Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c) Jan Lillehamre-Hurtigruten, Andreas Mihatsch_Hurtigruten, M.Libens, Johan Berge_Innovation Norway, Alfred_Lupke_Destination-Alesund&Sunnmore, Paul Smit IMAGO

Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen

   
13-daagse autorondreis
 
Tijdens deze rondreis rijg je het ene na het andere hoogtepunt aan mekaar; een tochtje over het Geirangerfjord, bezoek aan pittoreske, historisch interessante plaatsen, een ritje met de beroemde trein op de Flåmsbaan tussen Flåm en Myrdal en een ritje met tandradbaan Floibanen in Bergen. Deze brengt je naar het mooiste uitzichtpunt van de stad. 

INBEGREPEN: ferry Geiranger-Hellesylt,  treinreis Flam, ticket Floibanen, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hamar (89 km)
Bij aankomst in Noorwegen vertrek je richting Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen. Op dit meer vaart ook een historisch raderschip. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat eventueel bezocht kan worden. In dit plaatsje vind je ook een spoorwegmuseum en de beroemde ruïne van de domkerk, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar - Dombås (215 km)
Je rijdt via de imposante 1420 meter lange Mjøsa-brug het Mjøsa-meer over richting Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Je kan hier het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische faciliteiten en het officieel Olympisch Museum bezoeken. Daarna rijd je door het smalle Gudbrandsdal naar Ringebu waar je een staafkerkje uit de 12e eeuw kan bezoeken. Vervolgens via Vinstra en Otta naar Dombås. 

Dag 3: Dombås - Røros (178 km)
Op het Dovrefjellbergplateau maak je kans een muskusos te zien. Er leven nog honderden van deze prehistorische dieren in dit gebied. Via een pittoresk dal en Alvdal rijd je naar Røros. Dit schilderachtige oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke, kleurrijke 19e-eeuwse houten huizen. Bezoek zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen.

Dag 4: Røros - Trondheim (155 km)
Vanuit Røros rijd je door een afwisselend landschap naar Støren en Trondheim. Trondheim werd als Nidaros in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en daarmee het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 5: Trondheim - Ålesund (285 km)
De Gaulosenfjord is de eerste fjord op je weg naar Orkanger. Daarna rijd je via Vinjeøra naar Halsa, waar je de veerboot naar Kanestraum neemt. Het landschap wordt steeds ruiger. Via de drijvende Bergsøysund-brug ga je naar het Bergsøy-eiland en de Batnfjord. Op weg naar Molde heb je 2 mogelijkheden: ofwel rijd je langs de Fursetfjell-bergpas (230 meter) ofwel neem je de afslag naar de Atlantic Road en geniet je van deze spectaculaire roadtrip. De stad staat vooral bekend om zijn rozen. In Molde neem je de veerboot naar Vestnes en dan rijd je verder naar Ålesund. Dit is zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden en de talloze historische gebouwen maken de stad zo uniek. Op 20 januari 1904 brandde een groot gedeelte van de stad af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Tussen de oude huizen vind je ook enkele mooie pakhuizen, die inmiddels tot woningen of kantoren zijn verbouwd.

Dag 6: Alesund - Geiranger(110 km)
Rij langs de oever van het Storfjord richting Geiranger. Vanaf de ferry Linge-Eidsdal neem je de wondermooie route 63. De laatste kilometers voor Geiranger kom je op de Trollstigen terecht. De Trollstigen is een bergweg van 20 km met 11 haarspeldbochten. Hij biedt ongelofelijke uitzichten op de omgeving en de watervallen onderweg. Helemaal boven gekomen sta je verstelt van het zicht op de Geirangerfjord.  Het Geirangerfjord is uniek en uitzonderlijk mooi. Dit is door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het is moeilijk niet onder de indruk te zijn van dit wonder van de natuur, benadrukt door de wil van de mens om te leven op de steile berghellingen. De  Zeven zusters, de Aanbidder en de Bruidssluier zijn enkele indrukwekkende watervallen die naar beneden denderen over bijna verticale bergwanden. Daarbij creëren ze een ragfijne sluier van mist die enkel en alleen bedoeld lijkt om een nooit eindigende keten van steeds veranderende regenbogen te tonen die je vullen met vreugde en verwondering. Gebruik de rest van de dag om een wandeling te maken of de verschillende uitzichtpunten op te zoeken.

Dag 7: Geiranger - Førde (200 km)
Na de ferry overtocht over het Geirangerfjord naar Hellesylt volgt een mooie rit langs het Hornindalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. Daarna gaat het richting Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord. Je volgt de oever van deze fjord en komt voorbij de toeristische plaatsjes Loen en Olden. Eventueel kan je een wandeling naar de Briksdalsbre gletsjer maken. Via Innvik rijd je de bergpas over naar Karihaugen en via Byrkjelo en het Jølstermeer kom je uit in Førde.

Dag 8: Førde - Vossestrand/Flåm (150-200 km)
De rondreis gaat verder naar Moskog en Skei i Jølster en dan door de Fjærlandstunnel (6385 meter) naar het gletsjermuseum in Fjærland aan het einde van de Fjærlandsfjord. Hier kan je kennis maken met de geschiedenis van de gletsjers en fjorden. Verder langs de oever van de Sognefjord en via Hermansverk en Leikanger naar Hella waar je de veerboot naar Dragsvik neemt en vervolgens naar Vangsnes  op de zuidelijke oever. In Vangsnes ziet je het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov en in Vik i Sogn de prachtige Hopperstad Staafkerk. Daarna start je met de beklimming van de Vikafjell-bergpas naar Vossestrand(ST) en Flåm(ST+).

Dag 9: Vossestrand/Flåm - Bergen(170-220 km)
Vervolg je autorondreis van Vossestrand naar Stalheim en door de tunnels naar Gudvangen(ST) en Flåm waar je de beroemde Flåm trein neemt. Deze trein brengt je heen en terug naar Myrdal. Flåm Station ligt op een hoogte van 2 meter, terwijl het eindpunt op een hoogte van 867 m ligt. De afstand is slechts 20 km, de stijging 18% en je passeert 20 tunnels. De rit duurt slechts 40 minuten en onderweg wordt op enkele plaatsen gestopt, zodat je foto's van de omgeving en de watervallen kunt maken. Naar beneden duurt de rit vanwege het vele remmen 53 minuten. 
Nadien rijd je naar Bergen.  De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De hele stad staat trouwens vol historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. 

Dag 10: Bergen - Geilo (245 km)
In Bergen staat er een excursie met de Fløibanen gepland. Fløibanen is een tandradbaan die je naar een hoogte van 320 meter boven de zeespiegel brengt. In enkele minuten ben je op de top van de berg met een grandioos uitzicht over de stad en de omgeving. Fløien is ook een prima plaats om te ontspannen en een goed uitgangspunt voor een stevige wandeling. Je kan uit verschillende routes kiezen over bergachtig terrein, door bossen en langs meren. De tandradbaan vertrekt elke 15 minuten. Nadien rijd je via Trengereid en het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter langs kan lopen. In Norheimsund zie je de Hardangerfjord. Via Øystese en Kvanndal bereik je Granvin aan de Granvinfjord, waar je de Valleviktunnel (7511 meter) inrijdt, die overgaat in de imponerende Hardangerbrug die je naar de overzijde van het fjord brengt. Via Eidfjord rijd je naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. Je start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Dan rijd je via Sysendam  het Hardangervidda-bergplateau op. De weg maakt deel uit van een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Uiteindelijk kom je in Geilo uit.

Dag 11: Geilo - Oslo (240 km)
In Gol vind je een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Je vervolgt je weg via het smalle Hallingdal, langs de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar je Villa Fredheim kan bezichtigen. Vlakbij ligt het plaatsje Krøderen waar de stoomlokomotief van Krøderen naar Vikersund start. Via Hamremoen en Sokna rijd je het laatste stuk over Europaweg E16 naar Oslo.

Dag 12: Oslo
De stad Oslo is een mooie en overzichtelijke stad met een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, opvallend gelegen aan de oever van de Oslofjord.

Dag 13: Vertrek uit Oslo
Tot slot van deze rondreis rijd je naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte met vervoer inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Victoria Hotel Hamar, Dombås Hotel, Comfort Hotel Trondheim, Hotel Geiranger, Scandic Voss, Scandic Holmenkollen Park Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Hotels zoals Clarion Collection Astoria Hotel(superior), Dombås Hotel(superior), Røros Hotel(superior), Scandic Nidelven Trondheim, Quality Hotel Waterfront Alesund(superior), Hotel Geiranger(fjordview), Fretheim Hotell Flam(garden/balcony), Grand Hotel Terminus Bergen, Vestlia Hotel, Thon Hotel Opera of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Prijzen per persoon voor de rondreis 1/5-30/9/24    NORR025A/B
Volgens programmaStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1702€ 2100
Single kamer€ 2604€ 3249
Max. 1 kind 0-11j.€ 827€ 1025
3de volw. in dubbel€ 1317€ 1632
Deze reis in een single of voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: 12 overnachtingen met ontbijt, 3/4 x half pension (Dombas, Roros, Geiranger,  Flåm(STD+), ferry Geiranger-Hellesylt met de wagen, Flåm trein, ticket Fløibanen Bergen, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor deze reis in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor deze reis in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade