Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14
(c)Visit Britain, Manuela Libens, Britainonview_Simon Winnall, Visit Britain-David Shepherd, Agostinosangel, Andy Roland

The Southwest & the Isles of Scilly

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € per persoon
Net voor de kust van Cornwall zijn de Scilly eilanden het best bewaarde geheim van de UK. Omgeven door azuurblauw water en witte zandstranden, is het geen verrassing dat je deze eilandengroep, met vijf bewoonde en ongeveer 140 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van Cornwall, enkel kan bereiken per vliegtuig of boot.

INBEGREPEN: retourvluchten voor de dagtrip Isles of Scilly, een bezoek aan het Eden Project, een reisgids 'Engeland' per dossier en een documentatiemap


Dag 1: Dover - Bath/Bristol (ca. 325 km)
Aangekomen in Dover, rijdt u naar Bath, waar u 2 nachten zult verblijven.  Bath ligt in één van de mooiste regio's van Engeland. Het is een unieke stad; de warme bronnen, 'The Roman Baths', indrukwekkende  abdij en gebouwen, zijn reeds eeuwen een toeristische attractie. Te midden van het glooiende landschap, iets meer dan 150km ten westen van Londen, is het een mooie en onvergetelijke plaats om te bezoeken. Overnachting in regio Bath/Bristol.

Dag 2: Bath
Vandaag verkent u de stad Bath. Als een werelderfgoedsite van UNESCO, vindt u in Bath architecturale pareltjes. Ontdek het erfgoed aan de Romeinse Baden, geniet van de enige thermale baden in Groot Brittannië of bezoek de 15e eeuwse Bath Abbey. Bath is de streek van Jane Austen en deze oude stad heeft zoveel van zijn Georgian charme behouden dat fans van Austen zeker vele straten en pleinen uit haar boeken zullen herkennen. U kan er de 'Royal Crescent' bewonderen, misschien wel de fraaiste straat van het land. Bezoek eventueel 'The Roman Baths', the Fashion Museum en The Victoria Art Gallery. Overnachting in regio Bath/Bristol

Dag 3: Bath - Newquay (ca. 265 km)
Vandaag reist u zuidwaarts, richting Newquay in Cornwall. Onderweg is er voor elk wat wils in 'the Heart of Devon'. Zij het een ontspannen uitje of een avontuur vol adrenaline. Van historische huizen en tuinen tot attractieparken voor de ganse familie! Dit prachtige en unieke stukje Engeland biedt elke gast alles om zijn vakantie tot een succes te maken. Overnachting in regio Newquay.

Dag 4: Isles of Scilly
Net voor de kust van Cornwall zijn de Scilly eilanden het best bewaarde geheim van de UK. Omgeven door azuurblauw water en witte zandstranden, is het geen verrassing dat u deze eilandengroep, met vijf bewoonde en ongeveer 140 onbewoonde eilanden ten zuidwesten van Cornwall, enkel kan bereiken per vliegtuig of boot. Vanaf de luchthaven van Newquay vliegt u naar St Mary, het grootste eiland. Onderweg geniet u van de beste inflight entertainment die u zich wensen kan. Deze bestaat namelijk uit spectaculaire vergezichten over de ruige kustlijn van Cornwall. Voor de meesten onder ons is het ook een unieke gelegenheid om eens in een klein vliegtuigje mee te vliegen. U kan er alles volgen wat de piloot doet, een ervaring die u nooit zal vergeten. Overnachting in regio Newquay.

Dag 5: Newquay - Eden Project - Plymouth/Torquay(ca. 90-145 km) 
Vandaag reist u verder naar Bodelva bij St Austell, waar het Eden Project gelegen is. Naar het Eden Project wordt vaak verwezen als zijnde het 'Achtste Wereldwonder'. Cornwall's Eden Project is een botanische tuin bestaande uit twee kassencomplexen die gevormd worden door meerdere geodetische koepels, omgeven door een adembenemend landschap. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het één van de meeste bezochte toeristische attracties in de UK is. U ontdekt er een verscheidenheid aan tuinen uit gans de wereld, inclusief regenwouden, mangroves alsook tuinen tussen de boomtoppen! Gebouwd in een ontmantelde mijn geeft het Eden Project een verbazingwekkende kijk op de relaties tussen de mens en de plantenwereld. Plezier verzekerd ! Nadien rijdt u verder naar Plymouth/Torquay regio voor uw overnachting.
Torquay is de poort naar de Engelse Riviera. Doordrongen van maritieme geschiedenis en gastheer van verscheidene sport events en festivals, waaronder de Riviera's eigen Regatta. U vindt er ook het Geopark (UNESCO), waar de bezoekers een uniek ecosysteem kunnen ontdekken. Overnachting in regio Plymouth/Torquay.

Dag 6: Plymouth/Torquay - Salisbury (ca. 180-235 km) 
Als mooi en historische gebouw, biedt Salisbury Cathedral een indrukwekkend toneel voor grote manifestaties, concerten en kunst installaties, maar ook is het een plaats voor reflectie en gebed. De kathedraal en zijn omgeving (The Close) worden jaarlijks bezocht door meer dan 500000 bezoekers. Velen komen als toerist of als gelovige, anderen komen voor de vele evenementen die hier plaats vinden. De Kathedraal is toegankelijk voor iedereen en verwelkomt u hartelijk.
Vandaag kan u ook Stonehenge bezoeken. Gelegen op Salisbury Plain, is dit een unieke prehistorische World Heritage site, omgeven door oude grafheuvels. Wie waren de mensen die dit gebouwd hebben? Waarom hebben ze het gebouwd? Waar kwamen de stenen vandaan? Het 5000 jaar oude Stonehenge blijft tot op de dag van vandaag nog altijd een mysterie, zelfs voor de wetenschap. Al wandelend op deze oude site zal ook u begeesterd worden. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 7: Salisbury - Maidstone(ca. 110 km)
Onderweg naar Maidstone raden wij u een bezoekje aan Chartwell en het vroegere woonhuis van Winston Churchill aan. Maidstone is de hoofdstad van de provincie en ideaal gelegen om bv een uitstapje naar Leeds Castle te maken. Leeds Castle is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kent. Het is prachtig gelegen midden in een enorm domein met parkland en indrukwekkende tuinen. Overnachting in de omgeving van Maidstone.

Dag 8: Maidstone - Canterbury - Dover (ca. 70 km)
Het is perfect mogelijk om via Canterbury naar Dover te rijden. Geniet van deze prachtige stad en zijn kathedraal voor u naar Dover rijdt waar de ferry wacht.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en uw eigen wagen Vraag een offerte

Accommodatie:
Deze autorondreis wordt aangeboden in 2 verschillende accomodaties. Deze worden bevestigd bij reservatie.
- Bed & Breakfast: verblijf bij particulieren in kamer met badkamer.
- Hotels: verblijf in 3* hotels bv Limpley Stoke Hotel, Bodkin House, Moonraker Hotel, Hotel Bristol, Livermead Cliff Hotel, Chilworth Manor Hotel, Red Lion Hotel, Holiday Inn Maidstone-Sevenoaks, Village Hotel Maidstone of gelijkaardig. Prijzen per persoon voor de rondreis
Vraag een offerte

Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt in de accommodatie van uw keuze, retourvluchten voor de dagtrip Isles of Scilly, bezoek aan het Eden Project, een reisgids 'Engeland' per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden en verzekeringen.
Opgelet: de vluchten naar Isles of Scilly vallen niet onder de algemene annuleringsvoorwaarden maar zijn niet-terug betaalbaar vanaf boeking.
Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 11 dagen
Devon en Cornwall - 11 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
Romantische kastelen en tuinen in Zuid-Engeland - 4 dagen
Romantische kastelen en tuinen in Zuid-Engeland - 4 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost achterna door Noord-Engeland - 5 dagen
James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost achterna door Noord-Engeland - 5 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 02-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR