Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c) Jens Henrik_Nybo_Innovation_Norway, Kurt Hamann_Innovation Norway, M.Libens Gallia, Alfred_Lupke_Destination_Alesund_Sunnmore, Normann, Jan Ove Iversen, Terje Rakke-Innovasjon Norge

Autorondreis De complete fjordtour

   
14-daagse autorondreis
vanaf € 1419 per persoon
Na een eerste overnachting in een speciaal elandenhotel rijdt u door het Østerdal naar het bijzondere plaatsje Røros. Dit is een onbekende parel. Het centrum van het dorp staat vol met prachtige kleine, kleurige, houten huisjes. Daarna staat Trondheim, de voormalige hoofdstad van het land op het programma en rijdt u langs kust en fjorden naar plaatsen als Molde, Ålesund, Førde en Bergen. Met een rit langs de Hardangerfjord en over het Hardangerviddabergplateau sluit u deze complete rondreis door de fjorden af.

INBEGREPEN: ticket Floibanen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Elverum (100 km)
Na aankomst in Oslo rijdt u via Eidsvoll ,waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen, en het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m), het binnenland in. U rijdt naar Elverum, waar voor de stadspoorten het nieuwe hotel ligt. U overnacht in het speciale elandenhotel, Rica Elgstua.
 
Dag 2: Elverum - Røros (245 km)
's morgens kan u nog een bezoek aan het bosbouwmuseum in Elverum plannen voor u door het mooie Østerdal naar Røros rijdt. Dit schilderachtige en kleurrijke oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke 19e-eeuwse houten huizen.

Dag 3: Røros
Op uw vrije dag heeft u tijd voor een uitgebreide wandeling in Røros. Vergeet daarbij dan zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen niet. De lokale toeristische dienst organiseert verschillende wandelingen die zeker de moeite zijn.

Dag 4: Røros - Trondheim (155 km)
Vanuit Røros rijdt u door een afwisselend landschap naar Støren en Trondheim. Trondheim werd als Nidaros in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en daarmee het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 5: Trondheim - Molde * (255 km)
De Gaulosenfjord is de eerste fjord op uw weg naar Orkanger,  Vinjeøra en Halsa, waar u  de veerboot naar Kanestraum neemt. Het landschap wordt steeds ruiger. Via de drijvende Bergsøysund-brug rijdt u naar het Bergsøy-eiland en de Batnfjord. Later gaat het over de Fursetfjell-bergpas (230 meter) naar het plaatsje Molde. Ieder jaar in de maand juli wordt hier een zeer populair jazzfestival* gehouden.
Alternatief: Na het Batnfjord kan u ook de  beroemde 'Atlanterhavsveien' nemen. Daarna via Kristiansund door de tunnel naar Bremnes en dan komt de prachtige Atlanterhav-weg - een weg met 8 bruggen en tunnels dwars door de Atlantische Oceaan. Bij slecht weer kan het hier behoorlijk spoken. Vanuit Averøy rijden we dan naar Molde.
* Tijdens het Jazzfestival kan de overnachting plaatsvinden in Kristiansund!

Dag 6: Molde - Ålesund (195 km)
Vandaag een prachtige dag. Neem de veerboot van Sølsnes naar Åfarnes en dan rijdt u naar Sogge en neemt hier de rijksweg 60: ook wel de Golden Route genoemd! Wat volgt is één van de mooiste wegen van Noorwegen. Vanaf talrijke uitzichtpunten geniet u van onvergetelijke panorama's. Na iedere bocht volgt een nieuw en adembenemend uitzicht.  Na Sogge ziet u de 320 meter lange Stigfoss-waterval, die een loodrechte val van 40 meter heeft. Vervolgens begint u aan de beklimming van de Trollstigen-bergpas. Deze weg werd in 1936 geopend en bestaat uit niet minder dan elf haarspeldbochten en heeft een stijging van 12%.  Daarna rijdt u verder via Linge en de oevers van de Norddalsfjord naar Ålesund. Dit is zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden, maakt het zo uniek. Het stadje telt talloze historische gebouwen. Op 20 januari 1904 brandde een groot gedeelte van de stad af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Talloze huizen getuigen van deze periode en geven de stad haar karakteristieke uiterlijk.

Dag 7: Ålesund - Førde (265 km)
Rij via Magerholm en Stranda naar Hellesylt. Onderweg naar Hellesylt heeft u een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord. Nu volgt een mooie rit langs het Hornindalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Kjøs rijdt u richting Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord. U volgt de oever van deze fjord. U komt voorbij de toeristische plaatsjes Loen en Olden en kan eventueel een wandeling  naar de Briksdalsbre gletsjer maken. Via Innvik rijdt u de bergpas over naar Karihaugen en via Byrkjelo en het Jølstermeer komt u uit in Førde.

Dag 8: Førde - Bergen (275 km)
U neemt in Dragsvik de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes. De Sognefjord is de langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes kan u het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov zien. Na een korte rit langs de fjord bereikt u Vik i Sogn, bekend om de prachtige Hopperstad Staafkerk. Na de beklimming van de Vikafjell-bergpas ziet u net voor Voss de Tvindefoss-waterval. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een 12de eeuwse kerk.  Op weg naar Bergen rijdt u door Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. In Bergen moet u er zeker een kopen.

Dag 9: Bergen
Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De 'Bryggen'-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Geniet van een ritje met de tandradbaan Floibanen naar de top van de Floiberg, voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 10: Bergen - Geilo (245 km)
Rij via Trengereid en het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter langs kan lopen. In Norheimsund ziet u de Hardangerfjord. Via Øystese en Kvanndal bereikt u Granvin aan de Granvinfjord, waar u de Valleviktunnel (7511 meter) inrijdt, die u naar Bruravik brengt. Hier neemt u de veerboot over de Eidfjord naar Brimnes. Via Eidfjord rijdt u naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. U start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Dan rijdt u via Sysendam  het Hardangervidda-bergplateau op. De weg maakt deel uit van een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Uiteindelijk komt u in Geilo uit.

Dag 11: Geilo
Op de vrije dag raden wij u aan om een excursie met de trein (heen en terug) naar Myrdal en Flåm te maken. Alternatief kunt u per auto naar Flåm rijden, het Flåmtreintje heen en terug nemen (3-4 uur voor uit trekken) en weer terug naar Geilo rijden. Een mooie rondrit is ook van Geilo naar Hemsedal en via Borgund (Staafkerk) naar Flåm  en terug naar Geilo. Of u gaat lekker wandelen in de prachtige natuur rond Geilo.

Dag 12: Geilo - Oslo (240 km)
In Gol staat een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. U rijdt via het smalle Hallingdal, langs de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar u Villa Fredheim kan bezichtigen. Vlakbij ligt het plaatsje Krøderen waar de stoomlokomotief van Krøderen naar Vikersund start. Via Hamremoen en Sokna rijdt u naar de Europaweg E16, die u tot aan Oslo volgt.

Dag 13: Oslo
De stad Oslo is een mooie en overzichtelijke stad met een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, opvallend gelegen aan de oever van de Oslofjord.

Dag 14: Vertrek uit Oslo
U rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Comfort Hotel Trondheim, Scandic Parken Alesund, Hotel Zander K Bergen, Dr Holms Hotel Geilo, Scandic Holmenkollen Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Scandic Nidelven Trondheim, Quality Hotel Waterfront Alesund, Thon Hotel Bristol Bergen, Vestlia Resort Geilo, Thon Hotel Opera Oslo of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.Prijzen per persoon voor de rondreis in periode 1/4-30/9/21 NORR024A/B
Volgens programmaStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer1419,001482,00
Single2149,002294,00
Kind - 2 jaar zonder babybedgratisgratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders698,00729,00
3de volw. in de dubbel1115,001165,00
Toeslag kamer aan de voorzijde van Holmenkollen park Hotel(ST)2n: € 140 pp
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 13 overnachtingen met ontbijt, 7 x half pension(niet in Elverum, Trondheim, Bergen en Oslo), ticket voor de Floibanen in Bergen, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'De complete fjordtour' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'De complete fjordtour' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR