Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 14Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 21Gallia foto 22
(c)Manuela Libens

Autorondreis Family Fun in Scotland

   
8 dagen /7 nachten
 
Deze 8-daagse autorondreis is een fantastische reis voor gezinnen. Naast enkele inbegrepen activiteiten worden je nog heel wat fijne ideeën voor gezinsactiviteiten voorgesteld op deze rondreis door een prachtig stukje Schotland. De voorgestelde activiteiten beloven veel plezier voor het hele gezin.

INBEGREPEN: bezoek Red Deer Centre en Loch Ness Exhibition, een reisgids 'Schotland' en landkaart per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Edinburgh
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland biedt zijn bezoekers een waaier aan mogelijkheden zoals geweldige musea en galerijen, fantastische winkels, goede restaurants en bars. De onvergetelijke skyline wordt gedomineerd door Edinburgh Castle in het centrum van de stad. Edinburgh Castle geeft uitzicht op de tuinen van Princes Street.  Houden jullie kinderen wel van wat griezelige dingen ? Neem ze mee op een Ghost tour wandeling van Mercat Tours met vertrek op de Royal Mile. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 2: Edinburgh
Bezoek vanmorgen misschien Our Dynamic Earth, gevestigd in een opvallende, stekelige, witte tent-achtige structuur.  Het neemt zijn bezoekers op een fantastische ontdekkingsreis door de geschiedenis van de planeet. Interactieve displays en verbazingwekkende feiten laten je de wereld zien op een nieuwe manier. Dit is een fijne activiteit voor de hele familie. Geschiedenis niet zo jullie ding ? Bezoek dan Camera Obscura and World of Illusions waar zien niet geloven is!  Verbazingwekkende optische illusies met eindeloos plezier. The Light Fantastic is een prachtig hologram display en Edinburgh Vision zijn 3D stadsgezichten en live stads webcams die je zelf onder controle hebt. Stap binnen in de reusachtige 'pinhole camera' en lach als jullie ondersteboven lijken te staan. 's Namiddags steek je de Firth of Forth over en begin je aan uw rondreis. Overnachting in Perthshire.

Dag 3: Edelherten en een uil !
De natuur in Schotland is voor volwassenen een pracht maar voor kinderen is het onvergetelijk om oog in oog te komen staan met een dier dat onlosmakelijk verbonden is met de wilde natuur! In het Red Deer Centre in Aberfeldy zie je het grootste zoogdier op land, het Red Deer (edelhert) en een Barn Owl(kerkuil) van heel dichtbij. Je kan er ook een fijne wandeling in de natuur maken. 's Middags raden wij je aan in het café te genieten van heerlijke plaatselijke gerechtjes. 's Namiddags kies je ofwel voor ontdekking van een andere schat van de natuur nl de whisky of ga je voor het grootse van Scone Palace.

De "Famous Grouse Experience", is een interactieve show, speciaal ontworpen als de belangrijkste attractie van het bezoekerscentrum van de Glenturret Distillery. In deze "interactieve omgeving" - een kamer met vloer- en wand-projectie - zijn de bezoekers in staat om in real time te communiceren met filmbeelden. Door te springen of stampen kan je proberen het ijs geprojecteerd op de vloer te doorbreken. Je kan ook over water lopen, waardoor je golven maakt en dit zonder nat te worden. Maximaal 20 personen kunnen tegelijkertijd van deze ervaring te genieten. De lichtshow en de interactieve geluidsinstallatie en het aroma van whisky verspreiden zich door de ruimte en maken het allemaal een ervaring voor alle zintuigen. De speelsheid van de show biedt de bezoekers een onconventionele ontmoeting met dit merk van Scotch Whisky.
 
Scone Palace is een plek die geschiedenis ademt zoals nergens anders in Schotland. Vandaag is het de thuisbasis van de graven van Mansfield, en een belangrijke attractie voor bezoekers van over de hele wereld. Het was de plaats waar de Stone of Destiny was gevestigd en het is vereeuwigd in Shakespeare's Macbeth. Gelegen boven de rivier de Tay kijkt het paleis uit over de noordelijke routes naar de Schotse Hooglanden en in het Oosten via Strathmore naar de kust. Overnachting Pertshire.

Dag 4: Perthshire - Inverness
Tijdens je rit naar het noorden kan je een stop voorzien aan de dam van Pitlochry en een kijkje gaan nemen aan de zalmladder. Dit is een fenomeen dat wij in België niet kennen. Voorbij Pitlochry is Queens view een mooi uitzichtspunt om halt te houden. Daarna rijd je langs de westflank van de Cairngorms Mountains. In de regio van Aviemore zijn er heel wat activiteiten te beleven. Je kan hier gaan wandelen of kajakken aan Lake Morlich of in Aviemore een ritje met de Strathspey Steam Railway overwegen. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 5: Nessie en Inverness
Rij naar het beroemde Loch Ness en leer meer over het gebied en het meer in het Loch Ness Exhibition Centre. 's Namiddags kan je inschepen voor een cruise op de Dolphin Spirit Cruise Tour in Inverness en op zoek gaan naar dolfijnen. Overnachting in de omgeving van Inverness.

Dag 6: Inverness - Aberdeenshire
Vandaag ga je via de oostelijke kant van de Cairngorms door een spectaculair landschap richting Aberdeen. Stop onderweg aan Brodie Castle. Dit 400 jaar oude kasteel is het ontdekken waard. De kinderen zullen opgetogen zijn over de schitterende tuin die uitnodigt om te spelen en te ontdekken. Hier kan je ook één van de mooie familievriendelijke wandelingen uitproberen. Overnachting in de omgeving van Aberdeen.

Dag 7: Aberdeen - Dundee/Fife
Geniet van de panoramische tocht langs de kust van Angus, stop aan Dunnottar Castle, bezoek het V&A museum in Dundee of het Aquarium in Saint Andrews. Hier zie je zeehonden, haaien, piranhas, zeepaardjes en zoveel meer. De perfecte plek voor de familie. Maar St Andrews leent zich ook voor een wandeling over het kilometers lange zandstrand of een shoppingstop in de stad. Overnachting  in Dundee of omgeving. 

Dag 8: Vertrek
Het is helaas vandaag tijd om Schotland te verlaten.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en je eigen wagen. Vervoer naar Schotland

ACCOMMODATIE
Deze autorondreis wordt aangeboden in degelijke 3* hotels die geboekt worden afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van de reservering. Elk hotel heeft maar enkele familiekamers dus vroeg zijn is altijd een goede keuze ! Enkele voorbeelden van hotels waar we mee werken: Mercure Livingston, DoubleTree Queensferry, Barony Castle, Fishers Hotel, Salutation Hotel, The Priory, Steadings Hotel, Douglas Aberdeen, BW Summerhill Hotel, BW Woodlands Hotel, BW Invercarse Hotel of gelijkaardig.

Prijzen per persoon voor de rondreis GBSCFAM3
Kamer en ontbijtDubbelSingle
A:1/4-30/4/24€ 726€ 1356
B:1/5-31/6/24€ 850€ 1375
C:1/7-31/7/24€ 939€ 1405
D:1/8-31/8/24€ 966€ 1444
E:1/9-30/9/24€ 939€ 1405
F:1/10-31/10/24€786€ 1269
Kinderkorting: max. 1 kind 0-3j.: gratis(2de kind -3j.:50%), max. 2 kinderen 4-14j.: 50% 

Zoek en boek


Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, bezoek Red Deer Centre(10u, 12u of 14u voorkeur doorgeven bij boeking) en Loch Ness Exhibition, een reisgids 'Schotland' en een landkaart per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer,  niet-vermelde inkomgelden, middag- en avondmalen, drankjes en persoonlijke uitgaven.
Opgelet: buiten het echte hoogseizoen 15/6-15/9 kan het zijn dat er bepaalde attracties gesloten zijn. Gelieve je op voorhand te informeren.
Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen.  
  Klantenreactie
Dankzij jullie uitgestippeld traject was de eerste kennismaking met het bijzondere land enorm geslaagd. Merci om alles te regelen.
We hebben de smaak te pakken en kijken stiekem al uit naar een volgende trip richting Highlands !
Gunter en Katrien L. uit Evergem

 

Gerelateerde reizen

SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-04-2024 · Trade