Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c) Kingpin Media Ltd, Manuela Libens, visityork.org

Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter

   
8 dagen/7 nachten
 
Wie kent niet de meeslepende boeken en films van Harry Potter. Ben jij ook een fan en wil je wel eens zien waar Harry zijn avonturen beleefde ? Deze autorondreis door Engeland brengt je aan de hand van een aantal filmlocaties langs een greep uit Engelands mooiste landschappen en historische plaatsjes.

INBEGREPEN: bezoek Warner Bros studios, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier en een documentatiepakket
 

Dag 1: Londen
Rij vanuit Dover rechtstreeks naar je hotel in de omgeving van Watford en de Warner Bros Harry Potter Studios. Informeer in het hotel even naar de gemakkelijkste manier om met het openbaar vervoer Londen in te gaan. Dat voorkomt dat je milieutaks en parking moet betalen in Londen. Londen is een van de meest fascinerende steden van Europa met uitnodigende winkelstraten, tientallen interessante musea, mooie parken en schitterende gebouwen. Daarnaast werd Londen gebruikt als decor voor de verschillende Harry Potter films. Een van de meest bekende scènes is wanneer Harry voor het eerst de Zweinstein Express moet nemen. Deze scène speelt zich af in Kings Cross station. Het perron in de film is 9 ¾ en je kan dit perron bezoeken en er een foto nemen. Het echte perron van waar de trein vertrok is eigenlijk perron 4. Voor de buitenkant van het Harry Potter station is dan weer St. Pancras station gebruikt. Je kan tevens de Millenium voetgangersbrug over de Theems, oversteken. Deze werd door Doodrijders vernietigd in de film De Halfbloedprins. Overnachting in de omgeving van Watford/Chalfort.

Dag 2: Warner Bros Studios
Vanmorgen staat de topattractie op het programma. Een bezoek aan de Warner Bros Studios 'The making of Harry Potter'. Voor de echte fans is dit onvergetelijk ! Je kan er niet alleen binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken of er over de kasseien van de Wegisweg wandelen, je krijgt er ook een beeld van hoe de verschillende creaturen uit de film met special effects tot leven zijn gewekt. Maar dat is niet alles. Ook een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst maken deel uit van de tour. 's Namiddags kan je eventueel nog andere filmdecors in Londen bezoeken zoals het Australia House aan de Strand. Dit deed dienst als de Gringott/Goudgrijp Bank, de bank van de tovenaars die door goblins uitgebaat wordt. Dit is spijtig genoeg niet gans het jaar open om te bezichtigen.  Dan is er ook nog Leadenhall Market en Lime street die dienst doen als decor van de 'Leaky Cauldron' /'De Lekke Ketel'en Diagon Alley/Wegisweg uit de film De Steen der Wijzen. De toegang tot 'The Leaky Cauldron' was eerst een leegstaande winkel en is nu een optiekzaak: The Glass House, 42 Bullis Head Passage. Overnachting in de omgeving van Watford/Chalfort.

Dag 3: Watford - Oxford (90 km)
Vandaag naar Oxford. In deze stad ben je even zoet met alle plaatsen en gebouwen die hier gebruikt werden voor de films. De Divinity School en de Duke Humfrey bibliotheek doen dienst als interieur van de bibliotheek van Zweinstein. Dan is er ook nog het Christchurch College. Hier vind je de grote hall en de trappen die in de film dienst deden als diner ruimte in alle films. Christchurch college is ook waar actrice Emma Watson school liep. Natuurlijk zijn er in Oxford nog tal van andere bezienswaardigheden waar je zeker ook de tijd moet voor nemen. Overnachting in Oxford.

Dag 4: Oxford - Marlborough - Lacock - Cirencester(205 km)
In Marlborough moet je zeker Lacock Abbey bezoeken. Deze abdij uit de 13de eeuw doet ook dienst als interieur van Zweinstein. Natuurlijk verken je het Middeleeuwse stadje Lacock want er is veel meer te zien dan enkel de abdij. Na een mooie rit door de Cotswolds kom je in Gloucester weer in het decor van de films. Hier is het de kathedraal die je zal herkennen. Deze kathedraal en zijn klooster worden gebruikt om de gangen van Zweinstein/Hogwarts te filmen. Ook alle geesten scènes en de scènes met de pratende schilderijen werden hier opgenomen. Overnachting in de omgeving van Cirencester.

Dag 5: Cirencester - Stratford-upon-Avon (65 km)
Van Cirencester rijd je via de prachtige plaatsjes Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold naar Stratford-upon-Avon. Deze stad is vooral gekend als geboorteplaats van Shakespeare en mag je niet missen. Ook het Anne Hathaway's Cottage (zij was de vrouw van Shakespeare) is de moeite waard voor een bezoekje. Overnachting in Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon - York (240 km)
Mooie tocht door het hart van Engeland. Neem zeker eens de tijd om van de snelweg af te rijden om te genieten van de prachtige landschappen. Onderweg kan je een stop inlassen in Nottingham en een terrasje doen op de Old Market Square. In York bekijk je de voetgangersbrug in het station want hier geeft Hagrid Harry's ticket voor de Zweinsteinexpress. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 7: York-Goathland-York (130 km)
Staat Hogsmeade station op de bucket list, dan ga je vandaag op uitstap naar Goathland in de North Yorkshire Moors, een schitterend natuurgebied waar je ook mooie wandelingen kan maken, fietsen of paardrijden. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 8: York - Hull
Vandaag nog even vertoeven in York of Hull en dan terug met de boot naar Rotterdam. Je kan ook doorreizen naar Schotland.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met P&O Ferries overtochten naar Calais-Dover en Hull-Rotterdam uit ons aanbod en je eigen wagen.
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Overnachtingen
Je verblijft in een mix van keten- en traditionele hotels zoals Ethorpe Hotel of The Bull in Gerrards Cross, Crown & Thistle Abingdon of Pointer Brill, Colesbourne Inn, Burnside of Cotswold DeVere Waterpark, Elmbank Hotel York of gelijkaardig. De hotels kunnen tot 20 km van de aangeduide stad liggen.Prijs per persoon, voor 7 nachten   GBHP001
Kamer en ontbijtDubbel
A: 25/3-5/11/24€ 999
Max. 2 kinderen 0-4j.: € 211 en kinderen 5-13j.: € 288

Zoek en boek

Inbegrepen: 7 overnachtingen in kamer en ontbijt, ticket voor Warner Bros Studios tour, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier, bijdrage Garantiefonds Reizen en een documentatiemap.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.
 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-04-2024 · Trade