Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25

Wintersafari's in Rovaniemi

   
 
Geldig van 7/1/24 - 7/4/24 maar altijd afhankelijk van de sneeuwtoestand.

Snowmobile safari 2u    FIROAS01                   
De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze safari ervaart u hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen. Een pauze en een warm drankje houden uw motor draaiende.
Elke dag 14u30 
Duur: 2 uur (ca. 25 km)  
Prijs per persoon: € 108/duo, € 158/solo en € 54/kind 4-13j.

Riders Dream snowmobile safari - sneeuwscootersafari FIROAS33
Aan deze safari kan u enkel deelnemen indien u 18+ bent en over een geldig autorijbewijs beschikt vermits alle deelnemers zelf rijden. U rijdt steeds alleen zodat u volop kan genieten van het sturen, het parcours enz.
Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 10.30u
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 207

Santa Claus Safari - sneeuwscooter - rendiertocht - Santa Claus Village FIROAS08 
Onze populairste safari combineert natuur en cultuur met de geest van Kerstmis.
De dag begint met een sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij, waar u meer te weten komt over de rendierhouderij en de Lapse cultuur. U kunt een ritje maken met een rendier en deelnemen aan een speciale Lapse ceremonie voor het passeren van de poolcirkel. 's Middags gaan we per auto naar Santa Claus Village, waar u tijd heeft om te winkelen. Ook kunt u ansichtkaarten versturen vanuit het hoofdpostkantoor van de Kerstman. In de loop van de dag ontmoet u de Kerstman zelf en geniet u van een heerlijke lunch in een gezellig restaurant. U ontvangt een diploma voor het passeren van de poolcirkel.
Elke dag om 10u
Duur: 5-5,5 uur (lunch inbegrepen/allergieën doorgeven)
Prijs per persoon: € 247/duo, € 297/solo en € 123/kind 4-13j.

Snowmobile safari to reindeer farm - sneeuwscootersafari naar rendierfarm FIROAS13
Een sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij. U maakt kennis met onze Lapse cultuur en met de rendierhouderij. Iedereen die slaagt voor het rendier rijexamen krijgt een internationaal rendierrijbewijs uitgereikt. Ook kunt u deelnemen aan een speciale Lapse ceremonie voor het passeren van de poolcirkel. Geniet van een kop warme koffie of bessensap voordat we terugkeren naar de stad. NB! Deze safari is onderdeel van de Santa Claus safari.
Elke dag om 10u 
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 181/duo, € 231/solo en € 90/kind 4-13j.

Snowmobile safari to husky kennel- combinatie sneeuwscooter(35 km) - huskytocht (kort) FIROAS03    
Als u van husky's en sneeuwscooters houdt, is dit uw safari! Na een pittige rit per sneeuwscooter bereikt u de huskyfarm, alwaar de honden u met vriendelijk geblaf welkom heten. Onderga een snelle, spannende rit in een slee getrokken door een span husky's. Bij de boerderij worden warme drankjes geserveerd rond het kampvuur.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 10.15u        
Duur: 3,5 uur    
Prijs per persoon: € 234/duo, € 284/solo en € 117/kind 4-13j.

Fishing experience by snowmobile - combinatie sneeuwscooter(30 km) - ijsvissen  FIROAS04 
IJsvissafari naar een meer in de wildernis. De sneeuwscooter route voert ons in noordelijke richting langs de bevroren Ounasjoki rivier en door besneeuwde bossen naar de heuvels, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op het Lapse landschap. We volgen de route door witbesneeuwde velden en komen uit bij een meertje in de wildernis. Terwijl de stilte u omsluit, maakt u zich gereed om te gaan vissen. Beproef uw geluk bij het traditionele ijsvissen en rooster uw vangst boven een kampvuur. Na afloop keert u terug naar uw hotel voor een welverdiende rust.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag 9.30u
Duur: 4 uur(snack inbegrepen) 
Prijs per persoon: € 184/duo, € 234/solo en € 92/kind 4-13j.

In the heart of nature - lange sneeuwscootertocht (60-100 km) FIROAS09
Sneeuwscootersafari in de wildernis. Geniet van het buiten zijn tijdens deze safari door het hartje van de natuur. De tocht voert over ruw berglandschap en door smalle dalen naar de eerste stop, waar u de kans krijgt om ijsvissen en wandelen met sneeuwschoenen te proberen. Daarna rijdt u verder door het bos - misschien komt u een kudde rendieren tegen, op zoek naar hun favoriete voedsel, rendiermos of korstmossen, die soms wel onder een meter sneeuw bedolven zijn. Houd uw ogen ook open voor andere dieren die in het bos leven en naar voedsel zoeken. Het weer in Lapland kan snel omslaan - variërend van koud en stormachtig tot warm en zonnig met kristalheldere sneeuw - vandaar dat de route van de sneeuwscooter kan variëren. Tijdens de dag wordt een heerlijke lunch in Lapse stijl geserveerd.
Maandag, donderdag en zaterdag 11u
Duur: 5-6 uur (lunch inbegrepen)
Prijs per persoon: € 237/duo, € 322/solo 
(enkel voor +15j.)

Aurora Borealis safari by snowmobile - nacht sneeuwscootersafari (25 km) FIROAS05
Onderga de poolnacht tijdens een rit door het besneeuwde bos en over de bevroren rivier. Met een beetje geluk is er een heldere hemel met maan en sterren. En misschien zelfs de Aurora Borealis - het noorderlicht - om u de weg te wijzen. Geniet van een warm drankje en een hapje bij het kampvuur en kom meer te weten over het noorderlicht en Lapland.
Jan-feb: maandag, woensdag en zondag 18u  
Maart: maandag, woensdag en zondag 19u 
Duur: 3 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 159/duo, € 209/solo en € 79/kind 4-13j.

Aurores Borealis Adventure FIROAS30
Midden in de wildernis stappen we uit de auto, wandelen naar de rivier en ervaren de slapende natuur om ons heen. We komen op de plaats met het beste uitzicht, maar we moeten geduldig zijn, want het noorderlicht speelt graag verstoppertje. Je weet nooit wanneer het te voorschijn komt. Terwijl we genieten van de theatervoorstelling van de natuur, kunnen we worstjes roosteren boven het kampvuur. Voor we terugkeren naar de beschaving, stoppen we bij een gezellig oud huis'Poro-Pekan pirtti'. De gastheer verwelkomt ons en toont ons hoe het leven vroeger was. Deze ontspannende trip beroert al onze zintuigen. Verplaatsing van en naar het bos per wagen/bus(45 min).
Maandag, woensdag en vrijdag om 21u (niet in april)
Duur: 4 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 128/volw, € 64/kind 4-13j.

Excursie naar het Aurora Borealis Camp
Deze excursie brengt u naar het Aurora Borealis Camp op 10 km van de lichten van de stad. Hier heeft u een onbeperkt zicht op de noordelijke hemel. In het camp vindt u een openlucht Aurora Borealis theater waar een film over de mythes en de feiten betreffende het noorderlicht getoond wordt samen met spectaculaire beelden van het noorderlicht. U heeft ook tijd om een ritje met een slede te maken getrokken door een sneeuwscooter, te relaxen in het sneeuw observatorium en te genieten van rendier bugers of bij het open vuur gegrilde worstjes. Met een beetje geluk is de lucht open en heeft u een prachtig zicht op de maan, de sterren en natuurlijk het noorderlicht. Breng zeker uw fototoestel want de gids heeft tips over het fotograferen van de Aurora Borealis.

Per bus  FIROAS31
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u30
Duur: 2,5 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 132/volw, € 66/kind 4-13j.

Per sneeuwscooter FIROAS35
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u00
Duur: 3 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 184/volw, € 92/kind 4-13j.

Kota dinner at Ounasvaaran Chalets  FIROAS39
Beleef een traditioneel kota diner bij een open vuur! Vergeet alles en geniet van traditionele Finse delicatessen in een Lapse houten teepee. De avond start met zalm die langzaam gegaard wordt bij het vuur, gevolgd door traditionele Lapse rendierstoofpot met heerlijk smeuïge puree. Na het hoofdgerecht worden er pannenkoeken gebakken bij het open vuur. U mag ook zelf proberen !
Opgelet: gezien de beperkte capaciteit van de kota is het aangeraden goed op voorhand te boeken.
Gezien het een vast menu is, is het heel belangrijk om bij boeking eventuele allergieën door te geven.
Dranken zijn niet inbegrepen.
Donderdag om 18u tot 31/3
Duur: 2-2,5 uur
Prijs per persoon: € 73/volw. zonder transfers en € 98/volw. met transfers en € 51/kind 4-13j. zonder transfers en € 76/kind 4-13j. met transfers.  

Excursion to Ranua Wildlife Park FIROAS14
Deze dagtrip brengt u per autocar naar het Ranua Wildlife Park, de meest noordelijke dierentuin ter wereld, gelegen op ongeveer 80 km van Rovaniemi. Maak een verkwikkende wandeling door de buitenlucht en bekijk de pooldieren in hun eigen wilde omgeving.
Woensdag en zaterdag 9u
Duur: 4,5 uur
Prijs per persoon: € 134/volw, € 67/kind 4-13j.
 
Reindeer safari - rendiertocht (1u) - autotransfer 
Onvergetelijke rendiersleetocht. Vervoer per auto naar een rendierboerderij voor een tocht met een rendierslee. Deze traditionele reiswijze door de besneeuwde bossen is een unieke ervaring - met een beetje geluk zie je 's avonds het noorderlicht aan de hemel opvlammen. Geniet van een warme kop koffie met een broodje rond een kampvuur en kom meer te weten over het leven van rendierhouders.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 14u FIROAS07
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 19u FIROAS15
Duur: 2-2,5 uur (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 161/volw, € 121/kind 4-13j.

Husky safari
Winterse safaritocht met husky trekhonden. Na een korte rit vanuit de stad komen we aan bij een huskyfarm, waar je begroet wordt door het geblaf van de enthousiaste honden. Voordat de reis begint, krijg je instructies betreffende het sturen van de slee, waarop je met zijn tweeën plaatsneemt. Na terugkeer op de boerderij kan je rond een kampvuur onder het genot van warm bessensap nog even napraten met de huskyfokker over deze bijzondere pooldieren.

Husky Experience 3km FIROAS32 
Dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 11u15
Duur: 1u45(huskyrit ca. 20 min./3 km)
Prijs: per persoon : € 158/volw. en € 118/kind 4-13j.

Husky safari 10 km

Elke dag om 9u15 FIROAS10
Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 13u15(tot 31/3) FIROAS37
Duur: 2,5 u(huskyrit 1u15/10 km)
Prijs: per persoon:  € 199/volw. en € 149/kind 4-13j.

Reindeersafari to Santa's village FIROAS29
Iedereen weet dat de Kerstman samen met zijn rendieren in Lapland woont. Er is geen betere manier om deze twee te combineren dan met een rendierslee naar het dorp van de Kerstman te trekken. Zittende in de sledes kan je genieten van het winterse woud. In het dorp is er tijd om de Kerstman te ontmoeten, kaartjes te sturen vanuit zijn postkantoor of een kijkje te nemen in de handwerk- en souvenierswinkeltjes. Alle deelnemers worden beloond met een rendierrijbewijs en een certificaat voor het passeren van de poolcirkel. Een onvergetelijke dag. Verplaatsing naar de rendierboerderij met de wagen.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 09.30u
Duur: 4 uur inclusief verplaatsingen(rendiertocht 30 min.)
Prijs per persoon: € 189/volw, € 141/kind 4-13j.

Reindeer and Husky experience  FIROAS28
Ze houden van de koude en leiden een rustig leven in de noordelijke streken. Kom en ontdek deze Arctische dieren. Eerst bezoek je de rendier boerderij waar je alles leert over de Lapse cultuur en het houden van rendieren. Daarna trek je met rendiersledes door het besneeuwde bos op een tochtje van een half uur. Dan gaat het naar de husky kennel. Hier kan je een wat snellere tocht maken met een hondenslee. De vlammen van het kampvuur en een warm drankje houdt je warm terwijl je meer hoort over deze fascinerende honden. Verplaatsingen worden gedaan met de wagen.
Woensdag, vrijdag en zondag om 10.15u
Duur: 2u45
Prijs per persoon: € 217/volw, € 162/kind 4-13j.

Forest skiing Experience - langlaufen FIROAS12
Heerlijk langlaufen met hulp van een gids. Een langlauftocht door het stille, witte bos met onderweg een pauze voor een warm drankje bij het kampvuur. Beginners zijn welkom, de korte, gemakkelijk te gebruiken ski's die het beste combineren van een sneeuwschoen en een traditionele ski maken dit zelfs voor beginners tot een plezier.
Maandag en donderdag om 10u
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 89/volw, € 49/kind 12-13j.
Enkel vanaf +12j.
 
White silence on Snowshoes FIROAS02 
Ondervind het echte gevoel van de winter in de noordelijke bossen. Je gids brengt je per auto naar een plek, waar je kan beginnen oefenen met het lopen op sneeuwschoenen. Tijdens een pauze bij een kampvuur geniet je van een hapje, terwijl je niets anders hoort dan het ruisen van het bos en het kampvuur. 
Dinsdag en vrijdag 14.30u
Duur: 3u (snack inbegrepen)
Prijs per persoon: € 94/volw, € 47/kind 12-13j.
Enkel +12j.

Winter biking experience met E-bikes FIROAS40
Combineer de frisse lucht met de vrijheid van het e-fietsen !
De safari start in het centrum van Rovaniemi en gaat langs de bevroren Kemi rivier naar de bekende Ounasvaaran heuvel. Hier neem je de skilift met je fiets naar de top van de heuvel. Boven is er een stop voorzien voor een warme chocolademelk op het terras van hotel Sky Ounasvaaran. Dit biedt een prachtig zicht over heel Rovaniemi. Na de pauze leidt het besneeuwde pad je terug naar de stad. Niet geschikt voor kinderen -12j.
Maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 9u30
Duur: 2u
Prijs per persoon: € 91/volw, € 45/kind 12-13j.

Easy start cross-country skiing FIROAS42
Leer de basistechniek van het langlaufen met een professionele gids van de Ounasvaaran skischool. Na de les kan je je nieuw aangeleerde kennis in praktijk brengen op de goed aangeduide langlaufpistes in Ounasvaaran. Het pakket omvat 4u huur van het skimateriaal en 45 min. les.
Maandag, woensdag en vrijdag om 9u45
Duur: 4,5u
Prijs per persoon:  € 91/volw. en kind 6-13j.
Geen thermische kleding inbegrepen.

In onze boekingsmodule word je bij elke reservering van een hotel in Rovaniemi de vraag gesteld of en welke excursie je wenst bij te boeken.

Algemene informatie
Prijs/duo wil zeggen dat je per 2 op de sneeuwscooter zit. De vermelde prijs is echter de prijs per persoon.
Prijs/solo wil zeggen dat je alleen op de sneeuwscooter rijdt. De vermelde prijs is per persoon.

Gasten die verblijven in de Rovaniemi stadshotels worden te voet aan het safarikantoor verwacht 30 minuten voor de start van de geboekte safari.
Gasten die in Sky hotel, Ounasvaaran Chalets of Santa Sport, Santa's Igloos Arctic Circle of Arctic TreeHouse verblijven worden 45 minuten voor het vertrek(1u voor de husky safari's) van de safari afgehaald aan het hotel.  
Gasten die in Glass Resort verblijven worden opgepikt aan de Lapland Safaris meeting point in Santa Claus Village, naast Santa's Pizza & burger aan de noordzijde van Santa's Village, 45 minuten voor vertrek. 

In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(behalve bij langlaufen), het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen. Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van een scooter voor 2 personen(duo prijs) of 1 persoon(solo prijs), milieucompensatie en omniumverzekering met max. franchise van € 980 per scooter. De franchise kan verminderd worden tot € 150 indien u een verzekering van € 20/per chauffeur en per safari afsluit. 

Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs is steeds verplicht.

Kinderen 4-13 jaar: Indien de kinderkorting wordt toegepast voor een sneeuwscootersafari reizen de kinderen in een slee achter de scooter van de gids. Een kind moet minimum 140 cm groot zijn om op een sneeuwscooter te mogen plaatsnemen. In dit geval betaalt het de prijs van de volwassenen.
Sneeuwschoenwandelen en skiën kan fysiek zeer uitdagend zijn en daarom niet geschikt voor kinderen -12j.
Kinderen -4j. worden niet toegelaten op de safari's.
 
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen

Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden. Het noorderlicht of de aurora borealis is een natuurfenomeen dat veroorzaakt wordt door zonnewinden, de waarneming van dit fenomeen kan niet gegarandeerd of voorspeld worden.

Alle gemotoriseerde safari's worden CO² gecompenseerd om de ecologische voetafdruk te verkleinen. 

 
 

Gerelateerde reizen

Santa Claus Village - Arctic Circle
Santa Claus Village - Arctic Circle
Arctic City Hotel
Arctic City Hotel
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Scandic Hotel Pohjanhovi
Scandic Hotel Pohjanhovi
Santa's Hotel Santa Claus
Santa's Hotel Santa Claus
Sky Hotel Ounasvaara
Sky Hotel Ounasvaara
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Magic North
Magic North
Hotel Ounasvaaran Chalets
Hotel Ounasvaaran Chalets
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
LS Wintersafari's tijdens de kerstperiode 1/12/23 - 6/1/24
LS Wintersafari's tijdens de kerstperiode 1/12/23 - 6/1/24
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Arctic Fun
Arctic Fun
Active Lapland
Active Lapland
Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/24
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/24
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Rovaniemi
Scandic Hotel Rovaniemi
TreeHouse magic
TreeHouse magic
Vaattunki Wilderness Resort
Vaattunki Wilderness Resort
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade