Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)visit Britain - Tony Pleavin, Manuela Libens

Autorondreis Beauty of the Cotswolds

   
6 dagen/5 nachten
 
De Cotswolds zijn bekend om hun zachte heuvels en slaperige 'typisch Engelse'dorpjes. Daar bovenop heeft de lokale honingkleurige kalksteen, gebruikt voor alles van de stenen vloeren in de huizen tot de pannen op het dak, ervoor gezorgd dat het gebied een magische architecturale uniformiteit uitstraalt. De 'stapelmuren' overal in de velden, aangelegd met speciale vaardigheid omdat er geen cement aan te pas komt, vertegenwoordigen een uitzonderlijk historisch landschap. In de middeleeuwen zorgde de beroemde Cotswolds wol voor welvaart in de streek. Rijke handelaren drukten hun stempel op de regio door het bouwen van mooie huizen en prachtige kerken, die bekend staan als "wol kerken". Tot vandaag is het zicht op schapen op een heuvel nog steeds een klassiek Cotswolds beeld. Hou je van typisch Engels dan zal je genieten van deze reis.

INBEGREPEN: een reisgids en landkaart 'Engeland' en een documentatiepakket
 

Dag 1: Dover - Brighton - Portsmouth(250 km)
Na de oversteek van het kanaal heb je twee keuzes, ofwel neem je de autosnelweg naar Brighton ofwel de kustweg via Rye, Hastings en Eastbourne naar Brighton. Neem je de kustweg, dan kan je onderweg een bezoekje brengen aan het gezellige Rye of één van de beroemdste kastelen van Groot-Brittannië: Bodiam Castle uit 1385. Het strand, de drukke pier en bezienswaardigheden zoals het Royal Pavilion maken Brighton zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Royal Pavilion is het meest bizarre paleis van Engeland. Overnachting in de omgeving van Portsmouth.

Dag 2: Portsmouth - Salisbury - Stonehenge - Bath (140 km)
Salisbury is een prachtig stadje waar de nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen allemaal naar de 800 jaar oude kathedraal van Salisbury leiden. In de bibliotheek van de kerk worden kostbare manuscripten bewaard, o.a. de Magna Charta uit 1215. Op de Salisbury Plains ten noorden van de stad ligt de historische stenencirkel Stonehenge. Stonehenge is één van de meest gefotografeerde monumenten ter wereld en mag dan ook zeker niet in je fotoalbum ontbreken. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 3: Bath - Cirencester(60 km)
Vandaag staat in het teken van architectuur en cultuur. Je geniet van de pracht van de historische stad Bath, waar de Romeinse baden in de vorige eeuw zijn opgegraven en in hun oude glorie hersteld. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste cultuursteden van Engeland. Bath biedt nog veel meer bezienswaardigheden, waaronder de Victoria Art Gallery en Bath Abbey en de mooie gebouwen in Georgian Stijl, waaronder het majestueuze Royal Crescent. Breng een bezoek aan de Roman Baths in het centrum van de stad. Daarna rijd je naar de de omgeving van Cirencester voor je overnachting.

Dag 4: Cotswolds (145 km)
Vervolg van je autorondreis door de Cotswolds met een een mooie autorit langs de typische postkaartdorpjes. De pittoreske cottages in de Cotswolds zijn gebouwd in de lichte okergele lokale zandsteen met een dakbedekking van zwarte lei. Als eerste op het programma staat vandaag de 'must see van de Cotswolds', het pittoreske dorpje Broadway, de Hidcote Gardens nabij Chipping Campden. Ontdek de vele kleurrijke ruimtes vol verrassingen. 's Namiddags bezoek je Upton House and Gardens bij Banbury. Hier duik je in het leven van Lord en Lady Bearsted, begin 20ste eeuw. Liever wat meer natuur ? Maak dan een mooie, weliswaar heuvelachtige wandeling. Overnachting in de omgeving van Cirencester.

Dag 5: Cirencester - Oxford - Maidenhead/Windsor/Watford(130-150 km)
Op de terugweg staat Oxford op het programma. Je kan hier niet voorbij zonder een bezoek aan de universiteiten maar ook de Radcliffe camera, de Bodleian bibliotheek en de kathedraal. Oxford is natuurlijk ook een levendige stad met een grote studentenpopulatie, uitgebreide shopping mogelijkheden en vele pittoreske bars en restaurants. Na de stad nog wat zin in natuur ? Onderweg naar Maidenhead kom je door de Chiltern Hills. Indien je er voor opteert om de autosnelweg M40 links te laten liggen kan je binnendoor van Oxford naar Henley-on-Thames rijden. Henley is een mooi plaatsje aan de Thames die daar nog overzichtelijk is. Overnachting in de omgeving van Maidenhead/Windsor/Watford.

Dag 6: Maidenhead/Windsor/Watford - Canterbury - Dover(160-180 km)
Onderweg naar Dover kan je halt houden voor een bezoek aan Canterbury. De stad wordt gedomineerd door de enorme kathedraal, één van de mooiste in Europa. De kathedraal bereik je via Mercery Lane, een klein stukje middeleeuwen met huizen die elkaar bovenaan bijna raken. Liefhebbers van geschiedenis en kunst, maar ook mensen die graag wat flaneren en op zoek zijn naar verrassingen en schoonheid vinden allemaal wel een reden om wat langer in deze stad te blijven. In Canterbury wordt de middeleeuwse sfeer perfect gecombineerd met de moderne tijden. In de smalle straatjes vind je talrijke eigenzinnige boetiekjes, tearooms en restaurants. Canterbury heeft een groot autovrij gebied, dus ideaal voor het winkelend publiek.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en uw eigen wagen Vraag een offerte

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 3 versies: verblijf in B&B's, in standaard charme hotels en in superior hotels
Verblijf in B&B's/Inns
Je verblijft bij particulieren in B&B's of in kleine Inns zoals Devonshire House Bath, Lower Field Farm B&B Broadway, 76 Duke Street Windsor of gelijkaardig. Er worden kamers met bad of douche en ontbijt geboekt. De B&B's kunnen tot 20 km van de vermelde overnachtingsplaatsen liggen.
Hotels
Je verblijft in goede 3* hotels zoals Red Lion Fareham, Cross Hands of Hunters Hall in Bath, Colesbourne Inn of Cotswold DeVere Waterpark, Ethorpe Hotel of The Bull Gerrards Cross of gelijkaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats.
Superior Hotels
Je verblijft in superior hotels zoals Hotel du Vin in Portsmouth, Dukes Hotel of The Bird Bath, Greenway Hotel Cheltenham of Kings Head Cirencester, Grovefield House Hotel Windsor of gelijkaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats. Prijzen per persoon in B&B/Inns  GBCO002
Kamer en ontbijtDubbel  
A: 1/4-31/10/23€ 592
B: 15/3-15/11/24€ 644
Max. 2 kinderen 0-14j. op de kamer van de ouders € 154 in periode A en € 168 in periode B

Zoek en boek


Prijzen per persoon in Hotels  GBCO001
Kamer en ontbijtDubbel
A: 1/4-31/10/23€ 606
B: 15/3-15/11/24€ 595
Max. 1 kind 0-12j. op de kamer van de ouders € 154 in periode A en € 168 in periode B

Zoek en boek


Prijzen per persoon in Superior Hotels  GBCO003
Kamer en ontbijtDubbel
A:15/3-15/11/24€ 949
Max. 1 kind 0-12j. op de kamer van de ouders € 168 in periode A 

Zoek en boek


Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 5 overnachtingen met ontbijt, een reisgids en een landkaart 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.   
Niet inbegrepen: vervoer, overige toegangsgelden, overige maaltijden, dranken, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.
 

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 12 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 24-04-2024 · Trade