Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)Manuela Libens, Krych, Chalabala, Gordon Bell Photography, Visit Britain-David Shepherd & Simon Winnall, Daniel Bosworth-britainonview.com

Autorondreis Devon en Cornwall

   
12 dagen/11 nachten
 
Deze autoreis leidt je langs charmante kustplaatsen en door glooiende landschappen, elk met hun eigen unieke verhalen en natuurlijke schoonheid. Van het mysterieuze Stonehenge tot de pittoreske straten van Bath, je zult worden getrakteerd op een rijke palet van historische, culturele en natuurlijke ontdekkingen. Terwijl je je weg baant door de schilderachtige wegen, biedt elke dag een nieuwe kans om de verborgen schatten van Engeland te ontdekken. Laat het erfgoed en de schoonheid van Engeland je hart veroveren.

INBEGREPEN: bezoek aan Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Dover-Battle-Eastbourne-Seven Sisters-Brighton (170 km)
Vertrek vanuit het historische Dover en volg de kustlijn naar het schilderachtige Hastings. Onderweg nodigt het charmante vissersdorpje Rye je uit voor een pitstop. Dwaal door de geplaveide straatjes en laat de serene sfeer je meenemen naar een andere tijd. Vervolg je tocht naar Battle, het toneel van de legendarische Slag bij Hastings in 1066. Wanneer de natuur roept, biedt een stop tussen Eastbourne en Seaford bij Birling Gap een perfecte ontsnapping. Hier kun je een verkwikkende wandeling maken en de frisse zeelucht inademen. Voor de liefhebbers van een uitdagende wandeling, leidt een pad je naar de Seven Sisters, waar de majestueuze kalksteenkliffen je belonen met een adembenemend uitzicht op de bruisende zee beneden.  2 overnachtingen in de regio ten noorden van Brighton/Uckfield/Forest Row/Heywards Heath. 

Dag 2: Brighton
Ontdek vandaag het bruisende Brighton, een stad waar het verleden en het heden hand in hand gaan. Brighton nodigt je uit voor een reis door de tijd met zijn goed-bewaarde Regency-erfgoed, terwijl de speciaalzaken en de levendige kunst- en cultuurscene je laten proeven van de moderne creativiteit die hier in overvloed aanwezig is. Het hele jaar door is de stad een podium voor diverse evenementen die de stad tot leven brengen. En dan is er het exotische Royal Pavilion, een koninklijk paleis als geen ander. Dit architecturale wonder is een fantasie van een verre wereld, met zijn Indiase façade en het unieke Chinese interieur. Een rondleiding door het Royal Pavilion is als een wandeling door een sprookje, waar elke kamer je meeneemt op een reis naar een ander land en een andere tijd.

Dag 3: Brighton - Stonehenge - Salisbury (200-235 km)
Langs het maritieme erfgoed van Portsmouth en Southampton, zet je koers naar het pittoreske Salisbury. Salisbury verwelkomt je met zijn schilderachtige huizen en kerken, een stille getuigenis van de tijd die voorbijgaat. Het hoogtepunt van je bezoek hier is ongetwijfeld de grandioze kathedraal, waar je de kans krijgt om de Magna Carta, een icoon van vrijheid en recht, te bewonderen. Na deze historische onderdompeling roept het mysterieuze Stonehenge je, een raadselachtig stukje prehistorie te midden van het serene landschap. Je verwondering groeit met elke steen die je passeert, terwijl je je inleeft in de tijd en de handen die dit monument door de eeuwen heen hebben gevormd. Terwijl je door Old Sarum(vlakbij Salisbury) wandelt, kun je de echo's van de oude beschavingen voelen die eens floreerden op deze historische plek. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)
Verken de betoverende landschappen van Cranborne Chase en Dorset, gekenmerkt als Gebieden van Uitzonderlijke Natuurschoon, terwijl je je weg baant naar Exeter, een stad met wortels diep verankerd in de Romeinse tijd. Laat je betoveren door de pracht van de kathedraal die trots de historische rijkdom van de stad weerspiegelt. Na een dag vol ontdekkingen, zet je koers naar het stijlvolle Torquay voor een overnachting. Deze mondaine badplaats, vaak het Saint-Tropez van het noorden genoemd, biedt een vleugje glamour als perfecte afsluiter van de dag. Overnachting in de regio Torquay/Totnes/Buckfastleigh.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. In deze stad, waar het verleden hand in hand gaat met het heden, neem je een architectonische duik, met Totnes Castle als het trotse middelpunt van deze historische omgeving. Wanneer je verder zuidwaarts trekt naar Dartmouth, beland je in een pittoresk havenstadje waar de zilte zeelucht vermengd is met verhalen van weleer. Je kunt langs de kaaien van de rivier de Dart flaneren, waar Bayard's Cove Fort als een stille getuige van het verleden over het water waakt. Niet ver daarvandaan, aan de oevers van het estuarium, nodigt Dartmouth Castle je uit voor een reis terug naar de middeleeuwen. Als je door de oude gangen en over de oude stenen wandelt, kun je bijna de echo's horen van de geschiedenis die hier door de eeuwen heen heeft geresoneerd. Elk uitkijkpunt in deze vesting biedt een adembenemend uitzicht, en een moment van reflectie over de tijdloze schoonheid van Devon. Overnachting in de regio Torquay/Totnes/Buckfastleigh

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance/Helston(ca. 180-200 km)

Reis langs de ruige schoonheid van het Dartmoor National Park en zet koers naar Plymouth, de historische haven van waaruit de Pilgrim Fathers ooit het onbekende tegemoet zeilden richting Amerika. Je tocht leidt je verder naar het charmante Falmouth, een geliefde vakantieoase met een vleugje van zowel het verleden als het heden. Hier strekken vijf uitnodigende stranden zich uit naast het stoere Pendennis Castle, een stille wachter van de kustlijn. Falmouth nodigt je ook uit om een duik te nemen in het maritieme erfgoed van de regio, met een bezoek aan het intrigerende Maritiem Museum dat sinds 2003 zijn deuren heeft geopend.  Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 7: Penzance/Helston - Land's End - Penzance/Helston(ca. 45-85 km)
Trek naar het mystieke uiterste westen van Cornwall, waar de wilde schoonheid van de natuur je op elke hoek begroet. Begin je avontuur op het legendarische Land's End. Hier voel je de kracht van de Atlantische Oceaan terwijl je op de kliffen staat en uitkijkt over het eindeloze water dat zich voor je uitstrekt. The Lizard is het meest zuidelijke punt van het Britse vasteland. Laat je hier verleiden door de charmante vuurtoren die al eeuwenlang waakt over de schepen die deze woeste wateren bevaren. Daarna leidt de weg je naar het schilderachtige Saint Ives, een kunstenaarsparadijs met een rijke artistieke traditie. Dwaal door de smalle kronkelige straatjes, bezoek de talloze galeries en laat je inspireren door de creatieve energie die in de lucht hangt. Het zachte licht en de kristalheldere wateren hebben door de eeuwen heen kunstenaars betoverd, en nu is het jouw beurt. Aan de kustlijn van Saint Ives kun je een rustige strandwandeling maken, de zilte zeelucht inademen en genieten van het rustgevende geluid van de golven. Misschien vind je een gezellig café om te genieten van een traditionele Cornish pasty terwijl je de zon onder ziet gaan over de horizon. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 8: Penzance/Helston - Barnstaple/Minehead (ca. 240-260 km)
Begin je dag met een rit naar het betoverende Padstow en Tintagel, twee plaatsen doordrenkt van geschiedenis. In Tintagel wacht je een verkenning van de indrukwekkende ruïnes van Tintagel Castle, majestueus gelegen op de ruige kliffen die een dramatisch panorama bieden over de woeste zee en het omliggende landschap. Terwijl je langs de schilderachtige noordkust van Cornwall rijdt, nodigen tal van zijwegen je uit om af te buigen en tal van verborgen uitzichtpunten en pittoreske dorpjes zoals Polperro, waar ooit smokkelaars en zeerovers hun toevlucht zochten, te ontdekken. Je reis leidt je verder langs de kliffenkust van Devon, waar het charmante Clovelly op je wacht. Met zijn geplaveide straatjes en traditionele huisjes biedt Clovelly een betoverend zicht op een tijdloos Engeland. Hier kun je genieten van een rustige wandeling en de zilte zeelucht inademen voordat je verder trekt naar je overnachtingsplaats in de gezellige regio van Bideford/Barnstaple/Minehead.

Dag 9: North Devon
Gun jezelf vandaag een welverdiende rustdag of trek je wandelschoenen aan voor een ontdekkingstocht door het serene Exmoor National Park, geprezen als een van de voortreffelijkste wandelgebieden in Groot-Brittannië. Hier opent een wereld van wandelmogelijkheden zich voor je, met een breed scala aan routes die je door de betoverende landschappen leiden. Of je nu kiest voor een toegankelijke wandelroute die je langs de rustige paden leidt, of je verdiept in het verleden met een archeologische wandeling die de historische geheimen van het gebied onthult, er is voor elk wat wils.  Overnachting in de regio Bideford/Barnstaple/Minehead.

Dag 10: Barnstaple/Minehead - Bath (ca. 130 km)
Zet je reis voort langs de idyllische kustlijn, alvorens je weg te vinden naar het betoverende landschap van Somerset, met de Mendip Hills als hoogtepunt. Dit westelijke deel van de Mendip Hills is erkend als een 'Area of Outstanding Natural Beauty', waar de natuurlijke schoonheid je op elke bocht begroet. Neem de tijd om het gebied te verkennen en als je honger hebt naar meer kennis, is een bezoek aan het Charterhouse Centre bij Blagdon een aanrader. Hier kun je je verdiepen in de lokale geschiedenis en de natuurlijke rijkdom van de omgeving. Vervolg je weg door het glooiende landschap tot je aankomt in het historische Bath. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 11: Bath
Neem een kalme dag om de historische schoonheid van Bath te verkennen voordat je aan de terugreis begint. Bath is een stad waar het verleden tot leven komt, met de goed bewaarde overblijfselen van de Romeinse baden en de sierlijke 15de-eeuwse abdij die je uitnodigen om een stap terug in de tijd te zetten. Terwijl je door de geplaveide straten slentert, kom je langs prachtige Georgische architectuur. Bezoek de historische Romeinse baden, waar je de eeuwenoude traditie van het baden kunt ervaren te midden van oude stenen en rustig stromend water. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 12: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover of Eurotunnel en je eigen wagen. Vraag een offerte

Overnachtingen:
Voor deze reis bieden wij verschillende overnachtingsopties: 
Mix: Je verblijft 7 nachten in B&B's op basis van kamer met privé badkamer zoals Burcombe Manor, Victoria Lodge, Stathallan Helston, Pendennis GH, Beach Hotel Minehead, Hoops Inn Bideford of Devonshire House in Bath en 4 nachten in degelijke 3* hotel zoals Chequers Uckfield, Hicksted hotel Heywards Heath, Dartmoor Lodge Buckfastleigh of Cross Hands in Bath of gelijkaardig. 
Superior: je verblijft in betere karaktervolle hotels zoals Buxted Park Uckfield, Riverside hotel of Milford Hall in Salisbury, Darlington Hall of Royal Seven Stars in Totnes, Harbour Inn Helston, Cerdars Inn of Hunters Inn in Barnstaple en de Dukes of Bird in Bath. 
Het logies kan zich tot op 35 km van de vermelde overnachtingsplaats bevinden.

Prijzen per persoon in een tweepersoonskamer  GBDC003/02
Kamer en ontbijtMixSuperior
1/4-31/10/24€ 1270€ 2215
1ste kind 0-14j.: € 320, 2de kind 0-14j.: € 300(beperkt aantal kamers)
Inbegrepen: 11 overnachtingen met ontbijt, toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids en landkaart 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Ik wil boeken in mix overnachtingen

Zoek en boek

Ik wil boeken in superior overnachtingen

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade