Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
P.TOMKINS VisitScotland SCOTTISH VIEWPOINT

Autorondreis 'Best of Scotland'

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 584 per persoon
Rustig aan autoreis met verblijf op 3 plaatsen en telkens een aantal inbegrepen bezoeken. Als u niet graag elke dag uw koffer pakt maar toch heel wat wil zien is dit de reis voor u !

INBEGREPEN: Scottish Heritage Pass, cruise op Loch Ness met bezoek aan Urquhart Castle, een reisgids Schotland en een documentatiepakket

Dag 1: Regio Aberdeen (ca. 195-230 km van Edinburgh)
Afhankelijk van wanneer u aankomt in Schotland rijdt u naar uw hotel in de regio van Aberdeen via Dundee en langs de kust noordelijk of via Perth, Blairgowrie en Braemar in het Cairngorms National Park. U verblijft 2 nachten in Aberdeenshire.

Dag 2: Royal Deeside
Naast een bezoek aan Aberdeen is een bezoek aan Crathes Castle (25 km van Aberdeen) en Drum Castle & Gardens (16 km van Aberdeen) aangeraden. Crathes Castle* is een kasteel uit de 16de eeuw waar u originele beschilderde plafonds en een verzameling van Schotse meubelen, sommige nog uit de tijd van de bouw van het kasteel kan bezichtigen. Ook kan u er de beroemde ommuurde tuin met daarin acht afzonderlijke tuinen, ontworpen volgens verschillende kleurencombinaties, bewonderen. De combinatie van een vierkante toren uit de 13de eeuw, een Jacobijns herenhuis en de toevoegingen in de victoriaanse tijd maken Drum Castle* uniek onder de Schotse kastelen. Binnen kan u genieten van het prachtige meubilair, de mooie schilderijen en een onvergelijkbaar uitzicht vanaf de kantelen op het Forest of Drum en het landschap rondom. Buiten verkent u de prachtige tuin met de historische rozen, maar ook het bos en de wandelpaden.

Dag 3: Aberdeenshire - Inverness (160 km)
Vandaag rijdt u noordelijk naar Inverness. Check in in uw hotel waar u de volgende 3 nachten verblijft. In Straithcairn, op enkele kilometers van het hotel, kan u Clava Cairns* bezoeken. Dit is een site van een uitzonderlijk goed bewaard gebleven groep prehistorische graven die ongeveer 4000 jaar geleden werden gebouwd. Het complex uit de Bronstijd bestaat uit hunebedden, ringstenen en staande stenen in een prachtige omgeving en de resten van een kapel uit een onbekend tijdperk. Neem ook wat tijd voor een bezoek aan Inverness, de hoofdstad van de Highlands. U verblijft 3 nachten in de regio Inverness. 

Dag 4: Inverness en Loch Ness
Wat is er nu mooier dan een cruise op Loch Ness gecombineerd met een bezoek aan Urquhart Castle, waar u één van de mooiste zichten op Loch Ness heeft. Urquhart Castle viel in verval na 1689 en werd opgeblazen in 1692 om te voorkomen dat het zou ingenomen worden door de Jacobites. Het meeste van wat er overblijft, waaronder de toren, dateert uit de 16de eeuw. 

Dag 5: Fort George en Culloden Battlefield
Fort George
* is één van de meest opmerkelijke artillerie-forten in Europa. Het werd gebouwd in 1747-1769 als basis voor het leger van George II. Sindsdien heeft het gediend als kazerne. Het is vrijwel ongewijzigd en geeft een compleet beeld van het verdedigingssysteem. In het fort vindt u ook het Regimental Museum of the Queen's Own Highlanders. Culloden Battlefield* is de plaats waar op 16 april 1746 de slag werd uitgevochten tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van Engeland waardoor er een einde gemaakt werd aan de Jacobite opstand van 1745. Het bezoekerscentrum presenteert een audio-visuele tentoonstelling hierover.

Dag 6: Inverness - Fife
Vandaag rijdt u terug naar het zuiden via Aviemore en Pitlochry naar Saint Andrews in Fife. St Andrews staat bekend als geboorteplaats van het golfspel en als oudste universiteitsstad van de UK. Ook de godsdienstige geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in de ruïnes van St Andrews Castle* en St Andrews Cathedral*, beide de moeite van het bezoeken waard. Overnachting in regio St Andrews/Dunfermline.  

Dag 7: Edinburgh of Stirling
Vandaag kiest voor een bezoek aan Stirling Castle* of aan Edinburgh met Edinburgh Castle*. Stirling Castle is indrukwekkend door de ligging boven op een rots met schitterend uitzicht op de vroegere slagvelden. Het is een prachtig, zeer mooi gerenoveerd kasteel omringd door een gezellig typisch stadje. In Edinburgh zijn 101 interessante plaatsen te bezoeken maar Edinburgh Castle staat natuurlijk hoog op de ranglijst. Hier kan u de Schotse kroonjuwelen en de Stone of Destiny bewonderen, alsook het privé appartement van Mary Stuart en de St Margaret's Chapel, het oudste gebouw van de stad daterend uit de 11de eeuw. Overnachting in regio St Andrews/Dunfermline.  

Dag 8: Vertrek
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Schotland.

Accommodatie in 3* hotels
Tijdens deze reis verblijft u in één van onderstaande hotels. Indien deze niet beschikbaar zijn, wordt u een alternatief aangeboden mits eventuele korting/toeslag.
Regio Aberdeen -  Douglas Hotel, BW Summerhill Hotel, Dee Hotel, Hampton Hill Westhill, Holiday Inn Express Aberdeen, Loch Kinord Hotel of gelijkaardig
Regio Inverness - Steadings Hotel, The Priory Hotel, Station Hotel, Drumnadrochit Hotel, Lovat arms of gelijkaardig
Regio Fife-Edinburgh - The Golf Inn St Andrews, Albany Hotel St Andrews, Holiday Inn Express Dunfermline, Premier Inn Dunfermline of gelijkaardig

 
Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar SchotlandPrijs per persoon voor de rondreis
Kamer en ontbijtDubbel BBSingle BBDubbel HotelSingle Hotel
A:1/4-30/4/22584,00809,00705,001184,00
B:1/5-31/5/22584,00809,00745,001224,00
C:1/6-30/6/22584,00809,00768,001247,00
D:1/7-31/8/22584,00809,00807,001285,00
E:1/9-30/9/22584,00809,00768,001247,00
Max. 1 kind 0-3j.: gratis, 4-12j.:-50%. Korting 3de volw. in dubbel: € 97
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt, een Scottish Heritage 7 day Pass voor de bezoeken gemarkeerd met een * in het programma, een 2u cruise Loch Ness + bezoek Urquhart Castle, een reisgids 'Schotland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer, niet-aangeduide inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opmerking: Enkel mogelijk in periode 1/4-30/9 omdat veel bezienswaardigheden die inbegrepen zijn nadien enkel in het weekend open zijn of volledig gesloten voor de winter.
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Boek de Best of Scotland rondreis met verblijf in B&B's

Zoek en boek

Boek de Best of Scotland rondreis met verblijf in hotels

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Arran & Islay, Zuid-Schotse eilandparels - 6 dagen
Arran & Islay, Zuid-Schotse eilandparels - 6 dagen
Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 15 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 15 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 9 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 9 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 6-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Dreaming of the Islands - 8 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 12 dagen
Autorondreis Scotland at ease - 12 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 18 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 18 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 8 dagen
Autorondreis Active Scotland - 8 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 12 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 12 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
Autorondreis Scotland in cottages - 11 dagen
Autorondreis Scotland in cottages - 11 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 02-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR