Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Manuela Libens, Gordon Bell Photography

In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple in Zuid-Engeland

   
Autorondreis 7 dagen/6 nachten
vanaf € 598 per persoon
Britse televisieseries hebben al tientallen jaren een vaste plaats in het Belgische televisielandschap en met deze reis willen we u laten genieten van de mooie plekjes die u dankzij deze series hebt leren kennen. In deze fascinerende reis nemen we u mee door het decor van Lewis, Midsomer Murders en Miss Marple/Agatha Christie.

INBEGREPEN: een reisgids 'Zuid-Engeland' per dossier en een documentatiemap met themawandelingen

Dag 1: Dover - Gerrards Cross/Chalfont/Slough(180 km)
Na aankomst in Groot-Brittannië rijdt u naar Hemel Hempstead. Dit is de ideale uitvalsbasis om de locaties van Midsomer Murders met Barnaby en Jones te bezoeken. Wie op de kaart van Engeland zoekt zal het graafschap Midsomer helaas niet vinden want het bestaat niet ! Deze serie speelt zich af in Buckinghamshire en meer bepaald in de vallei van Aylesbury en de Chiltern Hills. Er bestaat een heuse Midsomer Murder route die u bij uw reisdocumenten ontvangt. Overnachting in omgeving van Gerrards Cross/Chalfont/Slough.

Dag 2: Gerrards Cross/Chalfont/Slough - Aylesbury - Oxford (75 km)
Van Barnaby naar Lewis is qua detective- en decorstijl een groot verschil. De locatie verandert van de mooie Engelse 'countryside' naar één van de meest tot de verbeelding sprekende Engelse steden. Oxford is al jarenlang het decor van de schitterende detectiveserie Lewis. Slenter door de schitterende binnenstad met zijn talloze prachtige gebouwen. Oxford is natuurlijk ook een levendige stad met een grote studentenpopulatie, uitgebreide shopping mogelijkheden en vele pittoreske bars en restaurants. Overnachting in de omgeving van Oxford.

Dag 3: Oxford
Geniet van deze dag in Oxford om de stad te verkennen. Bezoek de beroemde colleges maar ook de Radcliffe camera, de Bodleian bibliotheek en de kathedraal en herken heel wat bezienswaardigheden uit de serie. Overnachting in de omgeving van Oxford. 

Dag 4: Oxford - Torquay (290 km)
Vandaag rijdt u door een schitterend landschap naar Torquay in Devon. Onderweg kan u opteren voor een stop aan Lacock Abbey of u luncht in het Bath en bezoekt de wereldberoemde Romeinse baden. Zin om de kust op te zoeken ? Rij dan zeker eens naar één van de prachtige stranden bij Torquay. Overnachting in Torquay/Dartmoor.

Dag 5: Torquay
Van de recente detectiveseries naar de moeder aller detective schrijvers/schrijfsters: Agatha Christie. Hercule Poirot reisde de wereld af maar Miss Marple bleef in Engeland en wel aan de Engelse zuidkust. Agatha Christie is geboren en getogen in Torquay. U vindt hier de Agatha Christie Trail die u langs allerlei plaatsjes brengt die belangrijk waren voor de schrijfster. U kan ook een bezoek brengen aan Green House in Galmpton, het vroegere zomerhuis van Agatha Christie dat nu opengesteld is voor het publiek(best op voorhand reserveren want zeer populair). Overnachting in de omgeving Torquay/Dartmoor.

Dag 6: Torquay - Salisbury(180 km)
Na een rustige voormiddag vat u de terugtocht aan via de Jurassic Coast met zijn spectaculaire kust en East Devon en Dorset die bekend staan als 'Area's of Outstanding Natural Beauty'. In Salisbury kan u een kijkje gaan nemen in de kathedraal waar de beroemde Magna Carta bewaard wordt. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 7: Salisbury - Dover (260 km)

Op de terugweg rijdt u best even langs Nether Wallop. Dit dorpje ligt op 20 km van Salisbury richting Andover en heeft dienst gedaan als decor voor de Miss Marple serie. Naar Dover voor de ferry naar het vasteland.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en uw eigen wagen Vraag een offerte

ACCOMMODATIE
U verblijft in een mooie mix van hotels en B&B's zoals Ethorpe Hotel in Gerrards Cross, White Hart in Chalfont, Dog House Hotel in Oxford, Burcombe Manor in Salisbury of gelijkaardig. De hotels, Inns en B&B's liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 20 km van de vermelde overnachtingsplaats.Prijs per persoon voor 6 nachten   GBRRDT1
Kamer en ontbijtDubbelSingle
A:15/3-15/11/22598,00795,00
Max. 2 kind 0-14j.op de kamer van de ouders: € 156
Met 3 volwassenen op een kamer of met 2 volwassenen en 2 kinderen ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen in kamer en ontbijt, documentatiemap met themawandelingen, een reisgids 'Zuid-Engeland' en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek
Klantenreactie
Toffe reis ! Fijn dat er allerlei tips en informatie bij zat en een mooie trail om te volgen.
Fam. Gijbels

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 11 dagen
Devon en Cornwall - 11 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR