Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
PAUL TOMKINS VisitScotland SCOTTISH VIEWPOINT - ROD EDWARDS - PHILIPPE FRANKE

Autorondreis Roam around Scotland

   
10 dagen/9 nachten
 
Onze topreis met een bezoek aan de eilanden Mull, Iona, Staffa en Skye van de Binnen Hebriden gecombineerd met het mooie Loch Lomond, de Highlands, Loch Ness en het prachtige Perthshire. 

INBEGREPEN: Three Isles Cruise, Loch Ness cruise, ferry Mallaig-Armadale, een reisgids 'Schotland' en een landkaart per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Stirling
Je rondreis van Schotland begint met een bezoek aan Stirling, bekend om zijn kasteel dat de stad overheerst. Je eerste overnacht is in de omgeving van Stirling.

Dag 2: Loch Lomond en Oban(222 km)
Geniet, op weg naar Inveraray, van de prachtige vergezichten op Loch Lomond. In Inveraray bezoek je het kasteel en de gevangenis. De Loch Fyne Oyster Bar is de perfecte stopplaats voor een middagmaal met verse producten. Verder noordwaarts richting Oban en Kilmartin Glen met zijn ronde cairns (steenhopen) met kamers, stenencirkels en rotsgravures uit het neolithische en bronzen tijdperk. Je ontdekt Dunadd Fort, de oude hoofdstad van Schotland die vroeger Dalriada genoemd werd. Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 3: Het eiland Mull, Iona en Staffa
Vandaag ga je op georganiseerde dagcruise naar Mull, Iona en Staffa. De tocht vertrekt in Oban en staat bekend als één van de mooiste dagtrips in Groot-Brittannië. Met zijn prachtige landschapsroute over het mooie eiland Mull en een bezoek aan het eiland Iona waar Columba in 563 aan land kwam en het christendom vanuit Ierland naar Schotland bracht is deze cruise onvergetelijk. Je kan ook de beroemde abdij bezoeken die St.- Columba er stichtte, voor je verdergaat naar het onbewoonde eiland Staffa, dat beroemd is om zijn basaltformaties. De bekendste daarvan is Fingals Cave, die vereeuwigd is in de ouverture Die Hebriden van Felix Mendelssohn. Indien door slecht weer de cruise vandaag niet zou kunnen doorgaan, kan deze verplaatst worden naar morgen. Terug naar de omgeving van Oban waar je overnacht.

Dag 4: Oban
Geniet van een rustig dag in en rond Oban. Je hebt er meerdere opties: wandelen, fietsen, wildlifecruises.. Zin om er toch wat verder op uit te trekken ? Maak dan een mooi autoritje naar Arduaine Gardens, zuidelijk van Oban. Deze heerlijke kusttuinen zijn bekend onder liefhebbers wereldwijd. De tuinen hebben in elk jaargetijde iets te bieden. In de tuinen is er, vanaf een gemakkelijk bereikbare klif top, een spectaculair uitzicht op de kust en de eilanden.  Overnachting in de omgeving van Oban.  

Dag 5: Glencoe en het eiland Skye (255 km)  
Vandaag trek je vanuit Oban verder naar het noorden via Glencoe met zijn spectaculaire landschap, naar Fort William, dat gebouwd is tegen de wand van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Je neemt daar de weg naar Mallaig voor een korte overtocht naar het eiland Skye het grootste en mooiste, meest pittoreske eiland van de Hebriden. Onderweg kan je een stop voorzien aan het Glenfinnan Monument. Overnachting in de Skye/Kyle of Lochalsh regio.

Dag 6: Isle of Skye
Geniet van je tijd op Skye om Dunvegan Castle & Gardens te bezoeken, de tocht naar het onvergetelijke Neist Point te ondernemen of de prachtige wandeling naar de Fairy Pools aan te gaan. Wat je ook doet, de herinnering zal je zeker bijblijven. Overnachting in de Skye/Kyle of Lochalsh regio.

Dag 7: Loch Ness en Inverness (190 km)
Vandaag rijd je oostwaarts naar Inverness, over zacht kronkelende wegen langs de oevers van Loch Lochy en Loch Ness via Urquhart Castle, dat dateert van de 12de eeuw en dat oorspronkelijk gebouwd werd om de weg door de nauwe vallei te beschermen! Bij Inverness scheep je in voor een 1u durende cruise op Loch Ness, vanwege zijn denkbeeldige monster het bekendste van alle meren. Je overnacht in de omgeving van Inverness.

Dag 8: Sutherland (170 km)
Vandaag kies je voor een rustige dag met enkel de verkenning van Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Of je gaat ook nog op verkenning naar het noorden van de Highlands. Dan rijd je naar de Kessock Bridge en Black Isle, in feite een schiereiland met duizenden groenschakeringen. Met zijn doolhof van rustige land- en boswegen is dit een prachtig gebied om te ontdekken, een paradijs voor natuurliefhebbers, met attracties als de vogelreservaten en Munlochy en Udale Bay en de beroemde dolfijnen die het best te zien zijn vanop de cruiseboten vanuit Cromarty. Nog verder naar het noorden vind je Dunrobin Castle and Gardens waar het leven van de Earls of Sutherland, door de eeuwen heen weer tot leven komt. Terug naar de omgeving van Inverness voor overnachting.

Dag 9: Speyside en Perthshire(206 km)
Vandaag brengt deze rondreis door Schotland je naar het oosten van Inverness voor een bezoek aan het slagveld van Culloden en de Clava Cairns die dateren van 3000 voor Christus. Dat zijn grafkamers die bestaan uit drie indrukwekkende ronde cairns (steenhopen) met kamers, omgeven door een cirkel van stenen. Je neemt de Speyside-route waarop je een deel van de Malt Whisky Trail kan ontdekken. In het gebied van Speyside bevindt zich meer dan de helft van alle stokerijen van het land. Daarna verder richting Perthshire via Braemar en Royal Deeside langs Balmoral Castle, koningin Elizabeths residentie in de Highlands, en Crathie Church, vóór je door het skigebied van Glenshee rijdt. Je rijdt verder naar Pitlochry/Perth/Dunfermline regio waar je overnacht.

Dag 10: Vertrek

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties, deze worden bevestigd bij reservatie.
- Hotels: verblijf in *** hotels bv Golden Lion Hotel, Woodside Hotel, King Robert Hotel, Falls of Lora, Royal Hotel Oban, Ardvasar Hotel, Dunollie Hotel, King Arms Hotel, Royal Highland Hotel, Glen Mohr Hotel, Craigmonie Hotel, Columba Hotel, Fishers Hotel, Salutation Hotel of gelijkaardig
- Mix: 4 nachten bij particulieren in B&B's, 3 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor
- Manor: verblijf in een 4* hotel, een kasteel of een landhuis bv Stirling Highlands Hotel, Doubletree by Hilton Dublane Hydro, Queens Hotel Oban, Perle Oban Hotel, Toravaig Hotel, Duisdale Hotel, Kingsmills Hotel, Bunchrew House Hotel, Murrayshall Hotel, Parklands Hotel of gelijkaardig
Opgelet: in Oban is het aanbod landhuizen/kastelen in/bij het centrum onbestaand. Daar wordt dus een 4* hotel geboekt.

Prijs per persoon voor 9 nachten op basis van dubbel/triple kamer
Kamer en ontbijt3* HotelsMixManor
A:1/4-30/4/23€ 1186€ 1094€ 1700
B:1/5-31/5/23€ 1342€ 1135€ 1777
C:1/6-30/6/23€ 1348€ 1146€ 1803
D:1/7-31/7/23€ 1410€ 1165€ 1815
E:1/8-31/8/23€ 1443€ 1193€1834
F:1/9-30/9/23€ 1371€ 1165€ 1834
G:1/10-31/10/23€ 1200€ 1073€ 1712
Toeslag single:€ 360€ 613€ 1081
Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-12j.: -50%.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 9 overnachtingen in één van de vermelde accommodaties in kamer met badkamer en ontbijt, Three Isles daguitstap, cruise Loch Ness 1u, ferry overtocht voor wagen en max. 2 volw. en 2 kinderen Mallaig-Armadale, een reisgids Schotland en een landkaart per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer, ferry's, inkomgelden, middag- en avondmalen en verzekeringen.
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Rondreis Roam around Scotland in 3* Hotels

Zoek en boek

Rondreis Roam around Scotland in Mix

Zoek en boek

Rondreis Roam around Scotland in Manors

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 13 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 13 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijkerLaatste update: 05-12-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR