Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Terje Rakke-Nordic Life-Fjord Norway, Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway, Manuela Libens

Autorondreis Bijzonder Noorwegen

   
7 dagen/6 nachten
vanaf € 745 per persoon
Korte maar intense kennismaking met Noorwegen aan de hand van een autorondreis langs enkele van de mooiste fjorden en bergplateaus. Deze reis kan u ondernemen met vluchten en huurwagen of met eigen wagen en ferry.

INBEGREPEN: ferry Hellesylt-Geiranger, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo - Geilo (260km)
U rijdt door het glooiende landschap rond Gardermoen (sinds 1998 ligt hier de nationale luchthaven) naar Hønefoss. Via Sokna rijden we naar Hamremoen en het Krøderenmeer. Wij rijden in noordelijke richting naar Noresund waar de Villa Fredheim bezienswaardig is. In dit historische gebouw kunt u met de Noorse sprookjeswereld van de trollen kennismaken. Een aanrader! Vervolgens rijdt u het Hallingdal in en langs de Hallingdalselva-rivier naar Nesbyen, waar het 's winters wel -35º C kan worden. In Gol is de afslag naar Hemsedal en Fagernes en kunt u een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een korte stop bij het staafkerkje rijdt u verder naar Hol en het wintersportplaatsje Geilo.

Dag 2: Geilo - Bergen (250 km)
Vandaag start u met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Na het passeren van de Sysendam bereikt u Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengen u naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum - een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. In Brimnes neemt u de veerboot naar Bruravik en rijdt u door de Valleviktunnel (7.511 meter) naar Granvin. Vervolgens rijdt u langs de Granvinfjord en de Hardangerfjord naar Kvanndal, Øystese en Norheimsund. Even na Norheimsund vindt u de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter door kan lopen. Via een mooie rit langs fjorden bereikt u de stad Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Bergen. De "Bryggen"-kade getuigt hiervan. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 3-4: Bergen - Balestrand(+/- 200 km)
Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Rij verder in noordelijke richting naar de Tvindefoss-waterval. Daarna start u de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn vindt u de prachtige 12e eeuwse Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov. Dan neemt u de veerboot naar Dragsvik. Een korte rit langs de fjord brengt u in Balholm. Op de vrije dag in Balholm stellen we voor een excursie naar de Supphella- of Bøya Gletsjer bij Fjærland en het Noorse Gletsjermuseum te maken. 
  
Dag 5: Balestrand - Geiranger (+/- 270 km)
Vandaag rijdt u langs de Innviksfjord en passeert u toeristische plaatsjes als Olden. Hier vindt u ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. Verder naar Loen en Stryn. Via Kjøs rijdt u nu langs het Hornidalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Hellesylt neemt u de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende vaart over de fjord kunt u genieten van talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters).

Dag 6: Geiranger - Lillehammer (275 km)
U start nu met de beklimming naar Langevatn. Onderweg zijn er een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herkent u zeker van ansichtkaarten en puzzles. Als mooiste noemen wij het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba. Dit is een tolweg met 13 haarspeldbochten die u naar een hoogte van 1.495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt! Aan de oostzijde van het Djupvatn-meer passeert u het hoogste punt van de weg 1.038 meter. Over de Grotlibergpas rijdt u naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom vindt u een bezienswaardige staafkerk en een interessant steenmuseum. Tevens is het plaatsje geschikt voor een koffie- of lunchstop. Vervolg uw weg richting oosten naar Randen en Vågåmo aan het Vågåmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereikt u Otta. Daarna gaat u door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra en Ringebu. Al snel bereikt u de stad Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, alsmede het kunstmuseum, de olympische faciliteiten, zoals de skischansen en de ijshockeyhallen.

Dag 7: Lillehammer - Oslo/Gardermoen (155 km)
Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen rijdt u via de Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat bezocht kan worden. In dit plaastje vindt u de beroemde domkerkruïne, welke van een glazen dak is voorzien. De volgende belangrijke plaats is Eidsvoll. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. U rijdt door het glooiende landschap rond Oslo naar Gardermoen en daar volgt het vertrek terug naar België.
TIP: U kunt uw verblijf met een overnachting in Oslo verlengen.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Vestlia Resort Geilo, Hordaheimen Hotell Bergen, Dragsvik Fjordhotell Balestrand, Hotell Geiranger of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Vestlia Resort Geilo(superior kamer), Scandic Ornen Bergen, Kviknes Hotel Balestrand(fjordzicht), Hotel Union Geiranger(fjordzicht) of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/22 NORR002A/B
Kamer en ontbijtStandaardStandaard+
Dubbel met wagen745,001142,00
3de persoon in single1075,001498,00
Single met wagen1183,001605,00
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders346,00544,00
3de volwassene in dubbel553,00871,00
Toeslag volw. 4xHP (niet in Bergen en Lillehammer)180,00131,00
Toeslag kind 2-11j. 4xHP(niet in Bergen en Lillehammer)90,0065,50
Vermelde prijzen zijn gebaseerd op 1 wagen voor de overtochten.
Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Hellesylt-Geiranger, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de Bijzonder Noorwegen in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de Bijzonder Noorwegen in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR