Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)Marcus Lindstrom, P.Tomkins - Visti Scotland, Philippe Franke, Manuela Libens

Autorondreis Highlands, castles & whisky

   
8 dagen/7 nachten
 
Voor elk wat wils tijdens deze rondreis door Schotland: de ruige natuur van de Highlands voor de natuurliefhebbers, de vele kastelen en burchten voor de romantische zielen en de whisky distilleerderijen voor de stoere bonken.

INBEGREPEN: bezoek Glenfiddish of Glenlivet Distillery en degustatie, een begeleide stadswandeling in Edinburgh, een Edinburgh City Hop on/hop off tour, een reisgids en landkaart 'Schotland' en een documentatiemap


Dag 1: Edinburgh- Perth(70-90 km)
Vertrek uit Edinburgh over the Forth Road Bridge richting Perth. Indien je voor 16u toekomt bezoek je vandaag nog Branklyn Garden op Kinnoull Hill met uitzicht op Perth. In deze prachtige tuin groeit een indrukwekkende collectie aan ongewone planten zoals bijvoorbeeld de blauwe poppy of je neemt een kijkje in Scone Palace. Overnachting in de omgeving van Perth/Pitlochry.

Dag 2: Perthshire - Aberdeen(ca. 220 km)
Na het Schots ontbijt ga je op weg naar Dunkeld waar je in The Hermitage een wandeling maakt door één van de mooiste parklandschappen van Schotland. Je wandelt tussen spectaculair hoge sparrenbomen en langs de rivier de Braan, naar de Ossian's Hall waar je een prachtig uitzicht hebt op de Black Linn waterval. Na deze mooie natuurbelevenis rijd je, via Pitlochry, door het Cairngorms National Park naar Braemer. Dit is een panoramische weg met dramatische vergezichten over de Spittal of Glenshee, één van de hoogste toppen in Schotland. Na de afdaling rijd je door Braemer, in het hart van de Deeside, verder naar Aberdeen. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 3: Aberdeen & Royal Deeside
Sightseeing in het oude Aberdeen met Kings College, een kapel bekend omwille van het rijke houtwerk uit de 16de eeuw of St Machar's Cathedral uit de 15de eeuw en opgetrokken in graniet, Duthie Park & Winter Garden, een mooi aangelegd park met exotische planten, vogels, vissen en schildpadden. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 4: Aberdeen - Whisky Trail - Speyside - Inverness(230 km)
Vervolg je autorondreis noordelijk richting Inverness. Op de befaamde Whisky Trail bezoek je één van de beroemde distilleerderijen: Glenfiddich Distillery. Je volgt er een begeleide rondleiding met als hoogtepunt het proeven van de whisky. Valt deze dag op de sluitingsdag van Glenfiddich dan boeken we Glenlivet Distillery. Bezoek onderweg misschien ook Brodie Castle, de thuishaven van de Brodie Clan, een 16de eeuws pareltje vol antiek, schilderijen en keramiek. Liever nog wat anders ? Zet dan Culloden Battlefield, het slagveld van de laatste veldslag op Brits grondgebied, op je programma. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 5: Inverness - Inverewe Gardens - Inverness(266 km)
Daguitstap naar de Westkust van Schotland. Via Ullapool, een klein vissershaventje, en langs de Corrieshalloch Gorge naar Inverewe Gardens, vooral bekend om de verschillende soorten rododendron en palmbomen. Terug naar Inverness via Torridon en langs het Loch Maree. Geen zin in kilometers ? Slenter dan door Inverness, maak een cruise op Loch Ness of geniet van een terrasje. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 6: Inverness - Edinburgh via Loch Ness & Glencoe(300 km)
Zuidwaarts langs Loch Ness, dat een deel is van het Caledonian Canal waarbij verschillende meren aan mekaar gelinkt werden door kanalen waardoor Oost- en West-Schotland met elkaar verbonden werden. Hou halte bij Urquhart Castle, de mooiste plaats voor een uitzicht op Loch Ness en de plaats waar 'Nessie' het meest gezien werd. Verder naar Fort William aan de voet van Schotland's hoogste berg, Ben Nevis. Verder zuidwaarts naar het mooie en mysterieuze Glencoe. Over Rannoch Moor naar het hart van de Trossachs, de gateway van de Highlands. Heb je nog tijd dan is een bezoek aan Stirling Castle een aanrader. Het speelde een prominente rol in de geschiedenis van Schotland. Verder naar Edinburgh, overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 7: Edinburgh
Geniet vanmorgen van een begeleide wandeling door het centrale deel van Edinburgh en stap daarna op een Edinburgh City hop on/hop off tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg stap je op en af waar je dat wenst. Zo geniet je een volledige dag sightseeing in Edinburgh. Je kan Edinburgh Castle bezoeken, het oudste gebouw in Edinburgh met Saint Margaret's Chapel en de kroonjuwelen van Schotland. Ook Holyrood Palace, de officiële residentie van de Queen in Schotland of Calton Hill zijn de moeite waard. Of je bezoekt The Georgian House of Gladstone's Land, 2 prachtige voorbeelden van het 17de en 18de eeuwse wonen in Edinburgh.  Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 8: Vertrek.
Spijtig genoeg is het tijd om Schotland te verlaten.


Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De accommodaties worden bevestigd bij reservatie en kunnen tot 20 km van de aangeduide stad liggen.
- Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv Scotlands Hotel, Douglas Hotel Aberdeen, Mercure Inverness, Murrayfield Hotel of gelijkaardig.
- Mix: 3 nachten bij particulieren in B&B's, 2 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor/Castle
- Manor: verblijf in landhuizen zoals bv Crieff Hydro Hotel, Copthorne Aberdeen, Kingsmills Hotel, Melville Castle, Cringletie House of gelijkaardig

Prijzen per persoon voor de rondreis GBHWBB/HO/MIX/MAN
Kamer en ontbijt3* HotelsMixManor
A: 1/3-31/3/24€ 712€ 742€ 908
B: 1/4-30/4/24€ 757€ 898€ 1010
C: 1/5-31/5/24€ 857€ 851€ 1041
D: 1/6-30/6/24€ 872€ 880€ 1133
E: 1/7-31/7/24€ 966€ 902€ 1156
F: 1/8-31/8/24€ 1100€ 1032€ 1176
G: 1/9-30/9/24€ 898€ 880€ 1144
H: 1/10-31/10/24€ 806€ 831€ 1061
Single toeslag€ 653€ 614€ 832
Korting 3de volw.€ 38€ 30€ -
Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-11j.: -50%.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen:
7 overnachtingen in het logement van jouw keuze met ontbijt, bezoek Glenfiddish Distillery of Glenlivet Distillery + degustatie, een 1,5u begeleide wandeling in Edinburgh, een Edinburgh City hop on/hop off ticket, een reisgids 'Schotland' en landkaart per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen:
Vervoer, niet-vermelde inkomgelden, middag- en avondmalen en verzekeringen.
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Rondreis in Hotels
[K2]

Rondreis in Mix
[K3]

Rondreis in Manors
[K4]
 

Gerelateerde reizen

SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-04-2024 · Trade