Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c)Poul Erik Ostergaard-Visit Denmark, Jens Thaysen, rhus Stiftstidende, Ribe Vikingecenter, Gerardo Borbolla, Terje Rakke-Nordic Life AS-Fjord Norway, Region Stavanger BA, Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway, Synove_Borlaug-Dufva-Imagebank_Swed

Autorondreis Trio Scandinavië

   
Denemarken, Noorwegen en Zweden
 
Tijdens deze Trio Scandinavië ontdekkingsreis word je meegevoerd op een onvergetelijke autoreis door het sprookjesachtige Denemarken, het schilderachtige Zuid-Noorwegen en het fascinerende Zweden. Eenmaal onderweg ben je getuige van een schatkist vol buitengewone bezienswaardigheden, je wordt verrast door de adembenemende natuurlijke schoonheid die dit betoverende deel van Scandinavië te bieden heeft.

INBEGREPEN: ferry Hirtshals-Kristiansand, ferry Rodby-Puttgarden, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Brussel - Tønder/Møgeltønder (780-790 km)
Via de Duitse autosnelwegen rijd je richting Hamburg en door het lieflijke landschap van Sleeswijk-Holstein bereik je de Deense grens en Tønder. Maak zeker eens een wandelingetje door het pittoreske oude centrum van Tønder. Reis je in het voor- of najaar kan je 's avonds proberen van een glimp op te vangen van de 'Black Sun' aan het Rudbol So in Rudbol. Daar komen dan duizenden vogels in formatie hun plaats voor de nacht in nemen. Ze lijken dan wel te dansen in de lucht. Overnachting in Tønder(STD) of Møgeltønder(STD+).

Dag 2: Tønder - Ribe - Sabro (205 km)
Bezoek 's morgens Møgeltønder en bewonder de authentieke hoofdstraat met kasteel Schackenborg. Ontdek op weg naar Aarhus het mooie Ribe, een middeleeuws dorp waar je compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikingen en de middeleeuwen. In Ribe kan je rondwandelen in straten met kasseistenen en lemen huizen waar je de dwarsbalken nog kan zien en genieten van de atmosfeer, de gezellige cafés en de speciale winkeltjes. Heel Ribe is een beleving op zich. 
Je rijdt verder naar de oostkust van  Jutland en Sabro bij Aarhus, de tweede grootste stad in Denemarken. Maak een wandeling door het mooie Århus dat wel eens de oudste stad van Denemarken kunnen zijn.  Er is bewijs gevonden dat er al een Viking nederzetting was in de 8ste eeuw.  Bezoek de oude Kathedraal en de Latin Quarter met zijn vele mooie gebouwen die dateren uit de  17de- 19de eeuw.  Overnachting in Sabro.

Dag 3: Sabro-Hirtshals (185km) - Kristiansand-Kvinesdal (0-100 km)
Vertrek naar Hirtshals waar je om 12.15u de Color Line ferry neemt. Geniet van de 2,5 uur durende cruise aan boord van deze comfortabele ferry naar Kristiansand in Noorwegen. Kristiansand werd gebouwd onder de Deense koning Christian IV en is welbekend om zijn Nederlandse architectuur.  Vandaag is  Kristiansand een moderne en levendige stad in het zuiden van Noorwegen. Je logeert in Kristiansand(ST)of je rijdt verder door de Vest-Agder regio naar Kvinesdal(ST+) 

Dag 4: Kristiansand/Kvinesdal-Stavanger (150-235 km)
Geniet van de rit door het Zuid-Westelijke deel van Noorwegen op weg naar Stavanger. Stavanger is de vierde grootste stad in Noorwegen, de stad dateert uit 1125, het jaar waarin de prachtige kathedraal werd gebouwd. Oud Stavanger bestaat uit 173 houten gebouwen uit het begin van de 18de eeuw. De meeste zijn kleine, witte huisjes. Stavanger heeft verschillende erkenningen gekregen voor de moeite die het doet om Oud Stavanger in ere te houden. Na de eerste olieboringen in de Noordzee in de zestiger werd de petroleum ontginning en productie de belangrijkste industrie van Stavanger.

Dag 5: Stavanger-Lysefjord-Stavanger (70 km)
Vrije dag in Stavanger. We raden je een boottocht op de mooie Lysefjord aan (niet inbegrepen). Neem de ferry van Stavanger of rijdt naar de Lysefjord, parkeer de wagen en volg het wandelpad naar het uitzichtpunt Predikstoel waar je een indrukwekkend zicht heeft.
 
Dag 6: Stavanger-Bergen (195 km)
Verlaat Stavanger en rijdt door 2 tunnels in de richting van Bergen. Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen. De stad ontstond meer dan 900 jaar geleden.  Bergen is een internationale stad met kleinsteedse charme en atmosfeer.  Ze is welbekend voor de Bryggen Hanseatic Wharf met zijn gekleurde huizen die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Je kan  Bergen niet verlaten zonder een bezoek aan de vismarkt,  de Sainte-Marie kerk en de bergen en fjorden in de omgeving.

Dag 7: Bergen
Vrije dag om Bergen en de fjord verder te ontdekken.  Wat dacht je van een boottocht of een tochtje met de kabelbaan naar de top van Mount Fløyen, de meest bezochte berg in de omgeving van het stadscentrum. Je geniet er van een ongekend uitzicht over de stad.

Dag 8: Bergen - Geilo (250 km)
De rondreis brengt je door prachtige landschappen in de richting van het Hallingdal en Geilo Bij het volgen van de E16 rijd je het grootste gedeelte langs fjorden en meren. Je steekt de Hardangerfjord over en rijdt langs de prachtige Eidfjord. Onderweg stop je zeker even aan de steile Voringfossen, een onvergetelijke waterval met bezoekerscentrum. De regio waar je overnacht is ideaal voor buitenactiviteiten. Er zijn hier heel wat gemakkelijke wandelroutes. 

Dag 9: Geilo - Oslo (220 km)
Vandaag rijd je richting Oslo. In Torpo bezoek je de staafkerk, de oudste en enige originele staafkerk die overblijft in het Hallingdal. In Gol kan je een kopie van een oude staafkerk zien. De originele staafkerk is overgebracht naar het openluchtmuseum in Oslo. Deze staafkerk dateert uit  1192. Tijdens je rit door de Hallingdal vallei volg je de Hallingdalelva rivier. Verder naar Nesbyen en Noresund. Deze  regio is bekend voor zijn legendarische Noorse trollen. Aankomst in Oslo in de late namiddag.

Dag 10: Oslo
Ontdek Oslo. De stad biedt heel wat mogelijkheden en bezienswaardigheden. De meeste bevinden zich binnen wandelafstand van mekaar in het compacte centrum van Oslo. Bezoek het Royal Castle, het Museum of Art,  het National Theatre, de Akershus Fortress, het Fram Museum , de thuishaven van het bekende poolschip de Fram.  Zeker niet te vergeten zijn ook het Viking Ship Museum met de twee best bewaarde Vikingschepen uit de 9de eeuw en het Vigelandspark met beelden van de Noorse artiest Gustav Vigeland.

Dag 11: Oslo-Mölndal/Göteborg (290-300 km)
Vertrek uit Oslo naar Zweden en meerbepaald Göteborg. Je rijdt langs de Zweedse Westkust en de mooie kustarchipel. Göteborg is een levendige stad die heel wat te bieden heeft. Bezoek het Art Museum, het  Opera House of het Museum of World Culture. Overnachting in Mölndal bij Göteborg(STD of Gôteborg(STD+).

Dag 12: Mölndal/Göteborg-Malmø (265-275 km)
Je volgt de Zweedse Westkust verder tot in Malmø in Skåne, een voormalige Deense provincie. Malmø is een prachtige stad met veel sfeer. Sommige gebouwen aan de Lilla Torget stammen uit de 16de eeuw. Op Stoatorget, het belangrijkste plein, bevinden zich talloze terrasjes, restaurants en winkels.

Dag 13: Malmø-Kopenhagen(45 km)
Vandaag rijd je over de indrukwekkende Øresundsbroen van Zweden naar Denemarken en Kopenhagen.

Dag 14: Kopenhagen
Vrije dag om Kopenhagen te ontdekken.  Kopenhagen is een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden; kastelen, Koninklijke paleizen, Nyhavn, het nieuwe Opera gebouw, Tivoli en de kleine zeemeermin.  Tijdens een boottocht op de kanalen leer je alles over de stad en geniet je van de sfeer van de stad.

Dag 15: Kopenhagen-Maribo (145 km)
Vertrek uit Kopenhagen richting Maribo op het eiland Lolland. Onderweg kan je Møns Klint bezoeken, een spectaculair natuurfenomeen  langs de oostkust van het eiland Møn in de Baltische Zee. De lichte kalkkliffen strekken zich 6 km langs de kust uit en sommige zijn tot 120 meter hoog.  Maribo is oude stad met een prachtig klooster uit de 13de eeuw. Ook de mooie kathedraal is een bezoek waard.
 
Dag 16: Maribo-Rødby(20 km) - ferry -Puttgarden-Brussel(740 km)
Als afsluiter van deze rondreis rijd je naar de ferry in Rødby voor een laatste ferry naar Puttgarden in Duitsland.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Hotel Tønderhus, Montra Hotel Sabro Kro, Thon Hotel Parken Kristiansand, Clarion Hotel Stavanger, Zander K Bergen, Scandic Hotel St Jörgen Malmö, Comwell Copenhagen Portside of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Schackenborg Slotskro, Comwell Aarhus (upgrade), Utsikten Hotell Kvinesdal, Clarion Hotel Stavanger(superior), Zander K Bergen(superior), Vestlia Hotel Geilo, Comfort Hotel Malmö(superior), Comfort Hotel Vesterbro(superior) of gelijkaardig
Omwille van de hotels voorhanden wordt er voor de ST en de ST+ versie soms een andere overnachtingsplaats voorgesteld omdat er gewoon geen 2 verschillende categorieën zijn op de voorziene bestemmingen.

Prijs per persoon voor de rondreis in periode 15/6-30/9/24   NORR016A/B
Kamer en ontbijtStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1820€ 2378
3de persoon in single kamer€ 2598€ 3749
Single met wagen€ 2961€ 4113
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 819€ 1098
3de volw. in dubbel kamer€ 1309€ 1756
Gereserveerde stoel op Color Line:€ 36 pp
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: 15 overnachtingen met ontbijt, ferryovertochten Hirtshals-Kristiansand en Rodby-Puttgarden, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: niet-vermelde maaltijden, drankjes, plaatselijke overzetboten, inkomgelden, de tol voor de Öresundbrug en persoonlijke uitgaven.

Ik wil reserveren voor de Trio Scandinavië in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de Trio Scandinavië in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade