstman heeft zijn elfen en rendierherders de toestemming gegeven om je de geheimen van dit trainingskamp te onthullen. Hijzelf is al vertrokken op zijn tocht rond de wereld maar misschien heeft hij een boodschap achtergelaten voor jullie. Tijdens de kerstperiode kan de Kerstman alle hulp gebruiken. Help de elfjes met het voeden van de vogels in het bos, decoreer de kerstbomen, steek de poolcirkel over en geniet van een sledetocht met één van de rendieren van de Kerstman. Nadat alles klaar is worden de tafels in het boshuis gezet voor een heerlijke kerstlunch. 24/12 om 10u 
Duur: 3-3,5 uur (lunch inbegrepen - voedsel allergieën doorgeven)  
Prijs per persoon: € 169/volw. en € 126/kind 4-13j.

Elf Adventure with Mrs. Claus FIROAS43
Ontdek hoe de elfen hun vrije tijd doorbrengen!
Heb je je ooit afgevraagd hoe Mevrouw Kerstman en de elfjes hun vrije tijd doorbrengen in de verborgen schuilplaats van de Kerstman?  Hier krijg je de kans om alles te ontdekken over deze magische plek!  Mevrouw Kerstman leert je hoe je kersthandwerk maakt, terwijl Melodie-elf je alles zal leren over de kerstliederen.  De elfen hebben het grootste plezier buiten met mini-sneeuwscooters, een sneeuwglijbaan en quads.  Mis de kans niet om samen met de houthakker een kerstboom te halen.  Dit hele avontuur wordt compleet met een sfeervol lunch/diner.
Maandag 2, 9 en 16 /12 om 17.30u
Zaterdag 7, 14 en 21/12 om 11u (extra datum 25/12)
Duur: 3 uur (lunch/diner inbegrepen - voedsel allergieën doorgeven)
Prijs per persoon: € 167/volw. en € 125/kind 4-13j.

Mystical New Year's Party FIROAS26
Aan de magische poolcirkel worden de festiviteiten georganiseerd om het nieuwe jaar te verwelkomen. Vuur, ijs, schaduw, licht, sneeuw, dans en muziek. Samen creëren deze elementen een magisch geheel voor de hele familie. 
Mysterieuze waarzeggers voeden de sfeer als het nieuwe jaar nadert maar ook de kerstman brengt een bezoek! Een grote sneeuw disco, sneeuw bars, vuurwerk en een spectaculaire nieuwjaars dansshow zullen voor een onvergetelijk geheel zorgen. Deze avond vind plaats op de besneeuwde oever van de Ounas Rivier in een idyllische winter setting. 
31/12 om 22u30
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 119/volw. en € 89/kind 4-13j.

Algemene informatie
Prijs/duo wil zeggen dat u per 2 op de sneeuwscooter zit. De vermelde prijs is echter de prijs per persoon.
Prijs/solo wil zeggen dat u alleen op de sneeuwscooter rijdt. De vermelde prijs is per persoon.

Gasten die verblijven in de Rovaniemi stadshotels worden te voet aan het safarikantoor verwacht 30 minuten voor de start van de geboekte safari.
Gasten die in Sky hotel, Ounasvaaran Chalets of Santa Sport, Santa's Igloos Arctic Circle of Arctic Tree House verblijven worden 45 minuten voor het vertrek (1u voor de husky safari's) van de safari afgehaald aan het hotel.  
Gasten die in Glass Resort verblijven worden opgepikt aan de Arctic Circle information in Santa Claus Village 45 minuten voor vertrek. 

In de safari's is steeds de nodige thermische kledij (behalve bij langlaufen), het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen. Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van een scooter voor 2 personen(duo prijs) of 1 persoon (solo prijs), milieucompensatie en omniumverzekering met max. franchise van € 980 per scooter. De franchise kan verminderd worden tot € 150 indien u een verzekering van € 20/per chauffeur en per safari afsluit. 

Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs is steeds verplicht.

Kinderen 4-13 jaar: Indien de kinderkorting wordt toegepast voor een sneeuwscootersafari reizen de kinderen in een slee achter de scooter van de gids. Een kind moet minimum 140 cm groot zijn om op een sneeuwscooter te mogen plaatsnemen. In dit geval betaalt het de prijs van de volwassenen.
Sneeuwschoenwandelen en skiën kan fysiek zeer uitdagend zijn en daarom niet geschikt voor kinderen -12j.
Kinderen -4j. worden niet toegelaten op de safari's.
 
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen

Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden. Het noorderlicht of de aurora borealis is een natuurfenomeen dat veroorzaakt wordt door zonnewinden, de waarneming van dit fenomeen kan niet gegarandeerd of voorspeld worden.

Alle gemotoriseerde safari's worden CO² gecompenseerd om de ecologische voetafdruk te verkleinen. 

 

Gerelateerde reizen

Arctic City Hotel
Arctic City Hotel
Santa Claus Village - Arctic Circle
Santa Claus Village - Arctic Circle
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Scandic Hotel Pohjanhovi
Scandic Hotel Pohjanhovi
Santa's Hotel Santa Claus
Santa's Hotel Santa Claus
Sky Hotel Ounasvaara
Sky Hotel Ounasvaara
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Magic North
Magic North
Hotel Ounasvaaran Chalets
Hotel Ounasvaaran Chalets
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
LS Wintersafari's tijdens het winterseizoen 7/1 - 6/4/25
LS Wintersafari's tijdens het winterseizoen 7/1 - 6/4/25
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Arctic Fun
Arctic Fun
Active Lapland
Active Lapland
Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/25
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/25
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Rovaniemi
Scandic Hotel Rovaniemi
TreeHouse magic
TreeHouse magic
Vaattunki Wilderness Resort
Vaattunki Wilderness Resort
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade