Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Jan Ove Iversen - overpari.no, Jan Miko, Dhoxax, Urilux, Andersen Oystein, Johan Bergen_Innovation Norway

Autorondreis Het land van de Vikingen

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 673 per persoon
Een unieke reis langs de imposante kust van Noorwegen tussen Trondheim en Levanger en de regio's Trondelag en More og Romsdal. U wordt ondergedompeld in de geschiedenis van deze streek en bezoekt een authentieke mijnregio, een vikingvesting en natuurlijk ook Trondheim met zijn rijk verleden. Natuurpracht ontbreekt zeker niet met verschillende natuurparken en uniek kustgebied verweven in deze reis.  

INBEGREPEN: een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Aankomst Trondheim
Maak vanavond al eens een wandeling door het gezellige Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Geniet van de fijne sfeer aan het water of op één van de vele terrassen. Trondheim werd in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason onder de naam Nidaros. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk, waarvan de bouw in 1070 startte, maar die  in de periode 1130-1300 verder werd uitgebouwd. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en is het grootste gotische gebouw in Scandinavië. De heilige St. Olav ligt hier begraven en talloze pelgrims liepen naar Trondheim om het graf te bezoeken. Overnachting in Trondheim.  

Dag 2: Trondheim - Røros(160 km)
Bezoek vanmorgen misschien nog enkele van de andere bezienswaardigheden van Trondheim: het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting of het Trøndelag openluchtmuseum of geniet van een terrasje aan het water. In de loop van de namiddag vertrekt u door een afwisselend landschap naar Røros. Dit schilderachtige en kleurrijke oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke 19e-eeuwse houten huizen. Overnachting in Røros.

Dag 3: Røros
Op uw vrije dag heeft u tijd voor een uitgebreide wandeling in Røros. Vergeet daarbij dan zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen niet. De lokale toeristische dienst organiseert verschillende wandelingen die zeker de moeite zijn.

Dag 4: Røros - Andalsnes (280 km)
Rijdt vanuit Røros zuidelijk richting Alvdal, volg daar de noordkant van het Dovre Nationaal Park en rijdt er rond richting Dombas. Vanaf Dombas volgt u de Romsdalen vallei tot Andalsnes. Indien u vroeg vertrokken bent, kan u net voor Andalsnes richting Geiranger gaan en de Trollstigen oprijden. Deze weg met 11 haarspeldbochten is een belevenis op zich. Tijdens de rit komt u voorbij 2 watervallen waarvan de Stigfoss toch wel 180 meter hoog is. Bovenaan is er een uitzichtspunt uitgesneden in de rots. Heeft u tijd genoeg, kan u doorrijden tot het Ornesvingen uitkijkpunt op de Geirangerfjord. Overnachting in Andalsnes.

Dag 5: Andalsnes - Atlantic Road - Kristiansund (140 km)
Vanaf Andalsnes rijdt u langs de Romsdalfjord richting Molde waar u de 64 neemt richting Kristiansund. Een deel van de 64 vormt de fantastische Atlantic Road, een stukje weg van slechts 8 km met 8 bruggen en tunnels dwars door de Atlantische Oceaan. Bij slecht weer kan het hier behoorlijk spoken maar de weg is een belevenis op zich. De weg naar Kristiansund loopt verder over het grootste eiland van de regio, Averoya. Kristiansund ligt nauwelijks beschermd tegen het geweld van de Atlantische Oceaan aan de kust te midden van verweerde rotsen waar de golven sinds mensenheugenis tegenaan beuken. De stad ligt verspreid over 3 eilanden. Overnachting in Kristiansund. 

Dag 6: Kristiansund - Trondheim - Levanger(275 km)
Voor de route van vandaag heeft u 2 keuzes. U kan de kustroute nemen via Aure waarbij u slalomt langs eilanden en fjorden, over velden en door bossen. Na Aure heeft u een prachtig uitzicht over de smalle Arvagsfjord en rijdt u verder naar Kyrksaeterora en Orkanger via Trondheim naar Levanger. Het is een weg met mooie landschappelijke afwisseling.  De andere keuze is de landelijke route via Surnadal. Hier rijdt u na de eilandjes en fjorden door het typische landschap van het Noorse platteland. Overnachting in Levanger.

Dag 7: Levanger - Stiklestad - Trondheim (115 km)
In Stiklestad bij Verdal vond op 29 juli 1030 de Slag bij Stiklestad plaats. In de geschiedenis van Noorwegen is dit één van de belangrijkste veldslagen geweest. Tijdens deze slag verloor koning Olav II Haraldszn. (de heilige Olav) het leven. Naast het Stiklestad Nasjonale Kultursenter bezoekt u hier het openluchtmuseum met het Stiklastadir, een longhouse van 36 m lang en een mooi voorbeeld van een 'paleis' van de Vikings met banketzaal, keuken, slaapzalen enz. Overnachting in Trondheim.

Dag 8: vertrek

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Trondheim en een huurwagen Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

Accommodatie
Tijdens deze reis verblijft u in mooie 3* hotels zoals bv Scandic Nidelven, Roros Hotell, Thon Hotel Kristiansund, Thon Hotel Backlund Levanger. De juiste hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van reservering. U ontvangt de juiste lijst bij uw bevestiging.Prijs per persoon voor de rondreis NORR031
Kamer en ontbijt1/5-30/9/22
Tweepersoonskamer673,00
Single kamer1119,00
Max. 1 kind 3-11j. op de kamer v/d ouders324,00
3de bed in dubbel kamer519,00
Kind -3j. op de kamer v/d ouders/geen babybed:gratis.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 7 overnachtingen in goede 3* hotels in kamer en ontbijt, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten, huurwagen, plaatselijke ferryovertochten, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR