Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 21Gallia foto 22

Familievakantie in Schotland

   
8 dagen /7 nachten
vanaf € 593 per volwassene
Deze 8 daagse autorondreis is een fantastische reis voor gezinnen, u verblijft telkens 2 nachten in gezinsvriendelijke hotels met familiekamers. De voorgestelde activiteiten beloven veel plezier voor het hele gezin.

Dag 1: Edinburgh
Edinburgh, de hoofdstad van Schotland biedt zijn bezoekers een waaier aan mogelijkheden zoals geweldige musea en galerijen, fantastische winkels, goede restaurants en bars. De onvergetelijke skyline wordt gedomineerd door Edinburgh Castle in het centrum van de stad . Edinburgh Castle geeft uitzicht op de tuinen van Princes Street.  Houden uw kinderen wel van wat griezelige dingen ? Neem ze mee op een Ghost tour wandeling van Mercat Tours met vertrek op de Royal Mile. Overnachting  in Edinburgh.

Dag 2: Edinburgh
Bezoek de reuzenpanda's in Edinburgh Zoo!
Op zondag 4 december 2011 arriveerden 2 door China uitgeleende reuzenpanda's in Edinburgh Zoo. Om de panda's te bekijken moet er vooraf geboekt worden, maar er is geen meerprijs op de normale ticketprijs. De vrouwelijke panda Tian Tian werd geboren in augustus 2003 in het  Bifengxia kweekcentrum in de provincie Sichuan van China. Haar naam vertaalt zich naar Sweetie in het Engels. Ze heeft een ondeugend karakter en wordt heel kieskeurig als het gaat om bamboe. De mannelijke panda Yang Guang werd ook geboren in augustus 2003 in een fokkerij in Mongolië. Hij verhuisde naar het kweekcentrum Bifengxia in maart 2011. Zijn naam betekent zon en hij wordt beschreven als een goedmoedige, vriendelijke reus.

Our Dynamic Earth
Gefinancierd door de Millennium Commissie en gevestigd in een opvallende, stekelige, witte tent-achtige structuur, neemt Our Dynamic Earth bezoekers mee op een fantastische ontdekkingsreis door de geschiedenis van de planeet. Interactieve displays en verbazingwekkende feiten laten je de wereld zien op een nieuwe manier. De tour begint bij de 'Staat van de Aarde' , waar videoclips updates geven over het actuele weer maar ook over de geboortes wereldwijd. In de 'Rusteloze Aarde' kamer kunt u de ontzagwekkende kracht en complexiteit van vulkanen, aardbevingen, oceanen, gletsjers en regenwouden te ervaren.

Camera Obscura
Bezoek Edinburgh's Camera Obscura and World of Illusions waar zien niet geloven is! Er zijn vijf grote attracties in het bezoek. De Camera Obscura geeft een geweldige live-bewegend panorama van de stad Edinburgh . Bespioneer de voorbijgangers in de straat beneden en pakt ze op in je hand. Gratis telescopen laat je verbazende zichten vanop daken bekijken . Er is een Magic Gallery waar je je schaduw kan vangen, handen schudden met je geest en een nieuwe jij ontdekken in de 'morphing machine'. Verbazingwekkende optische illusies met eindeloos plezier. The Light Fantastic is een prachtig hologram display en Edinburgh Vision zijn 3D stadsgezichten en live stads webcams die je zelf onder controle hebt. Stap binnen in de reusachtige 'pinhole camera' en lach als je vrienden ondersteboven lijken te staan.  Overnachting in Edinburgh.

Dag 3 en 4 - Perthshire
Perthshire staat bekend om zijn prachtige landschap, maar deze streek is ook het avonturen mekka  van Schotland. Er worden meer activiteiten aangeboden in de regio dan elders in het land. Er is een eindeloze keuze voor gezinnen om een bezoek te brengen aan het gebied en er is iets voor elk budget!

Go Ape
Het staat niet in het woordenboek maar als het wel zo was dan zou 'Go Ape' omschreven worden als een ' boom - top avontuur '. In het midden van de weelderige, groene bossen en het adembenemend landschap kan u een  parcours afleggen over hoge draden in de boomtoppen, lastige kruisingen, ladders, loopbruggen, bruggen en tunnels gemaakt van hout, touw en supersterke draad. Hier kan u op zoek naar uw innerlijke Tarzan ! U wordt voorzien van gordels en katrollen en krijgt een 30 minuten veiligheidsbriefing en training. Dan wordt u losgelaten om in de boomtoppen, vrij als Tarzan, door de bomen te slingeren. Natuurlijk zijn de instructeurs altijd nabij maar niet in apen kostuums helaas!  Het resultaat is spectaculair. Bij de Go Ape ervaring krijgt u een flinke teug frisse lucht maar het is vooral ook gewoon erg leuk .

NB: Minimum leeftijd is 10 jaar, minimale lengte van de personen is 1,4 m, maximaal gewicht is 130kg, toezicht van een volwassene is vereist voor kinderen onder de 18 jaar , min. 1 volwassene per 2 kinderen onder de 18 jaar

Famous Grouse Experience
ART + COM maakten in samenwerking met de in Londen gevestigde Land Design Studio de " Famous Grouse Experience", een interactieve show, speciaal ontworpen als de belangrijkste attractie van het bezoekerscentrum van de Glenturret Distillery.
In deze " interactieve omgeving " - een kamer met vloer- en wand-projectie - zijn de bezoekers in staat om in real time te communiceren met filmbeelden. Door te springen of stampen kunnen ze proberen het ijs geprojecteerd op de vloer te doorbreken. Ze kunnen ook lopen over het water, waardoor ze golven maken en dit zonder nat te worden. Maximaal 20 personen kunnen tegelijkertijd van deze ervaring te genieten. Er is een nauwe link tussen inhoud en stijl van de show en de bekende tv-reclame voor het "Famous Grouse ". De lichtshow en de interactieve geluidsinstallatie en het aroma van whisky verspreiden zich door de ruimte en maken het allemaal een ervaring voor alle zintuigen. De speelsheid van de show biedt de bezoekers een onconventionele ontmoeting met dit merk van Scotch Whisky.
 
Scone Palace
Scone is een plek die geschiedenis ademt zoals nergens anders in Schotland. Vandaag is het de thuisbasis van de graven van Mansfield, en een belangrijke attractie voor bezoekers van over de hele wereld. Vijftienhonderd jaar geleden was het de hoofdstad van het Pictische koninkrijk en het centrum van de oude Keltische kerk. In de tussenliggende eeuwen was het de zetel van het parlement en de plaats waar de koningen werden gekroond. Het was de plaats waar de Stone of Destiny was gevestigd en is vereeuwigd in Shakespeare's Macbeth. Gelegen boven de rivier de Tay kijkt het paleis uit over de noordelijke routes naar de Schotse Hooglanden en in het Oosten via Strathmore naar de kust. De Grampian Mountains vormen een verre achtergrond en aan de overkant van de rivier ligt de stad Perth. Tweeduizend jaar geleden kampeerden de Romeinen hier, op het uiterste grens van hun rijk. Ze hebben de oorlogszuchtige Picten nooit verslagen maar de volgelingen van St. Columba hadden meer succes. Tegen het begin van de 7e eeuw had een groep van vroege christenen, de Culdees of dienaren van God, zich hier gevestigd. De huidige Graaf en Gravin van Mansfield wensen U een prettig bezoek aan hun familie domein. Overnachting Pertshire.

Dag 5 - 6 Perthshire - Highlands/Aviemore

Aviemore Highland Resort
Het Aviemore Highland Resort is een comfortabele en toch praktische uitvalsbasis voor avontuurlijke vakanties in de hooglanden . Men heeft enkele van de mooiste uitzichten op de Cairngorm Mountains van overal in Aviemore. Het resort heeft een keuze aan restaurants en bars, een eigen recreatiecentrum en zelfs een 3D- bioscoop!

Strathspey Railway 
Schotlands " Stoomtrein in The Highlands". Ga mee voor een nostalgische reis en geniet van de omgeving, en  ja, zelfs de geur van een vervlogen tijdperk. Reizen in 3de klasse of 1ste, het kan allemaal . De treinen rijden elke dag van eind mei Bank Holiday weekend tot eind september. De Railway biedt een 16 km lange rondreis tussen de stations op Aviemore , Boat of Garten en Broomhill dat in de buurt ligt van de dorpen van Nethybridge en Dulnain Bridge en op slechts 5,6 km van Grantown on Spey. Broomhill station kent men als " Glenbogle " in de BBC -serie ' Monarch of The Glen". De trip duurt ongeveer negentig minuten. Kortere tochten zijn uiteraard mogelijk, bijvoorbeeld tussen Aviemore en Boat of Garten of Boat of Garten en Broomhill . Fietsen en honden kunnen mee voor slechts £ 1,00 op de trein op voorwaarde dat u zelf ook meereist.

Highland Wildlife Park
In deze unieke attractie, kunnen bezoekers van Schotland wilde dieren, uit het heden en het verleden, ontdekken. Hier vindt u dieren die de diversiteit van de vroegere en hedendaagse fauna vertegenwoordigen. U kan deze zien in de rijke en mooie leefgebieden van het huidige Schotland. Daarna kan u een stap terug doen in de tijd naar de wezens die hier zwierven honderden, zelfs duizenden jaren geleden - de dieren van onze voorouders.
 
Cairngorm Reindeer Centre
Ook dit is een unieke ervaring. Ga met de rendierherder mee de heuvel op waar de rendieren grazen in hun natuurlijke omgeving. Deze rustige vriendelijke dieren zijn een genot voor alle leeftijden. Leer meer over de feiten en fictie van deze rendieren door tijd door te brengen in het bezoekerscentrum , waar u Santa's Bothy kunt bezoeken met zijn rendieren. Tijdens de rondleidingen kan u de vrij rondlopende, vriendelijke rendieren aaien en voederen .

Dag 7 Highlands - Trossachs
Populair gemaakt in de romantische gedicht "Lady of the Lake" door Sir Walter Scott en later in zijn roman "Rob Roy", waren de Trossachs de favoriete bestemming van koningin Victoria, die een huis aan de oevers van Loch Katrine had. Vaak aangeduid als " The Highlands in Miniatuur " zijn de Trossachs gelegen aan de grens tussen de Highlands en de Lowlands van Schotland. Tegenwoordig zijn The Trossachs een paradijs voor wandelaars, fietsers, fotografen, liefhebbers van wilde dieren en vele andere outdoor avontuurzoekers en biedt het onderdak aan een groot aantal evenementen en festivals zowel binnen als buiten.

Blair Drummond Safari & Adventure Park
In het Blair Drummond Safari & Adventure Park ervaart u een van de beste dagen voor zijn prijs-kwaliteitverhouding, die Schotland te bieden heeft. Geniet van het Wild Animal Reserve, de Adventure Playground, een boottocht rond Chimp Island, de huisdierenboerderij, het Lemur Land, de Flying Fox, de Giant Astraglide, de zeeleeuwen shows, het roofvogel centrum en de waterfietsen, er is volop plezier en spanning te beleven voor het hele gezin.

Stoomboot, de S.S. Sir Walter Scott
Geniet van een cruise op Loch Katrine, in het hart van de Trossachs, diep in het Clan MacGregor Land. Het water van het meer  is er zeer zuiver en het werd in 1859 in gebruik genomen als het waterreservoir voor de stad Glasgow, een functie die het tot op heden nog steeds uitvoert. U vaart op de SS Sir Walter Scott, de enige overblijvende stoomboot in reguliere passagiersdienst van Schotland. De stoomboot werd gebouwd in 1899 en is in gebruik op het meer sinds 1900. Het is ook mogelijk om fietsen te huren en te fietsen rond het Loch, genietend van het landschap met een ander vervoersmiddel.  Overnachting in de Trossachs .

Dag 8: Vertrek
Het is helaas vandaag tijd om Schotland te verlaten.

Vervoer: Deze reis kan gecombineerd worden met ferry en eigen wagen of met vluchten en huurwagen. Zie hier voor alle mogelijkheden en prijzen Vervoer naar Schotland

Prijzen per persoon voor de rondreis

Kamer en ontbijtDubbelSingle
A:1/4-30/4/19593,001089,50
B:1/5-31/5/19642,001175,00
C:1/6-30/6/19653,001195,50
D:1/7-31/7/19735,501273,50
D:1/8-31/8/19840,001487,00
E:1/9-30/9/19735,501273,50
F:1/10-31/10/19623,501122,00
Extra nachten 1/4-31/7,1/9-31/10103,00140,00
Extra nachten 1/8-31/8110,50141,50
Max. 2 kind op de kamer van de ouders 0-3j.: gratis, 4-12j.: 50%

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen: 7 overnachtingen in de 3* hotels met Schots ontbijt, een reisgids Schotland per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer,  inkomgelden, middag- en avondmalen, drankjes en persoonlijke uitgaven.
Opgelet: buiten het echte hoogseizoen 15/6-15/9 kan het zijn dat er bepaalde attracties gesloten zijn. Gelieve u op voorhand te informeren.

Gerelateerde reizen

Arran & Islay, Zuid-Schotse eilandparels - 6 dagen
Arran & Islay, Zuid-Schotse eilandparels - 6 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 15 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 15 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 9 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 9 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 18 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 18 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 8 dagen
Autorondreis Active Scotland - 8 dagen
Autorondreis Highlights of Fife - 4 dagen
Autorondreis Highlights of Fife - 4 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autoreis Best of Scotland - 8 dagen
Autoreis Best of Scotland - 8 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 12 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 12 dagen
Autorondreis Perthshire & Royal Deeside in cottages - 9 dagen
Autorondreis Perthshire & Royal Deeside in cottages - 9 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising Frankrijk - Ierland

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 25-08-2019 | Trade 
© Copyright 1993-2019 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR