Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17

Vaattunki Wilderness Resort

   
 
Hou je van het authentieke, van de pure natuur ? Dan ben je in Vaattunki Wilderness Lodge op de juiste plaats.

Ligging: Dit prachtige, natuurlijke domein aan de Raudanjoki rivier, ligt te midden van de bossen, op 25 km van Rovaniemi, 15 km van Santa Claus Village en 18 km van de luchthaven, ver van de toeristische heksenketel en de lichtvervuiling. Ideaal voor het waarnemen van de Aurora Borealis. 

Faciliteiten: Aan de rand van de rivier ligt het hoofdgebouw in blokhutstijl met de receptie, het bargedeelte en het restaurant. Sauna voor privé-huur op de oever van de rivier. Rond de lodge vind je talloze wandelpaden die je kan gebruiken om er met de sneeuwschoenen of de langlaufski's op uit te trekken in de Arctic Circle Hiking Area. Voormiddag rijdt een shuttle naar Santa Claus Village en Rovaniemi City en namiddag weer terug.

Logies: In het geheel van de Vaattunki Wilderness Lodge zijn er verschillende logiesmogelijkheden. Hou er rekening mee dat dit geen typisch hotel is maar dat dit geleid wordt als een verhuring met inbegrepen bed- en badlinnen en eindschoonmaak. Tijdens je verblijf is er geen kamer opkuis voorzien. Dit is een authentiek, typisch logement zonder luxe. Gratis draadloos internet in het hele resort. 
Type A: Aurora Borealis, een twin kamer(min 2 pers./max. 2 pers.) in een traditionele blokhut met totaal 8 kamers opgedeeld in 2 grote appartementen met telkens 4 kamers, een gemeenschappelijke woonruimte met TV en gemeenschappelijke badkamer en toilet. Je huurt 1 of meerdere van deze kamers.
Type B: Stella kamer, een duplex twin kamer(min 2 pers./max. 3 pers.) in een traditionele blokhut met totaal 5 kamers, een gemeenschappelijke zitruimte met sofa's, TV en mini-keuken. Elke kamer beschikt over zitruimte met sofabed en een badkamer/wc op het gelijkvloers en een slaapruimte op de verdieping. Opgelet: de trap naar de verdieping is zeer steil dus enkel geschikt voor zeer mobiele gasten.
Type C: Panorama huts, een originele, compacte, moderne, vrijstaande houten kamer(min 2 pers./max. 2 volw. en 1 kind -12j.)16,5m² met panorama raam met zicht op de Wilderness, kleine badkamer met douche en toilet, volwaardig klapbed voor het kind, een mini kitchenette met microgolfoven en koelkastje.
Type D: Riverside appartement(min. 4 personen/max. 4 volw. + 1 kind -16j.), deze 4 moderne appartementen liggen met 2 onder 1 dak op de oever van de rivier, 250 meter van het hoofdgebouw. Elk appartement heeft 2 twin slaapkamers, een gezellige woonkamer met haardvuur en sofabed, TV, eettafel, kleine keuken, toilet en badkamer met privé sauna en douche.

Maaltijden: ontbijtbuffet en diner worden genomen in de gezellige eetkamer met open haard. Er wordt een eerder traditionele Lapse keuken geserveerd. Eventuele allergieën moeten op voorhand doorgegeven worden vermits dit restaurant enkel gebruikt wordt door gasten die verblijven. Er is geen mogelijkheid om buiten de lodge te gaan eten indien je niet over eigen vervoer beschikt.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Rovaniemi. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Geen publiek transport naar de Lodge. Boek een gedeelde transfer! FIROVATR H/T
Rovaniemi airport naar Vaattunki Wilderness Lodge met gids: € 55 per persoon/enkel, kind 4-11j;: € 28 
Andere transfers zie shuttle omschrijving onder 'faciliteiten'. 

Prijs per persoon per nacht FIROVA00
Half pensionType AType BType CType D  
A: 16/11-3/12/24€ 113€ 155€ 161€ 133
B: 4/12-19/12/24€ 140€ 187€ 270€ 179
C: 20/12/24-4/1/25€ 158€ 213€ 373€ 213
D: 5/1-15/3/25€ 129€ 171€ 270€ 163
E: 16/3-31/3/25€ 113€ 155€ 213€ 134

3de volw in type B/5de pers. (12-16j.) in type D: € 113
1 kind 4-11j. in type B en als 5de pers. in type D: € 88
Vol pension:€ 25/adulte et € 12,50/enfant 4-11j. 
 Vraag een offerte met excursies en vluchten inbegrepen.

OPTIONELE SAFARI'S BIJ VAATTUNKI WILDERNESS RESORT

Periode A: 1/12/24-5/1/25
Periode B: 6/1-31/3/25

1. Animals of the Arctic Circle - Husky's, rendieren en lunch  FIROSA40
Ontmoet de arctische dieren van het wildernisresort aan de prachtige oever van de Raudanjoki-rivier! Laat je verwelkomen door de vriendelijke blaffers in de huskykennel waar je leert hoe je je eigen huskyteam moet maken - en daar gaan je! Na de huskytocht maak je een rustiger ritje in een rendierslee, het perfecte moment om van de stilte van de natuur te genieten. Voordat je de safari met mooie herinneringen afsluit, geniet je van een heerlijke lunch in het authentiek blokhut restaurant van het resort.
Duur: ca. 4 uur
Vertrek: periode A: woensdag en zaterdag om 10u, periode B: dinsdag en zaterdag om 10u
Inbegrepen: winterkleding, bezoek aan rendierboerderij, rendierslee rit van 1,5 km, bezoek aan husky kennel, 20-30 min husky rit van 5 km, lunchbuffet in het restaurant, gids in het Engels
Prijs per persoon: Periode A: € 172/volw. en € 129/kind 4-11j.
Periode B: € 234/volw. en € 175/kind 4-11j.

2. Wild run - 5 km huskysafari  FIROSA41
Ervaar het plezier van het sleeën met je eigen huskyteam door winterse landschappen! De husky musher laat je zien hoe je je eigen slee moet besturen en je vertrekt op safari! Geniet van de omringende natuur terwijl de husky's je meenemen op een avontuur om nooit te vergeten. Na de huskytocht keer je terug naar de kennel om feiten en verhalen over husky's te horen en te genieten van warme drankjes bij het kampvuur.
Duur: ca. 1,5-2 uur
Vertrek: 
Periode A: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 10u, dagelijks behalve vrijdag om 12u en 14uPeriode B: woensdag en vrijdag om 10u en dagelijks om 12u en 14u
Inbegrepen: winterkleding, huskykennelbezoek, ongeveer 30 min huskysafari van 5 km, 2 personen per team, kinderen in slee, warme dranken en koekjes, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: 
Periode A/B: € 153/volw. en € 115/kind 4-11j.

3. Winter path - 10 km huskysafari  FIROSA42
Bereid je voor op een winteravontuur met de husky's! Vriendelijke Alaska husky's verwelkomen je in de kennel waar de musher je instrueert hoe je je eigen team van husky's moeten mushen voordat je de besneeuwde natuur in trekt. Adem de zuivere lucht in en geniet van de rit. Halverwege de rit kan je van bestuurder wisselen. Terug bij de kennel kan je je nieuwe hondenvriendjes aaien en leren hoe ze in de kennel leven - een mooi moment om vragen te stellen!
Duur: ca. 2 uur
Vertrek:
Periode A: niet mogelijk
Periode B: maandag, donderdag, zondag om 10u
Inbegrepen: winterkleding, bezoek huskykennel, 50-60 min huskysafari van 10 km, 2 personen per team, kinderen in slee, warme dranken en koekjes, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 188/volw. en € 141/kind 4-11 jaar

4. Arctic Reindeer Ride - rendiersafari van 3 km FIROSA43
De traditionele rendierrit door het besneeuwde bos is een onvergetelijke ervaring! Neem rustig plaats in een slee en leun achterover, neem foto's van de omringende natuur en luister naar de geluiden van de rendierkaravaan. Na de rit genieten je van warme drankjes in typisch Finse 'kota' tipi's en luister je naar verhalen over het rendierhoeden in Lapland.
Duur: 1,5-2 uur
Vertrek: 
Periode A: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10u, dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag om 14u
Periode B: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 10u, dinsdag, donderdag en zaterdag om 14u
Inbegrepen: winterkleding, bezoek aan rendierboerderij, 3 km rendiersafari van ongeveer 45 minuten, warme dranken, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 162/volwassene en € 122/kind 4-11 jaar

5. Sneeuwschoenen safari in de natuur  FIROSA44
Ga mee op een wandeling met sneeuwschoenen in een prachtige bosomgeving in de echte wildernis zoals wij dat in België niet kennen. Luister naar de stille natuur en adem de zuivere lucht in terwijl je loopt door de verse sneeuw. Warme chocolademelk met marshmallows worden geserveerd tijdens de pauze.
Duur: ca. 2 uur
Vertrek:
Periode A: niet mogelijk
Periode B: maandag en vrijdag om 10u
Inbegrepen: winterkleding, sneeuwschoenen, warme chocolademelk met marshmallows, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 96/volwassene en € 48/kind 12-14 jaarNiet beschikbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar.

6. Bosskiën in de natuur   FIROSA45
Bosskiën is een oude en traditionele manier van bewegen in besneeuwde bossen. Terwijl de gewone langlaufski's gebruikt worden op onderhouden loipes, bieden bosski's een rustige en stille manier van voortbewegen, zelfs in diepe sneeuw. Onze gids laat je zien hoe ski's en skistokken gebruikt worden en leid je de besneeuwde natuur in. Maak van de gelegenheid gebruik om voetafdrukken van dieren te observeren en leer de Lapse winternatuur op zijn best kennen. Halverwege de tocht nemen we een pauze en genieten we van een kop warme chocolademelk met marshmallows.
Duur: ca. 2 uur
Vertrek:
Periode A: niet mogelijk
Periode B: dinsdag en zaterdag om 11u
Inbegrepen: winterkleding, bosski uitrusting en instructies, warme chocolademelk in thermoskan en marshmallows, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 83/volwassene 
Niet geschikt voor kinderen.

7. Evening reindeer sleigh ride FIROSA46
Doe mee aan een ervaring van je leven! Je reist 's nachts in een rendierkaravaan door de prachtige, stille natuur, en wie weet krijg je het prachtige noorderlicht  te zien. Na de sleetocht hoor je verhalen over rendieren en geniet je van warme drankjes in een Finse 'kota' voordat het tijd is om afscheid te nemen.
Duur: ca. 1,5-2 uur
Vertrek:
Periode A: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag om 19u
Periode B: maandag, woensdag, vrijdag om 19u 
Inbegrepen: winterkleding, bezoek aan de rendierboerderij, 3 km rendiersafari van ongeveer 45 minuten, warme dranken, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 180/volwassene en € 135/kind 4-11 jaar

8. Northern Light search by snowshoes  FIROSA47
Trek sneeuwschoenen aan en vang het gevoel van nachtelijke wildernis en stilte op zijn best! Tijdens een wandeling door het besneeuwde bos kan je voetafdrukken van dieren spotten. Warme chocolademelk en marshmallows worden geserveerd tijdens de pauze.
Duur: ca. 2 uur
Vertrek: Periode A: niet mogelijk
Periode B: dinsdag en donderdag om 19u tot 28/2 en om 20u vanaf 1/3
Inbegrepen: winterkleding, sneeuwschoenenen, warme chocolademelk en marshmallows, begeleiding in het Engels
Prijs per persoon: € 104/volwassene en € 52/kind 12-14 jaar
Niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar.

9. Lappish Kota Diner    FIROSA48
Op zoek naar een lokale eetervaring om nooit te vergeten? Het 3-gangen Kota diner wordt bereid en geserveerd in een traditionele houten 'kota' tipi, gelegen op een eiland naast het Vaattunki resort. De kota heeft geen elektriciteit of stromend water, dus de ervaring is echt authentiek! Onderweg steek je een brug over de rivier de Raudanjoki over en loop je door een besneeuwd bos naar de gezellige 'kota' verlicht met kaarsen.
Menu: Romige bospaddenstoelensoep, in de gloed gebakken zalm en dillecrème, gebakken kruidenaardappeltjes en huis salade, Lapse pannenkoeken met slagroom en jam
Duur: ca. 2 uur
Vertrek: woensdag en vrijdag om 19u
Inbegrepen: 3-gangen diner menu geserveerd in kota
Prijs per persoon: € 77/volwassene en € 38,50/kind 4-11 jaar 
Opgelet: deze excursie wordt maar bevestigd op het moment dat er minimum 10 personen inschreven. Thermokleding wordt aanbevolen.

Verblijf je ergens anders en wil je deze safari's bij boeken reken dan € 15 extra per persoon voor elke safari zodat je transfers inbegrepen zijn. 
 
Ligging

 

Gerelateerde reizen

Arctic City Hotel
Arctic City Hotel
Santa Claus Village - Arctic Circle
Santa Claus Village - Arctic Circle
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Enjoy the wilderness @ Vaattunki Wilderness Resort
Scandic Hotel Pohjanhovi
Scandic Hotel Pohjanhovi
Santa's Hotel Santa Claus
Santa's Hotel Santa Claus
Sky Hotel Ounasvaara
Sky Hotel Ounasvaara
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Lakituvat Chalets & Family Adventure arrangement
Magic North
Magic North
Hotel Ounasvaaran Chalets
Hotel Ounasvaaran Chalets
Original Sokos Hotel Vaakuna
Original Sokos Hotel Vaakuna
LS Wintersafari's tijdens het winterseizoen 7/1 - 6/4/25
LS Wintersafari's tijdens het winterseizoen 7/1 - 6/4/25
LS Wintersafari's tijdens de kerstperiode 1/12/24 - 6/1/25
LS Wintersafari's tijdens de kerstperiode 1/12/24 - 6/1/25
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Beana boutique luxury retreat - 5 dagen/4 nachten
Arctic Fun
Arctic Fun
Active Lapland
Active Lapland
Arctic Light Hotel
Arctic Light Hotel
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
Arctic Snowhotel & Glass Igloos - Sinetta
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/25
SA Wintersafari's tijdens het seizoen 8/1-10/4/25
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Polar
Scandic Hotel Rovaniemi
Scandic Hotel Rovaniemi
TreeHouse magic
TreeHouse magic
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade