Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Trond-Giaever-Myhre, Knut Egil, Sverre Hjornevik-Fjord Norway, Nico El Nino

SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen

   
12 dagen/11 nachten
 
Tijdens deze rustige reis heb je alle tijd van de wereld om te ontspannen maar ook om wandelingen op jouw niveau te maken. De verblijfsplaatsen werden allemaal gekozen in functie van de wandelmogelijkheden voor jong en oud. Je kiest zelf hoeveel en hoe lang je wenst te wandelen. Of misschien blijf je soms liever te plaatse om van de faciliteiten van het hotel of de omgeving te genieten ? Eens langer uitslapen, uitgebreid van het ontbijt genieten ? Allemaal geen probleem, jij beslist! 

INBEGREPEN: Telemark cruise, 1 dag fietshuur, ticket Flamsbana retour, reisgids en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiepakket

Dag 1: Aankomst
Je reist naar Vrådal met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo. Vanuit Oslo is het 190 km rijden naar Vrådal. Eventueel kan je ook kiezen om via Denemarken te rijden en de ferry van Hirtshals naar Larvik te nemen. Wij laten je de vrije keuze. 

Dag 2-3: Vrådal
Vrådal in de Telemark regio is een prachtige regio met heldere meren en bosrijke gebieden die zich perfect lenen voor mooie uitgestippelde wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden in de directe omgeving. Ga voor een mooie wandeling langs het Nissermeer, of een meer uitdagende toptocht.
Vanaf de top van het Vrådal Panorama skicentrum kun je de tocht over de bergtoppen richting Hægefjell maken. De tocht begint in bosgebied, maar voert snel omhoog naar de boomgrens en berg- en moeraslandschappen met geweldige uitzichten over grote gebieden, zowel naar beneden richting Nisser als naar boven richting de noordelijke delen van de regio. Het wandelgebied Veneli is een prachtig geprepareerd wandelgebied, met mogelijkheden voor zowel boswandelingen als een tocht naar de top van de Venelifjell, waar je uitzicht heeft over grote delen van het gebied rond het Nissermeer. Daarnaast heeft Vrådal een netwerk van bospaden die zeer geschikt zijn voor korte wandelingen. Vrådal ligt op het kruispunt van de twee meren Vråvatn en Nisser, waar de laatste IJstijd een uniek landschap vol eilanden creëerde. Ter afwisseling reserveren we je een cruise op de Telemark meren met de M/S Fram. 

Dag 4: Vrådal - Geilo (215 km)
Vandaag vertrek je noordelijk via Kviteseid, Selfjord en Sauland richting Geilo. Geniet onderweg van de indrukwekkende uitzichten op de bergen en de uitgestrekte meren. Geilo ligt tussen de Nationale Parken Hallingskarvet en Hardangervidda waardoor het ontelbare mogelijkheden telt voor activiteiten in de grootse natuur. 

Dag 5-6: Geilo
Geilo is in de winter een zeer populair ski-oord maar in de zomer is het de 'place to be' voor iedereen die van een actieve vakantie houdt. Je kan er fietsen, wandelen, met een zipline van de berg naar beneden komen, vlinders in je buik voelen als je je een weg baant tussen de boomtoppen met het 'boomtoppen parcours' of met de mountainbike een afdaling doen die alleen met een stoeltjeslift bereikbaar is.
Ter afwisseling tussen de wandelingen door zorgen wij voor een huurfiets waarmee je de verdere omgeving kan verkennen. 
Dankzij de ligging van de Nationale Parken vlakbij is er geen gebrek aan wandelpaden in Geilo en ook hier voor jong en oud. Heb je een goede conditie kan je bijvoorbeeld op zoek naar prachtige uizichten de 2339 trappen van het Prestholtsien-pad omhoog lopen tot aan de top van de Hallingskarvet. Maar je kan ook de Prestholtrunden route lopen, die ongeveer drie uur in beslag neemt. Vergeet niet om af en toe toch ook eens te genieten van de plaatselijke culinaire specialiteiten. 

Dag 7: Geilo - Vossevangen (145 km)
Volg vandaag weg nr 7 door het schitterende landschap ten noorden van het Hardangervidda Nationaal Park naar het Eidfjord. Rij een stukje langs de oever van dit fraaie fjord naar de Hardangerbrug waar je de fjord oversteekt richting Granvin en Vossevangen. Na aankomst kan je nog een korte wandeling in de omgeving maken. 3 overnachtingen in Vossevangen. 

Dag 8: Vossevangen - Fl
åm - Vossevangen (135 km)
Op de bucketlist van vele Noorwegen reizigers staat een bezoek aan Flåm, een piepklein dorpje omgeven door heel wat natuurspektakels, en een ritje met de indrukwekkende Flåmsbana. Flåm ligt langs de Aurlandsfjord, de binnenste arm van 's-werelds diepste en de op een na langste fjord: de Sognefjord. Flåm is omgeven door steile bergen, watervallen en nauwe dalenDe Flåmsbana is één van de indrukwekkendste treinreizen ter wereld. Het is tevens één van de steilste trajecten. De trein brengt je van Flåm aan het fjord naar de bergtoppen. Tijdens de 20 kilometer lange treinrit ziet u dan ook rivieren die zich woest door nauwe kloven omlaag storten, steile bergflanken met woeste watervallen die bijna direct van de altijd besneeuwde bergtoppen naar beneden bulderen, en her en der een bergboerderijtje op een spaarzaam vlak stukje grond langs de kliffen.

Dag 9: Vossevangen
Neem in Vossevangen de gondel naar de Hangurstoppen om van daar een mooie wandelingen te maken met wondermooie uitzichten. Bij het toerisme bureau in Voss kan je terecht voor een wandelkaart speciaal voor dit gebied. Deze biedt je de keuze tussen gemakkelijke, iets wat moeilijkere en 2 tochten voor als je een ervaren wandelaar bent. Boven kan je ook terecht in het restaurant voor een lichte lunch als je bv 2 kortere wandelingen zou combineren. Zin om eens een begeleide lange wandeltocht te ondernemen ? Met Wild Voss kan je mee op een haalbare 7u wandeling over de spectaculaire Rimstigen, hoog boven het Naeroyfjord of je gaat voor een uitdagende wandeling naar de top van de Breiskrednosi. Hiervoor ben je dan wel 10u onderweg met een ervaren gids. In ieder geval, vervelen zal je je niet in Vossevangen. 

Dag 10: Vossevangen - Hurdal (365 km)
Op weg naar Hurdal herhaal je een stukje dezelfde weg richting Flåm maar we kozen ervoor de Flåmsbana op dag 8 te zetten om je er genoeg tijd voor te geven. De 365 km van vandaag omvatten heel wat rijtijd waardoor het fijn is dat je vandaag, tijdens de rit, rustig van de magnifieke omgeving kan genieten. Stop onderweg zeker aan het hemelse uitzichtspunt Stegastein in Aurlandsvangen. Hier krijg je een adembenemend uitzicht op de Aurlandsfjord. Zie wel dat je op tijd de afslag neemt want anders ben je de 25 km lange tunnel tussen Aurland en Laerdal in. Dat is ook al een belevenis op zich! Daarna gaat het verder door een afwisselend landschap van betoverende bergen en oogverblindende meren. Onderweg wordt je verrast door onverwachte watervallen en zie je al eens een typisch staafkerkje. Zet zeker hier en daar eens de motor af, strek de benen en geniet van wat je ziet !  2 overnachtingen in Hurdal. 

Dag 11: Hurdal
Hou je vandaag een rustig om morgen goed uitgerust aan de terugweg te beginnen ? Hurdal ligt aan de rand van een uitgestrekt meer met zelfs een heus strand, Åsand Beach, waar je heerlijk kan relaxen op het zandstrand aan het water. Toch nog wat wandelen ?  Trek dan naar de Fjellsjøkampen uitzichtstoren. 

Dag 12: Hurdal - Oslo (80 km) of Larvik (210 km)

Afhankelijk van je retour rijd je naar Gardermoen luchthaven, de haven van Oslo of de haven van Larvik. 

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel of ferry Hirtshals-Larvik uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Je verblijft in goede driesterrenhotels zoals Straand Hotel Vrådal, Ustedalen Hotel, Sandic Voss Hotel of gelijkaardig

Prijs per persoon voor de rondreis      NORR012
Standaard1/6-30/9/24
Tweepersoonskamer€ 1560
Single kamer€ 2186
3de volwassene in dubbel€ 1265
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 768
Half pension volw. (5 diners, Vradal/Hurdal)€ 288
Half pension kind 2-11j.(5 diners, Vradal/Hurdal)€ 144
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 11 overnachtingen met ontbijt, cruise M/S Fram, fietshuur Geilo, retour ticket Flamsbana, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade