Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25
(c) Libens Manuela, Alfred_Lupke_Destination_Alesund&Sunnmore, Umbezz, Paffy69, DashMed, Terje Rakke-Nordic Life-Fjord Norway, CarGe

Autorondreis Noorse Hoogtepunten

   
9 dagen/8 nachten of 11 dagen/ 10 nachten
 
11-daagse rondreis = vertrek mogelijk in laagseizoen (20/5-15/6/24 en 15/8-2/10/24) op dinsdag en vrijdag en in hoogseizoen (16/6-14/8/24) op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 
9 daagse rondreis = vertrek elke dag mogelijk

INBEGREPEN: ferry Hellesylt-Geiranger, ticket Floibanen, cruise Telemark meren(11-daagse), een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo - Lillehammer (155 km)
Je rijdt door het glooiende landschap rond Gardermoen naar Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen. Na Eidsvoll volgt een rit langs het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen. Bij Hamar bezoek je het imposante Vikingschip-ijsstadion, het spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, die van een glazen dak is voorzien. In Lillehammer werden in 1994 de Olympische Spelen gehouden. Hier is o.a. het Maihaugen Openluchtmuseum interessant, alsmede het kunstmuseum en de olympische faciliteiten. 
  
Dag 2: Lillehammer - Ålesund (285 km)
Via het smalle Gudbrandsdal ga je naar Ringebu, met zijn staafkerkje uit de 12e eeuw, en Vinstra. Vanaf het idyllisch gelegen plaatsje Dombås duik je het Romsdal in. Dit dal behoort tot één van de bekendste dalen in Noorwegen en kenmerkt zich door steile bergen met ruige natuur.  Je passeert ook de beruchte Trollveggen. Dit is een meer dan 1.500 meter hoge bergwand. Åndalsnes ligt idyllisch aan het Innfjord, een arm van het Romsdalsfjord. Via de Innfjordtunnel bereikt u Gridset. Verder gaat het over de Ørskogfjell-bergpas naar Sjøholt. Vervolgens langs het Storfjord naar Ålesund, zonder twijfel een prachtig stadje. De ligging op diverse eilanden maakt het uniek. Het stadje telt talloze historische gebouwen in Art-Nouveau stijl.

Dag 3: Ålesund - Loen (160 km)
Na het ontbijt rijd je naar Spjelkavik en dan naar Magerholm. Hier neem je de veerboot over de Storfjord naar Ørsneset (Aursnes). Er volgt een prachtige rit langs de Storfjord naar Stranda en Hellesylt. Onderweg heb je een schitterend uitzicht op de Geirangerfjord. Van deze fjord kan je tijdens de heerlijke overtocht met de veerboot van Hellesylt naar Geiranger gaan genieten. Op deze overtocht zie je talrijke watervallen, zoals de Brudesløret (de bruidssluier) en De Syv Søstre (de zeven zusters). Na aankomst in Geiranger start je met de beklimming naar Langevatn. Onderweg zijn er een paar prachtige uitzichtspunten. De meest bekende zijn het punt bij Hole en Flydalsjuvet, alsmede Dalsnibba. Dalsnibba is een tolweg die je naar een hoogte van 1.495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt!
Vervolgens rijd je van Langevatn door diverse tunnels naar Hjelle. Een prachtige rit door een unieke bergwereld brengt je naar Stryn aan de Innvikfjord. Volg de oever van deze fjord en dan kom je in Loen. Hier vind je ook de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. Je overnacht in Loen.

Dag 4: Loen - Balestrand (175 km)
Via Innvik ga je de bergpas over naar Karihaugen en bereikt het gehucht Byrkjelo. Na een korte rit door het Våtedal kom je aan in het plaatsje Skei, idyllisch gelegen aan het Jølster-meer. In Skei gaat het richting Sogndal. Allereerst rijd je naar het gletsjermuseum in Fjærland aan het einde van het Fjærlandsfjord. Hier kan je kennis maken met de geschiedenis van de gletsjers en fjorden. Na een prachtige rit langs het Dalavatn-meer bereik je Sogndal aan de Sogndalfjord. Je rijdt langs de oever van de Sognefjord naar Hella. Hier neem je de veerboot naar Dragsvik. Dan is het nog een kort ritje naar Balestrand.

Dag 5: Balestrand - Bergen (200 km)
Je rijdt terug naar Dragsvik en neemt de veerboot over de Sognefjord naar Vangsnes. De Sognefjord is het langste en diepste fjord in Noorwegen. In Vangsnes kan je het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov zien.  Vik i Sogn staat bekend om zijn prachtige Hopperstad Staafkerk. Je start met de beklimming van de Vikafjell-bergpas en na het passeren van de Tvindefoss-waterval kom je in Voss aan. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en de Voss Kerk dateert uit de 12e eeuw. Vervolgens rijd je naar Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de geschiedenis. De hele stad staat vol met historische gebouwen. 

Dag 6: Bergen
Tijdens de vrije dag in Bergen neem je de tandradbaan Floibanen de Fløiberg op. Hier heb je een fantastisch uitzicht op Bergen en de omgeving. In het centrum is ook het Hanzemuseum interessant en vergeet niet een bezoek ate brengen an het voormalige huis van de Noorse componist Edvard Grieg. Het ligt een stukje buiten de stad, maar is wel het uitstapje waard.

Dag 7: Bergen - Geilo (250 km)
Je verlaat de stad langs het plaatsje Dale. Na een korte rit bereik je de volgende fjord: de Nærøyfjord. Na een rit door twee tunnels wacht Flåm, waar het beroemde Flåmtreintje reeds klaar staat. Optioneel kan je een ritje met deze trein naar Myrdal en terug maken (ca. 2-3 uur durende excursie). Vanuit Flåm neem je de weg langs het Aurlandfjord naar Aurland en het Aurlanddal. Hier start de beklimming van de Geiterygg-bergpas. In Hol stuur je richting Geilo.

Dag 8: Geilo - Oslo (260 km)
In Gol vind je een kopie van de Gol Staafkerk. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Je rijdt nu het smalle Hallingdal in en langs de Hallingdalelva-rivier naar Nesbyen. Uiteindelijk kom je bij het Krøderenmeer. Je volgt de oever van het meer naar Norefjell, waar de Villa Fretheim bezienswaardig is. Via Hamremoen en Sokna rijd je naar Oslo. Oslo is zonder twijfel een mooie stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen zoals het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van de Oslofjord. Bij een bezoek aan Oslo kan een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy niet ontbreken het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum of het scheepvaartmuseum. 

Dag 9: Vertrek uit Oslo
Terug naar de luchthaven van Oslo voor de retourvlucht naar België.

Optionele verlenging Geilo - Vrådal - Oslo

Dag 8: Geilo - Vrådal
Vandaag rijd je weer terug naar de fjorden! Daar start je met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van een 3.422 km² groot natuurgebied en is sinds 1981 een Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjer en bergen. In Ustaoset en Haugestølen zie je delen van de bekende Bergenbaan, het treintraject tussen Oslo en Bergen. Na het passeren van de Sysendam bereik je Fossli en de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord, een arm van de Hardangerfjord. De haarspeldbochten brengen je naar het Måbødal en het Hardanger Informatiecentrum - een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Door naar Lofthus en Odda, een klein industriestadje. Je bevindt je nu in het fruitteelt-gebied van Noorwegen. Hier groeien appels en kersen. Even ten zuiden van Odda ligt de Låtefoss-waterval, een imposante dubbele waterval. In Brunkeberg neem je de afslag naar Vrådal en rijd je de laatste kilometers van de dag door een schitterend landschap.

Dag 9: Vrådal
Op de vrije dag in Vrådal kan je 's morgens een mooie wandeling maken of tot aan het uitzichtspunt rijden voor een mooi zicht op het merengebied. 's Namiddags scheep je in op een authentieke, elegante boot voor een mooie boottocht op de Telemark meren Nisser en Vråvatn. Deze 2 meren bieden nauwe doorgangen, stranden en sluizen. Een heerlijke afsluiting van een prachtige vakantie door Noorwegen.  

Dag 10: Vrådal - Oslo
Door het imposante Flatdal rijd je naar Sauland en de Heddal Staafkerk, de grootste staafkerk van Noorwegen. Je gaat de bergpas over naar het historische stadje Kongsberg. De stad Kongsberg groeide na de vondst van zilver. Buiten de stad ligt de zilvermijn die nog steeds te bezichtigen is. De Koninklijke Munt bevindt zich ook nog steeds in Kongsberg. De rijkdom van de stad maakte het mogelijk een prachtige barokkerk te bouwen. Dit is tevens de grootste barokkerk van Noorwegen.
Via Hokksund bereik je Drammen. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Spiraal - een weg uitgehouwen in de bergen en bestaande uit 8 haarspeldbochten. Na een rit door een glooiend landschap bereik je Asker en Sandvika. Hier wonen diverse miljonairs. Aankomst in Oslo.

Dag 11: Vertrek uit Oslo
Terug naar de luchthaven van Oslo voor de retourvlucht naar België.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte met vervoer inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Scandic Victoria Lillehammer, Hotel Loenfjord, Hotel Zander K Bergen, Ustedalen Hotel Geilo, Scandic Holmenkollen, Straand Hotel Vradal of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Clarion Collection Lillehammer, Quality Hotel Waterfront Alesund(superior), Hotel Alexandra Loen(superior/view), Vestlia Hotel Geilo, Thon Hotel Opera/Clarion The Hub Oslo, Straand Hotel(superior)Vradal of gelijkaardigPrijs per persoon voor de rondreis
Kamer en ontbijtNORR004ANORR004BNORR004CNORR004D
20/5-2/10/24ST 9d/8nST 11d/10nST+ 9d/8nST+ 11d/10n
Tweepersoonskamer€ 1171€ 1387€ 1465€ 1758
Single met wagen€ 1804€ 2124€ 2071€ 2474
3de persoon in single kamer€ 1702€ 2022€ 1970€ 2373
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratisgratisgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 561€ 668€ 708€ 854
3de bed in dubbel kamer€ 896€ 1075€ 1132€ 1372
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: 8/10 overnachtingen in kamer en ontbijt, ferryovertocht Hellesylt-Geiranger, ticket Floibanen, cruise Telemark meren (11-daagse), een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.
Opgelet: 11 daagse = vertrek mogelijk in laagseizoen (20/5-15/6/24 en 15/8-2/10/24) op dinsdag en vrijdag en in hoogseizoen (16/6-14/8/24) op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Boek uw 9-daagse rondreis in standaard overnachtingen

Zoek en boek

Boek uw 11-daagse rondreis in standaard overnachtingen

Zoek en boek

Boek uw 9-daagse rondreis in standaard+ overnachtingen

Zoek en boek

Boek uw 11-daagse rondreis in standaard+ overnachtingen

Zoek en boek
 
  Klantenreactie
Een meer dan geslaagde roadtrip naar Noorwegen met jullie prima reisorganisatie!
Johan H. uit Brugge

Nogmaals bedankt voor de mooie vakantie. Wij hebben er elke dag ten volle van genoten.
Het regendagje in Bergen lieten we niet aan ons hart komen 😉
Bart B. uit Ardooie

 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade