Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25
(c)Visit Finland, Visit Rovaniemi, Libens M.

Overzicht wintersafari's

   
1/12/19 - 5/1/20

Geldig van 1/12/19-5/1/20 maar altijd afhankelijk van de sneeuwtoestand.

Wilderness Family Snowmobile Safari - sneeuwscootersafari    FIROAS01                   
De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze safari ervaart u hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen. Een pauze en een warm drankje houden uw motor draaiende.
Elke dag 14u30 
Duur: 2 uur (25 km)  
Prijs per persoon: € 99/duo, € 144/solo en € 74/kind 4-14j.

Wilderness Adult Snowmobile Safari - sneeuwscootersafari FIROAS34
Identiek aan de Family wilderness safari maar aan deze safari kan u enkel deelnemen indien u 15+ bent. Hierdoor kan er vlotter gereden worden vermits er geen slede met kinderen moet getrokken worden. 
Elke dag om 10.30u
Duur: 2 uur
Prijs per persoon: € 99/duo en € 144/solo
 
Snowmobile safari to husky farm - combinatie sneeuwscooter(35 km) - huskytocht (kort) FIROAS03    
Als u van husky's en sneeuwscooters houdt, is dit uw safari! Na een pittige rit per sneeuwscooter bereikt u de huskyfarm, alwaar de honden u met vriendelijk geblaf welkom heten. Onderga een snelle, spannende rit in een slee getrokken door een span husky's. Bij de boerderij worden warme drankjes geserveerd rond het kampvuur. Daarna gaat het per sneeuwscooter terug naar Rovaniemi. Opgelet: Indien de weersomstandigheden/toestand van de tracks het in december niet toelaten om veilig de excursie uit te voeren gaat u met de wagen/bus naar de huskyfarm en wordt er ter plaatse een rit gemaakt met de sneeuwscooter.
Di, do en zat om 10.30u        
Duur: 3,5 uur    
Prijs per persoon: € 202/duo, € 247solo en € 151/kind 4-14j.

Fishing experience by snowmobile - combinatie sneeuwscooter(30 km) - ijsvissen  FIROAS04 
IJsvissafari naar een meer in de wildernis. De sneeuwscooter route voert u in noordelijke richting langs de bevroren Ounasjoki rivier en door besneeuwde bossen naar de heuvels, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het Lapse landschap. U volgt de route door witbesneeuwde velden en komt uit bij een meertje in de wildernis. Terwijl de stilte u omsluit, maakt u zich gereed om te gaan vissen. Beproef uw geluk bij het traditionele ijsvissen en rooster uw vangst boven een kampvuur. Na afloop keert u terug naar uw hotel voor een welverdiende rustpauze.
Ma, woe, vrij, zo 9.30u
Duur: 4 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 159/duo, € 204/solo en € 119 kind 4-14j.

Aurora Borealis safari by snowmobile - nacht sneeuwscootersafari (25 km)
Onderga de poolnacht tijdens een rit door het besneeuwde bos en over de bevroren rivier. Met een beetje geluk is er een heldere hemel met maan en sterren. En misschien zelfs de Aurora Borealis - het noorderlicht - om u de weg te wijzen. Geniet van een warm drankje en een hapje bij het kampvuur en kom meer te weten over het noorderlicht en Lapland.
Ma, woe, vrij, zo 18u(Niet 24/12 en 31/12)  FIROAS05
Duur: 3 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 138/duo, € 183/solo en € 104/kind 4-14j. 

Reindeer safari - rendiertocht (1u) - autotransfer 
Onvergetelijke rendiersleetocht. Vervoer per auto naar een rendierboerderij voor een tocht met een rendierslee. Deze traditionele reiswijze door de besneeuwde bossen is een unieke ervaring - met een beetje geluk ziet u 's avonds het noorderlicht aan de hemel opvlammen. Geniet van een warme kop koffie met een broodje rond een kampvuur en kom meer te weten over het leven van rendierhouders.
Ma, woe, vrij, zo om 14u FIROAS07
Alle dagen om 18.30u FIROAS15
Duur: 2-2,5 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 142/volw, € 107/kind 4-14 j.
 
Santa Claus Safari - sneeuwscooter - rendiertocht - Santa Claus Village FIROAS08 
Onze populairste safari combineert natuur en cultuur met de geest van Kerstmis.
De dag begint met een sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij, waar u meer te weten komt over de rendierhouderij en de Lapse cultuur. U kunt een ritje maken met een rendier en deelnemen aan een speciale Lapse ceremonie voor het passeren van de poolcirkel waarbij u een diploma ontvangt. 's Middags gaan we per auto naar Santa Claus Village, waar u tijd heeft om te winkelen. Ook kunt u ansichtkaarten versturen vanuit het hoofdpostkantoor van de Kerstman. U geniet u van een heerlijke lunch in een gezellig restaurant en in de loop van de dag ontmoet u de Kerstman zelf. Opgelet: Indien de weersomstandigheden/toestand van de tracks het in december niet toelaten om veilig de excursie uit te voeren gaat u met de wagen/bus naar de huskyfarm en wordt er ter plaatse een rit gemaakt met de sneeuwscooter.
Elke dag om 10u(behalve 24/12) 
Duur: 6 uur (lunch inbegrepen) 
Prijs per persoon: € 219 duo, € 264/solo en € 164/kind 4-14j.

In the heart of nature - lange sneeuwscootertocht (60-100 km) FIROAS09
Sneeuwscootersafari in de wildernis. Geniet van het buiten zijn tijdens deze safari door het hartje van de natuur. De tocht voert over ruw berglandschap en door smalle dalen naar de eerste stop, waar u de kans krijgt om ijsvissen en wandelen met sneeuwschoenen te proberen. Daarna rijdt u verder door het bos - misschien komt u een kudde rendieren tegen, op zoek naar hun favoriete voedsel, rendiermos of korstmossen, die soms wel onder een meter sneeuw bedolven zijn. Houd uw ogen ook open voor andere dieren die in het bos leven en naar voedsel zoeken. Het weer in Lapland kan snel omslaan - variërend van koud en stormachtig tot warm en zonnig met kristalheldere sneeuw - vandaar dat de route van de sneeuwscooter kan variëren. Tijdens de dag wordt een heerlijke lunch in Lapse stijl geserveerd. (deze safari wordt alleen aanbevolen voor volwassenen)
Ma, do, zat 11u
Duur: 5-6 uur (lunch inbegrepen) 
Prijs per persoon: € 204/duo en € 289/solo

Husky safari
Winterse safaritocht met husky trekhonden. Na een korte rit vanuit de stad komt u aan bij een huskyfarm, waar u wordt begroet door het geblaf van de enthousiaste honden. Voordat de reis begint, krijgt u instructies betreffende het sturen van de slede, waarop u met zijn tweeën plaatsneemt. Na terugkeer op de boerderij kunt u rond een kampvuur onder het genot van warm bessensap nog even napraten met de huskyfokker over deze bijzondere pooldieren.

Elke dag 9u15 FIROAS10
Elke dag uitgezonderd zondag 13u15 FIROAS37
Duur: 2,5 u(huskyrit 1u15/10 km)
Prijs: € 175/volw. en € 131/kind 4-14j.

Family husky safari FIROAS32
Elke dag om 11u15
Duur: 1u45(huskyrit ca. 20 min./3 km)
Prijs: € 141/volw. en € 106/kind 4-14j.

Excursion to Ranua Wildlife Park FIROAS14
Deze dagtrip brengt u per auto/bus naar het Ranua Wildlife Park, de meest noordelijke dierentuin ter wereld, gelegen op ongeveer 80 km van Rovaniemi. Maak een verkwikkende wandeling door de buitenlucht en bekijk de pooldieren in hun eigen wilde omgeving. Er wordt geluncht in een gezellig restaurant en daarna volgt een bezoek aan de Fazer snoepwinkel.
Woe, zat 11u
Duur: 5u (lunch inbegrepen)
Prijs per persoon: € 157/volw en € 117/kind 4-14j.

White silence on Snowshoes FIROAS02 
Ondervind het echte gevoel van een winternacht in de noordelijke bossen. Uw gids brengt u per auto naar een plek, waar u kunt beginnen te oefenen met het lopen op sneeuwschoenen. Tijdens een pauze bij een kampvuur geniet u van een hapje, terwijl u niets anders hoort dan het ruisen van het bos en het kampvuur. 
(Deze safari is enkel geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar)
Di, vrij 14.30u
Duur: 3u (snack inbegrepen) 
Prijs per persoon: € 83/volw en € 62/kind 12-14j.

Familiebezoek aan de Kerstman zijn geheim rendier trainingskamp FIROAS38
Wist u dat de Kerstman een geheim rendier trainingskamp heeft in Rovaniemi ? Hier worden de speciale rendieren opgeleid om de slede van de Kerstman te trekken op zijn gigantische tocht rond de wereld. De Kerstman zelf heeft andere, belangrijke dingen aan zijn hoofd maar hij heeft zijn elfjes en de rendier herders de toestemming gegeven om de geheimen van het trainingskamp aan u te vertellen. U kan een testritje maken met een leerling rendier maar wel binnen de beveiligde gronden van het kamp. De trainers vertellen u over het geheime dieet en de trainingsmethodes van de rendieren van de Kerstman en testen of u klaar bent voor de G-kracht die de Kerstman ervaart op zijn tocht. Dit programma is speciaal voor families met kinderen.
Dinsdag 24/12 om 11u
Duur: 4u (lunch inbegrepen)
Prijs per persoon: € 149/volw en € 112/kind 4-14j.

Excursion to reindeer and husky farms  FIROAS28
Ze houden van de koude en leiden een rustig leven in de noordelijke streken. Kom en ontdek deze Arctische dieren. Onder warme dekens trekt u met rendiersledes door het besneeuwde bos naar de huskyboerderij. Op de boerderij kunt u een wat snellere tocht maken met een hondenslee. De vlammen van het kampvuur en een warm drankje houdt u warm terwijl u meer hoort over deze fascinerende honden. Hierna keert u met de rendiersledes terug naar het rendierpark. Verplaatsingen naar de rendierboerderij met de wagen.
Ma, woe, vrij en zon om 10.15u
Duur: 2u45
Prijs per persoon: € 186/volw, € 139/kind 4-14 j.

Reindeersafari to Santa's village FIROAS29
Iedereen weet dat de Kerstman samen met zijn rendieren in Lapland woont. Er is geen betere manier om deze twee te combineren dan met een rendierslee naar het dorp van de Kerstman te trekken. Vanuit de stad is er een transfer voorzien naar de rendierboerderij vanwaar u de rendierslede neemt naar Santa Claus Village. Zittende in de sledes kan u genieten van het winterse woud. In het dorp is er tijd om de Kerstman te ontmoeten, kaartjes te sturen vanuit zijn postkantoor of een kijkje te nemen in de handwerk- en souvenierswinkeltjes. Alle deelnemers worden beloond met een rendierrijbewijs en een certificaat voor het passeren van de poolcirkel. Een onvergetelijke dag. Verplaatsing naar de rendierboerderij met de wagen.
Di, do en zat om 09.30u + op 22/12 en 23/12 
25/12 om 10.30u
Duur: 4 uur(rendiertocht 30 min.)
Prijs per persoon: € 165/volw. en € 124/kind 4-14j.

Aurora Borealis Adventure FIROAS30
Midden in de wildernis stapt u uit de auto, wandelt naar de rivier en ervaart de slapende natuur om u heen. U komt op de plaats met het beste uitzicht, maar u moet geduldig zijn, want het noorderlicht speelt graag verstoppertje. U weet nooit wanneer het te voorschijn komt. Terwijl U geniet van de theatervoorstelling van de natuur, kunt u worstjes roosteren boven het kampvuur. Voor u terugkeert naar de beschaving, stopt u bij een gezellig oud huis'Poro-Pekan pirtti'. De gastheer verwelkomt u en toont u hoe het leven vroeger was. Deze ontspannende trip beroert al uw zintuigen. Verplaatsing van en naar het bos per auto/bus (50 km enkele reis).
Ma, woe en vrij om 21u
Duur: 4 uur(Snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 115/volw., en € 86/kind 4-14j.

Excursie naar het Aurora Borealis Camp per bus FIROAS31
Deze excursie brengt u naar het Aurora Borealis Camp op 20 km van de lichten van de stad. Hier heeft u een onbeperkt zicht op de noordelijke hemel. In het camp vindt u een openlucht Aurora Borealis theater waar een film over de mythes en de feiten betreffende het noorderlicht getoond wordt samen met spectaculaire beelden van het noorderlicht. U heeft ook tijd om een ritje met een slede te maken getrokken door een sneeuwscooter, te relaxen in het sneeuw observatorium en te genieten van rendier bugers of bij het open vuur gegrilde worstjes. Met een beetje geluk is de lucht open en heeft u een prachtig zicht op de maan, de sterren en natuurlijk het noorderlicht. Breng zeker uw fototoestel want de gids heeft tips over het fotograferen van de Aurora Borealis.
Di, don en zat om 21u30
Duur: 2,5 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 120/volw. en € 90/kind 4-14j.

In onze boekingsmodule wordt u bij elke reservering van een hotel in Rovaniemi de vraag gesteld of en welke excursie u wenst bij te boeken.

Algemene informatie
Prijs/duo wil zeggen dat u per 2 op de sneeuwscooter zit. De vermelde prijs is echter de prijs per persoon.
Prijs/solo wil zeggen dat u alleen op de sneeuwscooter rijdt. De vermelde prijs is per persoon.

Je wordt verwacht aan het safarikantoor 30 minuten voor de start van je safari( 45 min. voor de husky safari's). Gasten die in Sky hotel of Ounasvaaran Pirtit verblijven worden 45 minuten voor het vertrek(1u voor de husky safari's) van de safari afgehaald aan het hotel.  

In de safari's is steeds de nodige thermische kledij, het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen. Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van de scooter en omniumverzekering met max. franchise van € 980 per scooter. De franchise kan verminderd worden tot € 150 indien u een verzekering van € 15/per chauffeur en per safari afsluit. 

Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs is steeds verplicht.

Kinderen 4-14 jaar: zie de juiste prijs bij de safari
Indien de kinderkorting wordt toegepast voor een sneeuwscootersafari reizen de kinderen in een slee achter de scooter van de gids. Een kind moet minimum 140 cm groot zijn om op een sneeuwscooter te mogen plaatsnemen. In dit geval betaalt het de prijs van de volwassenen.
 
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen

Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
 


 


 


1/1-5/1/20

Gerelateerde reizen

Santa Claus Village - Arctic Circle
Santa Claus Village - Arctic Circle
City Hotel
City Hotel
Enjoy the wild nordic - 5 dagen
Enjoy the wild nordic - 5 dagen
Scandic Hotel Pohjanhovi
Scandic Hotel Pohjanhovi
Santa's Hotel Santa Claus
Santa's Hotel Santa Claus
Sky Hotel Ounasvaara
Sky Hotel Ounasvaara
Lakituvat Chalets arrangementen 5 en 6d
Lakituvat Chalets arrangementen 5 en 6d
Magic North - 4 dagen
Magic North - 4 dagen
Hotel Ounasvaaran Chalets
Hotel Ounasvaaran Chalets
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
Overzicht wintersafari's 6/1-12/4/20
Overzicht wintersafari's 6/1-12/4/20
Arctic Fun - 5 dagen
Arctic Fun - 5 dagen
Active Lapland 5 dagen
Active Lapland 5 dagen
Arctic Circle Wilderness Lodge
Arctic Circle Wilderness Lodge
Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Polar
Romantic Getaway - 4 dagen
Romantic Getaway - 4 dagen
Scandic Hotel Rovaniemi
Scandic Hotel Rovaniemi
TreeHouse magic - 5 dagen
TreeHouse magic - 5 dagen
Rovaniemi Dreams - 5 dagen
Rovaniemi Dreams - 5 dagen
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


Vaarvakanties

Lees meer
Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte... 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord.

Begeleide reizen


Laatste update: 08-04-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR