Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Manuela Libens, Gordon Bell Photography

In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple in Zuid-Engeland

   
Autorondreis 7 dagen/6 nachten
 
Al tientallen jaren hebben Britse televisieseries een speciale plaats ingenomen in het Belgische televisielandschap. En nu, met deze onvergetelijke reis, nodigen we je uit om te genieten van de betoverende locaties die dankzij deze series een plekje in je hart hebben veroverd. Laat je meevoeren op een boeiende reis door de sfeervolle decors van Lewis, Midsomer Murders, en de mysterieuze wereld van Miss Marple en Agatha Christie.

INBEGREPEN: een reisgids en landkaart 'Zuid-Engeland' per dossier en een documentatiemap met themawandelingen

Dag 1: Dover - Gerrards Cross/Chalfont/Slough(180 km)
Na aankomst in Engeland rijd je naar Hemel Hempstead. Dit is de ideale uitvalsbasis om de locaties van Midsomer Murders met Barnaby en Jones te bezoeken. Wie op de kaart van Engeland zoekt zal het graafschap Midsomer helaas niet vinden want het bestaat niet ! Deze serie speelt zich af in Buckinghamshire en meer bepaald in de vallei van Aylesbury en de Chiltern Hills. Er bestaat een heuse Midsomer Murder route die je bij uw reisdocumenten ontvangt. Overnachting in omgeving van Gerrards Cross/Chalfont/Slough.

Dag 2: Gerrards Cross/Chalfont/Slough - Aylesbury - Oxford (75 km)
Van Barnaby naar Lewis is qua detective- en decorstijl een groot verschil. De locatie verandert van de mooie Engelse 'countryside' naar één van de meest tot de verbeelding sprekende Engelse steden. Oxford is al jarenlang het decor van de schitterende detectiveserie Lewis. Slenter door de schitterende binnenstad met zijn talloze prachtige gebouwen. Oxford is natuurlijk ook een levendige stad met een grote studentenpopulatie, uitgebreide shopping mogelijkheden en vele pittoreske bars en restaurants. Overnachting in de omgeving van Oxford.

Dag 3: Oxford
Geniet van deze dag in Oxford om de stad te verkennen. Bezoek de beroemde colleges maar ook de Radcliffe camera, de Bodleian bibliotheek en de kathedraal en herken heel wat bezienswaardigheden uit de serie. Overnachting in de omgeving van Oxford. 

Dag 4: Oxford - Torquay (290 km)
Vandaag rijd je door een schitterend landschap naar Torquay in Devon. Onderweg kan je opteren voor een stop aan Lacock Abbey of je luncht in Bath en bezoekt de wereldberoemde Romeinse baden. Zin om de kust op te zoeken ? Rij dan zeker eens naar één van de prachtige stranden bij Torquay. Overnachting in Torquay/Dartmoor.

Dag 5: Torquay
Van de recente detectiveseries naar de moeder aller detective schrijvers/schrijfsters: Agatha Christie. Hercule Poirot reisde de wereld af maar Miss Marple bleef in Engeland en wel aan de Engelse zuidkust. Agatha Christie is geboren en getogen in Torquay. Je vindt hier de Agatha Christie Trail die je langs allerlei plaatsjes brengt die belangrijk waren voor de schrijfster. Je kan ook een bezoek brengen aan Green House in Galmpton, het vroegere zomerhuis van Agatha Christie dat nu opengesteld is voor het publiek(best op voorhand reserveren want zeer populair). Overnachting in de omgeving Torquay/Dartmoor.

Dag 6: Torquay - Salisbury(180 km)
Na een rustige voormiddag vat je de terugtocht aan via de Jurassic Coast met zijn spectaculaire kust en East Devon en Dorset die bekend staan als 'Area's of Outstanding Natural Beauty'. In Salisbury kan je een kijkje gaan nemen in de kathedraal waar de beroemde Magna Carta bewaard wordt. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 7: Salisbury - Dover (260 km)

Op de terugweg rijd je best even langs Nether Wallop. Dit dorpje ligt op 20 km van Salisbury richting Andover en heeft dienst gedaan als decor voor de Miss Marple serie. Naar Dover/Folkestone voor de ferry of Eurotunnel naar het vasteland.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en je eigen wagen Vraag een offerte

ACCOMMODATIE
Je verblijft in een mooie mix van charme verblijven zoals Ethorpe Hotel of The Bull in Gerrards Cross, Crown & Thistle Abingdon of Pointer Brill, Burcombe Manor in Salisbury of Victoria Lodge Salisbury of gelijkaardig. De charme verblijven liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien je laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 20 km van de vermelde overnachtingsplaats.

Prijs per persoon voor deze autorondreis  GBRRDT1
Kamer en ontbijtDubbel
A:15/3-15/11/24€ 730
Max. 2 kind 0-14j.op de kamer van de ouders: € 186
Met 3 volwassenen op een kamer of met 2 volwassenen en 2 kinderen ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen in kamer en ontbijt, documentatiemap met themawandelingen, een reisgids en landkaart 'Zuid-Engeland' en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: sinds 1/10/2021 is een internationaal paspoort verplicht voor reizen naar Groot-Brittannië.

Zoek en boek
 
  Klantenreactie
Toffe reis ! Fijn dat er allerlei tips en informatie bij zat en een mooie trail om te volgen.
Fam. Gijbels
 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Devon en Cornwall - 12 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade