Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c) Jens Henrik_Nybo_Innovation_Norway, Kurt Hamann_Innovation Norway, M.Libens Gallia, Alfred_Lupke_Destination_Alesund_Sunnmore, Normann, Jan Ove Iversen, Terje Rakke-Innovasjon Norge

Autorondreis De complete fjordtour

   
14-daagse autorondreis
 
Na een eerste overnachting in een speciaal elandenhotel rijd je door het Østerdal naar het bijzondere plaatsje Røros. Dit is een onbekende parel. Het centrum van het dorp staat vol met prachtige kleine, kleurige, houten huisjes. Daarna staat Trondheim, de voormalige hoofdstad van het land op het programma en rijd je langs kust en fjorden naar plaatsen als Molde, Ålesund, Førde en Bergen. Met een rit langs de Hardangerfjord en over het Hardangerviddabergplateau sluit je deze complete rondreis door de fjorden af.

INBEGREPEN: ticket Floibanen, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Elverum (100 km)
Na aankomst in Oslo rijd je via Eidsvoll ,waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen, en het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m), het binnenland in. Je rijdt naar Elverum, waar voor de stadspoorten het nieuwe hotel ligt. Hier overnacht je in het speciale elandenhotel, Elgstua.
 
Dag 2: Elverum - Røros (245 km)
's morgens kan je nog een bezoek aan het bosbouwmuseum in Elverum plannen voor je door het mooie Østerdal naar Røros rijdt. Dit schilderachtige en kleurrijke oude mijnwerkersplaatsje is één van de mooiste steden van Noorwegen. Een aanzienlijk deel van het stadje bestaat nog uit authentieke 19e-eeuwse houten huizen.

Dag 3: Røros
Op je vrije dag heb je tijd voor een uitgebreide wandeling in Røros. Vergeet daarbij dan zeker de Røros Kerk, het Røros Museum en de Olavsmijnen niet. De lokale toeristische dienst organiseert verschillende wandelingen die zeker de moeite zijn.

Dag 4: Røros - Trondheim (155 km)
Vanuit Røros rijd je door een afwisselend landschap naar Støren en Trondheim. Trondheim werd als Nidaros in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en daarmee het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 5: Trondheim - Molde * (255 km)
De Gaulosenfjord is de eerste fjord op je weg naar Orkanger, Vinjeøra en Halsa, waar je de veerboot naar Kanestraum neemt. Het landschap wordt steeds ruiger. Via de drijvende Bergsøysund-brug rijd je naar het Bergsøy-eiland en de Batnfjord. Later gaat het over de Fursetfjell-bergpas (230 meter) naar het plaatsje Molde. Ieder jaar in de maand juli wordt hier een zeer populair jazzfestival* gehouden.
Alternatief: Rij via Kristiansund door de tunnel naar Bremnes en dan over de prachtige 'Atlantic Road' - een weg met 8 bruggen en tunnels dwars door de Atlantische Oceaan. Bij slecht weer kan het hier behoorlijk spoken. Vanuit Averøy rijd je dan naar Molde.
* Tijdens het Jazzfestival kan de overnachting plaatsvinden in Kristiansund!

Dag 6: Molde - Ålesund (195 km)
Vandaag een prachtige dag. Neem de veerboot van Sølsnes naar Åfarnes en dan rijd je naar Sogge en neemt hier de rijksweg 60: ook wel de Golden Route genoemd! Wat volgt is één van de mooiste wegen van Noorwegen. Vanaf talrijke uitzichtpunten geniet je van onvergetelijke panorama's. Na iedere bocht volgt een nieuw en adembenemend uitzicht.  Na Sogge zie je de 320 meter lange Stigfoss-waterval, die een loodrechte val van 40 meter heeft. Vervolgens begin je aan de beklimming van de Trollstigen-bergpas. Deze weg werd in 1936 geopend en bestaat uit niet minder dan elf haarspeldbochten en heeft een stijging van 12%.  Daarna rijd je verder via Linge en de oevers van de Norddalsfjord naar Ålesund. Dit is zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden, maakt het zo uniek. Het stadje telt talloze historische gebouwen. Op 20 januari 1904 brandde een groot gedeelte van de stad af en de stad werd in de Art-Nouveau stijl herbouwd. Talloze huizen getuigen van deze periode en geven de stad haar karakteristieke uiterlijk.

Dag 7: Ålesund - Førde (265 km)
Rij via Magerholm en Stranda naar Hellesylt. Onderweg naar Hellesylt heb je een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord. Nu volgt een mooie rit langs het Hornindalmeer, dat met een diepte van 539 meter het diepste meer van Europa is. In Kjøs rijd je richting Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord. Je volgt de oever van deze fjord. Je komt voorbij de toeristische plaatsjes Loen en Olden en kan eventueel een wandeling  naar de Briksdalsbre gletsjer maken. Via Innvik rijd je de bergpas over naar Karihaugen en via Byrkjelo en het Jølstermeer kom je uit in Førde.

Dag 8: Førde - Bergen (275 km)
Je neemt in Dragsvik de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes. De Sognefjord is de langste (286 km) en diepste (1.308 meter) fjord in Noorwegen. In Vangsnes kan je het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov zien. Na een korte rit langs de fjord bereik je Vik i Sogn, bekend om de prachtige Hopperstad Staafkerk. Na de beklimming van de Vikafjell-bergpas zie je net voor Voss de Tvindefoss-waterval. In Voss bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een 12de eeuwse kerk.  Op weg naar Bergen rijd je door Dale, waar de beroemde Noorse truien vandaan komen. In Bergen moet je er zeker een kopen.

Dag 9: Bergen
Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De 'Bryggen'-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Geniet van een ritje met de tandradbaan Floibanen naar de top van de Floiberg, voor een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 10: Bergen - Geilo (245 km)
Rij via Trengereid en het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat je er achter langs kan lopen. In Norheimsund zie je de Hardangerfjord. Via Øystese en Kvanndal bereik je Granvin aan de Granvinfjord, waar je de Valleviktunnel (7511 meter) in rijdt, die je naar Bruravik brengt. Hier neem je de veerboot over de Eidfjord naar Brimnes. Via Eidfjord rijd je naar het Hardanger Informatiecentrum en het smalle Måbødal. Je start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau naar Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Dan rijd je via Sysendam  het Hardangervidda-bergplateau op. De weg maakt deel uit van een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. Uiteindelijk kom je in Geilo uit.

Dag 11: Geilo
Op de vrije dag raden wij je aan om een excursie met de trein (heen en terug) naar Myrdal en Flåm te maken. Alternatief kan je per auto naar Flåm rijden, het Flåmtreintje heen en terug nemen (3-4 uur voor uittrekken) en weer terug naar Geilo rijden. Een mooie rondrit is ook van Geilo naar Hemsedal en via Borgund (Staafkerk) naar Flåm  en terug naar Geilo. Of je gaat lekker wandelen in de prachtige natuur rond Geilo.

Dag 12: Geilo - Oslo (240 km)
In Gol staat een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Je rijdt via het smalle Hallingdal, langs de Hallingdalelva-rivier en het Krøderenmeer naar Norefjell, waar je Villa Fredheim kan bezichtigen. Vlakbij ligt het plaatsje Krøderen waar de stoomlokomotief van Krøderen naar Vikersund start. Via Hamremoen en Sokna rijd je naar de Europaweg E16, die je tot aan Oslo volgt.

Dag 13: Oslo
De stad Oslo is een mooie en overzichtelijke stad met een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, opvallend gelegen aan de oever van de Oslofjord.

Dag 14: Vertrek uit Oslo
Je rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en jeeigen wagen. Vraag een offerte met vervoer inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Røros Hotel, Comfort Hotel Trondheim, Quality Waterfront Alesund, Hotel Zander K Bergen, Ustedalen Hotel Geilo, Scandic Holmenkollen Oslo of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Roros Hotel(superior), Scandic Nidelven Trondheim(superior), Quality Hotel Waterfront Alesund(superior), Zander K Bergen(superior), Vestlia Resort Geilo, Thon Hotel Opera/Clarion The Hub Oslo of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Prijzen per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/24 NORR024A/B
Volgens programmaStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1598€ 2054
Single€ 2578€ 3333
Kind - 2 jaar zonder babybedgratisgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer van de ouders€ 788€ 1015
3de volw. in de dubbel€ 1258€ 1623
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: 13 overnachtingen met ontbijt, 2 x half pension(Roros), ticket voor de Floibanen in Bergen, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'De complete fjordtour' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'De complete fjordtour' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade