Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 6Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 12Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)Cole Rise-Matador Network-Fjord Norway, M.Libens/Gallia

Autorondreis Kennismaking met Noorwegen

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 763 per persoon
Een bezoek aan Noorwegen is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige fjorden. Tijdens deze reis ziet u in ieder geval twee van de belangrijkste fjorden: de Sognefjord en de Hardangerfjord. Op de vrije dag in Bøverdalen kan u gemakkelijk een mooie excursie naar de Geirangerfjord maken. Daarmee heeft u ineens drie van de mooiste fjorden gezien.

INBEGREPEN: ticket Floibanen, cruise Geirangerfjord, reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hamar (89 km)
Aankomst in Oslo en via de stad rijden we naar Gardermoen en Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen.Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen. Op dit meer vaart ook een historisch raderschip. Bij Hamar ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, dat eventueel bezocht kan worden. In dit plaatsje vindt u ook de beroemde ruïne van de domkerk, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar - Gala (160 km)
We rijden richting Lillehammer en steken onderweg via de imposante Mjøsa-brug het meer over. Via de westoever rijden we naar Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, maar ook het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. In de Haakonhal is tegenwoordig een officieel Olympisch Museum gevestigd. Na Lillehammer kan u kiezen voor de rijksweg of de Peer Gynt weg, een 60 km lange bergweg door een schitterend natuurgebied. Kiest u voor deze tolweg krijgt u waar voor uw geld en geniet u van een prachtig stukje natuur. Gala ligt aan de Peer Gynt weg.  

Dag 3: Gala - Bøverdalen (150 km)
Via Vinstra rijdt u naar Otta en dan langs de Otta-rivier en Vågåmeer naar Randen en het plaatsje Lom. In Lom bezoekt u de mooie staafkerk en een interessant steenmuseum. In Lom start de imposante Sognefjellbergpas (1.434 meter). Deze behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land. De weg loopt door het Jotunheimen Nationaal Park, waar u onder andere de hoogste berg van Noorwegen ziet; de Gladhøpiggen (2.469 meter), de Dummdalsgrotten in Bøvertun en de Fantesteen, die het hoogste punt van de weg markeert.

Dag 4: Bøverdalen - Geirangerfjord - Bøverdalen (280 km)
Vandaag raden wij u een uitstap naar de Geirangerfjord aan. Hiervoor rijdt u via Lom en het Ottadalen naar Grotli. Bij Pollfoss kunt u een prachtige waterval bekijken. Daarna via Langevatn naar Geiranger. Mocht het weer het toelaten raden wij ook nog een bezoekje aan de tolweg naar de Dalsnibba aan. Hier heeft u een prachtig uitzicht ! In Geiranger kunt u genieten van een spectaculaire cruise op het Geirangerfjord.

Dag 5: Bøverdalen - Norheimsund (275 km)
Tijdens uw tocht over de Sognefjell bergpas kan u genieten van de vele adembenemende uitzichtspunten. Skjolden markeert het einde van de bergpas en het begin van één van de armen van de Sognefjord. Niet ver van Skjolden ligt de oudste staafkerk van het land, de Urnes Staafkerk uit ca. 1140. Wat verder in Gaupne start het Jostedal. Hier kan u een bootexcursie naar de Nigardsgletsjer ondernemen. U rijdt daarna langs de oever van de Sogndalfjord naar Sogndal. Na de middagstop rijdt u langs de oever van de Sognefjord via Hermansverk en Leikanger naar Hella waar u de veerboot naar Vangsnes neemt. Via de zuidelijke oever van de Sognefjord zet u uw weg voort. Stop zeker bij het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov en in Vik i Sogn aan de prachtige Hopperstad Staafkerk. Daarna rijdt u over Vikafjell-bergpas en langs de Tvindefoss-waterval naar Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum. Na een stop bij de Skjervet-waterval komt u toe in Norheimsund. Hier verblijft u 2 nachten. 

Dag 6: Norheimsund - Bergen - Norheimsund(150 km)
Gebruik dit dagje om tot rust te komen of om een excursie naar Bergen te maken. Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. In uw reis zit een ticket voor de Floibanen waarbij u een schitterend panoramisch uitzicht krijgt over Bergen en wijde omgeving.

Dag 7: Norheimsund - Oslo (380 km)
Een dag vol met indrukken. Via Øystese en Kvanndal rijdt u naar de Granvinfjord en Bruravik. Hier rijdt u langs de Hardangerbrug over de Eidfjord naar het Hardanger Informatiecentrum. Daarna start de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjers en bergen. Na een middagstop in Geilo rijdt u door naar Gol, waar u een kopie van de Gol Staafkerk kan bezichtigen. Daarna via het smalle Hallingdal, de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar u Villa Fredheim kan bezoeken. In dit historische gebouw kunt u kennismaken met de Noorse sprookjeswereld van de trollen.  Verder naar de regio Oslo waar u incheckt in uw hotel voor u de rest van de dag de stad gaat ontdekken.
Oslo is zonder twijfel een mooie stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo verdient ook een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy of aan het Frognerpark met zijn beelden van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland.

Dag 8: Vertrek uit Oslo (50 km)
Vanaf het hotel rijdt u naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Wadahl Hogfjellshotell Gala, Elveseter kunst & Kulturhotell Boverdal, Thon Hotel Sandven Norheimsund, Thon Hotel Vettre Asker of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Clarion Collection Astoria Hamar, Elveseter Kunst & Kulturhotell upgrade kamer, Hardangerfjord Hotel(fjordzicht), Thon Hotel Opera Oslo of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/21 NORR019A/B
Kamer en ontbijtStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer763,00984,00
Single1036,001398,00
3de volwassene in dubbel664,00766,00
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders369,00480,00
Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, 5x half pension (niet in Hamar en Oslo), cruise op Geirangerfjord, ticket voor de Floibanen in Bergen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor 'Kennismaking met Noorwegen' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor 'Kennismaking met Noorwegen' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR