Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13
(c)Crown copyright-Visit Wales, Visit Britain-Joe Cornish, Kingpin Media Ltd, Manuela Libens

Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales

   
7 dagen/6 nachten
 
Deze reis start met een optioneel bezoek aan het historische Bath, een sprong terug in de tijd naar het Romeinse en Georgische erfgoed. Verder naar het westen vind je het hart van Wales; Cardiff, een moderne kosmopolitische stad waar het oude naadloos samensmelt met het nieuwe. Terwijl je verder trekt, verwelkomt Swansea je met zijn charmante zeezicht en de uitnodigende nabijgelegen Victoriaanse badplaats Mumbles. De reis door het schilderachtige landschap van Wales culmineert in de rustige schoonheid van Snowdonia National Park, een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en avonturiers.

INBEGREPEN: een reisgids 'Wales', landkaart en een documentatiemap

Dag 1: Dover - Bristol (325 km)
Na aankomst op het Engelse vasteland rijd je naar Bristol. Afhankelijk van je uur van aankomst in Engeland kan je een ommetje maken via historisch Bath of het fijne Bristol verkennen. Overnachting in de omgeving van Bristol.

Dag 2: Bristol - Cardiff -Swansea (130 km)
Wales zonder een bezoek aan zijn hoofdstad kan natuurlijk niet. Cardiff is een zeer moderne en kosmopolitische stad, met een uitgaansleven dat daarbij past. In de Cardiff Bay wijk vind je een aantal schitterende moderne gebouwen zoals het Millennium Centre, een fantastisch kunst- en cultuurcentrum, en het gloednieuwe parlementsgebouw van lei en glas. In het stadscentrum staat het Millennium Stadion met zijn gigantische schuifdak. Maar ondanks al deze moderniteiten is Cardiff zijn verleden niet vergeten. Het National Museum is een van de mooiste in Europa en Kasteel Cardiff is een zeer verrassende attractie in het centrum van de stad. Overnachting in regio Swansea/Gower.

Dag 3: Swansea
Geniet deze voormiddag van een rustige wandeling in Swansea. Swansea is de op één na grootste stad in Wales en de geboorteplaats van Dylan Thomas en van actrice Catherine Zeta-Jones. Het is een gezellige en vrolijke stad aan zee. Zin om toch wat verder te gaan ? De Victoriaanse badplaats Mumbles ligt op een steenworp afstand en staat als de 'Poort van Gower' bekend, een schiereiland dat het eerste Area of Outstanding Natural Beauty in Groot-Brittannië was. Overnachting in regio Swansea/Gower.

Dag 4: Swansea - Betws-y-Coed (285 km = ca.4u)
Vandaag staat er een lange rit op het programma vermits je Wales van zuid naar noord doorkruist. 's Morgens rijd je naar één van de mooiste stukjes natuur in Wales. De natuurlijke schoonheid van de Brecon Beacons wordt beschermd in het Brecon Beacons National Park, een gigantische lap heuvel-, heide- en berglandschap. Het Brecon Beacons-gebied vormt met zijn weidse ruimte en eindeloze vergezichten één van de schitterendste wandelgebieden in Groot-Brittannië. Maak dus zeker even tijd voor een kleine wandeling in dit schitterende gebied. 's Middags houd je best halt voor de lunch in Llandrindod Wells. Dit is een victoriaans kuurplaatsje met prachtige openbare gebouwen, een rijk met bomen begroeid park en een uitnodigend meer. Overnachting in Noord-Snowdonia.  

Dag 5: Snowdonia National Park of Beaumaris (90 km)
Na het ontbijt kan je rustig Betws-y-Coed verkennen. Het kleine stadje is gelegen in een idyllische omgeving omringd door prachtige bergketens. Het is al jaren populair bij natuurliefhebbers die graag willen ontdekken wat het Snowdonia National Park te bieden heeft. Je kan opteren voor een wandeling even buiten het stadje en genieten van het landschap rondom de indrukwekkende Swallow Falls of naar Mount Snowdon te gaan. Mount Snowdon beklimmen is iets wat je één keer in je leven moet doen. Als je aardig fit bent, zijn er zes wandelroutes naar de top. Als je het wat rustiger aan wilt doen (of gewoon lekker lui wilt zijn), ga dan mee op het enige tandradtreintje in Groot-Brittannië, dat helemaal naar de top rijdt. Hoe je er ook komt, als je er eenmaal bent is het uitzicht adembenemend. Meer cultuur- dan natuurliefhebber ? Maak dan een uitstapje naar Beaumaris en bezoek het Beaumaris Castle, met zijn perfect symmetrisch concentrische muren-binnenmurenontwerp. Hoewel de constructie 35 jaar geduurd heeft, is het nooit geheel afgemaakt. Het is echter nog steeds in een uitzonderlijke staat en wordt door velen beschouwd als het beste voorbeeld van militaire architectuur in Groot-Brittannië. Overnachting in Noord-Snowdonia.  

Dag 6: Betws-y-Coed - Oxford(295 km)
Na een rustig ontbijt rijd je via Llangollen terug naar Engeland. Onderweg naar Oxford kan je eventueel een ommetje maken via Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare. En anders gebruik je de tijd voor een uitgebreider bezoek aan Oxford met zijn vele prachtige universiteitsgebouwen. Overnachting in de omgeving van Oxford.

Dag 7: Oxford - Dover (235 km)
Afhankelijk van het vertrekuur van je ferry kan je zien of je in Kent nog een stop maakt aan één van de prachtige tuinen of heerlijke pittoreske dorpjes.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferry overtochten/Eurotunnel en je eigen wagen Vraag een offerte

Accommodatie
Hotels 3/4*
Volgende 3/4* hotels worden door ons voorzien voor deze rondreis. Indien ze niet beschikbaar zijn op het moment van reservering wordt er een gelijkaardig alternatief voorgesteld. Kleine prijswijzigingen zijn dan mogelijk. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats. Hotels zoals Hilton Garden Inn Bristol city centre, Bristol Hotel, Mercure Swansea, Parc-Le-Breos House, The Castle Hotel, Conwy Hotel , Jurys Inn Oxford of gelijkwaardigPrijzen per persoon voor de rondreis in dubbel GBWA004
Kamer en ontbijtHotels
A:1/4-30/3/24€ 866
B:1/5-31/5/24€ 848
C:1/6-31/7/24€ 865
D:1/8-30/9/24€ 856
E:1/10-31/10/24€ 866
Single toeslag€ 765
Een triple of een familiekamer ? Vraag een offerte 
Inbegrepen: 6 overnachtingen in het logement van je keuze met ontbijt, een reisgids en landkaart 'Wales' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, inkomgelden, maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade