Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c) Terje Rakke - Nordic Life - Fjord Norway, Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway

Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld

   
11 dagen/10 nachten
vanaf € 1175 per persoon
INBEGREPEN: ferryovertochten, fjordcruise Flam, cruise Preekstoel, ticket Floibanen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Kolding
Reis naar Kolding in Denemarken (840km van Brussel). Overnachting in Kolding.

Dag 2: Kolding - Hirtshals - Flekkefjord (275+125 km)
Vroeg vertrek naar Hirtshals in Noord-Denemarken. Hier ligt het comfortabele schip van de Color Line reeds op u te wachten. Uiterlijke inscheping om 11.30 uur voor veerdienst 12.15-15.30u naar Kristiansand in Noorwegen (onder voorbehoud). De stad werd door de Deens-Noorse Koning Christian IV gesticht en door Nederlandse architecten ontworpen. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele historische gebouwen overgebleven. Nu is Kristiansand het centrum van Zuid-Noorwegen. U rijdt verder door de provincie Vest-Agder naar Flekkefjord.

Dag 3: Flekkefjord - Stavanger (155 km)
Wij raden u een rit aan langs de zuidwestelijke kust richting Sandnes en de belangrijke stad Stavanger. Met z'n 95.000 inwoners één van de grootste steden in Noorwegen. Geniet van een wandeling door het oude Stavanger met zijn prachtige houten huizen. Enkele bezienswaardigheden zijn de domkerk en het Noorse Oliemuseum.

Dag 4: Stavanger - Lysefjord - Stavanger
Tijdens deze dag in Stavanger scheept u in voor een 3u durende cruise vanuit Stavanger door de wondermooie Lysefjord naar de voet van de indrukwekkende Preekstoel. Daarna heeft u nog tijd genoeg om het mooie Stavanger te verkennen.  
 
Dag 5: Stavanger - Bergen (210 km)
Via twee tunnels rijdt u naar de kade in Mortavik (tolweg). Hier neemt u de veerboot over de Boknafjord naar Arsvågen op het eiland Vestre Bokn. Vervolgens gaat u eiland hoppen via Førde en Valevåg. Hier start een nieuwe tolweg naar het eiland Stord. U rijdt via de oeververbinding naar het eiland Bømlo en Stord en via Leirvik naar de veerboothaven in Sandviksvåg. Nogmaals een veerbootovertocht, nu naar Halhjem, even ten zuiden van Bergen.
Na aankomst rijdt u via Søfteland en Nesttun naar de Hanzestad Bergen.

Alternatieve optie: neem vanmorgen de Fjord Line ferry met vertrek om 07u00 in Stavanger naar Bergen waardoor de chauffeur wat rust krijgt en u kan genieten van het prachtige landschap. U bent rond de middag in Bergen. Indien u voor deze optie kiest is het ontbijt aan boord inbegrepen i.p.v. in het hotel.

De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 6: Bergen
Op deze vrije dag heeft u volop de gelegenheid om de stad beter te bekijken. Met uw inbegrepen ticket voor de Floibanen maakt u een rit met de tandradtrein naar het hoogste punt van Bergen, waar u een schitterend uitzicht heeft op de stad en de zee.

Dag 7: Bergen - Geilo (250 km)
Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. Al snel komt u in het plaatsje Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Na een korte rit bereikt u de Nærøyfjord. In Gudvangen gaat u aan boord van een fjordcruise naar Flam. Deze fjordcruise biedt een unieke mogelijkheid het imposante van de fjorden te beleven. De Nærøyfjord is zo smal dat u het gevoel krijgt de wanden aan te kunnen raken. Bij terugkeer in Gudvangen trekt u verder richting Geilo. U bereikt al snel de bezienswaardige 12e eeuwse Borgund Staafkerk. Vanuit het kleine gehucht Borlaug rijdt u de bergpas naar Hemsedal op. De vegetatie wordt steeds minder en de natuur steeds ruiger. U sluit af met een rit door een rustig landschap dat enkel door een sterkstromende rivier wordt verstoord. Na een rit door het Hemsedal bereikt u het toeristische plaatsje Gol en daarna Geilo, waar u overnacht.

Dag 8: Geilo
Op deze vrije dag adviseren we een bezoek aan het Hardangervidda Bergplateau, de Voringfosswaterval (189 meter vrije val), het Måbødal en de Eidfjord.

Dag 9: Geilo - Oslo 
Rij verder naar Gol, waar u een kopie van de Gol Staafkerk vindt. Het origineel staat in het openluchtmuseum van Oslo. U rijdt nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen. Uiteindelijk komt u bij het Krøderenmeer aan. Volg de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u kennismaken met de Noorse sprookjeswereld van de trollen. Een aanrader! Via Hamremoen en Sokna rijdt u naar Oslo. Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. In het Frognerpark vindt u de beelden van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Ook ligt hier het Stadsmuseum van Oslo en het atelier van de kunstenaar. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Heeft u geen hoogtevrees, dan gaat u naar de Holmenkollen-berg met de bekende gelijknamige skischans.

Dag 10: Oslo - Larvik
In de loop van de middag kunt u uit Oslo vertrekken. U hoeft niet ver te rijden. De rit naar Larvik zal niet meer dan 1,5-2 uur in beslag nemen. Bij een vroeger vertrek kan u stoppen in Horten. Hier vindt u het Marine Museum en het Preuss Fotomuseum.

Dag 11: Larvik - Hirtshals
Na het ontbijtbuffet snel naar Larvik en inscheping naar Hirtshals. Om 08.00 uur vertrekt de veerboot uit Larvik. Om 11.45 uur komt u in Hirtshals aan. U kunt eventueel ook een latere boot nemen.  ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Comwell Kolding, Thon Hotel Bristol Bergen, Bardola Hoyfjellshotel Geilo, Scandic Victoria Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals First Hotel Kolding, Maritim Fjordhotel Flekkefjord, Vestlia Hotel Geilo, Thon Hotel Opera Oslo of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/4-30/9/21 NORR008A/B
Vertrek zon,ma,di,woe,donStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer1175,001250,00
3de pers. in single kamer1755,001749,00
Single met wagen1968,001962,00
1 kind -2j. op de kamer/zonder bedgratisgratis 
Max. 1 kind 3-11j. op de kamer van de ouders535,00573,00
3de volw in dubbel855,00915,00
Bijkomende overnachting in hotel Hirtshals/DBL107,50107,50
4 x half pension/volw.(niet in Stavanger, Bergen, Oslo en Kolding)118,00118,00
4 x half pension/kind 3-11j.(niet in Stavanger, Bergen, Oslo en Kolding)59,0059,00

Toeslag vertrek op vrijdag of zaterdag: € 10/pers.
Prijs op basis van 1 wagen. Babybed op aanvraag.
Gereserveerde stoel op Color Line: € 67,50/persoon. 
Optie ferry Stavanger-Bergen enkele richting: Prijs per wagen: € 62,50 + prijs per persoon: € 30.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 10 overnachtingen met ontbijt, ferries Hirtshals-Kristiansand en Larvik-Hirtshals voor wagen en passagiers, fjordcruise Gudvangen-Flam-Gudvangen, cruise Lysefjord/Preekstoel, ticket Floibanen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden en inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR