Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c) Terje Rakke - Nordic Life - Fjord Norway, Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway

Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld

   
11 dagen/10 nachten
 
Tijdens deze reis maak je kennis met de steden Kristiansand, Stavanger, Bergen en Oslo en kom je onder de indruk van het machtige Lysefjord met zijn indrukwekkende Predikstoel. Ook het smalle Naeroyfjord en het Aurlandfjord staan op het programma. Naast de fjorden is het Hardangervidda plateau een hoogtepunt op deze reis.

INBEGREPEN: ferryovertochten, fjordcruise Flam, cruise Preekstoel, ticket Floibanen, een reisgids  en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Kolding(STD)/Vejle(STD+)
Reis naar Kolding/Vejle in Denemarken (840/875km van Brussel). Overnachting in Kolding.

Dag 2: Kolding/Vejle - Hirtshals - Kristiansand (275/250 km)
Vroeg vertrek naar Hirtshals in Noord-Denemarken. Hier ligt het comfortabele schip van de Color Line reeds op je te wachten. Uiterlijke inscheping om 11.30 uur voor veerdienst 12.15-15.30u naar Kristiansand in Noorwegen (onder voorbehoud). De stad werd door de Deens-Noorse Koning Christian IV gesticht en door Nederlandse architecten ontworpen. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele originele straten overgebleven. Maar het gezellige Kristiansand het centrum van Zuid-Noorwegen. 

Dag 3: Kristiansand - Stavanger (260 km)
Je zet je rondreis door het Zuiden van Noorwegen verder door de provincie Vest-Agder naar Flekkefjord. Wij raden je aan daar langs de zuidwestelijke kust langs Sandnes te rijden richting Stavanger. Met z'n 95.000 inwoners één van de grootste steden in Noorwegen. Geniet van een wandeling door het oude Stavanger met zijn prachtige houten huizen. Enkele bezienswaardigheden zijn de domkerk en het Noorse Oliemuseum.

Dag 4: Stavanger - Lysefjord - Stavanger
Tijdens deze dag in Stavanger scheep je in voor een 3u durende cruise door de wondermooie Lysefjord naar de voet van de indrukwekkende Preekstoel. Daarna heb je nog tijd genoeg om het mooie Stavanger te verkennen, te flaneren door de oude straatjes, de kleurrijke huizen te bewonderen en een terrasje te doen.  
 
Dag 5: Stavanger - Bergen (210 km)
Via twee tunnels rijd je naar de kade in Mortavik (tolweg). Hier neem je de veerboot over de Boknafjord naar Arsvågen op het eiland Vestre Bokn. Vervolgens ga je eiland hoppen via Førde en Valevåg. Hier start een nieuwe tolweg naar het eiland Stord. Je rijdt via de oeververbinding naar het eiland Bømlo en Stord en via Leirvik naar de veerboothaven in Sandviksvåg. Nogmaals een veerbootovertocht, nu naar Halhjem, even ten zuiden van Bergen.
Na aankomst rijd je via Søfteland en Nesttun naar de Hanzestad Bergen.

Alternatieve optie: neem vanmorgen de Fjord Line ferry met vertrek om 07u00 in Stavanger naar Bergen waardoor de chauffeur wat rust krijgt en je kan genieten van het prachtige landschap. Je bent rond de middag in Bergen.

De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 6: Bergen
Op deze vrije dag heb je volop de gelegenheid om de stad beter te bekijken. Met je inbegrepen ticket voor de Floibanen maak je een rit met de tandradtrein naar het hoogste punt van Bergen, waar je een schitterend uitzicht hebt op de stad en de zee.

Dag 7: Bergen - Geilo (250 km)
Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. Al snel kom je in het plaatsje Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Na een korte rit bereik je de Nærøyfjord. In Gudvangen ga je aan boord van een fjordcruise naar Flam. Deze fjordcruise biedt een unieke mogelijkheid het imposante van de fjorden te beleven. De Nærøyfjord is zo smal dat je het gevoel krijgt de wanden aan te kunnen raken. Na een korte busrit keer je terug Gudvangen waarop je verder trekt richting Geilo. Je bereikt al snel de bezienswaardige 12e eeuwse Borgund Staafkerk. Vanuit het kleine gehucht Borlaug klim je de bergpas naar Hemsedal op. De vegetatie wordt steeds minder en de natuur steeds ruiger. Je sluit af met een rit door een rustig landschap dat enkel door een snelstromende rivier wordt verstoord. Na een rit door het Hemsedal bereik je het toeristische plaatsje Gol en daarna Geilo, waar je overnacht.

Dag 8: Geilo
Op deze vrije dag adviseren we een bezoek aan het Hardangervidda Bergplateau, de Voringfosswaterval (189 meter vrije val), het Måbødal en de Eidfjord.

Dag 9: Geilo - Oslo (220 km)
Rij verder naar Gol, waar je een kopie van de Gol Staafkerk vindt. Het origineel staat in het openluchtmuseum van Oslo. Je rijdt nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen. Uiteindelijk kom je bij het Krøderenmeer aan. Volg de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kan je kennismaken met de Noorse sprookjeswereld van de trollen. Een aanrader! Via Hamremoen en Sokna rijd je naar Oslo. Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. In het Frognerpark vind je de beelden van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Ook ligt hier het Stadsmuseum van Oslo en het atelier van de kunstenaar. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Heb je geen hoogtevrees, dan ga je naar de Holmenkollen-berg met de bekende gelijknamige skischans.

Dag 10: Oslo - Larvik(135 km)
In de loop van de middag kan je uit Oslo vertrekken. Je hoeft niet ver te rijden. De rit naar Larvik zal niet meer dan 1,5-2 uur in beslag nemen. Bij een vroeger vertrek kan je stoppen in Horten. Hier vind je het Marine Museum en het Preuss Fotomuseum.

Dag 11: Larvik - Hirtshals
Na het ontbijtbuffet snel naar de haven van Larvik en inscheping naar Hirtshals. Om 08.00 uur vertrekt de veerboot uit Larvik. Om 11.45 uur kom je toe in Hirtshals. Je kan eventueel ook een latere boot nemen en een overnachting onderweg voorzien.  ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Comwell Kolding, Clarion Hotel Stavanger, Zander K Hotel Bergen, Ustedalen Hotel Geilo, Clarion The Hub Oslo of Thon Hotel Opera Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Hotels zoals Kellers Park Vejle,  Thon Hotel Parken(superior), Clarion Stavanger(superior), Vestlia Hotel Geilo, Clarion The Hub Oslo(superior) of gelijkaardig

Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/4-30/9/24 NORR008A/B
OntbijtStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1535€ 1817
3de pers. in single kamer€ 2003€ 2541
Single met wagen€ 2271€ 2809
1 kind -2j. op de kamer/zonder bedgratisgratis 
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer van de ouders€ 702€ 842
3de volw in dubbel€ 1121€ 1347

Prijs op basis van 1 wagen.
Optie ferry Stavanger-Bergen enkele richting: Prijs per wagen: € 63 + prijs per persoon: € 28
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, ferries Hirtshals-Kristiansand en Larvik-Hirtshals voor wagen en passagiers, fjordcruise Gudvangen-Flam, 3u cruise Lysefjord/Preekstoel, ticket Floibanen, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden en inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade