Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Terje Rakke-Nordic Life-Fjord Norway, Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway, Manuela Libens

Autorondreis Bijzonder Noorwegen

   
7 dagen/6 nachten
 
Korte maar intense kennismaking met Noorwegen aan de hand van een autorondreis langs enkele van de mooiste fjorden en bergplateaus. Deze reis kan je ondernemen met vluchten en huurwagen of met eigen wagen en ferry.

INBEGREPEN: ferry Hellesylt-Geiranger, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo - Geilo (260km)
Je rijdt door het glooiende landschap rond Gardermoen (sinds 1998 ligt hier de nationale luchthaven) naar Hønefoss. Via Sokna rijd je naar Hamremoen en het Krøderenmeer. Daarna gaat het in noordelijke richting naar Noresund waar Villa Fredheim een stop waard is. In dit historische gebouw kan je met de Noorse sprookjeswereld van de trollen kennismaken. Een aanrader! Vervolgens rijd je het Hallingdal in en langs de Hallingdalselva-rivier naar Nesbyen, waar het 's winters wel -35º C kan worden. In Gol is de afslag naar Hemsedal en Fagernes en kan je een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een korte stop bij het staafkerkje rijd je verder naar Hol en Geilo.

Dag 2: Geilo - Bergen (250 km)
Vandaag start je met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op de gletsjer en de bergen. Na het passeren van de Sysendam bereik je Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengen je naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum - een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. In Brimnes neem je de veerboot naar Bruravik en rijd je door de Valleviktunnel (7511 meter) naar Granvin. Vervolgens passeer je de Granvinfjord en ga je langs de Hardangerfjord naar Kvanndal, Øystese en Norheimsund. Even na Norheimsund vind je de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter door kan lopen. Via een mooie rit langs fjorden bereik je de stad Bergen. Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De "Bryggen"-kade getuigt hiervan. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden.

Dag 3-4: Bergen - Balestrand(+/- 200 km)
Verlaat de stad op weg naar Voss langs het plaatsje Dale. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Rij verder in noordelijke richting naar de Tvindefoss-waterval. Daarna start je de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn vind je de prachtige 12e eeuwse Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov. Dan neem je de veerboot naar Dragsvik. Een korte rit langs de fjord brengt je in Balholm. Op de vrije dag in Balestrand stellen we voor een excursie naar de Supphella- of Bøya Gletsjer bij Fjærland en het Noorse Gletsjermuseum te maken. 
  
Dag 5: Balestrand - Geiranger (+/- 270 km)
Vandaag rijd je langs de Innviksfjord en passee je toeristische plaatsjes als Olden. Hier vind je ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. Verder naar Loen en Stryn. Via Kjøs rijd je nu langs het Hornidalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Hellesylt neem je de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende vaart over de fjord kan je genieten van talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters).

Dag 6: Geiranger - Lillehammer (275 km)
Vandaag zet je je rondreis verder met de beklimming naar Langevatn. Onderweg zijn er een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herken je zeker van postkaarten en puzzles. Als mooiste noemen wij het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba. Dit is een tolweg met 13 haarspeldbochten die je naar een hoogte van 1495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt! Aan de oostzijde van het Djupvatn-meer passeer je het hoogste punt van de weg op 1038 meter. Over de Grotlibergpas rijd je naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom vind je een bezienswaardige staafkerk en een interessant steenmuseum. Tevens is het plaatsje geschikt voor een koffie- of lunchstop. Vervolg je weg richting oosten naar Randen en Vågåmo aan het Vågåmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereik je Otta. Daarna ga je door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra en Ringebu. Lillehammer is de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, alsmede het kunstmuseum, de olympische faciliteiten, zoals de skischansen en de ijshockeyhallen.

Dag 7: Lillehammer - Oslo/Gardermoen (155 km)
Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen rijd je via de Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat bezocht kan worden. In dit plaastje vind je ook de beroemde domkerkruïne, welke van een glazen dak is voorzien. De volgende belangrijke plaats is Eidsvoll. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. Het volgende deel van je autorondreis brengt je door het glooiende landschap rond Oslo naar Gardermoen en daar volgt het vertrek terug naar België.
TIP: Je kunt je verblijf met een overnachting in Oslo verlengen.

TRANSPORT
Deze autorondreis in Noorwegen kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze rondreis in Noorwegen aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Vestlia Resort Geilo, Zander K Bergen, Dragsvik Fjordhotell Balestrand, Hotell Geiranger of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Vestlia Resort Geilo(superior kamer), Scandic Ornen Bergen, Kviknes Hotel Balestrand(fjordzicht), Hotel Union Geiranger(fjordzicht) of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/24 NORR002A/B
Kamer en ontbijtStandaardStandaard+
Dubbel met wagen€ 889€ 1286
Single met wagen€ 1490€ 1810
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 433€ 631
3de volwassene in dubbel€ 691€ 1009
Toeslag volw. 4xHP (niet in Bergen en Lillehammer)263€ 173
Toeslag kind 2-11j. 4xHP(niet in Bergen en Lillehammer)€ 132€ 87
Vermelde prijzen zijn gebaseerd op 1 wagen voor de overtochten.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Hellesylt-Geiranger, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de Bijzonder Noorwegen in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de Bijzonder Noorwegen in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 
  Klantenreactie
Wij hebben met volle teugen genoten😊gaan zeker voor jullie reis promotie maken. Je zou denken dat de autoritten lang duren maar dat is niet; iedere autorit kwamen wij in een andere omgeving sneeuw, bergen, fjorden, mooie landschappen wij waanden ons met momenten in een sprookje en op het einde van de wereld want het was nog niet zo druk met op sommige plaatsen hadden wij het landschap voor ons alleen.
Zeer goede hotels dit allemaal was dik in orde.
Lieve V uit Maldegem
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade