Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15

Arctic Action Calling in Kemi

   
4 dagen/3 nachten
vanaf €1232 per persoon
Aankomst enkel mogelijk op donderdag van 8 januari tot 8 april 2020.

Dag 1: welkom in Kemi
Aankomst in Kemi luchthaven of station. Transfer naar het hotel van uw keuze. Diner en overnachting in Scandic Hotel Kemi.

Dag 2: kennismaking met husky's en rendieren
Ontbijtbuffet. Op 25 minuten rijden van het hotel bevindt zich een originele huskyfarm, waar de farmer leeft met enkele honderden Siberische husky's. De honden zijn zeer lieve en enthousiaste dieren die u zullen trekken tijdens de hondenslee safari. Eerst krijgt u enkele instructies over hoe u de slee, met een span van 5 of 6 honden, moet besturen. Eenmaal u de codewoorden en bewegingen onder controle hebt vertrekt u per 2 op een hondenslee: de ene bestuurt terwijl de andere geniet en vice versa. Na het avontuur geniet u, als beloning, van een warm drankje.
Namiddag maakt u kennis met de rendieren, de mysterieuze dieren die symbool staan voor Lapland. De rendier herder vertelt u alles over het rendierhoeden en de rendieren zelf. Daarna probeert u het rijden met de rendierslede uit over een parcours van 1,5 km. Nadien wachten koffie en koekjes bij het open vuur. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Sampo ijsbreker en sneeuwscootertocht, overnachting in het Snowcastle of de Seaside Glass Villa
Ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag ervaart u 2 unieke winterervaringen in 1 dag: rijden met een sneeuwscooter en cruisen door het ijs van de Baltische zee! De dag begint wanneer u uw gids ontmoet en van kop tot teen aangekleed wordt in thermische kledij. Daarna volgen de instructies i.v.m. de sneeuwscooter. En dan gaat u van start voor wat een onvergetelijke dag moet worden. U rijdt over de ijsvlakte van de Baltische Zee en gaat de ijsbreker de 'Sampo' in volle zee tegemoet. (bij slecht weer gaat u aan boord in de haven van Kemi) U parkeert de sneeuwscooter op het ijs en gaat aan boord. Eenmaal aan boord wacht u een druk programma dat bestaat uit een interessante presentatie over de techniek van het ijsbreken en de geschiedenis van de ijsbreker en daarna bezoekt u de controleruimte en de indrukwekkende machinekamer. Nadien brengt u een bezoekje aan de brug waar de kapitein het schip eerst in het open kanaal stuurt en daarna vol metersdik ijs gaat breken. De lunch wordt geserveerd in het gezellige scheepsrestaurant waarna het tijd is voor het hoogtepunt van de cruise: u wordt voorzien van een survival pak dat u warm en drijvend houdt en u gaat het 0-graden koude water in voor een arctische zwempartij ! (kinderen -12j. zijn niet toegelaten tot de zwempartij). Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de kapitein en zijn bemanning die u een ijsbrekersdiploma overhandigen. Terwijl de ijsbreker terug wegvaart vervolgt u uw sneeuwscootertocht terug naar Kemi. 
In het SnowCastle wacht het diner in het Snow Castle icerestaurant. Hier wordt u een heerlijke typische Lapse maaltijd geserveerd. Indien u kiest voor de overnachting in het SnowCastle dan krijgt u na het eten een superwarme slaapzak tot uw beschikking, want u brengt de nacht door in een zeer 'coole' omgeving, namelijk een kamer gebouwd uit ijs en sneeuw. De temperatuur bedraagt er ongeveer -4°C! U zal echter geen kou lijden, diegene die het al gedaan hebben zeiden allemaal dat ze nooit zo goed hadden geslapen ! Droom zacht !
Indien u kiest voor een heerlijke nacht in de Seaside Glass Villa's brengt u de nacht door in een van de mooie villa's. Beide logementen zorgen voor een onvergetelijke ervaring !

Dag 4: vertrek
s' ochtends kan U genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna is de tijd aangebroken om afscheid te nemen van Kemi.

Inbegrepen in het programma:
- 2 overnachtingen in een standaard kamer in Hotel Cumulus Kemi met ontbijtbuffet
- 1 overnachting in een suite kamer in het SnowCastle of in een glazen villa type B(max. 2 volw.+1 kind) of type C villa loft(3 volw.) in de Seaside Glass Villas
- 3 x 3-gangendiners
- Excursies zoals beschreven
- Thermische outfits ter beschikking gedurende het ganse programma (overal, kousen en botten, muts en helm, handschoenen en zonnebril) voor sneeuwscootertocht
- Engelstalige gids
- Transfers luchthaven Kemi-hotel-luchthaven Kemi

Niet inbegrepen:
vluchten, niet-vermelde maaltijden, transfer tussen Scandic Hotel Kemi en Snowcastle of Seaside Glass Villa, dranken bij de maaltijden, persoonlijke uitgaven.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kemi. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.Prijs van het programma in Scandic Hotel Kemi en SnowCastle FILA009A
VertrekdatumDubbelSingleKind 4-11j.3de volw.  
A:Donderdag 18/1-2/4/201232,001556,00717,001095,00

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Prijs van het programma in Scandic Hotel Kemi en Seaglass Villa's FILA009B
VertrekdatumDubbelSingleKind 4-11j.3de volw.  
A:Donderdag 9/1-16/1/20,17/3-8/4/201254,001737,00737,001191,00
B:Donderdag 3/1-8/1/20,20/1-16/3/201324,001877,00757,001237,00

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Gerelateerde reizen

IJsbrekercruise
IJsbrekercruise
Hotel Scandic Kemi
Hotel Scandic Kemi
Seaside Glass Villa's
Seaside Glass Villa's
Sneeuwhotel
Sneeuwhotel
Overzicht wintersafari's
Overzicht wintersafari's
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


Vaarvakanties

Lees meer
Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte... 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord.

Begeleide reizen


Laatste update: 08-04-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR