Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8
(c)MTOQ, Manuela Libens

De 4 mooiste steden van Oost-Canada

   
 
Canada staat bekend op z'n adembenemende natuurparken. Maar ook de steden horen thuis op de bucketlist van iedereen met een gezonde dosis wanderlust. Zo herbergt Oost-Canada parels als Montreal, Québec City, Toronto en Ottawa. Die verbazen je met hun unieke karakter en wereldse sfeer en dit slechts op 8 uur vliegen.

Montreal, het Parijs van Noord-Amerika

In het zuiden van de provincie Québec snuif je cultuur, geschiedenis en creativiteit op in Montreal. Het oudste deel van de stad, Vieux-Montreal, voert je terug naar de 18e eeuw. Langs de oevers dan de Saint Lawrence-rivier flaneer je van de oude haven naar Marché Bonsecours en de Basilique Notre-Dame. Deze kerk lijkt wel weggelopen uit Parijs en verbluft je met haar gewelfde plafond, houten sculpturen en kleurrijke glas-in-loodramen. In Downtown Montreal, Centre-Ville voor de locals, wandel je dan weer tussen imposante wolkenkrabbers, prestigieuze winkelpanden en futuristische musea. Fashionista's maken een omweggetje via de Rue Sainte-Catherine, de langste winkelstraat van Canada.Wist je trouwens dat Montreal in 1976 de Olympische Spelen hoste? Het stadion ziet er vandaag nog altijd buitenaards uit. Een groot contrast met de botanische tuin, die net om de hoek ligt. Met z'n oppervlakte van 75 hectare is de tuin één van de grootste ter wereld. Stiltezoekers vinden ook rust op Mont Royal. Op deze enorme heuvel ligt het groene stadspark, van waaruit je uitkijkt over Montreal.

Québec City, de versterkte stad

In Vieux-Québec ontdek je een stukje UNESCO Werelderfgoed. Deze wijk dompelt je onder in de Franse geschiedenis van Noord-Amerika. Al streken ook de Britten hier eventjes neer. Tussen 1820 en 1850 bouwden ze een militair fort: la Citadelle de Québec. Tijdens die woelige geschiedenis werd Québec zelfs ommuurd, als enige Noord-Amerikaanse stad. Dat levert een heleboel bezienswaardigheden op.Ook op la terrasse Dufferin spreekt het verleden je toe. Hier prijkt het trotse standbeeld van Samuel de Champlain, de oprichter van Canada. Het monument flankeert Château Frontenac, het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Steek je fototoestel hierna zeker niet weg. Want in en rond Québec City liggen verschillende woeste natuurparken waar je uren tussen de bergen wandelt en elanden, wolven en zelfs zwarte beren spot.

Toronto, Canada's grootste


Bijna drie miljoen inwoners maken van Toronto de grootste stad van het land. Ook de skyline is iconisch: die staat boordevol wolkenkrabbers. Al gaat vooral de puntige CN Tower met de aandacht lopen. Met z'n 553 meter was het ooit het hoogste, vrijstaande bouwwerk ter wereld. Daarmee groeide de zendmast uit tot een toeristische trekpleister. Zo ga je er op restaurant, nestel je je in een cocktailbar of geniet je in de Skypod van een panoramisch uitzicht … op wel 447 meter boven de zeespiegel.Vanuit de Skypod kijk je niet alleen uit over de stad, maar ook over het Ontariomeer. Daarop liggen de vijftien Toronto Islands. Wie naar deze kleine eilanden vaart, relaxt er op zalige zandstranden en bezoekt enkele waanzinnige attractieparken, zoals het Centreville Amusement Park.Goed om te weten: de metropool Toronto telt elf wijken. Westside is ongetwijfeld één van de meest hippe buurten van de stad. Hier flaneer je door de smalle straten van Kensington Market. In deze multiculturele buurt spot je de ene sierlijke gevel na de andere, fotografeer je knappe streetart en snuister je in de allerleukste vintagewinkeltjes. Over shoppen gesproken: kuier zeker even door het Toronto Eaton Centre. Dit ondergrondse winkelcentrum telt meer dan driehonderd shopadressen!

Ottowa, stad van drie rivieren


Wat hebben de rivieren Ottawa, Rideau en Gatineau gemeenschappelijk? Ze meanderen allemaal door de Canadese hoofdstad Ottawa. Hoewel de stad een miljoen inwoners telt, verrast ze je vooral met haar weelderige natuur. Fleurige parken en publieke tuinen voeren je van de ene groene oase naar de andere. Maar vergis je niet: want Ottawa ontwikkelt zich razendsnel. Het is het kloppend hart van de Canadese hightechindustrie.  De toekomst komt hier dus tot leven. Al geldt dat ook voor het verleden. Zo maak je een boottochtje op Rideau Canal, een waterweg die uit 1812 dateert. Ook Rideau Hall stamt uit hetzelfde tijdperk. Het statige landhuis biedt onderdak aan de Canadese gouverneur-generaal en telt maar liefst 175 kamers. Op het landgoed ligt een historische schaatsbaan waarop je 's winters wedstrijden ijshockey, curling en kunstschaatsen bijwoont. Het politieke centrum van Ottawa ligt zo'n drie kilometer verderop. Daar bewonder je de Gotische parlementsgebouwen bovenop Parliament Hill.

Bekijk al onze Oost-Canada  autorondreizen
Bekijk al onze Oost-Canada  treinrondreizen
 

Andere artikels

De nieuwe luxe... stilte en privacy
De nieuwe luxe... stilte en privacy
Praktische gids voor duurzamer en milieuvriendelijker reizen
Praktische gids voor duurzamer en milieuvriendelijker reizen
Welke garanties zijn belangrijk bij het boeken van een reis ?
Welke garanties zijn belangrijk bij het boeken van een reis ?
Rondreizen met een elektrische wagen
Rondreizen met een elektrische wagen
Ruska - de kleuren van de Arctische herfst
Ruska - de kleuren van de Arctische herfst
Veilig online een vakantie reserveren
Veilig online een vakantie reserveren
Wanneer kan ik walvissen zien ?
Wanneer kan ik walvissen zien ?
Hoe kies ik mijn ideale wintervakantie in Lapland ?
Hoe kies ik mijn ideale wintervakantie in Lapland ?
Wat is 'Knäckebröd' ?
Wat is 'Knäckebröd' ?
Wist je dat er in het Zweeds woorden bestaan die je niet kan vertalen ?
Wist je dat er in het Zweeds woorden bestaan die je niet kan vertalen ?
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade