Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c) Jan Lillehamre-Hurtigruten, Andreas Mihatsch_Hurtigruten, M.Libens, Johan Berge_Innovation Norway, Alfred_Lupke_Destination-Alesund&Sunnmore, Paul Smit IMAGO

Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen

   
13-daagse autorondreis
vanaf € 1539 per persoon
Iedereen heeft wel van de Hurtigruten gehoord. Tijdens deze reis maakt u een dagcruise van Ålesund naar Geiranger en terug op een Hurtigruten schip mee. Een dagje niet rijden maar rustig genieten ! 2 andere hoogtepunten zijn een ritje met de beroemde trein op de Flåmsbaan tussen Flåm en Myrdal en een ritje met tandradbaan Floibanen in Bergen. Deze brengt u naar het mooiste uitzichtpunt van de stad. Kortom een reis waar u van hoogtepunt naar hoogtepunt rijdt.

INBEGREPEN: dagexcursie Hurtigruten(1/6-31/8), treinreis Flam, ticket Floibanen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hamar (89 km)
Aankomst in Oslo en via de stad rijden we naar Gardermoen en Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Deze dag wordt nog ieder jaar gevierd. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²). Op dit meer vaart ook een historisch raderschip. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat eventueel bezocht kan worden. In dit plaatsje vindt u ook een spoorwegmuseum en de beroemde ruïne van de domkerk, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar - Dombås (215 km)
U rijdt via de imposante 1420 meter lange Mjøsa-brug het Mjøsa-meer over richting Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. U kan hier het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische faciliteiten en het officieel Olympisch Museum bezoeken. Daarna rijdt u door het smalle Gudbrandsdal naar Ringebu waar u  een staafkerkje uit de 12e eeuw kan bezoeken. Vervolgens via Vinstra en Otta naar Dombås. 

Dag 3: Dombås - Røros (178 km)
Op het Dovrefjellbergplateau maakt u kans een muskusos te zien. Er leven nog honderden van deze prehistorische dieren in dit gebied. Via een pittoresk dal en Alvdal rijdt u naar Røros. Dit schilderachtige oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke, kleurrijke 19e-eeuwse houten huizen. Bezoek zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen.

Dag 4: Røros - Trondheim (155 km)
Vanuit Røros rijdt u door een afwisselend landschap naar Støren en Trondheim. Trondheim werd als Nidaros in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en daarmee het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 5: Trondheim - Ålesund (285 km)
De Gaulosenfjord is de eerste fjord op uw weg naar Orkanger. Daarna rijdt u via Vinjeøra naar Halsa, waar u de veerboot naar Kanestraum neemt. Het landschap wordt steeds ruiger. Via de drijvende Bergsøysund-brug gaat u naar het Bergsøy-eiland en de Batnfjord. Op weg naar Molde rijdt u langs de Fursetfjell-bergpas (230 meter). De stad staat vooral bekend om zijn rozen. In Molde neemt u de veerboot naar Vestnes en dan rijdt u verder naar Ålesund. Dit is zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden en de talloze historische gebouwen maken de stad zo uniek. Op 20 januari 1904 brandde een groot gedeelte van de stad af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Tussen de oude huizen vindt u ook enkele mooie pakhuizen, die inmiddels tot woningen of kantoren zijn verbouwd.

Dag 6: Excursie met Hurtigruten!
Vandaag (periode 1/6-31/8/20) gaat u aan boord van een Hurtigrutenschip. Om 09.30 vertrekt u dan voor een 8,5 uur durende cruise van Ålesund naar de Geirangerfjord en terug! Lekker een dagje zonder auto genieten van de rust en het uitzicht. Het fjordlandschap met Geirangerfjord als zijn hoogtepunt is uniek en uitzonderlijk mooi. Dit is door UNESCO opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het is moeilijk niet onder de indruk te zijn van dit wonder van de natuur, benadrukt door de wil van de mens om te leven op de steile berghellingen. De  Zeven zusters, de Aanbidder en de Bruidssluier zijn enkele indrukwekkende watervallen die naar beneden denderen over bijna verticale bergwanden. Daarbij creëren ze een ragfijne sluier van mist die enkel en alleen bedoeld lijkt om een nooit eindigende keten van steeds veranderende regenbogen te tonen die u vullen met vreugde en verwondering.

Dag 7: Ålesund - Førde (265 km)
Rij via Magerholm en Stranda naar Hellesylt. Onderweg naar Hellesylt heeft u een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord. Nu volgt een mooie rit langs het Hornindalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Kjøs rijdt u richting Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord. U volgt de oever van deze fjord. U komt voorbij de toeristische plaatsjes Loen en Olden en kan eventueel een wandeling  naar de Briksdalsbre gletsjer maken. Via Innvik rijdt u de bergpas over naar Karihaugen en via Byrkjelo en het Jølstermeer komt u uit in Førde.

Dag 8: Førde - Vossestrand/Flam (150-200 km)
U rijdt naar Moskog en Skei i Jølster en dan door de Fjærlandstunnel (6385 meter) naar het gletsjermuseum in Fjærland aan het einde van de Fjærlandsfjord. Hier kan u kennis maken met de geschiedenis van de gletsjers en fjorden. Verder langs de oever van de Sognefjord en via Hermansverk en Leikanger naar Hella waar u de veerboot naar Dragsvik neemt en vervolgens naar Vangsnes  op de zuidelijke oever. In Vangsnes ziet u het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov en in Vik i Sogn de prachtige Hopperstad Staafkerk. Daarna start u met de beklimming van de Vikafjell-bergpas naar Vossestrand(ST) en Flam(ST+).

Dag 9: Vossestrand/Flåm - Bergen(170-220 km)
U rijdt van Vossestrand naar Stalheim en door de tunnels naar Gudvangen(ST) en Flåm waar u de beroemde Flåm trein neemt. Deze trein brengt u heen en terug naar Myrdal. Flåm Station ligt op een hoogte van 2 meter, terwijl het eindpunt op een hoogte van 867 m ligt. De afstand is slechts 20 km, de stijging 18% en u passeert 20 tunnels. De rit duurt slechts 40 minuten en onderweg wordt op enkele plaatsen gestopt, zodat u foto's van de omgeving en de watervallen kunt maken. Naar beneden duurt de rit vanwege het vele remmen 53 minuten. 
Nadien rijdt u naar Bergen.  De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De hele stad staat trouwens vol historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.
In Bergen staat er een excursie met de Fløibanen gepland. Fløibanen is een tandradbaan die u naar een hoogte van 320 meter boven de zeespiegel brengt. In enkele minuten bent u op de top van de berg met een grandioos uitzicht over de stad en de omgeving. Fløien is ook een prima plaats om te ontspannen en een goed uitgangspunt voor een stevige wandeling. U kunt uit verschillende routes kiezen over bergachtig terrein, door bossen en langs meren. De tandradbaan vertrekt elke 15 minuten. 

Dag 10: Bergen - Geilo (245)
Rij via Trengereid en het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter langs kan lopen. In Norheimsund ziet u de Hardangerfjord. Via Øystese en Kvanndal bereikt u Granvin aan de Granvinfjord, waar u de Valleviktunnel (7511 meter) inrijdt, die u naar Bruravik brengt. Hier neemt u de veerboot over de Eidfjord naar Brimnes. Via Eidfjord rijdt u naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. U start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Dan rijdt u via Sysendam  het Hardangervidda-bergplateau op. De weg maakt deel uit van een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Uiteindelijk komt u in Geilo uit.

Dag 11: Geilo - Oslo (240 km)
In Gol vindt u een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. U rijdt via het smalle Hallingdal, langs de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar u Villa Fredheim kan bezichtigen. Vlakbij ligt het plaatsje Krøderen waar de stoomlokomotief van Krøderen naar Vikersund start. Via Hamremoen en Sokna rijdt u naar de Europaweg E16, die u tot aan Oslo volgt.

Dag 12: Oslo
De stad Oslo is een mooie en overzichtelijke stad met een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, opvallend gelegen aan de oever van de Oslofjord.

Dag 13: Vertrek uit Oslo
U rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Dombås Hotel, Scandic Parken Alesund, Sunnfjord Hotel & Spa, Myrkdalen Hotel Vossestrand, Scandic Holmenkollen Park Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Clarion Collection Astoria Hotel(upgrade), Røros Hotel(upgrade), Scandic Nidelven Trondheim, Quality Hotel Waterfront Alesund, Fretheim Hotell Flam, Grand Hotel Terminus Bergen, Vestlia Hotel, Thon Hotel Opera of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.Prijzen per persoon voor de rondreis NORR025A/B
Volgens programmaStandaardStandaard+
A:1/5-26/5/21,27/8-30/9/211539,001675,00
B:27/5-26/8/211664,001800,00
Single supplement767,00856,00
Max. 1 kind 2-11j. periode A758,00826,00
Max. 1 kind 2-11j. periode B823,00891,00
3de volw. in dubbel periode A1188,001296,00
3de volw. in dubbel periode B1313,001421,00
Toeslag kamer aan de voorzijde van Holmenkollen Park Hotel(ST): € 140 pp/dubbel en € 280 pp/single
Toeslag voor upgrade naar Oslo centrum hotel(ST): € 155 pp/dubbel en € 165 pp/single 
Deze reis in een single of voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 12 overnachtingen met ontbijt, 7 x half pension (niet in Hamar, Trondheim, Bergen en Oslo), dagexcursie Hurtigruten (1/6-31/8/21), Flåm trein, ticket Fløibanen Bergen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor deze reis in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor deze reis in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR