Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Visit Scotland - Joe Cornish & T. Tomkins, Manuela Libens, Mike Bikes, Wild Argyll Sea Kayaks, scottishviewpoint, Highland safaris

Autorondreis Active Scotland

   
10 dagen/9 nachten
 
Deze 'Active Scotland' reis is de perfecte reis indien je als koppel of gezin met tieners het land op een actieve manier wilt verkennen en ten volle van de natuur wilt genieten. Je maakt een rondreis waarbij wij een aantal fijne activiteiten reeds voor je georganiseerd hebben en daarnaast ontvang je ook nog een hele reeks tips voor activiteiten ter plaatse.

INBEGREPEN: een Landrover safari, een halve dag mountainbiken, een kajaktour, een ticket voor de Nevis Range Gondola, een reisgids en landkaart Schotland en een documentatiemap

Dag 1: Edinburgh - Perth/Crieff/Pitlochry(75-110 km)
De reis start met de mooie rit naar de Perthshire regio. Onderweg kan je een stop voorzien in Dunfermline en de prachtige abdij en het naastgelegen paleis gaan bewonderen. Overnachting in de regio Perth/Crieff/Pitlochry.

Dag 2: Perthshire
's Morgens rijd je door het prachtige landschap naar Dull bij Aberfeldy waar je, gewapend met verrekijkers en fototoestellen, in een stoere Landrover stapt, voor een tocht door de bergen. Tijdens de rit door het adembenemende landschap vertelt je ervaren gids in kilt over het landschap, de dieren en de geschiedenis. In een berghut geniet je van een warm drankje, een scheutje whisky en wat Kenmore Shortbread. Na deze onvergetelijke tocht kan je ervoor opteren in het basiskamp een heerlijk lokale lunch te verorberen. Na de middag kan je een wandeling maken langs Loch Tay. Overnachting in de regio Perth/Crieff/Pitlochry.

Dag 3: Perth/Crieff/Pitlochry - Aviemore(140-185 km)
Op weg naar Aviemore kan je de tijd nemen om aan Pitlochry dam naar de zalmladder te gaan kijken of net voorbij Pitlochry naar het uitzichtspunt Queens View te gaan. Hier kan je een mooie wandeling maken en genieten van het uitzicht op Loch Tummel. Niet zo actief maar ook wel eens interessant is een bezoek aan een whisky distilleerderij bv Edradour  of Dalwhinnie. Overnachting in Aviemore.

Dag 4: Aviemore
Je verblijft nu in de mooie omgeving van het Cairngorms National Park waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Dat laatste hebben wij alvast voor je geregeld. In de buurt van Aviemore is er een groot aanbod aan mountainbike trails, van rustige tochten door het bos tot grote expedities in het Nationaal Park. Het grote voordeel is dat de gemakkelijkere familieroutes even spectaculair zijn als de routes voor de meer ervaren mountainbikers. Je kiest de trail die je het meeste aanspreekt en gaat voor een halve dag op weg met een stoer ijzeren ros.  Overnachting in Aviemore.

Dag 5: Aviemore - Loch Morlich
Aviemore is echt het centrum van de buitenlucht activiteiten. In je infogids bij je reisdocumenten vind je heel wat opties om deze dag actief in de buitenlucht door te brengen. Zo is er bijvoorbeeld een wandeling aan Loch Morlich waar je ook allerlei watersporten kan beoefenen. Overnachting in Aviemore.

Dag 6: Aviemore - Inverness - Loch Ness - Fort William(160 km)
Vertrek vroeg en maak een wandeling door Inverness voor je langs het immense Loch Ness en het Caledonian Canal zuidelijk rijdt. Zin in wat cultuur ? Stop dan aan Urquhart Castle en geniet van de geschiedenis maar ook van het uitzicht op Loch Ness. Wil je na de rit de benen strekken ? Maak dan in de omgeving van Fort William een mooie wandeling. In het visitor centre vind je kaarten van korte of wat langere wandelingen door het schitterende landschap. Overnachting in de omgeving van Fort William. 

Dag 7: Fort William
Neem vandaag een kijkje hoe zeil- en andere bootjes het bekende sluizencomplex Neptune's Staircase nemen. Of rij naar het Glenfinnan monument waar je kan gaan genieten van het uitzicht op Loch Shiel. Misschien zie je een glimp van de beroemde Jacobite steamtrain of ook wel de trein van Harry Potter. Vandaag staat ook een ritje met de Nevis Range Gondola op het programma. De Nevis Range Gondola brengt je in 15 minuten de Aonach Mor berg op. Het traject van de gondel is 2,3 km lang van de basis tot aan de top op 650 m hoogte. Boven kan je kiezen tussen 2 wandelingen(tussen 45 min en 1 uur wandelen) met ongelofelijke vergezichten. Overnachting in Fort William.

Dag 8: Fort William - Loch Lomond/Drymen/Callander(130-190 km)
De route van vandaag gaat langs Bridge of Orchy richting Loch Lomond & The Trossachs National Park. Stop onderweg zeker regelmatig om de mooie uitzichten in je op te nemen en hier en daar een korte wandeling te maken. In het Trossachs National Park wachten er tientallen wandelpaden om ontdekt te worden. Overnachting in de omgeving van Loch Lomond/Drymen/Callander. 

Dag 9: Loch Lomond/Trossachs National Park
Na een rustige morgen rijd je naar Luss aan Loch Lomond. Geniet van dit schilderachtige dorpje voor de kajaktour op het meer. Je hebt de keuze tussen 4u kajakhuur met de vrijheid om te gaan waar je wilt of een 2u begeleide tour(op aanvraag, voorkeur doorgeven bij boeking). Je vaart per 2 per kajak. Van op het water heb je een ongelofelijk zicht op het meer en de omliggende bergen. Overnachting in de omgeving van Loch Lomond.

Dag 10: Loch Lomond/Drymen/Callander-Edinburgh(max. 130 km)
Afhankelijk van je terugreis kan je onderweg een bezoek brengen aan Stirling Castle en/of het Falkirk Wheel.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in 2 opties waarvan de exacte gegevens bevestigd worden bij de reservatie.
- Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv Salutation Hotel, Craiglynne Hotel, Imperial Hotel, Alexandra Hotel, Winnock Hotel, Buchanan Arms of gelijkaardig
- Mix: 4 nachten in Bed & Breakfast, 3 nachten in 3* hotels zoals hierboven en 2 nachten in een 4* hotel/manor/castle zoals bv Crieff Hydro Hotel, Murrayshall Hotel, Hilton Coylumbridge, Macdonald Aviemore Highland hotel, Corriegour Lodge, Macdonald Forest Hills, Roman Camp of gelijkaardig

Prijs per persoon op basis van dubbel kamer  
Kamer en ontbijt3* HotelsMix
GBACHOGBACMIX
A:1/4-30/4/23€ 1180€ 1172
B:1/5-30/6/23€ 1251€ 1237
C:1/7-31/7/23€ 1409€ 1312
D:1/8-31/8/23€ 1211€ 1312
E:1/9-30/9/23€ 1409€ 1312
F:1/10-31/10/23€ 1180€ 1172
Single toeslag€ 712€ 671
Max. 1 kind 8-12j. in periode A/B/D€ 621€ 615
Max. 1 kind 8-12j. in periode C/E/F€ 701€ 652
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen in de reis: 9 overnachtingen in het logement van uw keuze met ontbijt, halve dag mountainbike huur, Nevis Range Gondola ticket, excursie kajakken(4u huur of 2u begeleid), landrover safari, een reisgids Schotland en landkaart per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden en activiteiten, parkeergelden en verzekeringen(zeker aangeraden bij deze sportieve reis).
Opgelet: Voor het mountainbiken en kajakken wordt er ter plaatse een waarborg voor de fietsen en de kajaks gevraagd. Indien u deze onbeschadigd en tijdig binnenbrengt krijgt u het geld terug.
Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Ik wil reserveren voor deze reis met verblijf in 3*hotels

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor deze reis met verblijf in mix accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 13 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 13 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijkerLaatste update: 05-12-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR